Itálie – Argentina 1:0 (kon.) | Německo – Maroko 6:0 (kon.) | Brazílie – Panama 4:0 (kon.)
konec
Německo
6:0 (2:0)
Maroko
Pondělí 24.07.2023, 10:30 • Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne • Mistrovství světa - ženy • Skupina H
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu! Austrálie a Nový Zéland společně hostí světový šampionát žen. Základní skupinu H otevře souboj Německa s Marokem. Velkými favoritkami jsou Němky, které také ve světě ženského fotbalu platí za jeden z nejlepších týmů na světě. Pro Maročanky jde naopak o debut na světové scéně.
     
    Maroko:
    Národní tým Maroka je se na světový šampionát kvalifikoval poprvé. Maročanky si účast mezi světovou elitou zajistily druhým místem na loňském Poháru afrických národů. Tam nestačily jen na Jihoafrickou republiku. Poslední zápasy před MS se Lvicím z Atlasu úplně nevydařily, z pěti případů totiž nezapsaly jedinou výhru. V dubnu se utkaly i s českým týmem, jemuž v Chomutově podlehly 0:2. Poté padly 0:1 v Rumunsku. Již červencové přípravě Maročanky uhrály cenné bezgólové remízy v Itálii a ve Švýcarsku. Již v Melbourne pak podlehly 0:1 Jamajce.

    Trenérem týmu je někdejší francouzský reprezentant Reynald Pedros, kterého si může český fanoušek pamatovat třeba z EURA 1996. Pedros tam tehdy v semifinále neproměnil penaltu v semifinálovém rozstřelu proti Česku a svěřenci Dušana Uhrina tak došli až do finále. Jako trenér Pedros vedl třeba ženský tým Olympique Lyon, který patří k evropské elitě. Kouč bude spoléhat třeba zkušenou útočnici Ghizlán Šebbákovou či další ofenzivní hráčku Rúzílu Ajánovou, jenž působí v anglickém Tottenhamu.
     
    Německo:
    Německo patří i v ženském fotbale mezi světovou elitu. O tom svědčí tituly mistryň světa z let 2003 a 2007, olympijský primát z roku 2016 a také hned osm titulů mistryň Evropy. To dělá z Německa suverénně nejúspěšnější tým tým starého kontinentu. O tom, že i nyní jsou Němky velmi kvalitní svědčí také stříbrné medaile z loňského ME v Anglii. Tam svěřenkyně trenérky Martiny Voss-Tecklenburgové padly 1:2 právě s domácími hráčkami.

    V kvalifikaci na aktuální šampionát Němky vyhrály devět z deseti zápasů. Prohrály jen v Srbsku, ale to jejich postup z prvního místa neohrozilo. Závěrečná příprava před MS přinesla docela rozpačité výsledky. Fotbalistky Německa nejprve v domácích podmínkách zdolaly 2:1 Vietnam, poté však prohrály 2:3 se Zambií.

    Jádro týmu tvoří hráčky z Bundesligy, zejména z týmů Wolfsburgu, Bayernu a Frankfurtu. Brankářskou jedničkou by měla být Merle Frohmsová (Wolfsburg). V zahraničí působí záložnice Sara Däbritzová (Lyon) s Melanií Leupolzovou (Chelsea) a nově do modrého klubu z Londýna zamířila také defenzivní hráčka Sjoeke Nüskenová. Pro úplnost je třeba dodat, že členkou Blues je i brankářka Ann-Katrin Bergerová. Góly se čekají především od zkušené a silově skvěle vybavené útočnice Alexandry Poppové (Wolfsburg), jenž se se šesti góly dělila o pozici nejlepší střelkyně loňského EURA. Výbornou bilanci 31 tref ze 47 reprezentačních utkání má také Lea Schüllerová z Bayernu Mnichov. Za zmínku určitě stojí i defenzivní záložnice Lena Oberdorferová z Wolfsburgu, která jede ve svých 21 letech už na své druhé MS. Byla zařazena do nejlepší jedenáctky loňského ME, kde byla vyhlášena také nejlepší mladou hráčkou a zároveň se ocitla i v ideální světové sestavě loňské sezóny. A letos zase nechyběla v All-star teamu Ligy mistryň a také rovněž obdržela cenu za nejlepší mladou fotbalistku.
    Natěšené Němky při předzápasové prohlídce trávníku.
     
