Technika Brno – Pelhřimov 5:3 (kon.)
konec
Technika Hockey Brno
5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
HC Lední Medvědi Pelhřimov
Sobota 25.03.2023, 17:30 • Hokejové haly dětí a mládeže • Kvalifikace o 2. ligu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky ledního hokeje. Sezóna 2022/2023 pomalu vrcholí a krajské soutěže již znají své vítěze. Některé z týmů se navíc přihlásily do kvalifikace o 2. ligu a ta začíná poslední březnovou sobotu také v Brně, kde Technika Brno vyzve v úvodním utkání celého dvojzápasu HC Lední Medvědy Pelhřimov.
     
    Technika Brno

    Už je to 6 let, co brněnská Technika naposledy hrála třetí nejvyšší soutěž. Tehdy po úspěšné baráži došlo k přesunu licence a tradiční brněnský klub začínal de facto od nuly. Letos se na jihu Moravy povedlo postavit velmi silný tým, v jehož kádru je i hodně hráčů, kteří za Techniku v minulosti hráli. Technika v letošním ročníku krajské ligy prošla play-off poměrně hladce. Ve čtvrtfinále si Brňané poradili 2:0 na zápasy s Uherským Hradištěm, v semifinále stejným poměrem s Břeclav a ve finále s Kroměříží 3:0. Krajskou ligu tak ovládli po dlouhých 19 letech.
     
    HC Lední Medvědi Pelhřimov

    Pelhřimov naposledy hrál 2. ligu v sezóně 2018/2019, kdy prohrál v baráži s Letňany 0:3 a sestoupil. V covidové sezóně o rok později usiloval návrat, jeho pouť však v předčasně skončeném ročníku skončila v semifinále. Loni svedl velkou bitvu v samotném finále s Moravskými Budějovicemi, kterým podlehl, letos však stejného soupeře přehrál 3:1 na zápasy a zaslouženě ovládl vysočinský krajský přebor. Na své cestě předtím ještě přehrál ve čtvrtfinále Velkou Bíteš 3:0 na zápasy a stejným poměrem i v semifinále Chotěboř.
     
    Systém série

    Celá série se hraje formou dvojzápasu – jednou doma, jednou venku, přičemž o postupujícím rozhoduje celkové skóre. Pokud bude skóre nerozhodného (např. první zápas 2:0 pro Techniku a druhý 6:4 pro Pelhřimov), následuje prodloužení, potažmo nájezdy. První duel série může skončit remízou.
     
    Úvodní sestavy:

    Technika Hockey Brno: Skoupý (Alexa) – Rosendorf, Sedláček, Úlehla, Fojt, Věžník, Dufek (C), Kubica – Boček, Svatuška, Mokrohajský, Jurča (A), Pospíšil, Adam, Stehlík, Tomaník, Račický (A), Benýšek.
    Trenér: Jiří Rech

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Kaiseršot (Roh) – D. Kasalý (A), Vácha, Port, Mečiar, Martínek, Bříza – Kochrda, Šterba, Machovský, F. Kasalý, Šulák, Siřiště, Votápek (C), Vysloužil.
    Trenér: Oldřich Válek

    Rozhodčí: Škach, Šudoma – Mikšík, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Technika začala aktivněji, domácí ovšem neprošli přes střední pásmo, kde brněnský útok zastavil Šulák. Ten pak následně zpoza branky našel Porta, který z větší vzdálenosti míjí Skoupého bránu.
     
    01:20
    Hosté se pohybují kolem brněnského brankoviště a snaží se udržet svého soupeře pod tlakem. Domácí brankář má situaci pod kontrolou.
     
    02:18
    A zahrozila také Technika. Pospíšil nejprve vybídl Mokrohajského, který ještě poslal křižný pas na Tomaníka. Kaiseršot zasahuje.
     
    03:38
    Šance jsou k vidění na obou stranách. Hlavně Pelhřimovští se řítili do přečíslení a měli před sebou prázdnou branku. Pokusy hostům ovšem většinou míří mimo.
     
