Dukla B – Karlovy Vary 2:0 (kon.) | Admira Praha – Zbuzany 3:1 (kon.) | Hostouň – Motorlet 0:2 (kon.)
konec
FK Dukla Praha B
2:0 (0:0)
Slavia Karlovy Vary
Neděle 16.04.2023, 10:15 • FC Přední Kopanina • Česká fotbalová liga (A) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování ČFL, u zápasu mezi Duklou Praha B a Karlovými Vary.
     
    Dukla Praha B

    Fotbalisty působící v rezervě pražské Dukly čeká v jarní části sezóny ještě spousta práce, pokud se chtějí udržet ve třetí nejvyšší české soutěži, ze třináctého místa totiž disponují na patnáctou Povltavskou fotbalovou akademií pouze tříbodovým náskokem. Svěřenci kouče Majera zatím na jaře předvádí velmi dobré výkony, v pěti zápasech zaznamenali tři výhry, jednu remízu a jedinou prohru. Nejlepším střelcem týmu je Jiří Hrubeš s pěti góly.
     
    Slavia Karlovy Vary

    Západočeši na tom oproti dnešnímu soupeři nejsou o moc lépe, k dobru mají navíc dva body. Karlovy Vary na jaře zvítězili jednom jednou, přičemž pocit výhry nepoznaly už tři zápasy v řadě, po remízách 1:1 s Pískem i s Hostouní prohrály těsně 1:2 s Domažlicemi. Střelecké produktivitě mužstva vévodí jedenáctigólový Jaroslav Červený.
     
    Úvodní sestavy:

    Dukla Praha B: Šťovíček – Piroch, Uhlíř, Buchvaldek, Matoušek, Jelínek, Lehký, Douděra, Čížek (C), Fojt, Hudec.
    Náhradníci: Spilka – Hodek, Novotný, Nikl, Ulman, Krenciv, Mládek.
    Trenér: Aleš Majer

    Slavia Karlovy Vary: Tuhai – Skala, Owolabi, Vyleta (C), Červený, Maňák, Wireko, Geňo, Krčma, Horník, Černý.
    Náhradníci: Chára – Stařík, Prágr, Gabriel, Okorie, Psohlavec.
    Trenér: Marian Geňo

    Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Beneš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech, fotbalisté Karlových Varů pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy červeno-bílé.
     
    3
    V Praze to vypadá, jako kdyby hráli na domácím hřišti Karlovy Vary. Kotel Západočechů si v nedělní dopoledne udělal výlet do hlavního města a od úvodního hvizdu vytváří fantastickou atmosféru.
     
    4
    Středem hřiště zkusil uspět Radek Fojt. Hledal Lukáše Buchvaldka, jehož v osobním souboji předskočil Samuel Owolabi.
     
    5
    Nákop na levou stranu nevyšel. Jiří Hudec zabral příliš pozdě a kulatý nesmysl dostihl až mimo hrací plochu. Aut pro Vary.
     
    6
    Filip Matoušek vyvinul velký tlak na Zdeňka Skalu, který měl co dělat, aby soka udržel na zádech do té doby, než míč přejde brankovou čáru.
     
    7
    Na polovině hřiště došlo ke střetu, při němž fauloval hostující fotbalista a arbitr Nenadál mu dal jasně najevo, že příště to už bude za žlutou kartu.
     
    8
    Útok červeno-bílých neměl dlouhého trvání. Štěpán Černý si řekl pohybem o míč za obranu, ale balón chytil až v autu.
     
    9
    Po ubráněném rohu podnikl protiútok po levé straně Lukáš Buchvaldek, který v plném běhu sprintoval. Samuel Owolabi míč minul, naštěstí pro něj ale i za ním stojící Oskar Jelínek.
     
    10
    Z hranice pravé strany šestnáctky přišla tvrdá křižná rána nártem, proti níž Ilarion Tuhai reagoval pozdě, kulatý nesmysl prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    11
    Hrající trenér Marian Geňo si neporadil úplně ideálně se zpracováním. Míč ještě stihl na hrací ploše, ale v krkolomné pozici ho odpálil jenom do zámezí.
     
    12
    Oskar Jelínek sám moc dobře tušil, že nemá moc šancí se procpat skrze tři konkurenty. Podle očekávání o míč přišel, načež fauloval Maňáka.
     