    Melbourne Rectangular Stadium, kde se utkání hraje, pojme 27 706 diváků. Hrají se tam ragbyové zápasy, ale také ho využívají týmy z fotbalové A-League. Melbourne City, Melbourne Victory a Western United. Pořádají se zde také vybrané reprezentační zápasy týmu mužů i žen.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Frohmsová – Huthová, Hendrichová, Doorsounová, Rauchová – Leupolzová, Däbritzová – Brandová, Magullová, Bühlová – Poppová (C).
    Náhradníci: Bergerová, Johannesová – Nüskenová, Oberdorfová, Hagelová, Hegeringová, Schüllerová, Lohmannová, Kleinherneová, Anyomiová, Lattweinová, Freigangová.

    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Mrábetová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová, Kassíová, Táknáwtová – Šebbáková (C), Ajánová, Lahmáríová.
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Amáníová, Džraídíová, el-Tšádová, Badríová, Gharbíová, Šábílová, Seghírová, Mazráwíová, Benzínová, Búftíníová.

    Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR).
     
    Německá trenérka možná trochu překvapila vynecháním nejlepší mladé hráčky letošního ročníku Ligy mistryň Leny Oberdorferové ze základní sestavy. Dalším překvapením pak může být nasazení ofenzivní hráčky Svenji Huthové na pozici pravé obránkyně. Marocký kouč Pedros má v základu všechny své hlavní hvězdy včetně Ghizlán Šebbákoví i Rúzíly Ajánové.
    V Melbourne nebudou scházet ani fanynky a fanoušci Německa.
     
    Němky si na předzápasovou fotografii přinesly dres obránkyně Carolin Simonové, která z nominace na MS na poslední chvíli vypadla kvůli zranění. Hezké gesto od reprezentačních spoluhráček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Němky zápas rozehrály a v úvodu utkání budou držet míč.
     
    2
    Němky zatím drží míč na svých kopačkách. Nyní rozehrávají obránkyně mezi sebou.
     
    3
    Svenja Huthová skvěle zabojovala, když doběhla na brankové čáře míč, který se zdál ztracený. Z její práce mohla těžit Felicitas Rauchová, která střílela a trefila ruku Sakíny Wuzráwíové. Bude z toho standardní situace pro Němky.
     
    4
    Klara Bühlová vyslala takový střílený centr na zadní tyč. Ten nikdo nezasáhl a brankářka Chadídža er-Rmíšíová se tam dostala včas.
     
    5
    Klara Bühlová převzala na levém křídle míč od Rauchové. Následně obešla dvě bránící hráčky, ale pak si už dala balón daleko od nohy a Maročanky se ubránily.
     
    6
    Svenja Huthová je zatím na netradiční pozici pravého beka velmi aktivní. Vyhnula se jedné Maročance, další ji pak ve skluzu odpálila míč do autu. Zdá se, že hráčka Wolfsburgu bude spíš takové falešné křídlo.
     
    8
    Náznak Maročanek o protiútok rychle zastavila Jule Brandová, která se vrátila na pravý kraj německé defenzivy a vstoupila soupeřkám do narážečky.
     
    8
    Kassíová nakopla míč dopředu, kde ho dostihla Rúzíla Ajánová. Tu stačila zakřižovat Sara Doorsounová a marocká útočnice následně poslala přihrávku jen do míst, kde byly další obránkyně Německa.
     
    9
    Aktivní Bühlová dobře zapracovala na levé straně. S její přihrávkou však nedokázala naložit do šestnáctky nabíhající Sara Däbritzová.
     
    11
    Němky mají více ze hry, ale kromě pokusu Klary Bühlové z přímého kopu zatím neměly žádnou větší příležitost.
     
    11
    Německo právě vstřelilo branku!
    No a je tu první gól favoritek! Brankářka er-Rmíšíová dvakrát během 20 sekund špatně odhadla centr z pravé strany. Závar po centru Brandové ještě Maročanky přežily, ale o chvíli později poslala před bránu další míč Kathrin Hendrichová. Er-Rmíšíová nedosáhla a za ní stojící ALEXANDRA POPPOVÁ zakončovala hlavou do odkryté brány.
    11. Alexandra POPPOVÁ - 1:0
     
    13
    Tohle je samozřejmě skvělý start pro Němky, které by se měly uklidnit a hrát ještě s o to větší lehkostí.
     
    14
    Z levé strany odcentrovala Klara Bühlová. Míč spadl k nohám Jule Brandové, která levačkou přestřelila.
     
    15
    Rúzíla Ajánová při napadání faulovala Doorsounovou. Míč pro Německo.
     
    16
    Däbritzová nyní přišlápla Lahmáríovou. Standardka pro Maroko z levé strany.
     
    17
    Jedna z Maročanek svým centrem ze standardní situace zaměstnala německou obranu. Ta ale ve vzduchu obstála.
     
    18
    Fátima Táknáwtová byla rozběhnutá na levém křídle. Snažila se ještě vysunout Ajánovou, která se však vyhnala ze střelecké pozice a navíc se ukázalo, že byla v ofsajdu.
     
