Vietnam – Nizozemsko 0:7 (kon.) | Portugalsko – USA 0:0 (kon.) | Čína – Anglie 1:6 (kon.)
Haiti – Dánsko 0:2 (kon.)
konec
Haiti
0:2 (0:1)
Dánsko
Úterý 01.08.2023, 13:00 • Perth Rectangular Stadium, Perth • Mistrovství světa - ženy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 4:11. (15:40:46)
     
    Fotbalistky Dánska potvrdily roli velkých favoritek, reprezentaci Haiti zdolaly 2:0 a ziskem tří bodů si zajistily postup do osmifinále.

    Důležitý první gól vstřelily Evropanky ve 21. minutě, kdy po ruce Pierre-Louisové proměnila nařízený pokutový kop Pernille Harderová. Reprezentace Haiti nicméně nesložila zbraně a vytvořila si pár zajímavých náznaků, ale ani v jednom případě akci nedotáhla až do kýženého gólu. Dánky se radovaly z pojistky v 83. minutě, avšak trefa Harderové neplatila po zásahu VAR pro faul Bruunové, nicméně favoritky nemusely smutnit, protože nadále udržovaly vedení a pojistka přeci jen přišla, v desáté nastavené minutě se křižnou střelou z pravé strany šestnáctky prosadila střídající Sanne Troelsgaard Nielsenová.

    Svěřenkyně trenéra Söndergaarda postupují do osmifinále se ziskem šesti bodů z druhého místa skupiny D za suverénní Anglií. Haiti končí bez bodu poslední čtvrté.
     
    90+12
    Konec zápasu.
    90+10. Sanne TROELSGAARD NIELSENOVÁ - 0:2
     
    90+10
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Smrtící dánský protiútok znamená druhý gól a definitivní stvrzení postupu do další fáze turnaje. Na pravou stranu velkého vápna dostala od Gejlové míč SANNE TROELSGAARD NIELSENOVÁ, která využila špatného postavení brankářky, gól vstřelila přízemní ránou na zadní tyč.
     
    90+9
    Fotbalistky v modrých dresech pokračují na útočné polovině, veškeré zbytky sil vrhly do ofenzivy. Nérilia Mondésirová svým centrem našla jenom Josefine Hasbovou.
     
    90+8
    Haiti rozjelo bleskový protiútok středem hřiště. Batcheba Louisová viděla Sherly Jeudyovou, přihrávku ale usměrnila za její paty.
     
    90+7
    V blízkosti rohového praporku pošetřila cenné vteřiny Amalie Vangsgaardová a chtěla vybojovat i autové vhazování, to však pomezní nařídila pro Haiti.
     
    90+6
    Skoro to vypadá, jako kdyby reprezentantkám Haiti došly síly. Fotbalistky v bílých dresech kombinují na útočné polovině a hlídají těsný náskok.
     
    90+5
    Po pravém křídle vystartovala Sanne Troelsgaard Nielsenová, doběhla až k rohovému praporku, odkud vyprodukovala nepřesný centr.
     
    90+4
    Centr z rohového kopu nadělal Kerly Théusové nečekané starosti, míč pustila před sebe a měla velké štěstí, že spoluhráčka Tabita Josephová bleskově zareagovala a balón odkopla.
    90+3. Gejlová ztroskotala na Théusové
     
    90+3
    Razítko na dánské vítězství mohla dát Mille Gejlová, která postupovala sama na gólmanku, ovšem Kerly Théusová střelkyni skvěle zmenšila střelecký úhel a zakročila nohama.
     
    90+2
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Pernille Harderová, přichází Luna Gevitzová.
     
    90+1
    Dánsko kopalo rohový kop. Centr proletěl pokutovým územím, přičemž Signe Bruunové moc nechybělo, aby míč trkla do sítě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jedenáct minut.
     
    89
    Skvěle zabojovala Signe Bruunová, jež ve skluzu odvrátila odkop od brány Haiti, soupeřky budou rozehrávat autové vhazování.
     
    88
    Obranná hlavička Rikke Seveckeovou pořádně zabolela, protože trefila míč nosem. Ze situace se rychle oklepala a je připravena bránit jednobrankový náskok.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Harderová (pen.), 90+10. Nielsenová

    Karty:   66. Holmgaardová (DEN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 4:11.
    Haiti: Théusová – Petit-Frèreová (87. Mathurinová), T. Josephová, K. Louisová, Surprisová – B. Louisová, Jeudyová, Pierre-Louisová (67. Borgellaová), Mondésirová (C) – Dumornayová, Éloissaintová.
    Náhradníci: Ambroiseová, Larcová – Étienneová, Ganthierová, E. Josephová, D. Josephová, Morylová, Pierre-Jérômeová, S. Josephová.

    Trenér: Nicolas Delépine

    Dánsko: Christensenová – Thomsenová, Seveckeová, S. Sörensenová, Vejeová – Holmgaardová (80. Nielsenová) – Madsenová (63. Gejlová), Kühlová (80. Hasbová) – N. Sörensenová (63. Bruunová), Harderová (C) (90+2. Gevitzová), Vangsgaardová.
    Náhradníci: Larsenová, Östergaardová – Pedersenová, Snerleová, Svavaová, Thögersenová, Thrigeová.

    Trenér: Lars Söndergaard

    Rozhodčí: Oh (KOR) – Park (KOR), Bozono (JAP)

    Diváci: 17 897
    bahis siteleri