Philadelphia – Boston 3:5 (kon.) | Anaheim – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Boston Bruins
Pondělí 10.04.2023, 00:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Philadelphií a Bostonem.
     
    Philadelphia Flyers

    Hokejisté Philadelphie na letošní sezónu nebudou vzpomínat v dobrém. Ve Východní konferenci jsou pouze dva horší týmy Montreal a Columbus, před sebou mají Washington s mankem šesti bodů. Svěřenci kouče Tortorelly momentálně táhnou nelichotivou sérii šesti porážek v řadě, přičemž ve včerejším utkání prohráli jednoznačně 0:4 v aréně newyorských Islanders. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kanadský útočník Travis Konecny s 56 body.
     
    Boston Bruins

    Boston je suverénně nejlepším týmem základní části, Presidents' Trophy si zajistil s velkým předstihem, na druhou Carolinu aktuálně disponuje obrovským dvacetibodovým náskokem. Medvědi vyhráli pětkrát za sebou, v noci ze soboty na neděli na domácí půdě zdolali New Jersey 2:1 dvěma trefami českého útočníka Pavla Zachy. Týmové produktivitě mužstva vévodí jiný český hokejista David Pastrňák se ziskem 105 kanadských bodů, jen čtyři hokejisté jich letos nasbírali více.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Ristolainen, Provorov, York, Sanheim, Braun – Tippett, N. Cates, Hayes – Konecny, Frost, Farabee – Allison, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Lemieux, Laczynski, Deslauriers – Bellows.
    Trenér: John Tortorella

    Boston Bruins: Swayman (Bussi) – Carlo, H. Lindholm (A), C. Carrick, Grzelcyk, Clifton, Zbořil – DeBrusk, Coyle, Marchand – Pastrňák (C), Zacha (A), Bertuzzi – Lettieri, Frederic, Lauko – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Syvret, South – Gawryletz, Hughes.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Bostonem a Philadelphií odstartoval! Domácí hned zahrozili Davidem Pastrňákem, jenž z levé strany najel před Sandströma, jehož neprostřelil.
     
    00:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Favorizovaní Medvědi se ujímají vedení hned v úvodní minutě! Mezi kruhy dostal od Carricka pobídku CHARLIE COYLE, jenž se nenechal dvakrát přemlouvat a forhendovou ránou z první rozvlnil sít za Sandströmovými zády. Asistence: Connor Carrick.
    00:47 Charlie COYLE - 0:1
     
    01:04
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Bleskové srovnání Letců! Po úspěšném zákroku Swayman zariskoval a pokusil se rozehrát, což ale neměl dělat, protože se hracího předmětu chopil WADE ALISSON a z ostrého úhlu dokázal trefit prázdnou bránu. Bez asistence.
    01:04 Wade ALLISON - 1:1
     
    02:23
    Trent Frederic chtěl vytěžit z chybné rozehrávky Yorka maximum, ale Felix Sandström se výborně srovnal a vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    02:51
    Za obranu najížděl David Pastrňák. Dočkal se nahrávky a z pravého kruhu pálil na zadní tyč, domácí gólman úspěšně zasáhl vyrážečkou.
     
    03:23
    Po odrazech v předbrankovém prostoru Bruins vypálil James van Riemsdyk jen těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    03:44
    A znovu James van Riemsdyk! Tentokráte jej parádním stříleným pasem oslovil Travis Sanheim, americký forvard usměrnil puk o kousek vedle levé tyčky.
     
    04:20
    Jakub Zbořil vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Felix Sandström.
     
    04:58
    Hodně načas si dal s rozehrávkou Ivan Provorov, aby nakonec zvolil pas středem na Kevina Hayese, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    05:23
    V obranném pásmu ztratil hokejku Rasmus Ristolainen, čehož chtěl využít Trent Frederic, ze zápěstí ovšem mířil příliš vysoko.
     
    05:56
    Jeden na jednoho si věřil Vinni Lettieri, jenž vyzval Ivana Provorova, ze souboje vyšel jako poražený.
     