    19
    Právě přes pravou stranu německé obrany by Maročanky mohly podnikat rychlé brejky. Jsou tam totiž dvě ofenzivně laděné hráčky. Před za normálních okolností křídelnicí Huthovou hraje další útočnice či křídelní hráčka Brandová.
     
    20
    Naopak na levé straně obrany Německa se teď dobře vrátila Rauchová, po jejímž obranném zákroku bude vhazovat Sára Kassíová.
     
    21
    Kassíová několikrát vhazovala. S jejím posledním hodem si neporadila Ajánová, které míč odskočil do zámezí.
     
    23
    Aníssa Lahmáríová přebrala míč na hraně ofsajdu. Ten byl nakonec odmáván.
     
    24
    První zákrok Merle Frohmsové v německé bráně. Z velké dálky to zkusila Ghizlán Šebbáková. Bránu trefila, jedna z nejlepších brankářek světa však byla připravena.
    24. Střela marocké kapitánky Šebbákové.
     
    25
    Klara Bühlová nastřelila centrem bránící hráčku. Míč se odrazil do zámezí a bude z toho roh.
     
    26
    Rohový kop z kopačky Bühlové. Na zadní tyči skákala Leupolzová. Maročanky si ale poradily.
     
    26
    Střela Felicitas Rauchové byla zablokována obránkyní. Následně je hra přerušena, protože po srážce se spoluhráčkou Kassíovou zůstala ležet na hřišti Elúdí Naqášová.
     
    27
    Naqášová bude v pořádku. Hráčky během přerušení dostaly čas na občerstvení a taktickou poradu.
     
    28
    Naqášová se už zapojila do hry a právě ona byla faulována Brandovou. Následuje standardní situace Maroka.
     
    29
    Prudký centr el-Hádžové ze standardky odvrátila německá obrana.
     
    30
    Táknáwtová bojovala o míč na útočné polovině. Nakonec faulovala bránící Huthovou. Němky tak budou moci rozehrát z klidu.
     
    31
    Nákop do pravého křídla marně stíhala Jule Brandová. Maročanky budou vhazovat.
     
    32
    Zkušená Šebbáková se snaží posílat míče za německou obranu. Tenhle nedostihla Wuzráwíová a pro balón si v klidu došla brankářka Frohmsová.
     
    33
    Němky daly gól, ale ten nebude uznán! Sara Däbritzová utíkala sama na bránu a zakončila obloučkem přes padající brankářku. Byla však v ofsajdu, který je podle opakovaných záběrů nezpochybnitelný.
    33. Däbritzová vybíhala z ofsajdové pozice a gól tak platit nemohl.
     
    34
    V souboji dostala nakopáno Alexandra Poppová. Němka se po střetu s Kassíovou déle zvedala z trávníku, bude však v pořádku.
     
    36
    Němky by určitě rády přidaly ještě uklidňující gól. Za tohoto stavu může přijít nějaký brejk Maroka. Afričanky rozhodně nemají důvod zápas vzdávat.
     
    37
    Stadion je na tento zápas velmi hezky zaplněný. Dolní patro tribun je téměř plné.
     
    38
    Jule Brandová se přesunula na levé křídlo. Do jejího centru skočila obránkyně a bude z toho roh.
     
    39
    Německo právě vstřelilo branku!
    Rohový kop zužitkovala ALEXANDRA POPPOVÁ, která se trefuje podruhé v zápase! Centr Klary Bühlové si našla v pozici, kdy se nacházela zády k bráně. Přesto balón dokázala nasměrovat za záda brankářky er-Rmíšíové. 64. gól v reprezentaci pro již hrající legendu ženského fotbalu Alex Poppovou.
    39. Alexandra POPPOVÁ - 2:0
     
    41
    Tohle mohla být obrovská šance Maroka! Fátima Táknáwtová převzala míč na hranici ofsajdu a běžela sama na Merle Frohmsovou. Chtěla ji udělat kličku, ale německá brankářka ji skvěle ustála a vytlačila mladou Maročanku z pozice pro zakončení! Poté byl navíc dopísknut ofsajd. Kdyby ale Táknáwtová skórovala, možná by ještě vše zkoumala technika.
     
