Girona – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Atlético – Elche 2:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Elche CF
Čtvrtek 29.12.2022, 21:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20. (23:40:44)
     
    Atlético Madrid potvrdilo roli velkého favorita, poslední Elche na domácím stadiónu porazilo 2:0.

    Bezbrankový první poločas měl zajímavé vyústění, za stažení do úniku směřujícího Moraty totiž viděl červenou kartu Verdú. Síly se ovšem v 53. minutě vyrovnaly, po druhé žluté byl vyloučen Hermoso. Krátce na to Atleti poprvé udeřili, když se po centru Griezmanna hlavou trefil João Félix. Pojistku na vedení přidal v 74. minutě šťastným zásahem Álvaro Morata. Hosté již střetnutí zdramatizovat nedokázali, navíc dohrávali o devíti, do sprch ještě předčasně zamířil střídající Quina po necelých sedmi strávených minutách na trávníku.

    Svěřenci kouče Simeoneho se vítězstvím vyšvihli na třetí příčku tabulky, na vedoucí Barcelonu ztrácí jedenáct bodů. Elche zůstává beznadějně poslední se ztrátou osmi bodů na pozice mimo sestupové pásmo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Stefan Savić zahnal Sergia Reguilóna, jenž se ovšem velmi rychle otočil a balón ještě stihl ve hře, poslední vteřiny zápasu probíhají v poklidném duchu.
     
    90+3
    Přihrávku za obranu dostal Álvaro Morata. Po kontaktu s Pedrem Bigasem chtěl penaltu, jíž se nedočkal, naopak byl španělskému forvardovi odmáván ofsajd.
     
    90+2
    Svěřenci kouče Simeoneho kontrolují závěr střetnutí kombinací na útočné polovině. Elche v devíti jen těžko stíhá vykrývat prostor.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Domingos Quina strávil na trávníku necelých sedm minut. Portugalec zezadu podrazil do brejku směřujícího Álvaru Moratu a sám moc dobře tušil, že se z ruky arbitra Cuadry dočká druhé žluté karty.
     
    89
    Ani z rohového kopu se Elche nedostalo na dostřel, byť bylo blízko! Odražený míč si našel Pedro Bigas, jehož pokus z otočky Jan Oblak fantasticky vyškrábl pravou rukou.
     
    88
    Proti dvojici konkurentů si Fidel nevěřil. S balónem se proto otočil a situaci zklidnil zpětným pasem směrem ke stoperům.
     
    87
    Ve středu hřiště se uvolnil Domingos Quina. Zkontroloval postavení spoluhráčů a na pravé straně si vybral volného Álexe Collada.
     
    86
    Další žlutou kartu do řad Elche připsal Domingos Quina. Nejprve ho zradilo zpracování a vzápětí podklouzl, nohama lehce přejel pravý kotník Lemara.
     
    85
    Thomas Lemar si u levé lajny vyměnil míč s Marcosem Llorentem, aby posléze odcentroval do vnitra pokutového území, bránící Pedro Bigas vyskočil nejvýše.
     
    84
    Fotbalisté v zelených dresech sice drží míč na svých kopačkách, ale daleko od brány Jana Oblaky. Dramatické koncovce nic nenasvědčuje.
     
    83
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Helibelton Palacios, přichází Tete Morente.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Fidel.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Domingos Quina.
     
    81
    Zpoza velkého poutového území vypálil právě Geoffrey Kondogbia. Prudká rána prosvištěla o kousek vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky: 56. Félix (Griezmann), 74. Morata (Griezmann)

    Karty:   50. Hermoso (ATM), 76. Barrios (ATM) – 49. Martí (ELC), 80. Collado (ELC), 86. Quina (ELC)   53. Hermoso (ATM) – 90. Quina (ELC)   45+1. Verdú (ELC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20.
    Atlético Madrid: Oblak (C) – Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco (58. Reguilón) – Barrios (79. Koke), Kondogbia, Griezmann (79. Saúl) – Félix (66. Lemar), Morata.
    Náhradníci: Gomis Aleman, Grbić – Correa, Diez, Felipe, Reinildo, C. Martín, Gismera.

    Trenér: Diego Simeone

    Elche CF: Badía – D. González, Verdú (C), Bigas – Palacios (83. Morente), Mascarell, Guti (82. Quina), Clerc – Martí (69. Ponce), Boyé (69. Collado), P. Milla (82. Fidel).
    Náhradníci: Werner, J. Navarro – Alfaro, Roco, Carle. Soler, Cocca.

    Trenér: Pablo Machín

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, Tresaco
    bahis siteleri