    06:29
    Když si Charlie Coyle všiml, že nemá komu nahrát, tak jenom nahodil za bránu a odjel vystřídat. Hraje Travis Sanheim.
     
    06:51
    Český útočník Pavel Zacha nahrával po levém mantinelu za bránu Tylerovi Bertuzzimu, který neuspěl jeden na jednoho proti Yorkovi.
     
    07:23
    Výbornou práci odvedl Jeremy Swayman. Americký brankář správně očekával střílený pas před bránu a vyrážečkou odpálil touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    07:59
    Boston dostal puk do útočné třetiny, ale příliš dlouho ho v ní neudržel, Scott Laughton v obranné pozici vyzrál na A. J. Greera.
     
    08:29
    Felix Sandström ukázal, že mu rozehrávka rozhodně není cizí, kolem forčekujícího Hathawaye posunul hrací předmět na Provorova.
     
    08:54
    Váhajícího Rasmuse Ristolainena napadal český mladík Jakub Lauko, nahrávka po pravém mantinelu skončila u Jamese van Riemsdyka.
     
    09:13
    Za nahozením Brendana Lemieuxa vystartoval Jeremy Swayman, jenž zvedl hlavu a na volnější pravou stranu poslal puk na hokejku Carla.
     
    09:50
    Letci získali pevné postavení v útočném pásmu, ale nebylo jim to nic platném rána Ivana Provorova od modré mezi tři tyče nemířila.
     
    10:27
    Česká souhra k vedoucímu gólu Medvědů nevedla! Po pasu Zbořila promáchl Zacha. V levém kruhu číhal David Pastrňák, jehož obávanou dělovku Felix Sandström s vypětím všech sil vytěsnil do pravé tyčky.
     
    10:44
    Nicolas Deslauriers si věřil na stojícího Hampuse Lindholma, který ovšem působil velmi dobře pozičně na bruslích a soka obral ukázkovým obranným zákrokem.
     
    11:13
    Bekhendovou přihrávku Matta Grzelcyka dostal do předbrankového prostoru Tomáš Nosek, který šel do forhendového blafáku, na pravý beton Sandströma však nevyzrál.
     
    11:53
    Brad Marchand přecenil rychlostní schopnosti Jakea DeBruska. Výsledkem je zakázané uvolnění, vhazování proběhne po pravici Swaymana.
     
    12:19
    V dosavadní průběhu střetnutí se Jeremy Swayman rozhodně nenudí. Již poněkolikáté vyrazil za bránu, kde opět nezaváhal, tentokráte si vybral Lindholma.
     
    12:56
    Autor vyrovnávací trefy Wade Allison se nechal rozhodit osobním strážcem v podobě Carricka, přihrávka na modrou měla k přesnosti hodně daleko.
     
    13:17
    S velkým štěstím Jakub Zbořil předčil Noaha Catese a dobruslil až do útočné třetiny, odkud nahazoval forhendem vedle pravé tyče.
     
    13:58
    Pastrňákova formace neúspěšně usilovala o vstup do útočného pásma, Tyler Bertuzzi totiž přihrál Pavlu Zachovi za brusle.
     
    14:31
    Střetnutí zatím probíhá v rychlém tempu. Z ostrého úhlu chtěl gólmana překvapit James van Riemsdyk, Jeremy Swayman nenechal u levé tyče ani centimetr volného místa.
     
    14:59
    Jake DeBrusk srdnatě bojoval o hrací předmět u mantinelu. Neuspěl, musel se sklonit před přesilou, puk z pod jeho bruslí vydoloval Justin Braun.
     
    15:14
    Protiútok Philadelphii neměl dlouhého trvání. Brendan Lemieux vyprodukoval příliš prudký oblouček na Owena Tippetta, jemuž sice vyšlo zpracování, nikoliv však klička na Cliftona.
     