    13
    Fotbalisté pražské Dukly kombinují kolem poloviny hřiště. Mužstvo z Prahy má přeci jen o něco více ze hry, ale jejich tlak není nijak závratný.
     
    14
    Na polovině získal kulatý nesmysl do své moci Radek Fojt, který si následně nekomplikoval situaci a volil přihrávku na posledního.
     
    15
    S těžkou malou domů si Ilarion Tuhai si neporadil úplně ideálně. Gólman chtěl zabránit rohovému kopu, ale odkop nezvládl poslat za postranní, nýbrž právě za brankovou čáru.
     
    16
    S centrem na přední tyč si hostující defenziva věděla rady. Míč se odrazil zpět k centrujícímu hráči, ten nechal hrací předmět doskákat do autu.
     
    17
    Další centr z levé strany už byl o poznání nebezpečnější. Došlo k zakončení hlavou, balón proskákal o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    18
    Karlovarští kombinují na útočné polovině, což ještě více nabudilo jejich kotel, ten bez přestávky pokračuje ve fandění a žene svůj tým za vedoucím gólem.
     
    19
    Přetažený míč mířil do prostoru, kde se pohyboval King Wireko, jenže forvard si nepohlídal postavení vůči obráncům, byl odmáván ofsajd.
     
    20
    Přihrávka do vnitra pokutového území měla oči. Zdálo se, že Martin Douděra balón převezme, v poslední chvíli mu jej vypíchl těsně před kopačkami Zdeněk Skala.
     
    21
    Filip Lehký při presinku dostal míčem do choulostivých míst. Chvilku si poležel na trávníku, ale je připraven v utkání pokračovat.
     
    22
    Přenesení zprava doleva nevyšlo. Sebastian Horník hledal kapitána Václava Vyletu, jemuž v průběhu těžkého zpracování míč propadl pod levou nohou.
     
    23
    Na výraznější nebezpečí stále čekáme. Možná se jej dočkáme v podobě Karlových Varů, které získaly autové vhazování kousek od rohového praporku.
     
    24
    Jak se předpokládalo, tak skutečně došlo k dlouhému hodu do vnitra pokutového území, kde nejvýše vyskočil do vzduchu bránící Jiří Piroch.
     
    25
    Filip Matoušek nabral vysokou rychlost, jenže nákop na jeho osobu byl zkrátka příliš dlouhý, takže Tuhai bude odkopávat od brány.
     
    26
    Na druhé straně jsme měli možnost vidět zakončení že střední vzdálenosti, dlouho letící míč Jan Šťovíček bez problémů schoval do rukavic.
     
    27
    Rohový kop hostujícího celku byl odvrácen těsně za velké vápno, kde došlo k rychlé střele bez přípravy, tu úspěšně zblokoval Buchvaldek.
     
    28
    Filip Matoušek si všiml na levé straně úplně volného Oskara Jelínka, avšak adresoval mu hodně nepřesnou nahrávku, útočník se za ní ani nerozběhl.
     
    29
    Po dlouhém autu došlo ke zmatkům v pokutovém území pražské Dukly, které Jakub Uhlíř vyřešil odkopem na rohový kop.
     
    30
    Po centru na přední tyčku došlo k zakončení, ovšem z hodně těžké pozice, balón se vznesl poměrně vysoko nad břevno.
     
    31
    Těsně za šestnáctkou si míč připravil na střelu Filip Matoušek, technický obstřel na přední, pravou tyčku se do brány nevešel.
     
    32
    Dobrou práci odvedl Marian Geňo. V průběhu protiútoku si míč výborně pokryl tělem, zezadu jej vzápětí nedovoleně atakoval Čížek.
     
    33
    Volný přímý kop rozehrál právě faulovaný hrající trenér Marian Geňo. Dobře provedeným centrem našel hlavu spoluhráče, střela hlavou skončila vedle pravé tyče.
     
    34
    Přihrávka naslepo na pravou stranu šestnáctky nebyla z nejpřesnějších, avšak Lukáš Buchvaldek zabral a nechybělo moc, aby balón stihl ve hře.
     
    35
    Moc nechybělo! Střílený centr doputoval až k překvapenému Matouškovi, který si míč zamotal mezi nohy, takže nemohl zakončovat do odkryté levé části brány.
     
