Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:8 (1:3, 2:2, 1:3)
Seattle Kraken
Neděle 08.01.2023, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
    49:59 André BURAKOVSKY - 4:8
     
    49:59
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté mají nakročeno k desítce a vzhledem k unavené a děravé ottawské defenzívě není vůbec vyloučeno, že tuto metu pokoří! Pod osmý zásah Seattlu se podepisuje ANDRÉ BURAKOVSKY, který u pravé tyče zachytil Eberleho přihrávku od mantinelu a nasměroval puk do sítě – 4:8! Asistence: Jordan Eberle, Vince Dunn.
     
    47:58
    Za Jonesem zazvonila tyč, z mezikruží se teď málem prosadil Batherson! Místo toho ale jen zasáhl spojnici, to bylo těsné!
    45:20 Tim STÜTZLE - 4:7
     
    45:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Fanoušci Senátorů ale obratem dostávají důvod k radosti a někteří z nich na led hází čepice! Rychlou odpověď nyní zařídil TIM STÜTZLE, který se z křídla přesunul před brankoviště a zakončením k tyči uzavřel hattrick – 4:7! Asistence: Drake Batherson.
    44:55 Jordan EBERLE - 3:7
     
    44:55
    Seattle právě vstřelil branku!
    Dovolím si říct, že v kanadské metropoli je o vítězi rozhodnuto! Zakončení Burakovskyho se od brusle bránícího Girouxe smolně odrazilo k JORDANU EBERLEMU, jehož dorážka zaplula přesně za přesouvajícího se Talbota – 3:7! Asistence: André Burakovsky, Matty Beniers.
     
    41:31
    Dobré zprávy! Vše je v pořádku, malé fanynce nakonec díky bohu nic není. Ze zápasu si navíc odnese hůl, kterou jí skrz díru pro fotografy prostrčil domácí kapitán Tkachuk.
     
    41:31
    Dění je zastaveno, nějakou dobu se hrát nebude. Po souboji v rohu za domácí klecí se uvolnilo plexisklo, které zřejmě následně zranilo fanouška v první řadě. Tohle nevidíme vůbec rádi...
    41:19 Vince DUNN - 3:6
     
    41:19
    Seattle právě vstřelil branku!
    To byla dělovka! Burakovsky poslal puk na modrou čáru na připraveného VINCENTA DUNNA, který následně vyslal přímo hrozivou ránu přesně pod víko domácí svatyně! Senátoři to teď už budou mít hodně těžké, pokud chtějí stále pomýšlet na vítězství – 3:6! Asistence: André Burakovsky, Adam Larsson.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:22
    Hosté prostřední část dokončí ve čtyřech. Rozhodčí přerušil hru a ukázal na Adama Larssona (SEA), kterého poslal ven ze kluziště za nedovolené bránění.
     
    36:37
    Na Eberleho zívala prázdná branka, hostující útočník do ní ale nezvládl tečovat Beniersovu divokou přihrávku! Škoda pro Seattle!
    34:13 Matthew BENIERS - 3:5
     
    34:13
    Seattle právě vstřelil branku!
    V ochozech je hrobové ticho, nepočítaje tedy hrstku příznivců Seattlu! Hosté přidávají další zásah a opět vedou o dva zásahy, a to díky MATTYMU BENIERSOVI, jenž se zničehonic zjevil sám na mezikruží a okamžitě po převzetí Eberleho přihrávky překonal bezmocného Talbota – 3:5! Asistence: Jordan Eberle.
     
    31:55
    Hosté znovu nastřelili brankovou konstrukci, tentokrát měl ke gólu extrémně blízko Dunn!
     
    29:39
    Situace jde pro domácí od desíti k pěti, Derrick Brassard (OTT) dostává dvě minuty za podrážení.
    28:56 Daniel SPRONG - 3:4
     
    28:56
    Seattle právě vstřelil branku!
    Divočina v Ottawě dostává další zápletku, Seattle se po pouhých dvaadvaceti vteřinách vrací do vedení! DANIEL SPRONG prožívá životní sezónu, což teď potvrdil krásnou střelou z kruhu přesně pod víko, a připsal si na své konto už dvanáctý zásah v ročníku – 3:4! Asistence: Will Borgen.
    28:34 Tim STÜTZLE - 3:3
     
    28:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Canadian Tire Centre je na nohou, máme vyrovnáno! Chabot z prostoru pro vhazování poslal puk jen do Jonesova betonu, od kterého se pryž odrazila přímo na nedostatečně hlídaného TIMA STÜTZLEHO. Ten si následnou dorážkou z hranice brankoviště zadělal na hattrick – 3:3! Asistence: Thomas Chabot, Arťom Zub.
     
