Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 4:0 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 7:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 1:2 (po pr.)
K. Vary – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | Pardubice – Přerov 5:4 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:3 (2:1, 0:1, 3:1)
HC Kometa Brno
Sobota 09.09.2023, 12:00 • Veřejné sportoviště pro zimní sporty, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím vás u 6. kola DHL extraligy juniorů z jihlavského zimáčku. Domácí Dukla Jihlava přivítá Kometu Brno. Přeji příjemné počtení.
     
    Jihlavští zatím mají za sebou pět odehraných utkání. Do sezony vstoupili poměrně úspěšně, a to výhrou 5:1 na ledě Přerova. Pak ale následovaly dvě vyšší prohry o pět gólů doma s Třincem a venku ve Zlíně. Vyhrát se Dukle podařilo v dosud posledním domácím zápasu nad Pardubicemi. V předchozím kole ovšem nestačila venku na Olomouc. Se šesti body na kontě tak obývá šesté místo tabulky východní skupiny.
     
    Lídři bodování Jihlavy:

    Nejproduktivnější hráč:
    Ilarion Kuprijanov – 6 b. (3 g. + 3 a.)

    Nejlepší střelec:
    Ilarion Kuprijanov – 3 góly

    Nejlepší nahrávač:
    Jonáš Jungwirth – 4 asistence

    Nejtrestanější hráč:
    Lukáš Číhal – 10 TM
     
    Kometa má jednozápasovou ztrátu oproti Jihlavě, přesto má na svém kontě o dva body navíc. Díky tomu je s osmi body na třetí příčce. Ze čtyř dosud odehraných klání vybojovali Brněnští dvě vítězství v základní hrací době nad Zlínem a Vítkovicemi, v prodloužení porazili Olomouc, pouze Třinec byl nad jejich síly.
     
    Lídři bodování Brna:

    Nejproduktivnější hráč:
    Robin Rakus – 5 b. (1 g. + 4 a.)

    Nejlepší střelci:
    Adam Boltvan a Danny Chludil – oba 3 góly

    Nejlepší nahrávač:
    Robin Rakus – 4 asistence

    Nejtrestanější hráč:
    Roman Otava – 5 TM
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Cinka) – Číhal (A), Topol, P. Mrtka, Jeletz, Vovsik (C), Ludvík, Vandas – Rauš, Burkov, Valach – Niederhafner, Jo. Jungwirth, R. Váňa – Báťa (A), Já. Jungwirth, Nosek – Kuprijanov, Modl, Klapica.
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Kavan (Žurek) – Ulbricht (A), Kuswito, Bůžek, D. Svoboda, Němec, A. Pospíšil, Zubíček – Otava (C), K. Horváth, Pavlík – Boltvan (A), Veselský, Halačka – Šantora, Habermann, Chludil – Ekrt, J. Nesvadba, Rakus.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Dědek, Teršíp.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Hned v prvních vteřinách se puk dostal za branku gólmana Kavana. Právě strážce svatyně Komety se za kotoučem vydal a podél mantinelu ho nasměroval zpět do poloviny kluziště.
     
    00:39
    První zákrok Lukáše Vejmelky v tomto klání. Puk se po souboji před brankovištěm vrátil na modrou, kde stál připravený František Němec. Jeho dělovku ale zvládl gólman Dukly bez obtíží přidržet u těla.
     
    01:38
    Valachovu snahu o průnik po pravém křídle si dokázala obrana Komety pokrýt a převzít kotouč do své moci.
     
    02:13
    Maxim Burkov poslal puk do volného prostoru směrem k brance Jana Kavana. Zde ale u něj byl jako první Jakub Zubíček a v protiakci pokračoval brněnský tým.
     
    03:09
    Dlouhou sérii přihrávek Komety po obvodu útočné třetiny zakončil střelou od modré Denis Svoboda. Vejmelkova branka ale byla o malý kousek vedle vyústění jeho rány.
     
    03:59
    Střelecké otěže nyní převzala Dukla, která se odhodlala ke dvěma zakončením na Kavanovu klec. S oběma si zvládl gólman Komety poradit. Jeho spoluhráči pak vyvezli puk mimo ohrožení.
     
