Vegas – Chicago 3:4 (po pr.) | Carolina – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Buffalo 5:4 (kon.)
Washington – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | Arizona – Los Angeles 4:5 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:0 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 4:7 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
St. Louis Blues
Sobota 28.10.2023, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem a St. Louis.
     
    Vancouver Canucks

    Hokejisté Vancouveru dávají v úvodu nového ročníku jasně najevo, že jsou připraveni zabojovat o play-off. V dosavadních šesti střetnutích zaznamenali čtyři vítězství a dvě porážky, v Západní konferenci okupují čtvrtou příčku a v doposud posledním utkání zvítězili těsným výsledkem 3:2 v aréně Nashvillu. Minulá sezóna se Tocchetově družině vůbec nepovedla, do postupových bojů se nezapojila a obsadila jedenáctou příčku s odstupem dvanácti bodů na Winnipeg. Týmové produktivitě vévodí Elias Pettersson s deseti kanadskými body.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis má na kontě sedm bodů a v Západní konferenci se nachází na sedmém místě. Bluesmani zatím střídají porážku s vítězstvím, a protože v předešlém klání vyhráli 3:0 v Calgary, tak by dnes na řadě měla být porážka, určitě se tedy tuto sérii pokusí přerušit. Berubeho družina v loňském ročníku nepronikla do vyřazovací fáze, v Západní konferenci skončila až na dvanácté pozici. Letos jsou cíle určitě vyšší, minimem je postup do play-off. Nejproduktivnějším hráčem týmu dosavadního průběhu je pětibodový Robert Thomas.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Michejev, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Joshua – Höglander, Lafferty, Beauvillier.
    Trenér: Rick Tocchet

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Scandella, Perunovich – Kyrou, Thomas (A), Saad – Kapanen, B. Schenn (C), Bučněvič – Neighbours, Hayes, Toropčenko – Blais, Sundqvist.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: McIsaac, Markovic – Galloway, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Vancouverem a St. Louis odstartoval! Domácí jsou mírným favoritem, hosté by ale určitě rádi zaznamenali druhou výhru během dvou dnů.
     
    00:17
    Brzká přesilovka pro Canucks. Proti pravidlům hrál Pavel Bučněvič, jenž se vydal napadat Filipa Hronka, českého beka však při rozehrávce viditelně zahákoval.
     
    01:06
    První zákrok celého utkání zaznamenal Jordan Binnington, tvrdou střelu soupeřova kapitána Quinna Hughese bezpečně udržel ve výstroji.
     
    01:36
    Další rána od modré, tentokráte v podání Filipa Hronka, ta prosvištěla o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce. Domácí pokračují v pásmu.
     
    02:05
    Po sérii odrazů získal hrací předmět Andrej Kuzmenko a pálil forhendem z otočky z levého kruhu, Jordan Binnington zasáhl pravým betonem.
     
    02:40
    Už při hře pět na pět si pro změnu v pravém kruhu vytvořil prostor pro zakončení Phillip Di Giuseppe, Jordan Binnington jeho pokus sebral do lapačky.
     
    03:15
    Zpoza levého kruhu pálil zápěstím Mark Friedman, skrytý pokus doputoval s přispěním lehkého bloku o kousek vedle pravé tyče.
     
    03:58
    Na modré si pěknou kličkou do středu udělal prostor Carson Soucy, jenže potom místo očekávané střely přihrával obsazenému Conoru Garlandovi.
     
    04:24
    Robert Bortuzzo měl co dělat, aby na zádech udržel Sama Laffertyho. Uspěl, navíc dokázal přesně rozehrát k pravému mantinelu na Schenna.
     
    04:41
    Kosatky sahaly po vedoucí trefě! Sam Lafferty v plné rychlosti strhl hru ze středu doprava, potáhl si puk kolem vyjetého Binningtona, ale místo odkryté brány trefil pouze levou tyčku.
    04:41 Lafferty trefil levou tyčku
     
    05:20
    Dlouhý pas Phillip Di Giuseppe zpracoval bez problémů a z levého křídla posunul do středu rozjetému Brocku Boesereovi, nadějný pokus zápěstím jen těsně minul břevno.
     
    05:49
    Úvod utkání rozhodně nenudí, a to především zásluhou ofenzivních snah Canucks. Tvrdá střela Filipa Hronka rozezvučela zadní mantinel.
     
    06:16
    Ani teď se Tocchetova družina nedočkala vedoucí trefy, střelu od modré v podání Friedmana ztečoval do ochranné sítě jeden z bránících hokejistů.
     
    06:38
    Útočné pásmo pro Vancouver získal Elias Pettersson, přes Millera se potom dostal kotouč ke Carsonovi Soucymu, s jehož nahozením si Binnington věděl rady.
     
    07:21
    Defenzivní povinnosti si Tyler Myers splnil na jedničku, počkal si na kličku Roberta Thomase a soka čistým způsobem odzbrojil.
     
    07:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají zaslouženého vedení! V pokračujícím tlaku Filip Hronek posunul puk po modré na kapitána QUINNA HUGHESE, jenž si potáhl hrací předmět až těsně za levý kruh, odkud vyslal nechytatelnou křižnou ránu forhendem o levou tyč. Asistence: Filip Hronek.
    07:59 Quinn HUGHES - 1:0
     
    08:35
    V domácím táboře mohlo být ještě veseleji. Andrej Kuzmenko si našel palebnou pozici v mezikruží, Jordan Binnington dobře mířenou střelu vyrazil pravým ramenem.
     
