Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:8 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Olomouc 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
HC Kometa Brno
Pátek 27.10.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Navíc o 15 sekund později přichází pátý gól Komety, a tak je už hotovo definitivně. Petr Kratochvíl dostal puk za obranu a jel sám na branku. Nastalý problém chtěl vyřešit Bartošák a Kratochvílovi skočil pod nohy, čímž sice zabránil gólu, z druhé vlny ale dojížděl TOMÁŠ VINCOUR, který bez potíží trefil prázdnou – 1:5! Asistence: Petr Kratochvíl, Zdeněk Okál.
     
    53:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský klub navíc odskakuje hned záhy na tříbrankový náskok a pečetí tři body! Nejprve vše zahájil Jakub Flek, který dostal puk na pravý kruh a střelou donutil Bartošáka k zákroku. Domácí gólman vykopl do rohu a JAKUB FLEK vracel puk z ostrého úhlu na kasu. Na hranici brankoviště však stál Lalancette, jemuž se nastřelený kotouč o brusli odrazil za Bartošáka – 1:4! Asistence: Petr Holík, Jan Ščotka.
     
    53:26
    Zatímco hraje jakožto hudební podkres pecka Narcotic od kapely Liquido, tresty byly rozděleny následovně:

    Oliver Okuliar (MHK) dostává dvě minuty za hrubost, stejně tak i Rhett Holland (KOM). K tomu ještě překvapivě dostal Bohumil Jank (MHK) osobní trest za bitku a míří tak předčasně do kabin.
     
    52:21
    Krátce po vhazování v útočném pásmu mohli domácí snížit, když se odražený puk dostal k Pavelkovi na levý kruh. Ten ho vzal z první, Furch se ale parádně přemístil a odmítl téměř jistý gól!
     
    51:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek odskakuje znovu na dvě branky náskoku a blíží se třem bodům! Estephan u mantinelu přišel v souboji o hokejku a podvědomě počítali ostatní s vyloučením. Jenže to nepřišlo a Moses vyhodil obloučkem přímo na osamoceného KRISTIÁNA POSPÍŠILA, jež jel sám na kasu. Bartošáka si položil a zkušeně zakončil nad jeho beton – 1:3! Asistence: Steve Moses.
     
    45:28
    Jenže poté přichází další těžká situace pro domácí. Radovan Pavlík (MHK) jde totiž ven za držení a Kometa může klidně odskočit.
     
    44:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Videokouč Komety na to sice střídačku krátce předtím upozorňoval, aby obrana nepropadla vzadu, ale stalo se tak, a Hradec snižuje! Výbornou práci odvedl Tamáši, který individuální akcí stáhl obránce a dokázal zakončit tak, že Furch vyrazil puk jenom před sebe do prostor, kde se pohyboval ALEŠ JERGL. Napoprvé ještě situaci hostující gólman skvělým zákrokem všechno zachránil, napodruhé už ale inkasoval – 1:2! Asistence: Alex Tamáši.
     
    39:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    12 sekund před koncem druhé třetiny dostává Hradec druhou ťafku v duelu! Blain chtěl z vlastního pásma zavézt puk na poslední útočnou akci periody, místo toho se ale nevypořádal s napadajícím ZDEŇKEM OKÁLEM, proti němuž kotouč ztratil. Okál tak rázem mohl jet sám na branku a úspěšně, prostřelil Bartošáka – 0:2! Bez asistence.
     
    39:15
    Radek Kučeřík (KOM) neodhadl u mantinelu razanci, s jakou jít do souboje proti Šťastnému. Krosčekem jej poslal na mantinel, za což dostává zcela logické dvě minuty.
     
    32:44
    A tentokrát se to setkává s velkou vlnou nevole. Eberle už rozjížděl brejk po pravém křídle, rozhodčí Hradil ale signalizoval zpětně trest pro Patrika Miškáře (MHK) za podrážení. Přesilovku rozehraje Kometa po komerčce.
     
    30:26
    Patrik Marcel (MHK) putuje na trestnou za nedovolené bránění u mantinelu. Pro Kometu se jedná o třetí přesilovku.
     
    27:57
    Šikovné ruce ukázal znovu Estephan, který se na malém prostoru zbavil obránce a šel znovu do nadějné koncovky. I tentokrát jej ale Furch zastavil, stejně jako si poradil i se Šťastného výpadem!
     
    26:32
    Estephan se zbavil na pravém kruhu obránce a byl sám před Furchem. Zblízka ale selhal, respektive trefil jenom vyrážečku brněnského gólmana!
     
    26:00
    Lvi už slavili srovnávací trefu poté, co Freibergsovu bombu dorážel úspěšně nadvakrát na hranici brankoviště Jasper, jenže ze vzduchu si kotouč sklepl zcela evidentně vysokou holí! Proto se pokračuje dále za stavu 1:0 pro Kometu.
     
    25:17
    První přesilovka pro Lvy přichází na začátku 26. minuty. Petr Kratochvíl (KOM) nechytil pohyb Estephana a v koncovce jej povalil zezadu na zem. Dostává dvě minuty za držení.
     
    24:50
    Poté, co domácí přežili závar na brankovišti, kdy Zaťovičova střela z druhé vlny byla sražena, šel Lalancette do brejkové situace proti jedinému obránci. Toho se zbavil, skvěle ale situaci přečetl Furch, který snahu o dlouhou kličku zastavil vypíchnutím puku hokejkou!
     
    20:40
    Filip Pavlík dojel odražený kotouč na pravém křídle a napálil jej okamžitě na branku. Střela to byla opravdu razantní a o kousek minula zadní tyč!
     
    15:45
    Začíná se nám to tu rozjíždět. Po několika slovních výměnách mezi oběma kotly dostává hostující tým druhou přesilovou hru. A to poté, co Oliver Okuliar (MHK) přidržel v jízdě Kučeříka.
     
    14:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po deseti sekundách Kometa přesilovku využívá a jde do vedení! Pospíšil od prken vytáhl hru na TOMÁŠE MARCINKA, který sice mohl střílet, místo toho ale dal skákavou přihrávku na Zaťoviče. Ten se po drobných peripetiích se zpracováním dostal do střely. Bartošák ji sice vyrazil, ale zpět na hokejku Marcinka, pro nějž to pak už bylo snadné zakončení. Marcinko navíc slavil s velkou úlevou, je to jeho první gól v Kometě – 0:1! Asistence: Martin Zaťovič.
     
    13:48
    Filip Pavlík (MHK) ve středním pásmu přelomil hokejku Pospíšilovi napůl. Domácí obránce ani neprotestuje a pokorně míří na trestnou lavici za sekání.
     
    00:55
    Po zakázaném uvolnění nahazovali Lvi dopředu pod hrozbou dalšího, došlo ale k teči obránce, tudíž se nepískalo. Hosté ale ukázali rychlé nohy a Moses připravil v brejku 3 na 2 palebnou pozici pro Pospíšila. Z levého kruhu pálil nad!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 45. Jergl (Tamáši) – 14. Marcinko (Zaťovič), 40. Okál, 52. Pospíšil (Moses), 54. Flek (Holík, Ščotka), 55. Vincour (Kratochvíl, Okál)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Jasper – Pilař, Estephan, Šťastný.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Boltvan, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hradil, Stano (SVK) – Rampír, Axman

    Diváci: 4 842
    bahis siteleri