    43
    K centru Táknáwtové se nedostala Ajánová. Míč má Frohmsová.
     
    44
    Alexandra Poppová získala míč na levém rohu šestnáctky a vůbec na nic nečekala. Hned to zkusila a její rána skončila nad bránou soupeřek.
     
    45
    Brankářka er-Rmíšíová zabránila rohovému kopu. Vyběhla mimo svou šestnáctku a odkopla balón do autu.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty!
     
    45+1
    Marocká brankářka nastřelila napadající Alex Poppovou a může být ráda, že se balón od německé útočnice odrazil do zámezí a ne na bránu.
     
    45+3
    Svenja Huthová se v blízkosti rohového praporku otočila kolem Táknáwtové. S centrem na bližší tyč si obrana soupeře poradila.
     
    45+3
    Němky dohrávají první půli v blízkosti pokutového území soupeřek.
     
    45+4
    Ještě málem jedna šance Němek! Jule Brandová se uvolnila v pokutovém území a po její zpětné přihrávce zakončovala Klara Bühlová. Její ránu, která by možná byla gólová, zablokovala Zíneb Redúaníová!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas zvládly lépe favorizované Němky, které vedou nad Marokem 2:0. Oba německé góly vstřelila hlavou Alexandra Poppová. Poprvé se prosadila v 11. minutě, když centr Hendrichové podběhla brankářka er-Rmíšíová. Ve 39. minutě pak kapitánka týmu zužitkovala roh Bühlové. Poppová tak vstřelila už svou 64. trefu v národním týmu a dostala se na dělené třetí místo v německé historii. Maročanky měly pár náznaků, které ale nedokázaly dohrát k nebezpečnému zakončení. Uvidíme, co jejich kouč Pedros vymyslí pro druhé dějství.
    Alexandra Poppová dvěma zásahy opět potvrdila své kvality.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče – 75 % : 25 %
    Střely na bránu – 2:1
    Střely mimo – 3:0
    Rohové kopy – 2:0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jestli chtěly Maročanky ve druhém poločase něco změnit a pokusit se zápas zdramatizovat, tak hned po pár sekundách po zahájení hry přichází těžký šok! Bühlová donutila Maročanky k chybě v rozehrávce a na levé straně zatáhla míč dopředu. Její centr si na zadní tyči našla Jule Brandová, která balón posunula na Linu Magullovou. Ta trefila spojnici břevna a tyče, ovšem odražený míč doběhla opět Brandová, jenž ho posunula ke KLAŘE BÜHLOVÉ, jenž přízemní střelou kolem levé nohy er-Rmíšíové zvyšuje na 3:0.
    46. Klara BÜHLOVÁ - 3:0
     
    49
    Další šance Němek! Jule Brandová zatáhla míč do středu hřiště. Její krásnou přihrávku pustila Magullová na Klaru Bühlovou, která z levé strany postupovala sama na bránu a trefila vzdálenější tyč! Následně se mával ofsajd, který byl asi těsný.
    49. Bühlová trefila tyč. Asi ale byla v ofsajdu.
     
    51
    Pohotová střela Ghizlán Šebbákové po odraženém míči. Frohmsová si připisuje jistý zákrok.
     
    53
    Maročanky se trefily! Šebbáková vysunula Aníssu Lahmáríováóu, která překonala Frohmsovou. Byla ale v ofsajdu a gól tedy neplatí!
    53. Neuznaný gól Maročanek.
     
    55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jule Brandová se na levé straně prokličkovala marockou obranou a narazila až na vybíhající brankářku er-Rmíšíovou. Následoval rohový kop. Centr Bühlové Maročanky odvrátily ke Svenje Huthové. Ta ho vrátila do ohně. Tam balón propadl k HANÁN EL-HÁDŽOVÉ, která si hrací předmět nešťastně srazila do vlastní brány – 4:0.
    55. Hanán EL-HÁDŽOVÁ - 4:0
     
    57
    Další nadějná akce Němek. Jule Brandová však dostala míč na dlouhou nohu a nedokázala si s ním poradit.
     
    59
    Zatím sledujeme jeden z nejsuverénnějších výkonů favoritek na tomto šampionátu. Němky mají zápas jasně pod kontrolou a směřují k vysoké výhře.
     