    04:05
    Hosté z bezprostřední blízkosti trefili boční síť brněnské branky. Lední Medvědi sjou zatím v útoku nebezpečnější.
     
    05:35
    Bříza pouze nahodil kotouč na branku. Oba celky svádí souboj o kotouč za brankou Techniky.
     
    05:38
    Z pravého kruhu to zkusil Mokrohajský, hostující brankář úspěšně zasahuje. Technika je na kotouči, ale nedaří se jí udržet v pásmu.
     
    06:33
    Nahození domácích z vrchlu levého kruhu nemířilo přesně na branku a skončilo v ochranné síti. Technika tak alespoň vybojovala buly v útočné třetině.
     
    07:10
    Jurča našel bekhendovým pasem Stehlíka. Technika pokračovala v kombinaci a finální střelu z větší vzdálenosti obsataral Dufek. Domácí se poprvé na delší dobu usadili v pásmu, po nepovedené střele z toho ale byl velmi rychle protiútok hostů.
     
    08:39
    Oba týmy se uchylují spíše k nahození do pásma. V uplynulých chvílích jsme žádnou větší šanci neviděli.
     
    09:39
    Před hostující brankou u pravé tyče opět zahrozil Mokrohajský, pelhřimovský brankář si se zakončením poradil a hra je přerušena.
     
    09:55
    Tomaník neměl na vrcholu pravého kruhu přesnou mušku a jeho střela končí na zadním mantinelu, Kaiseršot ani nemusel zasahovat.
     
    10:50
    Nyní se v útočném pásmu drží hosté, ale zatím bez střely, Technika svého soupeře drží převážně v prostoru kolem mantinelu.
     
    11:43
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Nejprve to byla situace dva na jednoho, ale MARTIN VYSLOUŽIL se při dobruslení druhého domácího hráče nezalekl, vzal to na sebe, kotouč si v mezikruží zpracoval bruslí a poslal jej kolem levého betonu domácího brankáře. Asistence: Lukáš Martínek, David Šulák.
    11:43 VYSLOUŽIL - 0:1
     
    12:37
    Pelhřimov mohl využít nepovedenou rozehrávku Techniky za brankou soupeře. Štěrbu ovšem na pravém křídle útočního pásma zastavuje Úlehla.
     
    13:14
    Vyloužil pálil ihned po vhazování v útočném pásmu. Jeho tvrdou ránu z levého kruhu ukrývá Skoupý ve své výstroji. Hra je opět přerušena.
     
    13:59
    Kochrdovi se na ose kluziště v situaci dva na dva nabízel Votápek, prvně jmenovaný to ovšem vzal na sebe a vystřelil z pravého křídla. Domácí brankář na střelu dobře viděl a neměl s ní problém.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov:
    D. Kasalý – 2 min., podrážení.
     
    14:51
    Hostující celek se osvobozuje. Lední Medvědi vyhazují kotouč až za soupeřovu branku.
     
    15:12
    Technika se po pravém křídle dostala zpět do pásma, ale moc dlouho před pelhřimovským brankářem nevydržela. Hosté opět vyhazují.
     
    15:39
    Tato početní výhoda se zatím domácím vůbec nedaří. Hosté opět posílají puk na druhou stranu kluziště.
     
    15:56
    Scénář se opakuje. Domácí celek ještě nezahrozil.
     
    16:14
    Až nyní se Brno udrželo v útočné třetině a začíná s kombinací.
     
    16:29
    Od modré čáry pálil Pospíšil. Na dorážku byli v předbrankovém prostoru připraveni ještě jeho spoluhráči, ale po zákroku Kaiseršota se nikdo z nich k puku nedostal.
     
    16:42
    Hosté v plném počtu. Oslabení se Pelhřimovu povedlo na výbornou, soupeře pustil jen k jedinému zakončení.
     
