Itálie – Argentina 1:0 (kon.) | Německo – Maroko 6:0 (kon.) | Brazílie – Panama 4:0 (kon.)
konec
Německo
6:0 (2:0)
Maroko
Pondělí 24.07.2023, 10:30 • Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne • Mistrovství světa - ženy • Skupina H
    90+5. Neuznaný gól Schüllerové.
     
    90+5
    Málem ještě jeden gól Němek! Maročanky odvrátily roh Hagelové, jenže do pokutového území přilétl další centr. Ten si našla Lea Schüllerová, jejíž hlavička propadla mezi nohama brankářky er-Rmíšíové. Německá útočnice však byla v ofsajdu!
     
    90+4
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Sakína Wuzráwíová, přichází Súfjá Búftíníová,
    ze hřiště odchází Rúzíla Ajánová, přichází Ibtissam Džraídíová.
    90. Lea SCHÜLLEROVÁ - 6:0
     
    90
    Německo právě vstřelilo branku!
    Máme tu zatím nejvyšší skóre na tomto šampionátu! Demolici Maroka dokončuje LEA SCHÜLLEROVÁ. Celou akci rozjela na pravém křídle Laura Freigangová, která zpětnou přihrávkou nabila Leně Lattweinové. Její střelu vyrazila er-Rmíšíová jen k Schüllerové a střelkyně Bayernu Mnichov už to měla velice snadné – 6:0.
     
    89
    Ještě poslední německé střídání. Felicitas Rauchovou nahrazuje její nová klubová spoluhráčka z Wolfsburgu Chantal Hagelová. Ta k Vlčicím zamířila z Hoffenheimu.
     
    82
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Alexandra Poppová, přichází Laura Freigangová.
     
    82
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Jásmín Mrábetová, přichází Nisrín el-Tšádová,
    ze hřiště odchází Elúdí Naqášová, přichází Nadžát Badríová.
    79. Zíneb REDÚANÍOVÁ - 5:0
     
    79
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky se prosazují po dalším rohovém kopu! Navíc to bude druhý vlastní gól! Brankářka er-Rmíšíová se přes klubko těl nedostala k míči po centru Felicitas Rauchové. Ten se odrazil směrem na bránu, kde se ho snažila před brankovou čarou zastavit ZÍNEB REDÚANÍOVÁ. Ta ho však nedokázala zkrotit a již zřejmě za čarou ho pak ještě doklepávala do sítě Alexandra Poppová. Na oficiálním webu je tento gól uveden jako vlastní – 5:0.
     
    75
    Nicole Anyomiová dostává první žlutou kartu v tomto zápase. Německá křídelnice zezadu faulovala Redúaníovou. Té se při pádu ošklivě prohnula noha v kotníku, ale vypadá to, že marocká hráčka bude v pořádku.
     
    67
    Střídání v týmu Maroko:
    ze hřiště odchází Aníssa Lahmáríová, přichází Salma Amáníová.
     
    65
    Po střídání následoval roh Felicitas Rauchové. Ta levačkou nacentrovala na bližší tyč, kde hlavičkovala Sara Däbritzová a Maroko zachránila branková konstrukce!
     
    65
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Melanie Leupolzová, přichází Lena Lattweinová,
    ze hřiště odchází Lina Magullová, přichází Lea Schüllerová,
    ze hřiště odchází Klara Bühlová, přichází Nicole Anyomiová.
    64. Po úniku Brandové si el-Hádžová málem dala další vlastní gól.
     
    64
    Jule Brandová dostala míč do běhu za obranu. Prvním krokem se zbavila el-Hádžové. Pak ještě chtěla nahrávat před bránu, ale trefila právě marockou obránkyni, která si mohla dát klidně druhý vlastňák. Chadídža er-Rmíšíová předvedla dobrý zákrok a vyrazila balón na roh.
    55. Hanán EL-HÁDŽOVÁ - 4:0
     
    55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jule Brandová se na levé straně prokličkovala marockou obranou a narazila až na vybíhající brankářku er-Rmíšíovou. Následoval rohový kop. Centr Bühlové Maročanky odvrátily ke Svenje Huthové. Ta ho vrátila do ohně. Tam balón propadl k HANÁN EL-HÁDŽOVÉ, která si hrací předmět nešťastně srazila do vlastní brány – 4:0.
    53. Neuznaný gól Maročanek.
     
