USA – Maďarsko 7:1 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:5 (kon.) | Francie – Dánsko 3:4 (po pr.)
Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Švédsko – Rakousko 5:0 (kon.) | Česko – Kazachstán cz 5:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
6:3 (2:1, 2:1, 2:1) Stav série: 3:3
Dallas Stars
Neděle 14.05.2023, 01:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám vás u šestého utkání série mezi Dallasem Stars a Seattlem Kraken. V předcházejícím střetnutí se do klíčového vedení 3:2 dostali hokejisté z Texasu, kteří tak zatím zcela kopírují průběh série z prvního kola, kdy se i jejich boj s Minnesotou vedl zcela ve stejných notách.

    Naopak konec sezóny bude chtít oddálit Seattle, jenž si v prvním kole trochu překvapivě poradil s obhájcem Stanley Cupu z Colorada. Krakenovi navíc k tomu budou pomáhat jeho fanoušci, pro které to však v případě porážky může být poslední utkání této sezóny.
     
    Game 6 v předcházejících sériích

    Jak už bylo řečeno, tak Dallas zatím zcela kopíruje průběh předcházející série s Minnestou. Stars totiž i proti Wild dvakrát dotahovali vedení soupeře a následně v klíčové Game 5 zvítězili a poté i v hale soupeře ukončili sezónu Minnesoty.

    Naopak Seattle s Coloradem bojoval až do rozhodujícího sedmého zápasu, protože Kraken právě nezvládl domácí Game 6, ve které mohli zpečetit postup do druhého kola, ale Avalanche na ledě svého soupeře zvítězili a vynutili si rozhodující zápas na svém ledě, ve kterém však nakonec prohráli.
     
    Klíčové faktory série

    Asi nejvýraznější parametr, ve kterém je mezi oběma celky obrovský rozdíl, jsou vyhraná vhazování. Dallas proti Seattlu potvrzuje, že v základní části byl jedním z nejlepších týmů na buly a tohle se Stars velmi vyplácí proti Krakenovi, jenž je naopak jedním z nejhorších týmů v této disciplíně.

    Speciální týmy jsou taktéž velmi důležitým faktorem. Přesilová hra byla pro Dallas velmi důležitá už v první sérii s Minnesotou. Proti velmi dobrému oslabení Seattlu však šly jejich čísla trochu dolů, ale i tak si Stars stále dokážou pomoct přesilovkou. Naopak Kraken má se svými přeslovkami velké problémy a jen navázal na své neúspěšné početní výhody z první série.

    Aktivní napadání Seattlu neslo ovoce už proti Coloradu a taktéž Dallasu s forčekingem Krakena měl velké potíže. Tým trenéra Hakstolla je velmi rychlý a hodně bruslivý, což dělá velké problémy soupeři s jeho rozehrávkou. Stars v posledních dvou zápasech však zřejmě trochu nalezli recept a uvidíme, jak moc aktivně do tohoto zápasu nastoupí domácí.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – Kartye, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, Schwartz – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Donato, Geekie, Tanev.
    Trenér: David Hakstol

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Suter, Heiskanen, Harley, Hanley, Lindell, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Domi, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Kiviranta, Faksa, Dellandrea.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Dwyer, McIsaac – Kovachik, MacPherson.
     
    V Climate Pledge Arena se už vše pomalu schyluje k startu tohoto utkání. Nyní je však na programu hymna USA.
     
    Hymnu máme za sebou a nyní už tedy můžeme jít na samotné utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní vhazování sice vyhráli domácí, ale po chybě Larssona se do obrovské šance dostal Hintz, kterého však skvěle vychytal Grubauer.
     
    00:40
    Dadonovovi projel dlouhý pas mezi bruslemi a kotouč poté doletěl až na zakázané uvolnění.
     
    01:06
    Gourde u pravého mantinelu přenechal kotouč za sebou Tolvanenovi, který poté otestoval Oettingera, jenž zapisuje první úspěšný zákrok.
     
    01:18
    Na útočné modré se nyní srazili dva spoluhráči, když Domi chtěl zavézt puk do útočného pásma, jenže do jízdy mu omylem vjel Marchment.
     
