Kanada – Švédsko 3:2 (po pr.) | Švýcarsko – Japonsko 5:1 (kon.) | Finsko – Německo 8:2 (kon.)
konec
Finsko
8:2 (1:1, 3:1, 4:0)
Německo
Pátek 14.04.2023, 21:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • O 5. - 8. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:45 Sini KARJALAINENOVÁ - 8:2
     
    59:45
    Finsko právě vstřelilo branku! Finská přesilovka nakonec přeci jen končí gólem! SINI KARJALAINENOVÁ dostala nabito pod modrou čáru, kde si rychle zpracovala puk a prudkou střelou zápěstím překonala Mayovou. Asistence: Viivi Vainikkaová, Julia Liikalaová.
     
    57:46
    Vyloučení v týmu Německo:
    Jule Schieferová – 2 min., podrážení.
     
    49:19
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Sandra Abstreiterová, přichází Johanna Mayová.
    49:19 Emilia VESAOVÁ - 7:2
     
    49:19
    Finsko právě vstřelilo branku! Ze zápasu se pomalu stává exhibice a Sandra Abstreiterová se pakuje z branky. EMILIA VESAOVÁ dostala prostor na pravé straně a prodrala se až před branku, německou gólmanku pak na zadní tyč přehodila bekhendem. Asistence:
    48:17 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 6:2
     
    48:17
    Finsko právě vstřelilo branku! Finky už jsou ve třetí třetině mnohem lepší a zaslouženě odskakují do čtyřbrankového náskoku. JENNI HIIRIKOSKIOVÁ si s pukem nikým nebráněna najela mezi kruhy a trefila se nádherně po víko. Asistence: Nelli Laitinenová.
    45:11 Julia LIIKALAOVÁ - 5:2
     
    45:11
    Finsko právě vstřelilo branku! Tady je s největší pravděpodobností hotovo! Střela od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila před branku Sandry Abstreiterové, kde puk jako první dojela JULIA LIIKALAOVÁ, která jej úspěšně dorazila do branky. Asistence: Krista Parkkonenová, Petra Nieminenová.
     
    38:34
    Franziska Feldmeierová se dostala do úniku, který zakončila bekhendem, trefila ale přesně náruč finské gólmanky!
     
    34:14
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Nelli Laitinenová – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Německo:
    Carina Strobelová – 2 min., hrubost.
    28:50 Petra NIEMINENOVÁ - 4:2
     
    28:50
    Finsko právě vstřelilo branku! A máme tu hattrick! PETRA NIEMINENOVÁ si v signalizované výhodě nabrala puk a po pravém mantinelu si jej natáhla až před branku. S kotoučem na forhendu si pak roztáhla gólmanku a zasunula přesně k tyči. Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Nelli Laitinenová.
    25:31 Petra NIEMINENOVÁ - 3:2
     
    25:31
    Finsko právě vstřelilo branku! Finky znovu využívají přesilovou hru! PETRA NIEMINENOVÁ to udělala podobně jako před malou chvílí. Na modré čáře se golfem vší silou opřela do puku a mezi rukou a betonem jej procedila do sítě. Asistence: Nora Tulusová.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu Německo:
    Svenja Voigtová – 2 min., podrážení.
    21:49 Theresa WAGNEROVÁ - 2:2
     
    21:49
    Německo právě vstřelilo branku! Stejně jako v první třetině máme ihned zase vyrovnáno! Karpfová perfektně vyřešila přečíslení když před brankou našla úplně volnou THERESU WAGNEROVÓU, která puk procedila mezi betony. Asistence: Bernadette Karpfová, Ronja Harková.
    20:35 Petra NIEMINENOVÁ - 2:1
     
    20:35
    Finsko právě vstřelilo branku! Přesně takový vstup si jistě Finky přály! PETRA NIEMINENOVÁ dostala nabito na modrou čáru, kde se do puku vší silou opřela a střelou bez přípravy propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Ronja Savolainenová ,Jenni Hiirikoskiová.
     
    19:34
    Vyloučení v týmu Německo:
    Carina Strobelová – 2 min., hákování.
     
    16:16
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sofianna Sundelinová – 2 min., krosček.
    10:33 Jenniina NYLUNDOVÁ - 1:1
     
    10:33
    Finsko právě vstřelilo branku! Finkám odpověď trvala jen pár sekund, máme znovu vyrovnáno! Vesaová si na levém kruhu zpracovala zadovku a schovanou střelou na zadní tyč překonala Emmi Rakkolainenová Sandru Abstreiterovou, před kterou kotouč nepředvídatelně změnil směr přičiněním JENIINY NYLUNDOVÉ. Asistence: Emilia Vesaová, Sofianna Sundelinová.
    10:17 Sonja WEIDENFELDEROVÁ - 0:1
     
    10:17
    Německo právě vstřelilo branku! Tak to je překvapivý začátek, Němky využívají přesilovou hru a jdou do vedení! SONJA WEIDENFELDEROVÁ si našla vyražený puk, který z hrany brankoviště dopravila do branky. Asistence: Franziska Feldmeierová, Celina Haiderová.
     
    08:42
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Petra Nieminenová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    07:25
    Zatím největší šanci zápasu měla Anni Montonenová, které se otevřel prostor na pravé straně. Svůj prakticky samostatný únik ale zakončila střelou vysoko nad.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 11. Nylundová (Vesaová, Sundelinová), 21. Nieminenová (Savolainenová, Hiirikoskiová), 26. Nieminenová (Tulusová), 29. Nieminenová (Hiirikoskiová, Laitinenová), 46. Liikalaová (Parkkonenová, Nieminenová), 49. Hiirikoskiová (Laitinenová), 50. Vesaová, 60. Karjalainenová (Vainikkaová, Liikalaová) – 11. Weidenfelderová (Feldmeierová, Haiderová), 22. Wagnerová (Karpfová, Harková)


    Finsko: Keisalaová (Aholaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Karjalainenová, Parkkonenová, Lindstedtová – Vainikkaová, Tulusová (A), Yrjänenová – Liikalaová, Vanhanenová, Nieminenová (A) – Sundelinová, Nylundová, Vesaová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Montonenová – Havanaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Německo: Abstreiterová (50. Mayová) – Strobelová, Gleissnerová (C), Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Voigtová, Bartschová, Christofová – Schieferová.
    Trenér: Thomas Schadler

    Rozhodčí: Cookeová, Dewarová – Jonáková, Saarimäkiová

    Diváci: 679
    bahis siteleri