    15:48
    Krátce po buly Connor Carrick posunul puk do levého kruhu na Davida Pastrňáka, proti dělovému projektilu dnes už podruhé Sandströma zachránila branková konstrukce!
     
    16:27
    Před bránu konkurenta sjel Brad Marchand, čehož si v poslední chvíli všiml Rasmus Ristolainen a v poslední chvíli nahrávku na jeho osobu vystihl.
     
    16:55
    Hampus Lindholm střílel do přehuštěného prostoru. Felix Sandström vůbec nic neviděl a měl velké štěstí, že puk prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    17:29
    Ačkoliv se Trent Frederic k puku nedostal, tak Boston rychle získal puk zpět, protože pod tlakem rozehrávající Sanheim našel jenom Lettieriho.
     
    17:48
    Zpoza pravého kruhu vystřelil forhendem Connor Carrick, blokující Ivan Provorov zvedl kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    18:11
    Sám proti třem Travis Konecny neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě a puk si hodil k pravému mantinelu, kam dojel jako druhý po Cliftonovi.
     
    18:40
    Na slabé nahození od pravého mantinelu v podání Rasmuse Ristolainena gólman Jeremy Swayman velmi dobře viděl a snadno ho skryl do lapačky.
     
    19:03
    Tomáš Nosek si před bránou klepl o nahrávku od Garneta Hathawaye, dobře myšlenou žabičku spoluhráče ovšem promáchl.
     
    19:32
    Před bránu se od pravého mantinelu protáhl Charlie Coyle, který hledal mezírku mezi Sandströmovými betony, švédský gólman je v poslední okamžik dokázal srazit k sobě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Philadelphií a Bostonem přineslo dva góly, po jednom na každé straně. Hned v úvodní minutě poslal hostujícího favorita do vedení Charlie Coyle, ovšem odpověď Letců přišla o pouhých 17 sekund později, chybnou rozehrávku gólmana potrestal Wade Allison. Hodně byl vidět i David Pastrňák, který dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 13.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Úvodní buly v něm zvládl lépe Charlie Coyle, útočit tak mohou hosté.
     
    20:52
    Bradu Marchandovi vůbec nevyšla rozehrávka z vlastního pásma. Vystihl ji Wade Allison, který posléze z pravého kruhu přestřelil cílové zařízení.
     
    21:13
    Po vyhraném buly si na zakončení dělal zálusk Joel Farabee, do forhendového zakončení mu ovšem obětavě skočil Charlie Coyle.
     
    21:39
    David Pastrňák pod tlakem dvou protihráčů nic nevymyslel, po pravém mantinelu nahodil a volný kotouč převzal Ristolainen.
     
    21:51
    Do levého kruhu sjel Pavel Zacha, jenž vyprodukoval kvalitní ránu forhendem z první, Felix Sandström úspěšně zakročil levým betonem.
     
    22:04
    Boston právě vstřelil branku!
    Gólostroj DAVIDA PASTRŇÁKA se nezastavuje! Šestadvacetiletý rodák z Havířova najel mezi kruhy, kde jej našel Clifton, Sandström proti svižnému projektilu ze zápěstí nezvládl včas srazit betony k sobě. Asistence: Connor Clifton a Jakub Zbořil.
    22:04 David PASTRŇÁK - 1:2
     
    22:45
    Nahrávku od Jakuba Lauka dostal za soupeřovu svatyni Vinni Lettieri, toho ukázkovým hitem odstavil Rus Ivan Provorov.
     
    23:14
    Hampusi Lindholmovi podjely brusle a zadák měl velké štěstí, že v blízkosti neměl žádného konkurenta, puk po něm převzal Brandon Carlo.
     
    23:40
    Na modré čáře ještě udržel touš Matt Grzelcyk, jenže nastřelil pouze Kevina Hayese, kterého vzápětí jeden na jednoho úspěšně obral.
     
    24:22
    Za nahozeným pukem po levém mantinelu vystartoval Scott Laughton. Ze všech sil se snažil natlačit před Brandona Carla, což mu nevyšlo.
     