    17:16
    A už je opět živo na druhé straně. Vysloužil je po vstřelené brance velmi aktivní, nyní pálil z vrcholu levého kruhu, ale jeho pokus zablokoval Svatuška. Kotouč se odrazil k Šulákovi, ten už ale na dorážku nedosáhl.
     
    17:38
    Pelhřimov je v útočném pásmu velmi aktivní. Technika v defenzivě pomáhá svému brankáři a blokuje střely.
     
    18:29
    Nejaktivnější brněnská formace se vydala dopředu. Tomaníkovi se nabízeli ještě Pospíšil s Mokrohajským, první jmenovaný se rozhodl pro zakončení z levého kruhu, které si hostující brankář u bližší tyče pokryl.
     
    19:07
    Votápek se nebál projít přes čtyři brněnské hráče a z levého kruhu mířil k bližší tyči. Pravý horní roh Skoupého brány přestřelil.
     
    19:42
    Technika získala kotouč ve středním pásmu a rozhodla se uklidnit hru ve svém pásmu. Moc času do konce první třetiny ale nezbývá a je otázkou, jestli se domácí ještě do útoku poženou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina prvního zápasu kvalifikace o 2. ligu mezi Technikou Brno a Pelhřimovem je u konce. Lépe do utkání vstoupili hosté, kteří byli lepším a aktivnějším týmem, díky čemuž se také dostali do jednobrankového vedení, a to po individuální akci Martina Vysloužila. Ten se blýskl také v dalších šancích, na druhé straně se do útoku hrnula hlavně trojice Tomaník, Pospíšil, Mokrohajský, ovšem hostujícího brankáře nedokázal nikdo z domácích překonat.
    Druhá třetina začne cca v 18:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hosté dostali kotouč do útočného pásma, ale Technika hru opět stěhuje mezi modré čáry. Pelhřimov znovu začíná velmi aktivně, i když teď musí založit útok z vlastní třetiny.
     
    21:40
    Do útoku se probojovala také Technika, Račický je ovšem v souboji o kotouč za brankou soupeře sám proti přesile Pelhřimova.
     
    22:20
    Štěrba otestoval Skoupého reflexy střelu z pravého kruhu, kterou mířil mezi betony. Domácí brankář tento prostor vykryl hokejkou a vyráží kotouč k mantinelu.
     
    23:18
    Technika právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přečíslení dva na jednoho. ONDŘEJ STEHLÍK dostal od Karla Benýška přesnou přihrávku na levé křídlo, vypracoval si s pukem výhodnou pozici na ose kluziště a poslal kotouč kolem levého betonu bezmocného brankáře. Podobně si při svém úvodní gólu počínal také Pelhřimov, teď domácí srovnávají stav utkání. Asistence: Karel Benýšek, Petr Jurča.
    23:18 STEHLÍK - 1:1
     
    24:38
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    Vedení ovšem domácímu celku nevydrželo dlouho. Filip Kasalý nejprve kotouč spíše nahodil na branku, ale mířil příliš vysoko, a tak se puk od zadního mantinelu odrazil zpět do hry. A to příhodně pro MATYÁŠE MACHOVSKÉHO, který jej z ostrého úhlu poslal pod horní tyč. Pelhřimov je opět v jednobrankovém vedení. Asitence: Filip Kasalý.
    24:38 MACHOVSKÝ - 1:2
     
    25:50
    Technika se drží v útočném pásmu a útočí na další vyrovnání. Přihrávky domácích ale nejsou přesné. Nahrávka nejprve zradila Úlehlu a následně i Pospíšila, který už byl připraven střílet z vrcholu kruhů.
     
    27:40
    Domácí jsou nyní o něco málo aktivnější a oproti předchozímu průběhu utkání se jim daří kombinovat před gólmanem soupeře. Finální střelecké pokusy jsou ovšem nepřesné.
     