    60
    Centr Klary Bühlové z levé strany nedokázaly Maročanky odklidit od své brány. Toho se snažila využít Lina Magullová, jenž se ale zády k brankářce nedokázala otočit tak, aby mohla zakončit.
     
    61
    Ošetřována je marocká nešťastnice před pár minut Hanán el-Hádžová, která si vstřelila vlastní gól. Odnesla právě předchozí závar před bránou svého týmu.
     
    62
    Němky plánují trojité střídání. Viděl jsem tam Lenu Lattwainovou, Leu Schüllerovou a Nicolu Anyomiovou.
     
    63
    Maročanky pokračují i s el-Hádžovou na trávníku.
     
    64
    Jule Brandová dostala míč do běhu za obranu. Prvním krokem se zbavila el-Hádžové. Pak ještě chtěla nahrávat před bránu, ale trefila právě marockou obránkyni, která si mohla dát klidně druhý vlastňák. Chadídža er-Rmíšíová předvedla dobrý zákrok a vyrazila balón na roh.
    64. Po úniku Brandové si el-Hádžová málem dala další vlastní gól.
     
    65
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Melanie Leupolzová, přichází Lena Lattweinová,
    ze hřiště odchází Lina Magullová, přichází Lea Schüllerová,
    ze hřiště odchází Klara Bühlová, přichází Nicole Anyomiová.
     
    65
    Po střídání následoval roh Felicitas Rauchové. Ta levačkou nacentrovala na bližší tyč, kde hlavičkovala Sara Däbritzová a Maroko zachránila branková konstrukce!
     
    67
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Aníssa Lahmáríová, přichází Salma Amáníová.
     
    68
    Centr Anyomiové z pravé strany odpálila do bezpečí Sára Kassíová.
     
    69
    Poppová rozehrála doleva na krajní obránkyni Rauchovou. Ta měla před sebou dost místa. Její ostrý centr však odvrátila defenziva.
     
    71
    Dvacet minut do konce zápasu. Němky držely míč a pak mohly dokonce jít do šance. Kolmá přihrávka hledala střídající Schüllerovou. Dobře však vyběhla er-Rmíšíová, která balón odkopla před německou útočnicí.
     
    73
    Alexandra Poppová byla při přebírání míče přistrčena el-Hádžovou. Němky budou pokračovat.
     
    74
    Doorsounová s Rauchovou si chtěly poradit s napadající Wuzráwíovou technicky, ale Maročanka se k míči dostala. Nakonec to tak musely obě německé obránkyně hasit společnými silami. Rauchová pak už nedostihla balón na hřišti a Maročanky budou vhazovat.
     
    75
    Nicole Anyomiová dostává první žlutou kartu v tomto zápase. Německá křídelnice zezadu faulovala Redúaníovou. Té se při pádu ošklivě prohnula noha v kotníku, ale vypadá to, že marocká hráčka bude v pořádku.
     
    77
    Po centru Leny Lattweinové skákala před bránou Alex Poppová. Balón se pak odrazil k Jule Brandové, která ho napálila nad bránu.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 27 256 diváků. To by měl být téměř vyprodaný stadion.
     
    79
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky se prosazují po dalším rohovém kopu! Navíc to bude druhý vlastní gól! Brankářka er-Rmíšíová se přes klubko těl nedostala k míči po centru Felicitas Rauchové. Ten se odrazil směrem na bránu, kde se ho snažila před brankovou čarou zastavit ZÍNEB REDÚANÍOVÁ. Ta ho však nedokázala zkrotit a již zřejmě za čarou ho pak ještě doklepávala do sítě Alexandra Poppová. Na oficiálním webu je tento gól uveden jako vlastní – 5:0.
    79. Zíneb REDÚANÍOVÁ - 5:0
     
    80
    Gólovou situaci odnesla také Elúdí Naqášová, která je ošetřována.
     
    82
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Jásmín Mrábetová, přichází Nisrín el-Tšádová,
    ze hřiště odchází Elúdí Naqášová, přichází Nadžát Badríová.
     
    82
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Alexandra Poppová, přichází Laura Freigangová.
     