    24:40
    David Pastrňák se radoval z druhého vstřeleného gólu, ale jen pár okamžiků, protože brankovištěm proskočil Connor Clifton, ten znemožnil Sandströmovi pomýšlet na úspěšný zákrok.
     
    24:40
    Tak pozor, rozhodčí si ještě jedou celou situaci překontrolovat. Bude se zkoumat, zda Clifton nebyl do gólmana natlačen Provorovem takovým způsobem, že se brankáři nemohl vyhnout.
     
    24:40
    Trenérská výzva Bostonu byla neúspěšná, takže hráčská lavice inkasuje dvě minuty za zdržování hry. Medvědi zůstávají napřed o jeden gól, týmový trest míří odpykat Jakub Lauko.
    24:40 Gól Pastrňáka neplatil pro postavení Cliftona v brankovišti
     
    25:17
    Rasmus Ristolainen nahrál do levého kruhu Owenu Tippettovi, jehož svižnou ránu ze zápěstí kryl Jeremy Swayman vyrážečkou.
     
    25:50
    Po buly vyhodil Brandon Carlo a domácí mají problémy získat útočné pásmo zpět, podnikli už dva neúspěšné nájezdy.
     
    26:16
    Scott Laughton poslal těžkou nahrávku na Kevina Hayese, jemuž zabralo poměrně dost času zpracování, nakonec útočník vypálil příklepem příliš vysoko.
     
    26:41
    S koncem týmového trestu Bostonu pálil od modré čáry Ivan Provorov, střelu doprostřed brány Jeremy Swayman bez problémů udržel ve výstroji.
     
    27:01
    Nahození Connora Carricka schytal Garnet Hathaway zezadu do hlavy. Hostující útočník v bolestech téměř sprintoval do útrob stadiónu na ošetření.
     
    27:31
    Boston právě vstřelil branku!
    Poslední trefa schází k dosažení šedesáti zásahů! Zacha u pravého mantinelu vybojoval puk pro Bertuzziho. Kanaďan posunul kus černé gumy do levého kruhu na DAVIDA PASTRŇÁKA, další z pověstných dělovek zazvonila na pravou i levou tyčku, načež zamířila za brankovou čáru. Asistence: Tyler Bertuzzi a Pavel Zacha.
    27:31 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    28:23
    Jeremy Swayman měl nyní velké štěstí, poté, co před ním vyplaval zcela osamocený Nicolas Deslauriers, forhendem však cílil mimo tři tyče.
     
    28:52
    Na modré si vytvořil prostor pro zakončení Brandon Carlo, úspěšný blok zaznamenal obětavě padající Travis Sanheim.
     
    29:18
    Situaci dvou proti dvěma hosté nevyřešili vůbec dobře, A. J. Greer vyslal prudkou žabičku, kterou Jake DeBrusk neměl šanci zpracovat.
     
    29:45
    Po levém mantinelu projel do útočného pásma Tomáš Nosek, skrze dva konkurenty posléze nezvládl touš propasírovat na hokejku Jakuba Lauka.
     
    30:19
    Morgan Frost si individuálně nevěřil, proto rozjel po pravé straně Ivana Provorova, pokus ze zápěstí skončil na brankovém oblouku.
     
    30:29
    Na lavici hanby odjel český zadák Jakub Zbořil, jenž před vlastní bránou zabránil Farabeemu v zakončení ze slibné pozice pouze za cenu hákování.
     
    31:06
    Při vlastním oslabení do brejku vystartoval Tomáš Nosek, který v obležení dvou soupeřů dokázal vystřelit od pravého mantinelu a Sandströma donutil zakročit.
     
    31:39
    Vůbec to nevypadá, že by Letci aktuálně hráli přesilovku. Brad Marchand nahrál za pravý kruh Brandonu Carlovi, ránu z první gólman kryl levým ramenem.
     