    05:15
    Matěj Pavlík vyzrál v souboji na Jáchyma Jungwirtha. Sám ale pak pouze nahodil kotouč do rohu po pravé ruce Lukáše Vejmelky, kde se jej zmocnili domácí hokejisté.
     
    06:15
    Číhalova důrazná rána nastřelila jen nohy obránce Komety stojícího těsně před Kavanem. Na puku se ale stále drží Dukla.
     
    06:32
    Pokus o Michagan v podání Kevina Horvátha! Brněnský forvard se sám probil zprava do útočného pásma, obkroužil si Vejmelkovu klec a z výšky se pokusil zavěsit k tyči. Jihlavský brankář ale zůstal ve střehu, navíc si pohlídal i další brněnské střely.
     
    08:31
    Jihlavským se povedlo uvolnit tlak na vlastní branku, přestože je to stálo zakázané uvolnění a následné vhazování po Vejmelkově levé ruce.
     
    08:51
    Jihlavští otočili hru a Adam Topol se na několik pokusů snažil prošťouchnout puk za Kavanova záda. Brněnský gólman ale zvládl mít situaci pod kontrolou, načež jeden z obránců Komety vyhodil puk do bezpečí.
     
    10:28
    Důrazný Noskův hit u mantinelu na Dominika Halačku. Puk tedy opět připadl na hole domácích hráčů.
     
    11:15
    Povedená souhra mezi Otavou a Rakusem! Roman Otava se probil do útočné třetiny, zpoza branky pak našel přesným pasem před Vejmelkou stojícího Robina Rakuse, který z těsné blízkosti zakončil. Tentokrát ale gólman Dukly akci polapil.
     
    11:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Napodruhé už ale byla brněnská souhra úspěšná! Po sérii rychlých přihrávek se dostal k bleskovému samostatnému výpadu a následnému zakončení k pravé tyči ROMAN OTAVA, který tentokrát zacílil poměrně neomylně. Asistence: Adam Boltvan a Robin Rakus.
    11:34 Roman OTAVA - 0:1
     
    11:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavská odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat! Ihned po buly se domácí rychle vyřítili dopředu a rána ANDREJE KLAPICI skončila v síti. Asistence: Šimon Báťa a Tomáš Vandas.
    11:59 Andrej KLAPICA - 1:1
     
    14:25
    Těžký souboj o kotouč ve středu kluziště o něco úspěšněji zvládli hráči Dukly. Museli se ovšem vrátit směrem k Vejmelkovi a z tohoto místa teprve rozehrát.
     
    15:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se ujímají vedení! Po levé straně si do útoku najížděl MAXIM BURKOV, který zavěsil směrem na vzdálenější tyč a byť s mírným odrazem o Kavanovy betony poslal puk do branky. Bez asistence.
    15:26 Maxim BURKOV - 2:1
     
    16:31
    Burkov znovu v akci. Tentokrát si ukořistil puk po vhazování, najel si obloukem do mezikruží a v pohybu namířil kotouč směrem na Kavana. Nyní ale přesný nebyl, poslal jej těsně vedle levé tyčky.
     
    17:43
    Brněnští se pohybují aktivně v útočném pásmu. Zprava si najížděl dopředu Kevin Horváth, který byl ale tvrdě sražen k zemi a chvíli ležel na ledové ploše.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Lukáš Číhal – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    18:13
    Kometa svou první přesilovku zvládá poměrně aktivně. Od jejího počátku poslala na Vejmelku množství střel, se kterými si ale gólman Dukly poradil.
     
    18:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Danny Chludil – 2 min., krosček.
     
    18:50
    Hráči Komety rychle vyjeli od vlastní branky a obsadili pozice v útočném pásmu. To jim ale příliš dlouho nevydrželo, neboť domácí si vybojovali puk zpět a zahájili protiofenzivu.
     
    19:49
    Brněnští si tak jen přihrávají za vlastní brankou a čekají na konec třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V jejím počátku byla o něco aktivnější Kometa, který svou snahu korunovala úvodním gólem utkání. Právě po jeho obdržení se ale domácí rychle probrali, vyrovnali a následně se i dostali do vedení. Díky tomu budou vstupovat do druhé fáze klání s těsným jednobrankovým náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly vybojovali hráči Dukly. Dopředu se snažil dostat Tomáš Vandas, jemuž ale u mantinelu zkřížil cestu Roman Otava.
     