    84
    Němky hrají s chutí. Neúnavnými výpady směrem dopředu se stále prezentuje Jule Brandová, která střídá pozice levého i pravého křídla.
     
    86
    Doorsounová nepustila do šance Rúzílu Ajánovou. Bude z toho alespoň roh.
     
    87
    Nakonec dva rohy v krátkém sledu. Po tom druhém střílela po odraženém míči Salma Amáníová. Její slabý pokus snadno chytá Frohmsová.
     
    89
    Ještě poslední německé střídání. Felicitas Rauchovou nahrazuje její nová klubová spoluhráčka z Wolfsburgu Chantal Hagelová. Ta k Vlčicím zamířila z Hoffenheimu.
     
    90
    Německo právě vstřelilo branku!
    Máme tu zatím nejvyšší skóre na tomto šampionátu! Demolici Maroka dokončuje LEA SCHÜLLEROVÁ. Celou akci rozjela na pravém křídle Laura Freigangová, která zpětnou přihrávkou nabila Leně Lattweinové. Její střelu vyrazila er-Rmíšíová jen k Schüllerové a střelkyně Bayernu Mnichov už to měla velice snadné – 6:0.
    90. Lea SCHÜLLEROVÁ - 6:0
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví ještě 9 minut! Pro Maročanky možná už trošku kruté.
     
    90+3
    Hanán el-Hádžová si připisuje střelu mezi tyče. Ani tohle ale nebyla pro Merle Frohmsovou těžká práce.
     
    90+4
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Sakína Wuzráwíová, přichází Súfjá Búftíníová,
    ze hřiště odchází Rúzíla Ajánová, přichází Ibtissam Džraídíová.
     
    90+5
    Málem ještě jeden gól Němek! Maročanky odvrátily roh Hagelové, jenže do pokutového území přilétl další centr. Ten si našla Lea Schüllerová, jejíž hlavička propadla mezi nohama brankářky er-Rmíšíové. Německá útočnice však byla v ofsajdu!
    90+5. Neuznaný gól Schüllerové.
     
    90+6
    Situaci ještě zkontroloval VAR. Ofsajd to ale byl. Skóre tedy zůstává 6:0.
     
    90+8
    Chantal Hagelová táhla ještě jednu akci Němek na levé straně. Po její přihrávce si navedla míč na pravačku Lea Schüllerová, jejíž rána byla zablokována.
     
    90+9
    Chantal Hagelová už posílá míč dozadu na střední obránkyně, které asi budou držet balón do konce duelu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Němky se postaraly o zatím nejvyšší vítězství tohoto MS, když deklasovaly 6:0 Maroko. V prvním poločase načala severoafrický celek dvěma hlavičkami Alexandra Poppová. Hned po pár sekundách druhého dějství pak Maročanky definitivně srazila svou trefou Klara Bühlová. Následovaly nešťastné vlastní góly Hanán el-Hádžové a Zíneb Redúaníové a poslední slovo si vzala v 90. minutě střídající Lea Schüllerová. Německé fotbalistky se tak přihlásily o pozici jednoho z favoritů šampionátu.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 9:11. (12:36:11)
    Němky si proti nováčkovi MS s chutí zastřílely.

    Martin Augustin

    Branky: 11. Poppová, 39. Poppová, 46. Bühlová, 55. el-Hádžová (vla.), 79. Redúaníová (vla.), 90. Schüllerová

    Karty:   75. Anyomiová (GER)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 9:11.
    Německo: Frohmsová – Huthová, Hendrichová, Doorsounová, Rauchová (89. Hagelová) – Leupolzová (65. Lattweinová), Däbritzová – Brandová, Magullová (65. Schüllerová), Bühlová (65. Anyomiová) – Poppová (C) (82. Freigangová).
    Náhradníci: Bergerová, Johannesová – Nüskenová, Oberdorfová, Hegeringová, Lohmannová, Kleinherneová.

    Trenér: Martina Voss-Tecklenburgová

    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Mrábetová (82. el-Tšádová), Redúaníová – Wuzráwíová (90+4. Búftíníová), Naqášová (82. Badríová), Kassíová, Táknáwtová – Šebbáková (C), Ajánová (90+4. Džraídíová), Lahmáríová (67. Amáníová).
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Gharbíová, Šábílová, Seghírová, Mazráwíová, Benzínová.

    Trenér: Reynald Pedros

    Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR)

    Diváci: 27 256
    bahis siteleri