    32:13
    Po mizerné zadovce Yorka vystartoval středem do úniku Pavel Zacha, který vypálil ze zápěstí k levé tyčce, Felix Sandström zabránil čtvrtému inkasovanému gólu lapačkou.
     
    32:35
    Přesilovka domácího celku je minulostí. Jakub Zbořil se okamžitě zapojil do hry a byl to právě on, kdo vypíchl puk Jamesi van Riemsdykovi.
     
    33:28
    Domácí celek má obrovské potíže s vytvářením šancí. Brendan Lemieux hledal křižnou nahrávkou Scotta Laughtona, vystihl ji pozorný Trent Frederic.
     
    33:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Individuální chyba Jakuba Zbořila vede ke kontaktnímu gólu Flyers. Českému zadákovi přeskočil kotouč přes čepel hole, JOEL FARABEE zacílil tváří v tvář Swaymanovi k pravé tyči mimo dosah Američana. Asistence: Owen Tippett.
    33:58 Joel FARABEE - 2:3
     
    34:22
    O bleskové srovnání stavu se pokusil Tanner Laczynski, který mířil z pravého kruhu mezi betony, Jeremy Swayman je včas srazil k sobě.
     
    34:49
    Jakub Zbořil je zpátky po chybě vedoucí ke gólu naděje Philadelphie. Tentokráte si český bek poradil a pod tlakem volil oblouček do střední třetiny.
     
    35:21
    Český ostrostřelec David Pastrňák ukázal, že umí i výborně nahrávat. Výborným křižným pasem našel v pravém kruhu Pavlu Zachovi, rána z pvní mezi tři tyče nezamířila.
     
    35:51
    Slabé nahození od pravého mantinelu v podání Matta Grzelcyka nenadělalo Felixu Sandströmovi žádné starosti, domácí gólman počkal na hvizd rozhodčího. Po přerušení Tyler Bertuzzi naprosto nesmyslně srazil k ledu Ristolainena, Kanaďan zadarmo věnoval Philadelphii přesilovku.
     
    36:23
    S velkou lehkostí Morgan Frost prokličkoval mezi dvěma protihráči až před bránu, kde mu vyšlo zakončení na bekhend, puk posunul vedle pravé tyčky.
     
    36:57
    Travis Konecny na sebe natáhl dva soky, načež přenesl hru doleva na Joela Farabeeho, proti jeho střele se Jeremy Swayman výborně přemístil k pravé tyči.
     
    37:12
    V tlaku pokračuje i druhá přesilovková formace Flyers. Scott Laughton z první nabil před bránu Morganu Frostovi, pokus po ledě na Swaymana nestačil. Vzápětí však početní převaha Philadelphie skončila z důvodu nesportovního chování Travise Konecnyho.
     
    37:56
    Levou stranou pláchl protihráčům Jake DeBrusk. Člen elitní útočné lajny střílel z kruhu zápěstím na přední tyč, Felix Sandström zakročil lapačkou.
     
    38:27
    Tyler Bertuzzi je zpátky na ledové ploše, Boston hraje přesilovku. David Pastrňák vyslal střílenou nahrávku právě na Bertuzziho, ten přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    38:59
    Na hattrick měl políčeno David Pastrňák. Dostal nabito do oblíbeného prostoru v levém kruhu, střelu doprostřed Felix Sandström kryl bez komplikací.
     
    39:15
    Pokračujeme v pěti na obou stranách, již vypršel i trest Konecnyho. Po zaváhání Lindholma zamířil do úniku Scott Laughton, proti střele zápěstím vytáhl Jeremy Swayman skvělý semafor.
    39:15 Laughton na Swaymana nevyzrál
     