    28:49
    Pelhřimov se tlačí do předbrankového prostoru. Z pravého křídla zakončoval Matínek, později se z pokusem přidal i Vysloužil, jenž zakončoval přes bránící hráče. Domácí gólman na jeho střelu vůbec neviděl, naštěstí pro něj trefila levý beton.
     
    29:12
    Na druhé straně bleskově zakončil Pospíšil. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti si Kaiseršot pohlídal.
     
    29:31
    Vidět jde také domácí kapitán Dufek, který nejprve střílel od modré čáry a donutil tak hostujícího brankáře přerušit hru. Po následném vyhraném vhazování se do kotouče znovu opřel. Tentokrát střela skončila na bránícím hráči.
     
    30:17
    Technika právě vstřelila branku!
    Jestli něco dává dnešnímu utkání ráz, tak jsou to individuální akce. Sám se před gólmanem soupeře objevil PETR JURČA, jenž zamíchal s kotoučem a poslal jej mezi betony pelhřimovského brankáře. Asistence: Martin Dufek.
    30:17 JURČA - 2:2
     
    30:40
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov:
    Bříza – 2 min., vysoká hůl.
     
    31:01
    Domácí nejprve kotouč na hranici modré čáry udrželi, druhým pokusem už se ale Pelhřimovu vyhodit podařilo. Následně pak Techniku při cestě do útoku zastavuje ofsajd.
     
    31:19
    Hosté se opět osvobozují. Zatím tato početí výhoda Brna vypadá stejně jako ta předchozí.
     
    31:40
    Přesilovková formace domácích se usadila na pravém křídle, kde z vrcholu kruhu pálil Dufek. Hostující brankář uspěšně zasahuje.
     
    32:26
    Z obdobné pozice pálil Svatuška, který nastřelil pouze brusle bránícího hráče. Následné přihrávky Brna nebyly přesné, a tak se domácí k žádné další střele nedostali.
     
    32:40
    Hosté v plném počtu.
     
    32:49
    Domácí založili rychlý protiútok, v kterém byl Tomaník připraven zakončovat z levého křídla. Rychlý přesun do útočného pásma ovšem překazilo postavení mimo hru.
     
    33:30
    Lední Medvědi právě vstřelili branku!
    No a když to nevyšlo Technice, propukla radost na druhé straně. Pelhřimov vybojoval kotouč za brankou soupeře a Jiří Kochrda puk předložil PETRU VOTÁPKOVI, který jej poslal mezi bližší tyč a ruku gólmana. Asistence: Jiří Kochrda, Lukáš Siřiště.
    33:30 VOTÁPEK - 2:3
     
    33:30
    Střídání v týmu Technika Hockey Brno:
    ze hřiště odchází Skoupý, přichází Alexa.
     
    33:51
    Mohlo být opět vyrovnáno. Jurča se zjevil v předbrankovém prostoru a nadvakrát zakončoval na Kaiseršotovy betony. Ani jedním pokusem ovšem hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    35:19
    Věžník měl před sebou odkryté celé útočné pásmo, a tak od modré čáry vystřelil. Pelhřimovský brankář na jeho pokus dobře viděl a vytěsnil jej do rohu kluziště.
     
    36:00
    Na druhé straně ze středního pásma zahrozili Siřiště s Břízou. Také v tomto případě byl gólman úspěšnější a Alexa v brněnské brance si připisuje první úspěšné zákroky.
     
    37:07
    Benýšek byl na pravém křídle v obležení hráčů soupeře, a tak neměl komu přihrát. Rozhodl se proto pro střelu, i když nebyl zrovna v nejlepším střeleckém postavení. Pokus na bližší tyč Kaiseršot kryje.
     
    37:18
    O vyrovnání se pokusil také domácí kapitán Dufek, jenž svou střelu schoval za clonícího hráče. Nyní měl hostující gólman štěstí.
     
    38:32
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Boček – 2 min., napadení.
     