    36
    Na druhé straně karlovarská ofenziva vyprodukovala centr od levé lajny, dlouho a vysoko letící míč doletěl do brankářových rukavic.
     
    37
    Dobrou práci odvedl u vlastní brány Zdeněk Skala. Nenechal se rozhodit dotírajícím Jelínkem a nákopem po levé lajně našel spoluhráče Krčmu.
     
    38
    Proti přizvednutému centru zprava vystartoval gólman Ilarion Tuhai, jenž míč udržel v rukavicích i navzdory faulu na jeho osobu.
     
    39
    Přetažený centr Lukáše Buchvaldka měl oči. Martina Douděru však překvapil odraz míče od země, a proto jej jenom slabě vrátil pod sebe k brankáři.
     
    40
    Bezbrankové skóre přetrvává i po další příležitosti Dukly, kdy po přihrávce z pravé strany na střed zakončoval už uvnitř vápna Lukáš Buchvaldek slabě do protihráče, vzápětí fauloval Jelínek.
     
    41
    Hosté často zkouší štěstí vzduchem. Potřebují ale přesnější centry, nyní přiletěl jeden zleva přímo do rukou Šťovíčka.
     
    42
    Jaroslav Červený při kontaktu s protihráčem ztratil stabilitu, avšak nemusel smutnit, protože pro Karlovy Vary získal standardku v podobě rohu.
     
    43
    S centrem na hranici malého vápna si domácí obrana poradila. Jmenovitě Jiří Piroch, který vyskočil nad osobního strážce a míč odhlavičkoval mimo vápno.
     
    44
    Domácí rozvlnili síť, ale vzrušení bylo předčasné! Po stříleném centru zleva následovalo zakončení z bezprostřední blízkosti do skvěle reagujícího Tuhaie, proti dorážce už byl brankář bezmocný. Vzápětí ale byl odpískán ofsajd, v tom se nacházel adresát stříleného pasu.
    44. Gól Dukly neplatil pro ofsajd
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Karlovarští měli v nastaveném čase možnost udeřit po rohovém kopu. Maňákův centr propadl až k Owolabimu, ten akrobatickým zakončením nůžkami přestřelil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Duklou Praha B a Karlovými Vary regulérní branku nepřineslo. O něco více ze hry mají domácí, kteří ve 44. minutě dokonce vstřelili gól, ale ten nemohl platit pro ofsajd. Velkou pochvalu zaslouží karlovarský kotel, který si rozhodl zpříjemnit nedělní dopoledne fotbalem v hlavním městě a na hřišti Přední Kopaniny vytváří parádní atmosféru.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:20.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    O první nebezpečnější situaci druhé půle se pokusila Dukla, ovšem na průnikovou nahrávku Buchvaldka neměl Oskar Jelínek šanci dosáhnout.
     
    49
    Roli posledního hráče zvládl Zdeněk Skala na jedničku, když si pohlídal dlouhý nákop a hlavou sklepl balón pro Krčmu.
     
    50
    Útočný faul odpískán Oskaru Jelínkovi, který si ve vzdušném souboji se Zdeňkem Skalou pomohl neúmyslně loktem.
     
    51
    Střed hřiště se otevřel před Filipem Matouškem, jenž vzápětí nahrával Oskaru Jelínkovi, toho zradilo zdánlivě jednoduché zpracování.
     
    52
    Individuální akcí se prezentoval Lukáš Buchvaldek. Na pravé straně šestnáctky se kličkou do středu zbavil konkurenta, technický pokus následně poslal nad břevno.
     
    54
    První žlutou kartu zápasu obdržel Jiří Piroch. Domácí stoper zezadu podrazil pronikajícího konkurenta, který by možná postupoval sám na bránu, takže žlutý trest je ještě přijatelný.
     
    54
    Pavel Maňák vyslal příliš vysoký centr. Samuel Owolabi vracel přes nohu balón za šestnáctku Sebastianu Horníkovi, tomu zabránil v zakončení nešťastně stojící rozhodčí.
     
    55
    Jeden na jednoho si King Wireko nevěřil, proto vypálil tvrdou ránu pravým nártem, kulatý nesmysl prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.
     
    56
    Od levé lajny centroval Samuel Owolabi. Podle všeho hledal Romana Krčmu, jehož bez větších problémů pokryl Jiří Piroch.
     