    20:46
    Hosté v plném počtu.
     
    21:15
    Kevin Horváth to vzal na sebe a rychle mířil podél levého mantinelu směrem ke svatyni Lukáše Vejmelky. Nikým nehlídán se také dostal k zakončení, to ovšem úplně přesné nebylo.
     
    22:13
    Ránu Libora Kuswita od modré zadržela dvojčlenná jihlavská zeď mezi kruhy. Brněnští se tak vrátili s pukem ke Kavanovi a pokouší se znovu o rozehrávku.
     
    23:03
    Velká příležitost Adama Veselského, který se vydal sám středem pole před Vejmelku a z mezikruží zakončil. Jeho rána si to ovšem zacílila do ochranného plexiskla nad jihlavskou brankou.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Rostislav Nosek – 2 min., podrážení.
     
    24:13
    Brněnští trochu váhají s možností zakončit. Zatím si pouze přihrávají po obvodu útočné třetiny a drží domácí tým ve střehu.
     
    25:04
    Přihrávku přes šířku ledové plochy z první důrazně napálil na Vejmelku Adam Veselský. Brankář domácího celku ale udržel kotouč ve svém náručí.
     
    25:23
    Domácí v plném počtu.
     
    25:39
    Kometa se stále drží v útočné třetině a pokračuje v podobné hře jako v přesilovce. Jihlavská obrana si ale s tím zvládá poradit.
     
    26:14
    Brněnská rozehrávka byla zastavena ve středním pásmu. Přesto se kotouč dostal až za Vejmelkovu branku, kde se jej chopil Matěj Vovsík a rozehrávkou podél mantinelu nasměroval Duklu do útoku.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Patrik Ulbricht – 2 min., hákování.
     
    27:33
    Ilarion Kuprijanov nepřešel přes dva bránící hráče Komety do útočného pásma. Hostům se díky tomu podařilo otočit směr hry k Vejmelkovi.
     
    28:40
    Přesto se nakonec Jihlava dostala do útoku. Nicméně zakončení od modré v podání Lukáše Číhala i následnou dorážku dokázal Kavan vytěsnit.
     
    29:15
    Hosté v plném počtu.
     
    29:28
    Od prvního pokusu zakončit zastavilo hráče Dukly postavení mimo hru. V druhém případě pak zaúřadovali Brněnští a jejich výhoz kotouče na zakázané uvolnění.
     
    30:27
    Souboj ve středu pole zvládla lépe Kometa. Přesto ani jí průnik dopředu kvůli ofsajdu nevyšel.
     
    31:17
    Vyšší Ludvíkova střela od modré se odrazila o tělo gólmana Kavana. Jihlavští se ještě pokusili o dorážku, kterou ale obrana Komety vyčíhala a dotčeného hráče si pohlídala.
     
    31:59
    Jindřich Habermann nestál v úplně špatné pozici pro zakončení. Mezi jím al gólmanem Vejmelkou stál jen jediný bránící hráč v jihlavském dresu. Přesto se Habermann rozhodl pro přihrávku doleva, čímž o puk přišel.
     
    32:48
    Slibný pokus Jáchyma Jungwirtha! Jeho samostatný průnik po pravém křídle přeměnil v zakončení z kruhu. Puk se ale odrazil o Kavanovy betony a v blízkosti nestál žádný z hráčů ve žlutém dresu připravený na dorážku.
     
    33:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští nicméně neváhali ani nejmenší chvíli a po vlastním samostatném úniku se díky přesnému zakončení MATĚJE PAVLÍKA z prostoru mezi kruhy vrátili zpátky do hry. Asistence: Libor Kuswito a Kevin Horváth.
    33:30 Matěj PAVLÍK - 2:2
     
    34:48
    Příliš dlouho kroužil Burkov s kotoučem na holi v útočném pásmu. V prostoru mezi kruhy ho dostihl brněnský obránce a o puk ho připravil.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Danny Chludil.
     
    36:34
    Jihlavští v útočném pásmu rychle kombinují. Ke střele se zatím dostali jediné, tu ovšem Kavan přesně zpacifikoval.
     
    36:38
    Kometa ihned po buly reaguje vyhozením puku až za Vejmelkovu klec, kam se také sjela a znepříjemňuje tak domácímu týmu možnost rozehrávky.
     