    02:26
    Geekie chtěl křižně nahrát najíždějícímu Donatovi, ale tento pas velmi dobře přečetl Harley, který touš odrazil až do středního pásma.
     
    02:45
    Wennberg se pokusil překvapit Oettingera zakončením zpoza jeho klece, ale brankář Dallasu byl u své tyče připravený.
     
    03:02
    Robertson zkoušel vystřelit zpoza obránce, avšak trefil právě domácího hráče a kotouč se poté odrazil do ochranné sítě.
     
    03:32
    Larsson na modré čáře jen práskl do kotouče a Wennberg se snažil touš tečovat, ale puk míří hodně mimo bránu Dallasu.
     
    03:47
    Wennberg dostal na pravé straně hodně prostoru, avšak se svou střelou příliš otálel a nakonec jeho střelecký pokus zblokoval Suter do ochranné sítě.
     
    03:55
    Hostujícím hráčům je odpískáno zakázané uvolnění a hra se tedy vrátí před jejich brankáře.
     
    03:59
    Hned po vyhraném vhazování střílel z modré čáry Soucy, který se trefil přesně do masky Oettingera.
     
    04:22
    Na druhé straně z pravého kruhu zkoušel své střelecké štěstí Marchment a Grubauer jeho střelu vyrazil za svou klec.
     
    04:39
    Dellandrea poslal kotouč na modrou čáru Lindellovi, jehož následné nahození zaletělo přesně do lapačky Grubauera.
     
    05:05
    Oleksiak objel s pukem hostující klec, aby následně nahrál Wennbergovi, jehož střela se jen odrazil od betonu Oettingera.
     
    05:57
    Larsson se pokusil i dlouhou přihrávku, která směřovala na Donata, ale ten byl dobře bráněn a tečovaný touš letí až za bránu Dallasu.
     
    06:18
    Gourde vletěl s pukem do útočného pásma, kde volil střelu příklepem, což dalo dostatek času bránícím hráčům, aby do jeho střely vložili svou hůl.
     
    07:17
    Eberle chtěl nahodit puk do útočného pásma, jenže touš se mu příliš nabalil na hokejku, a tak letí až do hlediště. Po reklamní pauze se tedy bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:46
    Seattle dostal kotouč do svého útočného pásma, ale Dallas zvládl lépe boj v rohu kluziště a touš poté opět letí do středního pásma.
     
    08:26
    Johnston vyslal do útoku kapitána Benna, který poté vystřelil zpoza Dunna a jeho střela jen proletěla kolem domácí klece.
     
    08:59
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! YANNI GOURDE na pravé straně skvěle využil toho, že před ním upadl bránící Lindell, a tak se natlačil před Oettingera, kterého sice na první pokus nepřekonal, ale z dorážky už byl následně úspěšný. Asistence: Eeli Tolvanen, Justin Schultz.
    08:59 Yanni GOURDE - 1:0
     
    09:30
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže přichází okamžitá odpověď Dallasu! Domi rychle zavezl puk do útočného pásma, kde ho nahrál pod sebe Seguinovi, jenž poté přihrával před prázdnou bránu MASONU MARCHMENTOVI a tento pas svou holí přizvedl bránící Schultz, jenže to bylo přesně do nohy Marchmenta a puk se poté odrazil do odkryté brány Krakena. Asistence: Tyler Seguin, Max Domi.
    09:30 Mason MARCHMENT - 1:1
     
    10:00
    Dallas vyhrál vhazování ve svém útočném pásmu, kde poté nahazoval kotouč Suter, ale domácí obrana srazila puk za svou klec.
     
    10:24
    Hostující hokejisté nyní jen poslali puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Oettingerem.
     
    10:50
    Robertson se snažil protlačit puk na střed útočného pásma, kam si najížděl Pavelski, ale pozorná obrana Seattlu tento pas zastavila.
     
    11:29
    Tolvanen nahrál za bránu Bjorkstrandovi, který si poté vybruslil a zkoušel překvapit Oettingera střelou na bližší tyč, ale brankář Dallasu byl na svém místě.
     
    11:48
    Stars poté přesunuli hru do svého útočného pásma, kde Dadonov nahrál na střelu z první Hakanpovi, ale jeho rána byla zblokována mimo hrací plochu.
     