    39:47
    Rasmus Ristolainen chtěl hrát konstruktivně, jenže neměl na koho, takže nahodil za bránu soupeře, pod tlakem hrající Jakub Zbořil posunul kotouč na A. J. Greera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část patřila Davidu Pastrňákovi, který v ní vstřelil tři góly, dva regulérní. Nejprve se český ostrostřelec prosadil ve 23. minutě, načež druhý zásah přidal o dvě minuty později, ale tato trefa neplatila pro postavení spoluhráče v brankovišti. Havířovského rodáka neuznaný gól nijak zvlášť nerozhodil a ve 28. minutě přidal další, jehož uznání už nebránilo vůbec nic. Prosadit se ve druhé třetině dokázali i domácí, když ve 34. minutě využil Zbořilovu chybu Joel Farabee, takže i Philadelphia nadále zůstává ve hře o vítězství.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 24.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina odstartovala. Boston zatím plní papírové předpoklady, ale v cestě za dalším vítězstvím tento tým nečeká nic snadného, protože je napřed o jediný gól.
     
    40:39
    Boston právě vstřelil branku!
    Ano, šedesátka padla, a to ve velkém stylu, dovršením hattricku! Dámy a pánové, DAVID PASTRŇÁK je po Jaromíru Jágrovi druhým českým útočníkem, který dosáhl na hranici šedesáti vstřelených gólů v jedné sezóně NHL, zároveň zaznamenal 300. kariérní trefu v NHL!

    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil DAVID PASTRŇÁK s Tylerem Bertuzzim dokonale. Český útočník si s tím kanadským narazil a z pravého kruhu skóroval střelou pod levý beton bezmocného Sandströma. Asistence: Tyler Bertuzzi a Hampus Lindholm.
    40:39 David PASTRŇÁK - 2:4
     
    41:30
    Philadelphia chtěla přispěchat s rychlou reakcí. James van Riemsdyk nahazoval před bránu, kde Brendan Lemieux píchl puk těsně vedle levé tyče.
     
    42:19
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Morgan Frost. Správně očekával přihrávku Frederica před bránu, tu bez potíží zastavil.
     
    42:46
    Velká komplikace pro Flyers, domácí budou dohrávat ve čtyřech obráncích. Vinni Lettieri nešťastně dohrál Ivana Provorova, jemuž u mantinelu skřípl pravou ruku, z toho by klidně mohlo být vyhozené rameno.
     
    43:05
    Nástřel do útočného pásma Travisi Konecnymu vůbec nevyšel, protože k puku měl nejblíže Connor Carrick, takže rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    43:47
    Přechod přes modrou čáru si nepohlídal Tyler Beruzzi, Pavel Zacha byl v útočné třetině o kousek dřív. Čárový správně zpozoroval ofsajd.
     
    44:17
    Od levého mantinelu zkusil brankáře překvapit Charlie Coyle. Felix Sandström si se skrytou střelou poradil, úspěšně zasáhl pravým betonem.
     
    44:44
    Nebezpečí i na druhé straně. Jeremy Swayman nejprve vyrazil ránu Laughtona od pravého mantinelu, rady si věděl i s dorážkou Frosta.
     
    45:10
    Početní převaha pro Flyers. Za katr usedl Charlie Coyle, jehož vyhození z obranného pásma vyletělo mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    45:55
    Chvíli to trvalo, ale nakonec domácí získali útočné pásmo, aby se nakonec James van Riemsdyk neprotlačil do zakončení přes DeBruska.
     
    46:26
    Jeden na jednoho postupoval Trent Frederic. Útočník Bruins volil střelu švihem přes Ristolainena, od brusle beka puk zamířil do ochranné sítě.
     
    46:58
    Do pravého kruhu dostal pobídku Joel Farabee. Jeremy Swayman předvedl parádní přesun k levé tyči, kus černé gumy skryl v lapačce.
     
    47:15
    Hosté v plném počtu. Domácí ještě chvíli pobývali v útočném pásmu, avšak k žádnému zakončení již nedošlo, puk získal Jakub Zbořil.
     
    47:53
    Z ostrého úhlu nahazoval Noah Cates. Jeremy Swayman byl zase v pozoru, hrací předmět s lehkostí sebral do lapačky.
     
    48:09
    Za obloučkem Brandona Carla vystartoval A. J. Greer, jenž si poskakující hrací předmět nezvládl hodit kolem Sanheima do palebné pozice.
     
