Philadelphia – Washington 5:3 (kon.) | Toronto – Nashville 2:1 (kon.) | Anaheim – Edmonton 2:6 (kon.)
Los Angeles – San Jose 4:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (2:1, 0:0, 3:2)
Washington Capitals
Čtvrtek 12.01.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Tom Wilson – 2 min., podrážení.
    59:47 Travis KONECNY - 5:3
     
    59:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Laughton u červené čáry obral o puk Toma Wilsona a faulován ho propůjčil TRAVISI KONECNYMU, který jednoduchou střelu do prázdné branky dokonal svůj druhý hattrick v kariéře. Asistence: Scott Laughton.
     
    58:41
    Oshie nezpracoval přihrávku Bäckstroma. Situaci se snažil zachránit, jenže mu byly uděleny dvě trestné minuty za hákování Farabeeho.
     
    58:10
    Darcy Kuemper dostal pokyn a Capitals budou pokračovat v šesti proti pěti.
    54:42 T. J. Oshie - 4:3
     
    54:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Fehérváry z levého mantinelu předal puk Bäckströmovi a ten udělal to samé ve spolupráci s T. J. OSHIEM. Zkušený útočník v mezikruží udělal dlouhou bekhendovou kličku. Tou si obešel Seelera a pak si dal záležet, aby vystřelil mimo dosah Hartovy vyrážečky. Asistence: Nicklas Bäckström, Martin Fehérváry.
     
    51:36
    Čtvrtý ruský trest na straně Washingtonu. Podruhé je vyloučen Kuzněcov, jenž si při napadání neodpustil zbytečné seknutí Konecnyho.
    49:18 Marcus JOHANSSON - 4:2
     
    49:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Ivan Provorov v obranném pásmu nesmyslně vymýšlel křížnou příhrávku. MARCUS JOHANSSON na ose kotouč zachytil a z otočky ho precizně umístil ze svého pohledu k pravé tyči. Bez asistence.
    47:28 Travis KONECNY - 4:1
     
    47:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Gólem v oslabení dělají domácí hokejisté obří krok k vítězství! Gustafsson nedostal puk do rohu. Provorov ho zastavil a před odchodem na střídačku založil protiútok Laughtona. Ten v brejku dvou na jednoho předložil kotouč TRAVISI KONECNYMU a Kuemper byl překonán střelou mezi nohy. Asistence: Scott Laughton, Ivan Provorov.
     
    46:38
    Anthony DeAngelo je potrestán za seknutí Milana a v sedmačtyřicáté minutě se Washington poprvé dočkal početní výhody.
    45:31 Owen TIPPETT - 3:1
     
    45:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    James van Riemsdyk před vystupujícím Fehérvárym vypíchl puk do středního pásma. OWEN TIPPETT s ním přijel k pravému kruhu a po stahovačce luxusně zavěsil pod břevno. Asistence: James van Riemsdyk.
     
    40:37
    Kuzněcov po nahrávce Milana vyšperkoval akci posunutím puku na Ovečkina. Ten měl před sebou skoro prázdnou branku, jenže Hartova brusle vyrazila kotouč do jejího vnějšího oblouku.
     
    34:33
    Rozhodčí zatím vylučují jen ruské hokejisty Washingtonu. Po Ovečkinovi a Kuzněcovi se za podražení Yorka na trestnou lavici posadil Dmitrij Orlov.
     
    20:25
    Chyba Kuzněcova měla za následek úprk Sanheima. Ten si počkal na Konecnyho a dal puk puk, který skončil v Kuemperově lapačce.
    19:27 Travis KONECNY - 2:1
     
    19:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Blesková odpověď vrací Letcům vedení! Jensen s Kuzněcovem nevyšťourali puk z rohu. Ten se ocitl za brankou a Farabee před ní krásně našel TRAVISE KONECNYHO. Ovečkin domácí jedenáctku nedostoupil a umožnil mu vystřelit mezi tyč a Kuemperovu levačku. Asistence: Joel Farabee.
    19:06 Garnet HATHAWAY - 1:1
     
    19:06
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals vyrovnávají gólem do šatny! Nick Jensen po Dowdově přihrávce o mantinel přebruslil Sanheima. Zprava přihrál k brankovišti a tem se puk od bruslí DeAngela a GARNETA HATHAWAYE poodrážel do Hartovy klece. Asistence: Nick Jensen, Nic Dowd.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Jevgenij Kuzněcov – 2 min., podrážení.
     
    10:46
    Provorov minul spoluhráčovu přihrávku do druhé vlny. Jeho krajan Ovečkin odjel do úniku, ovšem forhendem jen přisunul puk do Hartova položeného betonu.
    07:26 Scott LAUGHTON - 1:0
     
    07:26
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přesilovka Flyers dlouho netrvala! Tippett s DeAngelem distribuovali puk ke SCOTTU LAUGHTONOVI a tomu se nenápadná střela zápěstím od modré čáry zastavila až v brance Kuempera, který doplatil na zakrytý výhled. Asistence: Tony DeAngelo, Owen Tippett.
     
    07:13
    Alexindr Ovečkin hokejkou sáhl do bruslí Tippetta a vzhledem k menšímu trestu za podražení usedl na trestnou lavici.
     
    05:52
    Gustafsson vyjel do středního pásma. Po expedici puku na Stromea se ale nezastavil a díky narážečce se ocitl až na úplném hrotu útoku, kde mu celou akci překazil jen Hartův zákrok.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. Laughton (DeAngelo, Tippett), 20. Konecny (Farabee), 46. Tippett (J. van Riemsdyk), 48. Konecny (Laughton, Provorov), 60. Konecny (Laughton) – 20. Hathaway (Jensen, Dowd), 50. M. Johansson, 55. Oshie (Bäckström, Fehérváry)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Fehérváry, Alexejev – Milano, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie (A), Bäckström (A), Eller – Wilson, D. Strome, Sheary – Hathaway, Dowd, M. Johansson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Kozari, Rank – McNamara, Tobias

    Diváci: 17 352
    bahis siteleri