    11:56
    Gourde se po levé straně zkoušel prodrat před Oettignera, ale Heiskanen jej vytlačil do rohu kluziště.
     
    12:35
    Seattle bude hrát první přesilovou hru tohoto utkání, jelikož na trestnou lavici míří Thomas Harley (DAL), jenž si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    12:47
    Eberle dokázal dostat puk do levého kruhu na McCanna, jehož střela však trefila jen boční síť hostující klece.
     
    13:17
    Po úspěšném zákroku Oettingera se kotouč dostal za bránu Dallasu, odkud ho už Lindell odpálil přes všechny čáry.
     
    13:43
    Domácí hokejisté se sami vyhánějí z útočného pásma, když Kartye poslal přihrávku na modrou čáru přesně do míst, kde však nebyl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    14:25
    Kartye vyslal svou střelu z levého kruhu, kterou Oettinger viděl a kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    14:39
    Dallas tedy ubránil své první oslabení v tomto utkání a Harley může jít zpět do hry.
     
    14:47
    Tlak domácích ukončil svou zblokovanou střelou Bjorkstrand a po reklamní pauze se bude vhazovat před bránou Oettingera.
     
    15:27
    Tanev chtěl poslat puk za bránu Dallasu, jenže kotouč se od plexiskla odrazil mimo hrací plochu, takže je hra opět přerušena.
     
    15:41
    Seattle bude hrát další přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří kapitán Stars Jamie Benn (DAL), jenž si taktéž odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    15:50
    Hned v úvodu druhé početní výhody Schwartz vybídl ke skórování Eberleho, jenže jeho pohotovou střelu skvěle zastavil Oettinger.
     
    16:16
    Domácí se několika nepřesnými přihrávkami připravili o kotouč a Hakanpää jej poté mohl odpálit přes všechny čáry.
     
    16:46
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! McCann dokázal dostat puk do pravého kruhu na Tolvanena, jehož střelu z první Oettinger skvěle vyrazil před sebe, jenže zde kotouč sebral JORDAN EBERLE, který poté trefil touš do odkryté brány Stars. Asistence: Eeli Tolvanen, Jared McCann.
    16:46 Jordan EBERLE - 2:1
     
    18:25
    Soucy nyní ve středním pásmu zastavil pronikajícího Hintze, jelikož Dallas by poté jel ve dvou na jednoho.
     
    18:33
    První přesilovou hru v utkání si zahrají i hokejisté Dallasu, jelikož je na dvě minuty za sekání vyloučen Matty Beniers (SEA).
     
    19:08
    Robertson nahrál na pravou stranu Bennovi, jehož pohotovou střelu Grubauer vyrazil za svou klec, kde se poté snažil rychle dorážet Hintz, ale neúspěšně.
     
    19:45
    Heiskanenovu střelu od modré čáry se Grubauerovi podařilo vyrazit vedle sebe, kde se k dorážce málem dostal Hintz, ale obrana Seattlu svému brankáři parádně pomohla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut tohoto zápasu vyznělo lépe pro domácí hokejisty. Kraken byl aktivnější a nakonec byl i odměněn vedoucí brankou, kterou zařídil Gourde. Dallas však hned po třiceti vteřinách dokázal srovnat zásluhou Marchmenta.

    Seattle měl následně k dispozici dvě přesilové hry a až v té druhé se domácí hokejisté znova vrátili do vedení, které obstaral Eberle. Stars měli v závěru svou početní výhodu, ale Kraken jejich tlak ustál, a tak domácí odcházejí do šaten za těsného vedení 2:1.
    Po první třetině zatím domácí zcela zaslouženě vedou nad Dallasem 2:1.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na bránu: 16:5
    Zblokované střely: 6:8
    Hity: 19:18
    Vyhraná vhazování: 12:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Seattle ještě na začátku druhé třetiny musí ubránit zbytek ze svého oslabení, když domácí vyhráli úvodní vhazování a Larsson poslal puk přes všechny kruhy.
     
    20:28
    V závěru přesilové hry Hintz nahrával zpoza brány na zcela volného Robertsona, jenže tomu ve velké šanci přeskočil puk přes jeho hůl.
     
    20:56
    Hostující hokejisté vyhodili kotouč na domácí střídačku, a tak se bude vhazovat v obranném pásmu Dallasu.
     