    57
    Na žluté karty máme vyrovnáno. Pěkně zblízka si ji prohlédl Štěpán Černý, ten zastavil brejk Dukly ještě v zárodku.
     
    58
    Jiří Piroch si pod tlakem neporadil vůbec dobře, před Kingem Wirekem odpálil hrací předmět jenom do zámezí.
     
    59
    Už to vypadalo, že by Oskar Jelínek mohl postupovat sám na bránu, ale ještě před zakončením ho zastavil zdvižený praporek pomezního a následný hvizd hlavního.
     
    60
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Jiří Piroch, přichází Filip Ulman.
     
    60
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Nikolas Krenciv.
     
    61
    Dukla pokračuje v aktivním pojetí hry. Nákop do vápna si v tomto případě pohlídal Zdeněk Skala, tlak domácích bude pokračovat rohovým kopem.
     
    62
    Z velké vzdálenosti vypálil domácí kapitán David Čížek. Ilarion Tuhai mohl zůstat ledově klidným, míč zblokoval první clonící spoluhráč.
     
    63
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí domácí tým! Zleva dostal parádní nahrávku do vnitra pokutového území FILIP LEHKÝ. Nikým neatakovaný útočník si míč bez problémů zpracoval, tváří v tvář brankáři skóroval ránou k pravé tyčce.
    63. Filip LEHKÝ - 1:0
     
    65
    Kotel Karlových Varů nepolevuje ani po inkasovaném gólu svého mužstva. Jejich fandění pokračuje v hlasitém tempu, s vědomím, že do konce utkání stále zbývá dost času.
     
    66
    Brankář Ilarion Tuhai byl pozdě u malé domů, míč hrál kousek za brankovou čárou. Dukla bude rozehrávat rohový kop.
     
    67
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Majera odskakují do dvoubrankového náskoku! Skvěle sehraný signál z rohového kopu, kdy přišla přihrávka za velké vápno na RADKA FOJTA, jehož přes chumel hráčů dokonale skrytá rána zapadla k levé tyči.
    67. Radek FOJT - 2:0
     
    69
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Štěpán Černý. Odrazil se k němu balón, který napálil okamžitě po odrazu od země nad břevno.
     
    70
    Na hranici vlastního vápna si hlasitě zakřičel Jakub Uhlíř, který pravačkou odpálil kulatý nesmysl daleko na útočnou polovinu.
     
    71
    Hosté rozehráli rohový kop centrem na přední tyčku, kde Filip Ulman nedovolil zakončit vysoko vyskočivšímu Václavu Vyletovi.
     
    72
    Proti centru od rohového praporku vystartoval brankář Jan Šťovíček, jenž pravou rukou dokázal vyboxovat míč mimo velké vápno.
     
    73
    Hodně nepovedený nákop za obranu. Kulatý nesmysl doskákal až k Tuhaiovi, který bez rozmýšlení rychle rozehrál na Owolabiho.
     
    74
    Fotbalisté v červeno-bílých dresech se marně snaží prokousat skrze defenzivní linii soupeře, obrana Dukly je velmi dobře organizovaná.
     
    75
    Středem si individuálně věřil Filip Lehký. Proběhl mezi dvěma protihráči, na třetího, Zdeňka Skalu, již recept nenašel.
     
    75
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází King Wireko, přichází Martin Psohlavec.
     
    77
    Volný přímý kop pro Karlovy Vary vybojoval Roman Krčma. Na malém prostoru dokázal udělat Matouškovi kličku k pravé lajně, soupeř jej podrazil.
     
    78
    První centr byl zblokován, ale Pavel Maňák dostal druhou možnost a vedl si o poznání lépe, spoluhráč po jeho pasu zakončoval v mírném záklonu těsně nad břevno.
     
    79
    Na hranici velkého pokutového území Dukly došlo k velkému souboji o balón, nakonec z něj vyšli vítězně domácí fotbalisté ve žlutých dresech.
     
    80
    Přestože měl Nikolas Krenciv dostatek času na rozmyšlení, tak vyslal nepovedenou přihrávku za obranu, Martin Douděra neměl šanci ji zachytit.
     
    81
    Standardka pro Duklu. David Čížek chtěl proniknout do vápna, těsně za ním ho nedovoleným způsobem poslal k zemi Sebastian Horník.
     
