Almería – Rayo Vallecano 0:2 (kon.) | Sevilla – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:2 (0:0)
Valencia CF
Pátek 11.08.2023, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14. (00:14:59)
     
    Pravou nohou do sezóny vykročila Valencia, která v těžkém prvním kole nového ročníku LaLigy zvítězila na půdě Sevilly těsně 2:1.

    Bezbrankové skóre prolomil až ve druhém poločase Mouctar Diakhaby, který v 60. minutě umístil střelu o zem do pravého dolního rohu. Sevilla odpověděla o deset minut později, kdy se po perfektním centru Susa prosadil šťastným zásahem ramenem Júsuf en-Nesírí. V 81. minutě domácím pořádně zkomplikoval situaci Badé, který se nechal vyloučit za hloupý faul na Dura a soupeř přesilovku využil, rozhodující trefu zaznamenal v 88. minutě střídající Javi Guerra, když klečícímu brankáři poslal placírkou míč pod břevno.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Rozehrávku si vzal na starosti Suso a neprovedl ji vůbec dobře, z brankové čáry vystartoval Giorgi Mamardašvili a hrací předmět sebral do rukavic.
     
    90+12
    Ještě jedna a s velkou pravděpodobností poslední standardka pro domácí mužstvo. Z pravé strany centroval Suso a trefil ruku bránícího Gozalbeze.
     
    90+11
    Od praporku přiletěl centr na přední tyč, kde měl situaci pod kontrolou bránící fotbalista, následně došlo k odkopu daleko na útočnou polovinu Valencie.
     
    90+10
    Nyní si hostující gólman vybral slabší chvilku, neudržel totiž v rukavicích nákop Marcose Acuñi. Roh pro Sevillu.
     
    90+9
    Zpoza velkého vápna vypálil Suso. Nebezpečnou střelu ještě tečoval Diakhaby, ale naštěstí pro Mamardašviliho ne nijak zásadně, gruzínský gólman střelu směřující k levé tyči vyrazil na roh.
     
    90+8
    Stoper Federico Gattoni si zahrával s ohněm, neboť odkopával těsně před blížícím se Durem, nakonec zvládl najít osamoceného Torrese.
     
    90+7
    Naprosto zasloužená žlutá karta pro Marcose Acuñu. Levý obránce Sevilly moc dobře věděl, že jde Pepelu do skluzu, přesto ho ostře dohrál přes nohy.
     
    90+6
    Útočný faul aktivního Huga Dura byl z kategorie taktických, hráči v oranžových dresech rychle spěchají na vlastní polovinu bránit těsné vedení.
     
    90+5
    Mouctar Diakhaby se vytáhl na útočnou polovinu a hlavou našel Huga Dura, ten na svou osobu vybojoval další faul, tentokráte po zákroku Rakitiće.
     
    90+4
    Při střetu dvou hráčů s číslem 5 na dresu uspěl Gabriel Paulista, když předskočil Lucase Ocampose a pokryl míč, od Argentince za „odměnu“ inkasoval nepříjemný koňar na levé stehno.
     
    90+3
    Fotbalisté v oranžových dresech kontrolují míč na útočné polovině. V krátkém časovém sledu vybojovali tři auty, přičemž se postupnými krůčky blíží soupeřově bráně.
     
    90+2
    Šikovně si na malém prostoru počínal Hugo Duro, tělem si pokryl míč a zezadu se nechal nedovoleně atakovat frustrovaným Gattonim.
     
    90+1
    Je jasné, že hosté už nebudou nikam spěchat. Mohou si ponechat zbytky sil do plnění defenzivních povinností, navíc musíme brát v potaz, že stále hrají proti oslabenému soupeři.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jedenáct minut.
     
    89
    Arbitr Sánchez ještě řešil s videorozhodčím možný faul Gozalbeze na Gattoniho. Debata byla rychlá, gólová akce proběhla v rámci pravidel.

    Milan Huppert

    Branky: 70. en-Nesírí (Suso) – 60. Diakhaby (Almeida), 88. Guerra (Duro)

    Karty:   15. Rakitić (SEV), 45. Gudelj (SEV), 90+7. Acuña (SEV) – 10. Diakhaby (VAL), 16. Özkaçar (VAL)   81. Badé (SEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    Sevilla FC: Búnú – Navas (C) (69. J. Sánchez), Badé, Gudelj, Acuña – Fernando (69. Sow), Rakitić – Ocampos, Suso, Lamela (56. Ó. Torres) – en-Nesírí (82. Gattoni).
    Náhradníci: Dmitrović – M. Bueno, Corona, Jordán, Mir, G. Montiel, A. Gómez, Pedrosa.

    Trenér: José Luis Mendilibar

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Paulista, Diakhaby, Özkaçar, Gayà (C) (87. J. Vázquez) – F. Pérez (61. Foulquier), Pepelu, Almeida (62. Guerra) – Di. López (65. Gozalbez), Duro.
    Náhradníci: Doménech, Rivero – Guillamón, Iranzo, Tarrega, González, Tejón.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Sánchez – Prieto, López

    Diváci: 34 184
    bahis siteleri