    39:19
    První přesilovku v utkání dostali také hosté. Ovšem ani oni nepředvádí nijak povedenou početní výhodu. Nedaří se jim dostat do útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se Technika herně zvedla, což doložila také dvěma brankami, když dvakrát dokázala srovnat skóre. Jenže vyrovnaný stav nikdy nevydržel dlouho, hosté se vždy velmi rychle dostali znovu do vedení. A jednobrankový náskok drží také teď po druhé třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Domácí v plném počtu. Hosté v přesile do třetí třetiny doslova vletěli a hru řídil hlavně Filip Kasalý na levém křídle. Svými pokusy ovšem brněnskou branku přestřelil.
     
    41:21
    Machovský si v útočném pásmu dobruslil nahozený kotouč a z rohu kluzšitě jej poslal do předbrankového prostoru, kde už stál Siřiště. Druhý jmenovaný ovšem se svou tečí z hranice brankoviště neuspěl.
     
    42:08
    Na druhé straně vybojovali domácí kotouč za brankou soupeře a ke střele z pravého kruhu se tak dostal Svatuška. Kaiseršot se proti jeho pokusu k bližší tyči stačil přemístit.
     
    42:59
    Sám to v útoku zkusil jeden z hostujících obránců. Střelu z levéhi křídla na vzdálenější tyč ale Alexa vykopl špičkou levého betonu.
     
    43:57
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Benýšek – 2 min., krosček.
     
    44:47
    Přesilovková kombinace hostů vypadá slibně, ovšem zatím se Pelhřimovští vůbec nedostali ke střele na branku. Votápkovu střelu z vrcholu levého kruhu zablokoval Věžník, Bříza pak trefil boční síť.
     
    45:15
    Vysloužil z větší vzdálenosti trefuje jen před sebou stojícího hráče. Technika vyhazuje.
     
    45:57
    Domácí v plném počtu. V závěru vlastního oslabení se do útoku nahrnul Boček, který zahrozil od levé tyče.
     
    47:17
    Technika právě vstřelila branku!
    Technika ubránila oslabení a jak jinak než z přečíslení dva na jednoho vyrovnává. Jiří Svatuška z pravého křídla nabídl kotouč TOMÁŠI RAČICKÉMU, který do přihrávky jen vložil hokejku a nasměroval tak kotouč nad pravý beton přemisťujícího se brankáře. Asistence: Jiří Svatuška.
    47:17 RAČICKÝ - 3:3
     
    48:23
    Jeden z hostujících hráčů byl v individuální šanci faulován. Uvidíme trestné střílení. Hákování se dopustil domácí Stehlík.
     
    48:23
    Šulák vůbec nezakončil. Utkání pokračuje za vyrovnaného stavu.
     
    48:57
    Alexa na Váchovu střelu vůbec neviděl a zareagoval až na poslední chvíli. Přesto ukrývá kotouč v náruči a hra je přerušena.
     
    49:25
    Technika právě vstřelila branku!
    Do konce utkání zbývá něco málo přes deset minut a Technika se poprvé dostává do vedení. Dovedla ji k tomu dobrá práce v předbrankovém prostoru, kterou přesnou trefou k pravé tyči korunoval PAVEL TOMANÍK. Asistence: Luboš Rosendorf.
    49:25 TOMANÍK - 4:3
     
    49:58
    Domácí nemají dost. Stále se tlačí před soupeřova brankáře, Kaiseršot čelí hlavně nebezpečným střelám z hranice modrého půlkruhu. Naposledy zlikvidoval přizvednuté bekhendové zakončení.
     
    50:56
    Brněnští hráči protečovali kotouč do útočného pásma, Pelhřimov se ale brání a velmi rychle posílá puk zpět. Technika se chystá k založení útoku zpoza vlastní branky.
     
    51:44
    Po delší době se hra přestěhovala do útočného pásma Pelhřimova, jenže kotouč je na hokejkách domácích hráčů. Ti se ne a ne dostat přes zamknuté střední pásmo, hosté ovšem zase nemají možnost prodrat se do zakončení.
     