    48:23
    Fanouškům nabídli bitku Nicolas Deslauriers a A. J. Greer. Oba hokejisté si vyměnili pár tvrdých ran, aby nakonec skončili u střídaček. Mírně navrch měl domácí forvard, každopádně na bruslích zůstali oba hokejisté.
     
    48:53
    Jakub Lauko mezi dva protihráče nahrál na modrou čáru Hampusi Lindholmovi, ránu zápěstím směřující do středu brány kryl Felix Sandström.
     
    49:06
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! Letci sehráli přečíslení tří proti dvěma ukázkově. Cates nahrál doleva Farabeemu, jenž křižnou přihrávkou oslovil OWENA TIPPETTA, za rychlou střelou k levé tyčce se Swayman přesouval marně. Asistence: Joel Farabee a Noah Cates.
    49:06 Owen TIPPETT - 3:4
     
    49:57
    Hokejisté v černých dresech pokračují v tlaku. Od levého mantinelu nahazoval Kieffer Bellows, rozvlnil jenom boční síť.
     
    50:24
    Icing domácího mužstva. Rasmus Ristolainen vyhazoval naslepo po pravém mantinelu, mimo dosah některého ze čtveřice spoluhráčů na hrací ploše.
     
    50:53
    Zranění Ivana Provorova nakonec zřejmě není tak vážné, jak se zprvu zdálo. Nyní musel ruský bek překousnout další bolestivou chvilku, když schytal do brady ránu Marchanda.
     
    51:30
    K hattricku chtěl David Pastrňák přidat i asistenci, zleva sklepával z první pod sebe na Pavla Zachu, střelu z první zblokoval pozorný York.
     
    51:53
    Pavel Zacha viděl Tylera Bertuzziho, avšak nahrávku poslal za jeho brusle, takže český forvard musel vycouvat z obranné třetiny.
     
    52:26
    Průnik Travisovi Konecnymu po levém mantinelu nevyšel, stopku mu vystavil čistým hitem Matt Grzelcyk. Hraje se ve střední třetině.
     
    52:57
    Za vlastní bránou zaváhal při rozehrávce Jeremy Swayman. Gólman ale zaváhání napravil, Hayese udržel na zádech a píchl kotouč ke Carlovi.
     
    53:12
    Emoce planou. Travis Konecny vyrazil Jeremymu Swaymanovi z ruky vyrážečku, rozhodčí přešli tuto skutečnost bez udělení trestu.
     
    53:54
    Travis Konecny tradičně dostává hodně prostoru na ledové ploše. Nyní Kanaďan nabil na modrou čáru Ivanu Provorovovi, pokus z první zblokoval Carlo.
     
    54:21
    Dobrou práci odvedl v obranné třetině David Pastrňák. Nejprve český forvard vystihl pas po levém mantinelu, aby následně vyslal přesný křižný pas na Bertuzziho.
     
    54:47
    Morgan Frost nahodil puk do útočného pásma a sám ho chtěl dojet, v čemž mu tělem zabránil český zadák Jakub Zbořil.
     
    55:13
    Netrvalo dlouho a Letci byli nastěhovaní zpět v útočné třetině, ovšem jenom na pár vteřin, protože Tippett nahrával do bruslí Lindholma.
     
    55:56
    Hodně si dal záležet s rozehrávkou Matt Grzelcyk. Zpoza vlastní brány si bek vybral Trenta Frederica, jemuž nevyšla klička na Sanheima.
     
    56:28
    Domácí kouč už určitě uvažuje o hře bez gólmana, důležité ale bude usadit se v útočném pásmu, jinak si budou zbytečně koledovat o průšvih.
     