    21:34
    Seattle právě vstřelil branku!
    Stars se zcela vykašlali na pokrytí útoku Seattlu, když Gourde na levé straně velmi dobře zasekl kotouč a nahrál jen na střed najíždějícímu Bjorkstrandovi, který poté přihrál před zcela prázdnou bránu EELIMU TOLVANENOVI, jenž už se nemýlil. Asistence: Oliver Bjorkstrand, Yanni Gourde.
    21:34 Eeli TOLVANEN - 3:1
     
    22:33
    Geekie pouze protečoval kotouč do útočného pásma, kde se k němu dostávají hostující hokejisté.
     
    22:45
    Kotouč se opět dostal na domácí střídačku, a tak se následné vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    23:34
    Domi se po levém křídle dostal do útočného pásma, kde chtěl přihrát Marchmentovi, ale tento pas skvěle zastavil Schultz.
     
    24:04
    Domácí hokejisté zpoza své klece poslali kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    24:08
    Hned po vhazování střílel z otočky Johnston a jeho pokus ještě dokázal lehce tečovat Dadonov, ale Grubauer měl velké štěstí, když touš skončil na špičce jeho betonu.
     
    24:23
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken odskakuje už na rozdíl tří branek! Domácí si jdou pro Game 7! TY KARTYE vystřelil z levého kruhu a zřejmě trochu překvapil Oettingera, když kotouč prošel pod jeho vyrážečkou. Asistence: Vince Dunn, Matty Beniers.
    24:23 Tye KARTYE - 4:1
     
    24:23
    Dallas střídá své brankáře! Jake Oettinger míří na střídačku Dallasu a do brány Stars míří Scott Wedgewood.
     
    24:43
    Kiviranta vjel s pukem do útočného pásma, kde poté i vystřelil a jeho pokus jen proletěl kolem brány Seattlu.
     
    24:56
    Kraken nahodil kotouč směrem na hostující bránu, kde si tedy Wedgewood poprvé sahá na puk a raději ho ihned schoval do své lapačky.
     
    25:07
    Střela Pavelského byla zblokována za bránu Seattlu.
     
    25:16
    Jamie Oleksiak (SEA) zcela zbytečně seslal k ledu Robertsona a za své počínání dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:19
    Hned po vyhraném vhazování vypálil Robertson, ale Grubauer jeho střelu chytá.
     
    25:37
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Heiskanen dostal kotouč na modrou čáru a jeho následné nahození před Grubauerem tečoval JOE PAVELSKI a touš zamířil přesně mezi betony domácího brankáře. Asistence. Miro Heiskanen, Jason Robertson.
    25:37 Joe PAVELSKI - 4:2
     
    25:59
    Kotouč se dostal na modrou čáru k Schulztovi, jehož ránu Wedgewood vyrazil jen před sebe a hostující brankář ihned tygřím skokem zakryl touš svým tělem.
     
    26:18
    Dadonov se s pukem dostal za domácí bránu, odkud nahrával Johnstonovi, jenž však z velké blízkosti nenalezl mezírku ve výstroji domácího brankáře.
     
    27:07
    Po zblokované střele Harleyho si hosté nahráli kotouč rukou, čehož si rozhodčí všimnuli, a tak se po reklamní pauze bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:41
    Čtvrtá formace Dallasu velmi dobře zatlačila domácí v jejich obranném pásmu a nakonec vše vedlo k bekhendové střele Kiviranty, která skončila ve výstroji Grubauera.
     
    27:47
    Hned po vhazování vyslal nepřesnou střelu Hintz a kotouč se poté dostal až k Suterovi, jehož nahození letí do lapačky Grubauera.
     
    28:44
    Marchment vyjel s pukem zpoza domácí klece a ihned se pokusil o zakončení z otočky, které se odrazilo od betonu Grubauera.
     
    29:15
    Tlak Dallasu končí útočným faulem, když je na dvě minuty za držení hole vyloučen Tyler Seguin (DAL).
     
    29:35
    Tolvanen nahrál na modrou, odkud vypálil Schultz a Wedgewood jeho střelu vyrazil.
     