    37:26
    Narušená přihrávka na vrcholu mezi dvěma hráči ve žlutočerveném dresu. Kometa ale z této situace vůbec nic nevytěžila, nepodařilo se jí dostat puk do bezpečí, proto se nadále musí bránit.
     
    38:18
    Hosté v plném počtu.
     
    38:41
    Po delší době se Kometa osvobodila a navíc ve velkém stylu. Zcela sám se dostal před Vejmelku Kevin Horváth, který svým zakončením orazítkoval levou tyč jihlavské branky.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Jan Ludvík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    39:39
    I v posledních chvílích je Kometa aktivnější a nadále se drží na dostřel svatyně Lukáše Vejmelky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se o něco více dařilo brněnskému týmu. Ten svou snahu přetavil ve vyrovnávací branku a svých holích měli hráči Komety i několik dalších. V nich si ale vylámali zuby na připraveném Lukáši Vejmelkovi. Proto jsou šance před závěrečnou periodou na obou stranách otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    První buly sice vybojovali hráči Dukly, nicméně ti puk jen vyhodili do volného prostoru směrem k brance Komety.
     
    40:48
    Brněnští se tak s ním dostali do útočného pásma a a sérií přihrávek se snaží najít volný prostor ke střele na Vejmelku.
     
    41:14
    Domácí v plném počtu.
     
    41:28
    Po skončení brněnské přesilovky přišla ještě jedna obdobná střela z pravé strany na gólmana Vejmelku. Ten ale dokázal udržet kotouč ve svém náručí a vhazovalo se tak po jeho levé ruce.
     
    42:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté z Brna otáčejí vývoj utkání a berou si vedení zpět na svou stranu! Odražený kotouč po řadě Habermannových pokusů se dostal až na modrou k DANNYMU CHLUDILOVI, který z první propálil vše co mu stálo v cestě a dělovkou rozvlnil síť Vejmelkovy branky. Asistence: Jakub Bůžek a Jindřich Habermann.
    42:00 Danny CHLUDIL - 2:3
     
    44:14
    Podél levého mantinelu se do útočného pásma dostal Jan Ludvík. Na hranici kruhu vystřelil směrem na Kavana, nicméně tato rána neměla příliš důrazu a gólman Komety jí dokázal vyrazit.
     
    44:58
    Snaha Jihlavských o souhru v útočném pásmu naráží na připravenost brněnské obrany v blokování. Díky tomu se i Kometě povedlo přenést těžiště hry směrem k Vejmelkovi.
     
    45:39
    Hra před jihlavskou brankou pokračuje i nadále. Přesto žádné z brněnských zakončení není takové, že by výrazně ohrozilo Vejmelkovu klec.
     
    46:06
    Rychlý výpad Jihlavských na opačný konec kluziště zastavili hosté vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    46:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vývoj klání se dramatizuje" Odražený puk po Vovsíkově střele padl na hůl ANDREJE KLAPICY, který neváhal ani nejmenší chvíli a z pravého kruhu zacílil kotouč přesně mezi tři tyče Kavanovy branky. Asistence: Matěj Vovsík.
    46:28 Andrej KLAPICA - 3:3
     
    47:10
    Tentokrát to z pravé strany zkusil Jonáš Jungwirth. Jeho rána si to ale zamířila přesně na betony strážce svatyně Komety.
     
    47:28
    Slibný pokus Denise Svobody bezprostředně po buly a přihrávce na něj na modrou čáru. Vejmelka si ale pro kotouč sáhl nahoru svou lapačkou.
     
    48:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakoby se opakovala situace z první třetiny, Jihlava opět otáčí skóre a znovu strhává vedení na svou stranu! ADAM RAUŠ se utrhl ve středu pole a sám se řítil proti gólmanu Kavanovi, za jehož záda také, přestože trochu s odrazem od brankové konstrukce, puk umístil. Bez asistence.
    48:08 Adam RAUŠ - 4:3
     
    49:15
    Roman Otava se snažil využít zakrytého Vejmelkova výhledu a přes bránícího hráče Dukly z mezikruží vystřelil. Jihlavský gólman se ovšem rychle přesunul a puk dokázal vyrazit.
     