    82
    Měli jsme možnost vidět hodně nepovedený centr, který proletěl vysoko nad hlavami v pokutovém území přítomných fotbalistů. Na hosty čeká autové vhazování.
     
    82
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Tomáš Mládek.
     
    83
    Hosté právě ukázali, co všechno lze spálit. Nepovedená střela z pravé strany doputovala v malém vápně číhajícímu útočníkovi Karlových Varů, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně napálil břevno!
     
    84
    Z dobrých dvaceti metrů byla vyslána rána, která mířila do středu karlovarské brány, Ilarion Tuhai ji zpacifikoval nadvakrát.
     
    85
    Proti centru od rohového praporku vystartoval Ilarion Tuhai, který zaváhání nepřipustil, kulatý nesmysl bez problémů sebral do rukavic.
     
    86
    Štěpán Černý předskočil obránce Jakuba Uhlíře, na nějž vzápětí zkusil neúspěšnou kličku, stoper vyšel ze souboje jako vítěz.
     
    87
    Ostřejší faul vyrobil ještě na útočné polovině Jaroslav Červený. Arbitr Nenadál neváhal a ze své kapsičky vytáhl žlutou kartu.
     
    88
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Lukáš Buchvaldek šel do skluzu, přičemž zasáhl míč, ale nejprve nohy konkurenta Horníka.
     
    89
    Nákop do pokutového území Dukly nevyšel. Na jeho hranici kraloval Filip Matoušek, hlavou míč sklepl pro osamoceného Mládka.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Šimon Nikl.
     
    90+1
    Střídání v týmu Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Oskar Jelínek, přichází Jakub Hodek.
     
    90+2
    Arbitr Nenadál dal ukázáním prstu na hodinky jasně najevo, že nastavený čas bude o něco delší, domácí totiž při dvojitém střídání dost zdržovali.
     
    90+3
    Úsměvná situace v nastaveném čase, kdy Pavel Maňák kopal přímý kop z ideální pozice od brány, přičemž zasáhl do hlavy protihráče a tomu pár vteřin trvalo, než se zvedl zpátky na nohy.
     
    90+4
    Po centru od rohového praporku došlo ke slabému zakončení hlavou, to bez výraznějších komplikací zblokoval jeden z domácích fotbalistů.
     
    90+5
    Václav Vyleta doufal, že by balón mohl doputovat k němu až do vápna, v poslední možnou chvíli před ním odkopl kulatý nesmysl do autu Filip Matoušek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dukla Praha B potvrdila roli favorita, na domácím hřišti porazila Karlovy Vary výsledkem 2:0.

    Oba góly padly ve druhé půli. Skóre střetnutí otevřel v 63. minutě Filip Lehký, jenž využil otevřené obrany a tváří v tvář brankáři zamířil nechytatelně k pravé tyči, o čtyři minuty později se mezi střelce utkání přidal Radek Fojt pěkně skrytou střelou po výborně zahraném signálu z rohu. Západočeši nebyli výrazně horším týmem, ale nevytvořili si potřebné příležitosti, které by jim mohli udržet naděje na bodový zisk. Pochvalu zaslouží kotel hostujícího celku, jenž na hřišti Přední Kopaniny vytvořil parádní atmosféru a hráči se díky němu mohli cítit jako doma.

    Svěřenci kouče Majera se díky vítězství posunuli v tabulce na osmé místo. Karlovy Vary jsou dvanácté s náskokem pěti bodů na sestupové pásmo. (12:17:47)

    Milan Huppert

    Branky: 63. Lehký, 67. Fojt

    Karty:   54. Piroch (DKB) – 57. Černý (KVA), 87. Červený (KVA)


    FK Dukla Praha B: Šťovíček – Piroch (60. Ulman), Uhlíř, Buchvaldek (60. Krenciv), Matoušek, Jelínek (90+1. Hodek), Lehký (82. Mládek), Douděra (90+1. Nikl), Čížek (C), Fojt, Hudec.
    Náhradníci: Spilka – Novotný.

    Trenér: Aleš Majer

    Slavia Karlovy Vary: Tuhai – Skala, Owolabi, Vyleta (C), Červený, Maňák, Wireko (75. Psohlavec), Geňo, Krčma, Horník, Černý.
    Náhradníci: Chára – Stařík, Prágr, Gabriel, Okorie.

    Trenér: Marian Geňo

    Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Beneš

    Diváci: 100
    bahis siteleri