Slovácko – Bohemians 1905 1:2 (kon.) | Liberec – Sparta 2:2 (3:5 po pen.) | Č. Budějovice – Brno 2:1 (kon.)
Slavia – Vyškov 4:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:0 (3:0)
MFK Vyškov
Středa 01.03.2023, 18:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • MOL Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    87
    Traore si naběhl za obranu a zprava se snažil stříleným pasem najít van Burena na malém vápně, Kinský ale balon vyrazil k jednomu ze spoluhráčů, který dal odkopem Vyškovu vydechnout.
     
    82
    Tak tohle byla fotbalová paráda v podáni Micka van Burena! Na levé straně se mu v cestě do vápna snažil zamezit Matys, van Buren se přes něj ale s neskutečnou elegancí prodral a následně přihrával před prázdnou branku, kde byl ale první Dweh, jemuž se podařilo míč odkopnout.
     
    80
    Čestný zásah byl blizoučko! Po Vintrově přiťuknutí pálil tvrdě zpoza vápna střídající Bayo, jenže rozvlnil pouze boční síť.
     
    78
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Lacík, přichází Klesa.
     
    78
    Van Buren utíkal sám na Kinského, obhodil si jej a následně se po kontaktu poroučel k zemi. Pískala by se penalta, po intervenci videorozhodčího je ale nakonec Nizozemci máván ofsajd.
     
    77
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Ševčík, přichází Douděra.
     
    76
    Zafeiris hlavičkou přiťukl míč van Burenovi, kterému ale nevyšel ideálně krok a tak si balon nějakých deset metrů před Kinským ještě musel zpracovat, což se mu stalo osudným, neboť kvůli tomu merunu jen poslal do rukavic vyběhnuvšího brankáře.
     
    71
    Skoro to vypadá, jako by Vyškov chtěl dostat pátý gól. Hosté nepochopitelně selhali v rozehrávce a Zafeiris se ocitl tváří v tvář Kinskému, kromě vyběhnuvšího brankáře hostí ale přehodil i branku.
     
    70
    Ewerton nyní spálil obrovitánskou šanci. Tváří v tvář Kinskému se pokoušel zakončit do horního rohu, jenže selhal a merunu poslal jen těsně nad!
     
    69
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází M. Jurásek, přichází Traore,
    ze hřiště odchází D. Jurásek, přichází van Buren,
    ze hřiště odchází Lingr, přichází Zafeiris.

    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Souaré, přichází Jambor,
    ze hřiště odchází Kanakimana, přichází Bayo.
     
    68
    Alegue nepřesným sklepnutím na polovině hřiště poslal do úniku domácího Lingra a hned se chytal za hlavu. Kapitán Slavie nakonec po dlouhém sprintu předal míč Ševčíkovi, který přihrál Jurečkovi, ten ale po kličce na střed zamířil těsně nad.
     
    62
    Slavia právě vstřelila branku! Moc jednodušších branek v kariéře asi nedal. VÁCLAV JUREČKA se nacházel přesně v prostoru, kam Lingr vrátil přetažený centr Davida Juráska, a z bezprostřední blízkosti nezaváhal. 4:0, ve vzduchu je cítit debakl.
     
    61
    Dwehův nešikovný obranný zákrok prakticky znamenal přesné sklepnutí míče Davidu Juráskovi, který prostrkával do vápna Ewertonovi.Brazilec našel ve vápně ještě Matěje Juráska. Ten si merunu potáhl a jeho ránu vyráží na roh Kinský.
     
    57
    Dweh sestřelil Oscara, jeho počínání bylo oceněno žlutou kartou.
     
    54
    Přesný dlouhý pas Ševčíka si našel David Jurásek, který vnikl do šestnáctky, jenže v nadějné pozici jen vyprášil rukavice Kinského ranou na prostředek branky. Míč se sice k bekovi Slavie opět odrazil, Jurásek jej ale do branky neusměrnil a jen jej kopl na pravé křídlo.
     
    46
    Ševčík našel šikovnou přihrávkou zprava Pecha, po jehož sraženém pasu se míč dostal k Lingrovi. Ten z vnitřku vápna volil ještě chytrý oblouček, do něhož se položil Jurečka a hlavičkou rozvlnil síť, jenže jeho radost je zbytečná, neboť vybíhal z ofsajdu.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Němeček, přichází Vintr.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Srubek, přichází Matys.
     