    27:07
    Od bleskové odpovědi nás dělily jen milimetry! Senátory teď zachránila horní tyč, kterou z pravé strany nastřelil André Burakovsky!
    26:35 Tim STÜTZLE - 2:3
     
    26:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak na tuhle minelu bude chtít Brandon Tanev velmi rychle zapomenout, Senators kuriózní trefou snižují na rozdíl jediné branky! Hostující útočník se pokusil z hranice brankoviště vyhodit puk ven z pásma, místo toho ho ale nasměroval jen do TIMA STÜTZLEHO a od německého forvarda se pryž následně odrazila za překvapeného brankáře – 2:3! Bez asistence.
     
    26:25
    Soupeřům přesilovku nedovoleným bráněním nadělil Will Borgen (SEA), teď nás čeká komerční pauza.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    15:27
    Senators dostávají šanci se vrátit zpět do hry, Jaden Schwartz (SEA) dostává menší trest za podrážení.
     
    15:13
    Anton Forsberg po patnácti minutách hází ručník do ringu, domácí brankoviště převezme Cam Talbot.
    15:13 Justin SCHULTZ - 1:3
     
    15:13
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení! JUSTIN SCHULTZ Forsberga překvapil nahozením z modré, které domácímu gólmanovi propadlo skrz výstroj a následně se poněkud šťastně odrazilo až za brankovou čáru – 1:3! Asistence: Jamie Oleksiak, Daniel Sprong.
    12:53 Jared MCCANN - 1:2
     
    12:53
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hodně krásná akce z dílny Krakenů, kteří si berou zpět ztracený náskok! Schwartz se zpoza branky přesunul na kruh, odpoutal se od protihráče a parádní křižnou přihrávkou připravil ránu z voleje pro JAREDA McCANNA, jenž následně vymetl levý horní roh domácí klece – 1:2! Asistence: Jaden Schwartz, Alexander Wennberg.
    10:21 Brady TKACHUK - 1:1
     
    10:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat! Na střeleckou listinu se zapisuje BRADY TKACHUK, jenž ve středním pásmu zachytil Stützleho přihrávku, najel přesně mezi dva obránce a z pozice těsně za modrou bez milosti obral Jonese o čisté konto. Seattle si náskok užil minutu – 1:1! Asistence: Tim Stützle, Thomas Chabot.
    09:19 Oliver BJORKSTRAND - 0:1
     
    09:19
    Seattle právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól utkání, hosté se v polovině desáté minuty se ujímají vedení! Na pravém kruhu se uvolnil OLIVER BJORKSTRAND, který následně Forsberga zaskočil prudkou ranou. Ta se od brankové konstrukce odrazila přímo do sítě – 0:1! Asistence: Justin Schultz.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 11. B. Tkachuk (Stützle, Chabot), 27. Stützle, 29. Stützle (Chabot, Zub), 46. Stützle (Batherson) – 10. Bjorkstrand (Schultz), 13. McCann (Schwartz, Wennberg), 16. Schultz (Oleksiak, Sprong), 29. Sprong (Borgen), 35. Beniers (Eberle), 42. Dunn (Burakovsky, A. Larsson), 45. Eberle (Burakovsky, Beniers), 50. Burakovsky (Eberle, Dunn)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (16. Talbot) – Chabot (A), Zub, Sanderson, Hamonic, Holden, Brännström – B. Tkachuk (C), Stützle, Giroux (A) – DeBrincat, Pinto, Batherson – Kelly, Gambrell, Lucchini – Brassard, Kastelic, Watson.
    Trenér: D.J. Smith.

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Beniers, Eberle – Schwartz (A), Wennberg, McCann – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Kea, Rooney – Flemington, Shewchyk.

    Diváci: 19 347
    bahis siteleri