    53
    Maročanky se trefily! Šebbáková vysunula Aníssu Lahmáríováóu, která překonala Frohmsovou. Byla ale v ofsajdu a gól tedy neplatí!
    49. Bühlová trefila tyč. Asi ale byla v ofsajdu.
     
    49
    Další šance Němek! Jule Brandová zatáhla míč do středu hřiště. Její krásnou přihrávku pustila Magullová na Klaru Bühlovou, která z levé strany postupovala sama na bránu a trefila vzdálenější tyč! Následně se mával ofsajd, který byl asi těsný.
    46. Klara BÜHLOVÁ - 3:0
     
    46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jestli chtěly Maročanky ve druhém poločase něco změnit a pokusit se zápas zdramatizovat, tak hned po pár sekundách po zahájení hry přichází těžký šok! Bühlová donutila Maročanky k chybě v rozehrávce a na levé straně zatáhla míč dopředu. Její centr si na zadní tyči našla Jule Brandová, která balón posunula na Linu Magullovou. Ta trefila spojnici břevna a tyče, ovšem odražený míč doběhla opět Brandová, jenž ho posunula ke KLAŘE BÜHLOVÉ, jenž přízemní střelou kolem levé nohy er-Rmíšíové zvyšuje na 3:0.
     
    45+4
    Ještě málem jedna šance Němek! Jule Brandová se uvolnila v pokutovém území a po její zpětné přihrávce zakončovala Klara Bühlová. Její ránu, která by možná byla gólová, zablokovala Zíneb Redúaníová!
     
    41
    Tohle mohla být obrovská šance Maroka! Fátima Táknáwtová převzala míč na hranici ofsajdu a běžela sama na Merle Frohmsovou. Chtěla ji udělat kličku, ale německá brankářka ji skvěle ustála a vytlačila mladou Maročanku z pozice pro zakončení! Poté byl navíc dopísknut ofsajd. Kdyby ale Táknáwtová skórovala, možná by ještě vše zkoumala technika.
    39. Alexandra POPPOVÁ - 2:0
     
    39
    Německo právě vstřelilo branku!
    Rohový kop zužitkovala ALEXANDRA POPPOVÁ, která se trefuje podruhé v zápase! Centr Klary Bühlové si našla v pozici, kdy se nacházela zády k bráně. Přesto balón dokázala nasměrovat za záda brankářky er-Rmíšíové. 64. gól v reprezentaci pro již hrající legendu ženského fotbalu Alex Poppovou.
    33. Däbritzová vybíhala z ofsajdové pozice a gól tak platit nemohl.
     
    33
    Němky daly gól, ale ten nebude uznán! Sara Däbritzová utíkala sama na bránu a zakončila obloučkem přes padající brankářku. Byla však v ofsajdu, který je podle opakovaných záběrů nezpochybnitelný.
    11. Alexandra POPPOVÁ - 1:0
     
    11
    Německo právě vstřelilo branku!
    No a je tu první gól favoritek! Brankářka er-Rmíšíová dvakrát během 20 sekund špatně odhadla centr z pravé strany. Závar po centru Brandové ještě Maročanky přežily, ale o chvíli později poslala před bránu další míč Kathrin Hendrichová. Er-Rmíšíová nedosáhla a za ní stojící ALEXANDRA POPPOVÁ zakončovala hlavou do odkryté brány.

    Martin Augustin

    Branky: 11. Poppová, 39. Poppová, 46. Bühlová, 55. el-Hádžová (vla.), 79. Redúaníová (vla.), 90. Schüllerová

    Karty:   75. Anyomiová (GER)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 9:11.
    Německo: Frohmsová – Huthová, Hendrichová, Doorsounová, Rauchová (89. Hagelová) – Leupolzová (65. Lattweinová), Däbritzová – Brandová, Magullová (65. Schüllerová), Bühlová (65. Anyomiová) – Poppová (C) (82. Freigangová).
    Náhradníci: Bergerová, Johannesová – Nüskenová, Oberdorfová, Hegeringová, Lohmannová, Kleinherneová.

    Trenér: Martina Voss-Tecklenburgová

    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Mrábetová (82. el-Tšádová), Redúaníová – Wuzráwíová (90+4. Búftíníová), Naqášová (82. Badríová), Kassíová, Táknáwtová – Šebbáková (C), Ajánová (90+4. Džraídíová), Lahmáríová (67. Amáníová).
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Gharbíová, Šábílová, Seghírová, Mazráwíová, Benzínová.

    Trenér: Reynald Pedros

    Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR)

    Diváci: 27 256
    bahis siteleri