    30:03
    Hostům se nepodařilo vyhodit puk, který se dostal na modrou k Schultzovi, jenž nahrál do levého kruhu McCannovi a jeho střela zápěstím končí ve výstroji Wedgewooda.
     
    30:26
    Beniers se snažil přes brankoviště nahrát na Kartyeho, ale tento pas byl zblokován hostující obranou.
     
    30:48
    Bjorkstrand zkoušel střílet z modré čáry, ale Wedgewood jeho pokus vyráží.
     
    31:12
    V závěru přesilové hry vyslal svou dělovku z modré čáry Dunn a jeho rána končí ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    31:25
    Seattle má za sebou velmi slibnou přesilovou hru, kterou vesměs domácí strávili ve svém útočném pásmu, ale ani jedna z jejich střel se za Wedgewooda nedostala.
     
    32:12
    Hostující hokejisté poslali kotouč na zakázané uvolnění, a tak se unavená formace Dallasu nedostane na střídačku.
     
    32:54
    Seguin z pravého kruhu vyslal svou střelu, která však Grubauera nijak vystrašit nemohla a domácí brankář jen vyrazil touš za svou klec.
     
    33:51
    Faksa za bránou Seattlu vybojoval puk a ihned jej nahrával Pavelskému, ale ten jeho pas příliš nečekal.
     
    33:56
    Domácí však ihned poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    34:33
    Dallasu nevyšla dlouhá rozehrávka, po které se Johnston jen marně natahoval, a tak se tentokrát píská icing na druhé straně.
     
    35:18
    Seguin dokázal dostat puk na modrou čáru k Harleymu, jehož následnou střelu Grubauer vyrazil.
     
    36:07
    Bjorkstrand nahrál kotouč na modrou Schultzovi, jehož následná střela jen proletěla kolem hostující brány.
     
    36:50
    Ofenzivní akce domácích je zastavena na útočné modré, kde se Kraken dostal do zcela jasného ofsajdu.
     
    37:28
    Pavelski poslal puk před bránu Seattlu, kde se ho pokoušel tečovat Hintz, ale touš míří za domácí klec.
     
    38:02
    Benn poslal puk na modrou čáru, kde byl Hakanpää, jehož následné nahození bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    38:25
    Kotouč se odrazil příhodně na modrou čáru k Larssonovi, jehož ránu musel Wedgewood vyrážet mimo svou klec.
     
    39:26
    Kraken v poslední minutě druhé části drží puk ve svém útočném pásmu, kde domácí hokejisté získávají cenné vteřiny.
     
    39:52
    Pár vteřin před koncem druhé části ještě proběhne vhazování před bránou Wedgewooda, když Dallas poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    39:58
    Domácí vyhráli vhazování a od modré čáry nakonec vypálil Schultz, ale jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se domácím hokejistům podařilo udělat velký krok k vybojování rozhodujícího sedmého zápasu. Seattle totiž dokázal navýšit své vedení o další dvě branky, když se trefili Tolvanen a Kartye.

    Po čtvrté inkasované brance skončil v bráně Dallasu Oettinger, kterého poté nahradil Wedgewood. Stars následně dokázali využít přesilovou hru, ve které zaznanemal už osmou branku v sérii Pavelski.
    Seatlle vede po dvou třetinách nad Dallasem o dvě branky a Kraken je velmi blízko k vybojování rozhodujícího sedmého zápasu.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na bránu: 24:17
    Zblokované střely: 17:11
    Hity: 33:34
    Vyhraná vhazování: 22:26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Stars mohli vstřelit svou třetí branku v utkání, ale proti byla tyč! Dallas jel ve dvou na jednoho a Pavelski vzal vše na sebe, ale jeho střela trefila jen břevno.
     
    41:08
    Další ofenzivní snaha Dallasu skončila na útočné modré, kde se hostující hokejisté dostali do ofsajdu.
     
    41:52
    Z čista jasna se do dobré příležitosti dostal Seguin, ale jeho střelu švihem skvěle vyrazil Grubauer.
     
    42:23
    A znova tyč domácí brány! První formace Dallasu v útočné třetině poslala tři rychlé přihrávky a Robertsonova pohotová střela orazítkovala tyč!
     
    43:16
    Faksa chtěl poslat kotouč za bránu Seattlu, ale kotouč se odrazil až do ochranné sítě.
     