    41
    Souaré rozehrál pěknou patičkou útok svého týmu. Dweh poté předal merunu Kanakimanovi, který nabil Lacíkovi. Ten vypálil z první, z hranice vápna ale zamířil těsně mimo.
     
    38
    Kanakimana se z pravé strany vykličkoval před vápnem až doleva, odkud levou nohou pálil jen těsně nad svatyni Mandouse. Pěkná individuální akce hostujícího šikuly.
     
    30
    A to se jim také podařilo! Ewerton zpoza vápna vyslal ke Kinskému projektil země-vzduch, který hostující brankář fantastickou robinzonádou vytěsnil mimo tři tyče. Parádní zákrok mladého brankáře!
     
    26
    Domácí již klidně mohli vést o čtyři branky. Matěj Jurásek se přes Gweha uvolnil ke zpětnému pasu zprava, zakončení Lingra ani následná dorážka Davida Juráska díky dobým obranným blokům a zákroku Kinského v síti neskončily. Záhy centroval zprava Pech na hlavu Jurečky, který v dobré pozici poslal merunu těsně nad branku.
     
    25
    První karta pro domácí, napomínán byl talentovaný mladík Matěj Jurásek.
    22. M. JURÁSEK - 3:0
     
    22
    Slavia právě vstřelila branku! Kdo dnes doufal v překvapení, musí být zklamán. Domácí se prokombinovali středem, odkud Lingr vysunul přihrávkou na křídlo Pecha. Jeho centr zasáhl ve skluzu MATĚJ JURÁSEK, který zřejmě z přispěním paní Štěstěny přeloboval Kinského a zvyšuje na 3:0.
    19. JUREČKA - 2:0
     
    19
    Slavia právě vstřelila branku! Zatím to vypadá jako jednoznačná záležitost. Nákop Ousoua prodloužil Matěj Jurásek hlavou přímo do běhu VÁCLAVA JUREČKY, který tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a nekompromisně poslal merunu do pravého horního rohu branky. 2:0!
     
    16
    Domácí byli kousíček od zdvojnásobení vedení. Pech na pravé straně zakombinoval s Ousouem, jehož přihrávka doputovala až k Ewertonovi. Ten měl na hranici vápna až trestuhodně moc prostoru a zkusil obstřel levačkou na zadní tyč, kulatý nesmysl ale jen orazítkoval tyč hostující svatyně!
     
    15
    Po odehrání balonu byl Lingr poněkud nešikovně dohrán Aleguem, tohle je učebnicová žlutá karta. Domácí budou rozehrávat standardku nějakých čtyřicet metrů od branky.
    12. LINGR - 1:0
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku! Takhle hraje kapitán! Domácí jdou do vedení, po Ewertonově přiťuknutí parádně odcentroval z levé strany David Jurásek přesně na hlavu ONDŘEJE LINGRA, který svým zakončením nedal Kinskému šanci zasáhnout. 1:0!

    Michal Nussbauer

    Branky: 12. Lingr, 19. Jurečka, 22. Jurásek, 62. Jurečka

    Karty:   25. Jurásek (SLA) – 15. Alegue (VKV), 57. Dweh (VKV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1.
    SK Slavia Praha: Mandous – Pech, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (69. Traore) – Oscar, Ševčík (77. Douděra) – M. Jurásek (69. van Buren), Lingr (C) (69. Zafeiris), Ewerton – Jurečka
    Náhradníci: Stejskal – Ogbu, Olayinka, Zafeiris, van Buren, Douděra, Traore

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    MFK Vyškov: Kinský – Ilko, Srubek (46. Matys), Dweh, Němeček (46. Vintr) – Souaré (69. Jambor), Štěpánek (C) – Kanakimana (69. Bayo), Alegue, Fulnek – Lacík
    Náhradníci: Jícha – Klesa, Bayo, Mafwenta, Jambor, Matys, Vintr

    Trenér: Jan Trousil

    Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Kubr

    Diváci: 6697
    bahis siteleri