    49:58
    Tomáš Vandas se tělem obětavě vložil do Svobodovy střely a zastavil jí. Přesto se ale hosté drží v útočném pásmu.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Roman Otava – 2 min., hákování.
     
    51:03
    Jihlavští tuto přesilovku zahájili poměrně aktivní souhrou v útočné třetiny, ovšem bez jakékoliv střely. Hráčům Komety se následně povedlo soupeře vytěsnit ven z předbrankového prostoru.
     
    52:07
    Hosté v plném počtu.
     
    52:15
    Zpětná přihrávka po buly mířila na hůl Matěje Vovsíka, který nabídnuté příležitosti využil ke střele na Kavana. Brněnský gólman ale vyrazil puk betony, načež se Kometa odhodlala jít do brejku.
     
    53:10
    Andrej Klapica se pokusil nadvakrát dopravit kotouč směrem ke Kavanově kleci. V obou případech proti němu stála připravená obrana Komety, která zvládala kotouč blokovat.
     
    54:37
    Maxim Burkov byl příliš rychlý oproti kotouči, čímž ho nedokázal přesně převzít. Tím pádem se puk doklouzal k holi Patrika Ulbrichta a hráči Komety přenesli hru na opačný konec ledové plochy.
     
    55:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují svůj náskok na soupeře! V poněkud chaotické situaci před svou brankou se musel gólman Kavan hodně otáčet, několik střel zvládl pokrýt, na dorážku JAKUBA MODLA z hranice brankoviště už ale byl krátký. Asistence: Robert Váňa a Rostislav Nosek.
    55:34 Jakub MODL - 5:3
     
    57:10
    Kometa se snaží s výsledkem něco udělat. Tentokrát ale jejich přesun do útočného pásma zhatil ofsajd.
     
    57:46
    Na puku jsou stále hokejisté hostujícího týmu. Nemohou se ale odlepit z prostoru okolo vlastní branky.
     
    58:35
    Brněnští pokračují v šesti s gólmanem na střídačce!
     
    59:06
    Svého tlaku chtěli využít pro další průnik do útočného pásma, nicméně znovu je zastavil ofsajd.
     
    59:08
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    59:17
    Ze souboje z rohu kluziště poblíž Vejmelkovy klece vyšli vítězně hráči Jihlavy, kteří vyhodili puk směrem k odkryté brance Komety. Přesně jí ovšem nezacíiili, proto se po zakázaném uvolnění Dukly vhazuje opět před domácí brankou.
     
    59:43
    Totožná situace s icingem se opakovala bezprostředně po buly.
     
    59:56
    Už čtvrté zakázané uvolnění Jihlavy během poslední půlminuty.
     
    Konec zápasu.
     
    V Jihlavě je dobojováno! Do třetí třetiny sice znovu vstoupila lépe Kometa, která si uzmula vedení na svou stranu. Pak ale přišel znovu obrat ze strany Dukly, která tak v tomto dramatickém klání dokráčela k vítězství nad svým moravským rivalem.
     
    Ode mne je to pro tentokrát vše, přeji Vám hezký zbytek sobotního odpoledne. (14:19:38)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. Klapica (Báťa, Vandas), 16. Burkov, 47. Klapica (Vovsík), 49. Rauš, 56. Modl (R. Váňa, Nosek) – 12. Otava (Boltvan, Rakus), 34. Pavlík (Kuswito, K. Horváth), 42. Chludil (Bůžek, Habermann)


    HC Dukla Jihlava: Vejmelka (Cinka) – Číhal (A), Topol, P. Mrtka, Jeletz, Vovsik (C), Ludvík, Vandas – Rauš, Burkov, Valach – Niederhafner, Jo. Jungwirth, R. Váňa – Báťa (A), Já. Jungwirth, Nosek – Kuprijanov, Modl, Klapica.
    Trenér: Michal Broš

    HC Kometa Brno: Kavan (Žurek) – Ulbricht (A), Kuswito, Bůžek, D. Svoboda, Němec, A. Pospíšil, Zubíček – Otava (C), K. Horváth, Pavlík – Boltvan (A), Veselský, Halačka – Šantora, Habermann, Chludil – Ekrt, J. Nesvadba, Rakus.
    Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Dědek, Teršíp

    Diváci: 88
    bahis siteleri