    56:56
    Boston právě vstřelil branku!
    Nejen Pastrňák, bodovat v Bostonu umí i jiní Češi! Třeba PAVEL ZACHA, jenž obdržel k levému kruhu pas právě od produktivnějšího krajana, forhendovou dělovku z první nechytatelně napálil pod břevno. Asistence: David Pastrňák a Tyler Bertuzzi.
    56:56 Pavel ZACHA - 3:5
     
    57:25
    Není nač čekat, domácí ihned po vyhraném buly ve středném pásmu odvolávají gólmana a zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    57:46
    Zprvu se zdálo, že by Jeremy Swayman mohl zkusit štěstí přes celou bránu, ale původní úmysl si rozmyslel, vyhodil po levém mantinelu.
     
    58:14
    Znovu odvedl velmi dobrou práci Jeremy Swayman, když pokryl zakončení Tippetta, navíc úspěšně rozehrál na Brandona Carla.
     
    58:39
    Rasmus Ristolainen si vyměnil kus černé gumy s Kevinem Hayesem, forhendový projektil švédský zadák vyslal vedle levé tyče.
     
    59:26
    Přes celé hřiště zkusil trefit odkrytou domácí svatyni Connor Clifton, prudce letící hrací předmět prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    59:47
    Domácí hokejisté si dokázali vytvořit ještě jednu palebnou pozici, ale James van Riemsdyk ji ve kontaktní trefu nepřetavil, kotouč netrefil vůbec dobře.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston i bez některých opor předvedl velmi dobrý výkon, nejlepší tým soutěže zvítězil na ledě Philadelphii 5:3.

    Hrdinou zápasu byl David Pastrňák. Šestadvacetiletý rodák z Havířova zaznamenal 15. hattrick v NHL, jímž zaokrouhlil počet vstřelených gólů v sezóně na 60 a dvě trefy mu chybí do vyrovnání rekordu Jaromíra Jágra, zároveň vstřelil 300. kariérní zásah v nejlepší soutěži světa. Navzdory tomuto skvělému počinu českého útočníka domácí do posledních minut udržovali šance na bodový zisk, definitivní tečku na výhru Bruins dal v 57. minutě jiný Čech Pavel Zacha.

    Svěřenci kouče Montgomeryho si polepšili v tabulce na fenomenálních 131 bodů a před druhou Carolinou disponují dvaadvacetibodovým náskokem, Philadelphia zůstává ve Východní konferenci čtrnáctá.
     
    Utkání přihlíželo 18 776 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 34 | Přesilová hra: 0/4 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Felix Sandström (PHI) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3 %, odchytal 57:12
    Jeremy Swayman (BOS) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+1, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:09
    Jakub Lauko (BOS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 8:04
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:59
    David Pastrňák (BOS) – 3+1, +3 účast, 10 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:04
    Pavel Zacha (BOS) – 1+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:49

    Tři hvězdy utkání
    1. David Pastrňák (BOS) – 3+1
    2. Tyler Bertuzzi (BOS) – 0+3
    3. Owen Tippett (PHI) – 1+1 (03:00:04)
    David Pastrňák se skvělým výkonem proti Philadelphii zařadil po bok klubové legendy Phila Esposita

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Allison, 34. Farabee (Tippett), 50. Tippett (Farabee, N. Cates) – 1. Coyle (C. Carrick), 23. Pastrňák (Clifton, Zbořil), 28. Pastrňák (Bertuzzi, Zacha), 41. Pastrňák (Bertuzzi, H. Lindholm), 57. Zacha (Pastrňák, Bertuzzi)


    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Ristolainen, Provorov, York, Sanheim, Braun – Tippett, N. Cates, Hayes – Konecny, Frost, Farabee – Allison, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Lemieux, Laczynski, Deslauriers – Bellows.
    Trenér: John Tortorella

    Boston Bruins: Swayman (Bussi) – Carlo, H. Lindholm (A), C. Carrick, Grzelcyk, Clifton, Zbořil – DeBrusk, Coyle, Marchand – Pastrňák (C), Zacha (A), Bertuzzi – Lettieri, Frederic, Lauko – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Syvret, South – Gawryletz, Hughes

    Diváci: 18 776
    bahis siteleri