    43:37
    Kraken se dostal s pukem do útočného pásma, kde nakonec od levého mantinelu vystřelil Soucy, ale touš končí v lapačce Wedgewooda.
     
    43:57
    Suter vyslal dlouhý pas na Marchmenta, na kterého tato přihrávka byla příliš dlouhá a kotouč doletěl až na zakázané uvolnění.
     
    44:50
    Hostující hokejisté obloukem nahodili kotouč směrem na Grubauera, jenž raději ukryl touš pod svou lapačku.
     
    45:17
    Wennberg se s pukem vydal do útočného pásma, kde však narazil na dvojici obránců Stars, kteří jej o kotouč připravili.
     
    45:42
    Heiskanen se s pukem dostal za bránu Seattlu, odkud se ho snažil nahrát Hintzovi, ale Grubauer tento pas sebral.
     
    46:19
    Dallas bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za držení dostává Vince Dunn (SEA).
     
    46:47
    Seatllu se podařilo dostat puk ze svého obranného pásma.
     
    47:03
    Kotouč opět letí za bránu Stars.
     
    47:33
    Kraken znova vyvezl puk až do svého útočného pásma, kde se McCann pokusil o střelu, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    48:20
    Kraken zvládl ubránit další přesilovou hru Dallasu, a tak domácí hokejisté stále vedou o dvě branky.
     
    48:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak a je zřejmě hotovo. Kraken se dostal do rychlého protiútoku, kde nakonec Eberle nahrál MATTYMU BENIERSOVI, jenž už měl před sebou pouze Wedgewooda, jehož překonal střelou pod vyrážečku. Asistence. Jordan Eberle.
    48:44 Matthew BENIERS - 5:2
     
    48:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars však okamžitě reagují svou třetí brankou. Faksa nahrál kotouč na modrou Harleymu, jehož následnou střelu skvěle tečoval JOEL KIVIRANTA. Asistence: Thomas Harley, Radek Faksa.
    48:59 Joel KIVIRANTA - 5:3
     
    49:29
    Oleksiak hned ve středním pásmu zastavil útočnou snahu Dallasu.
     
    49:38
    Stars nyní pouze poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    50:18
    Gourde jen odevzdal puk za bránu Dallasu, kde si jej hosté bez větších potíží přebírají.
     
    50:45
    Gourde nahrál pod sebe na Bjorkstranda, jehož střela končí ve výstroji Wedgewooda.
     
    51:19
    Faksova formace se opět snažila zabojovat v útočném pásmu, ale hosté se zde k žádnému střeleckému zakončení nedostali.
     
    51:57
    Dunn vypálil z modré čáry a jeho rána jen proletěla kolem brány Dallasu.
     
    52:31
    Bjorkstrand přihrával kotouč před bránu Dallasu, kam si najel Tolvanen a jeho teč jen těsně minula hostující bránu.
     
    53:11
    Seguin poslal puk z obranné třetiny na jednu ze střídaček a vhazování proběhne před bránou Stars.
     
    53:42
    Robertson nahrával zpoza domácí klece mezi kruhy, ale zde zrovna projížděl domácí Bjorkstrand.
     
    54:39
    Seattle zatím velmi dobře zvládá odrážet ofenzivní snažení Dallasu.
     
    55:16
    I další ofenzivní akce Dallasu byla domácí obranou zastavena už ve středním pásmu.
     
    55:39
    Bjorkstrand vystřelil z levé strany útočného pásma a Wedgewood zřejmě jeho pokus lehce tečoval svou lapačkou mimo klec Dallasu.
     
    56:08
    Stars už zkoušejí hru bez svého brankáře.
     
    56:33
    Eberle zkoušel trefit opuštěnou klec odrazem od mantinelu, ale kotouč bránu jen těsně minul. Nicméně se nepíská zakázané uvolnění.
     
    56:57
    Eberle zalehl puk za bránou Dallasu, odkud ho hosté nemohli vydolovat až nakonec hru přerušili rozhodčí.
     
    57:15
    Heiskanen využil prostoru na levé straně, odkud nakonec i vystřelil a Grubauer jeho střelu vyrazil vedle své klece.
     