    52:18
    Votápek neměl na pravém křídle dostatek prostoru, a tak se uchýlil k nahození. To nebylo vůbec přesné a letělo směrem za brněnskou bránu. Gólman Techniky se po puku natáhl a ukrývá jej v lapačce.
     
    52:58
    Od modré čáry nejprve pálil Rosendorf, k dorážce za přemisťujícího se brankáře se pak dostali Boček i Račický, ani jedna střela se za hostujícím gólmanem neskončila.
     
    53:48
    Technika právě vstřelila branku!
    Teď už se to ovšem povedlo a Technika navyšuje své vedení. Pavel Tomaník našel zpoza branky najíždějícího MARTINA DUFKA, který nikým nebráněn poslal kotouč bez větší přípravy do levého horního rohu. Asistence: Pavel Tomaník.
    53:48 DUFEK - 5:3
     
    54:29
    Domácí se rychlými tempy na levém křídle přemístili do útočného pásma a u pravé tyče trochu potrápili pelhřimovského gólmana. Kaiseršot přikrývá puk lapačkou a hra je přerušena. Bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    54:57
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov:
    Siřiště – 2 min., držení.
     
    55:16
    Hosté ihned vyrazili do protiútoku. Votápkovo zakončení z vrcholu levého kruhu zablokoval Věžník.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Jurča – 2 min., sekání.
     
    55:32
    Hra se kolem brněnského brankoviště začíná přiostřovat, jde vidět, že si dnenší soupeři nedají nic zadarmo. Celou situaci se snaží uklidnit také brněnský brankář.
     
    55:32
    Vyloučení v týmu HC Lední Medvědi Pelhřimov:
    Votápek – 2 min., držení.
     
    55:57
    Račický při střele z pravého kruhu zlomil hokejku. Hosté se osvobozují.
     
    56:24
    Domácí hrají přesilovku čtyři na tři a drží svého soupeře pod tlakem. Na ledě nyní mají dostatek prostoru, a tak se dostávají k velkému množství zakončení.
     
    56:57
    Siřiště, který na trestnou lavici v uplynulých minutách usedl jako první, je zpět ve hře. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    57:21
    Na ledě už je také Jurča. Domácí hrají v plném počtu.
     
    57:32
    Hosté v plném počtu.
     
    58:45
    Technika se drží v útočném pásmu a pokouší se o kombinaci. Pelhřimov její snahu napadá, ale pouze vyhazuje na zakázené uvolnění.
     
    59:11
    V situaci dva na dva si hosté tentokrát na brněnskou dvojici nepřišli. Domácí byli na průnik po pravém křídle připraveni a soupeře od puku odstavili.
     
    59:30
    Technika drží kotouč na svou brankou, to útoku už se nežene. O výsledku dnešního utkání je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu. (19:44:40)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 24. Stehlík (Benýšek, Jurča), 31. Jurča (Dufek), 48. Račický (Svatuška), 50. Tomaník (Rosendorf), 54. Dufek (Tomaník) – 12. Vysloužil (Martínek, Šulák), 25. Machovský (F. Kasalý), 34. Votápek (Kochrda, Siřiště)


    Technika Hockey Brno: Skoupý (Alexa) – Rosendorf, Sedláček, Úlehla, Fojt, Věžník, Dufek (C), Kubica – Boček, Svatuška, Mokrohajský, Jurča (A), Pospíšil, Adam, Stehlík, Tomaník, Račický (A), Benýšek.
    Trenér: Jiří Rech

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Kaiseršot (Roh) – D. Kasalý (A), Vácha, Port, Mečiar, Martínek, Bříza – Kochrda, Šterba, Machovský, F. Kasalý, Šulák, Siřiště, Votápek (C), Vysloužil.
    Trenér: Oldřich Válek

    Rozhodčí: Škach, Šudoma – Mikšík, Peluha
    bahis siteleri