    57:23
    Seattle poslal kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    57:51
    Robertson se svou střelou trefil hned prvního bránícího hráče Seattlu.
     
    58:11
    Domácím se podařilo dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    58:26
    Stars jsou opět vytlačení až za svou klec.
     
    58:46
    Další úspěšné vyhození domácích hráčů.
     
    59:02
    Seattle právě vstřelil branku!
    Zřejmě poslední branku tohoto utkání obstaral JORDAN EBERLE, jenž se trefuje do opuštěné klece Stars. Asistence: Alexander Wennberg.
    59:02 Jordan EBERLE - 6:3
     
    59:18
    Radek Faksa vystřelil z levého kruhu a mířil velmi dobře do bližší šibenice, ale Grubauer byl pozorný.
     
    59:40
    Seattle obloukem vyhodil puk do středního pásma.
     
    59:51
    A tak zde máme ještě pár trestů. Radek Faksa (DAL) dostává deset minut za nesportovní chování. Joel Hanley (DAL) dvě minuty za hrubost. Na domácí straně poté dvě minuty za krosček dostal Brandon Tanev (SEA) a desetiminutový trest za nesportovní chování vyfasoval Ryan Donato (SEA).
     
    Konec zápasu.
     
    Kraken měl na začátku třetí třetiny velké štěstí, protože domácí hráče hned ve dvou případech zachránila branková konstrukce. Po ubráněné přesilové hře navíc Seattle přidal další branku, kterou obstaral Beniers, jenže hned po patnácti vteřinách bleskově snížil Kiviranta.

    Dallas se sice nějak snažil přiblížit víc, ale žádnou větší šanci si už nevytvořili a naopak při závěrečné power play inkasovali šestou branku z hole Eberleho.

    Seattle Kraken tedy odvrátil konec sezóny, když Dallas Stars na svém ledě zdolal 6:3 a vynutil si rozhodující sedmé utkání.
    Seattle si dokráčel k velmi zaslouženému vítězství nad Dallasem poměrem 6:3 a série rozhodne Game 7.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 23 | Přesilová hra: 1/3 – 1/3 | Trestné minuty: 18 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jake Oettinger (DAL) – 14 zákroků, 4 OG, úspěšnost 77,8 %, odchytal 24:23
    Scott Wedgewood (DAL) – 9 zákroků, 1 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 32:48
    Philipp Grubauer (SEA) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radek Faksa (DAL) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 10, čas na ledě 11:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Eeli Tolvanen (SEA) 1+2
    2. Yanni Gourde (SEA) 1+1
    3. Matty Beniers (SEA) 1+1
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 151 diváků.
     
    To je tedy z tohoto zápasu vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu. (04:03:26)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 9. Gourde (Tolvanen, Schultz), 17. Eberle (Tolvanen, McCann), 22. Tolvanen (Bjorkstrand, Gourde), 25. Kartye (Dunn, Beniers), 49. Beniers (Eberle), 60. Eberle (Wennberg) – 10. Marchment (Seguin, Domi), 26. Pavelski (Heiskanen, J. Robertson), 49. Kiviranta (Harley, Faksa)


    Seattle Kraken: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – Kartye, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, Schwartz – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Donato, Geekie, Tanev.
    Trenér: David Hakstol

    Dallas Stars: Oettinger (25. Wedgewood) – Suter, Heiskanen, Harley, Hanley, Lindell, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Domi, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Kiviranta, Faksa, Dellandrea.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Dwyer, McIsaac – Kovachik, MacPherson

    Diváci: 17 151
    Seattle 3 4 Dallas
    #1 Středa 03.05.2023 • 03:50
    Dallas - Seattle 4:5 po prodl.
    #2 Pátek 05.05.2023 • 03:45
    Dallas - Seattle 4:2
    #3 Pondělí 08.05.2023 • 03:30
    Seattle - Dallas 7:2
    #4 Středa 10.05.2023 • 03:47
    Seattle - Dallas 3:6
    #5 Pátek 12.05.2023 • 03:30
    Dallas - Seattle 5:2
    #6 Neděle 14.05.2023 • 01:00
    Seattle - Dallas 6:3
    #7 Úterý 16.05.2023 • 02:00
    Dallas - Seattle 2:1
    bahis siteleri