    08:58
    Až na sklonku deváté minuty St. Louis poprvé vystřelilo mezi tři tyče, zakončení Roberta Bortuzza od modré skryl Thatcher Demko ve výstroji.
     
    09:28
    Hostující defenziva opomněla J. T. Miller, který na malém prostoru vyzkoušel forhendovou kličku, avšak puk mu utekl od hokejky.
     
    09:57
    Po obdržení pasu vypálil tvrdou ránu z první Carson Soucy, úspěšným blokem se prezentoval Kanaďan Colton Parayko.
     
    10:09
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad, a sice na konto Brandona Saada, americký útočník zastavil po pravém mantinelu jedoucího Myerse za cenu držení.
     
    10:55
    St. Louis se zatím brání bez problémů. Nejprve mužstvo osvobodil Robert Bortuzzo, o pár vteřin později na něj navázal Brayden Schenn.
     
    11:28
    Andrej Kuzmenko zajímavě zrušil střelu a zprava nahrál do středu Brocku Boeserovi, jenž měl před sebou nikoliv vyřazeného ležícího gólmana, ale dva bránící soupeře, skvěle zakročil blokující Kasperi Kapanen pravou bruslí.
     
    11:51
    K asistenci chtěl přidat vstřelený gól Filip Hronek, svižná rána zápěstím zpoza kruhů o pár čísel minula levou část brankové konstrukce.
     
    12:22
    Dlouho Bluesmani v plném počtu nezůstali. K mantinelu přijel jako utržený ze řetězu Alexej Toropčenko a Michejeva zezadu nekompromisně podrazil.
     
    12:40
    Domácí zatím kombinují, ale žádná střela. Pálit mohl Quinn Hughes, ale ještě volil posunutí kotouče na J. T. Millera.
     
    13:29
    O útočné pásmo připravil Vancouver Elias Pettersson, když sklepl pokus Schenna o vyhození ke spoluhráči vysokou holí.
     
    13:45
    U nástřelu Filipa Hronka byl nejrychleji Marco Scandella a odrazem o pravý mantinel napálil puk přes všechny čáry do bezpečí.
     
    14:22
    Z vrcholku pravého kruhu vyslal štiplavou ránu ze zápěstí Brock Boeser, zblokoval ji jeden z obětavě padajících hostujících hráčů.
     
    14:57
    Tlak Canucks pokračoval i při hře pět na pět, závěrečné forhendové nahození Soucyho od modré uschoval Jordan Binnington v lapačce.
     
    15:15
    Na modré si klepl o nahrávku Ian Cole, který pak nabízel střílený pas před bránu, kde Robert Bortuzzo přetlačil Boesera.
     
    15:46
    Přehuštěným prostorem J. T. Miller zvládl poslat puk na bránu, Jordan Binnington včas zaklekl a kotouč schoval mezi betony.
     
    16:29
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Jordan Kyrou, slabá bekhendová střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    16:57
    Spíše z nouze nahazoval od pravého mantinelu Mark Friedman a Jordan Binnington kontroloval puk letící vedle pravé tyče.
     
    17:16
    Spoluhráčům vypomohl do defenzivy Andrej Kuzmenko a počínal si velmi dobře, když tak dlouho obtěžoval Saada, až ho donutil k chybné nahrávce.
     
    17:47
    Nick Leddy nahazoval za bránu soupeře, kde Carson Soucy natlačil tělo před Braydena Schenna a vyhodil touš do střední třetiny.
     
    18:15
    Zpoza osobního strážce vyslal střelu ze zápěstí Pius Suter, nicméně Jordan Binnington na ni velmi dobře viděl a zastavil ji lapačkou.
     
    18:58
    Od modré vypálil Torey Krug, před Demkem kus černé gumy zkušeně zblokoval levou bruslí český obránce Filip Hronek.
     
    19:26
    V útočném pásmu vymyslel naprosto zbytečný faul Brandon Saad, kolemjedoucímu Boeserovi dal pod nohy hokejku a tím jej podrazil.
     
    19:49
    V první třetině se St. Louis ve čtyřech ubrání. Krátce po vyhození Kruga na spoluhráče navázal úspěšným odpalem Colton Parayko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovku opanovalo domácí mužstvo, které soupeře výrazně přestřílelo v poměru 19:3 a z tlaku vytěžilo alespoň jednu trefu, na konci 8. minuty skóroval křižnou ránou zápěstím z levého kruhu kapitán Quinn Hughes. Kosatky nepolevily a pokračovaly v aktivním pojetí hry, druhé branky se nicméně do první sirény nedočkali.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 19 – 3.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté do ní vstupují v oslabení, proto po vyhraném buly Nick Leddy vyhazoval až za Demkovu bránu.
     
    20:49
    Po rychlé kombinaci dostal přihrávku na modrou čáru Quinn Hughes, forhendová střela bez přípravy prosvištěla nad břevnem.
     
    21:17
    Další starosti v nejbližších vteřinách Jordan Binnington muset řešit nebude, protože úspěšně vyhodil jeho spoluhráč Parayko.
     
    21:46
    Potrestaný Saad už naskočil na led a po pravém mantinelu se do ofenzivy vydal Jordan Kyrou, křižnou střelu Demko vyrazil betonem.
     
    22:22
    Z velkého úhlu se gólmana pokusil překvapit Phillip Di Giuseppe, ovšem Jordan Binnington nenechal u tyčky ani centimetr volného místa.
     
    22:57
    Za nástřelem Coltona Parayka spěchal Brayden Schenn, nezvládl ovšem natlačit tělo před dobře pracujícího českého beka Filipa Hronka.
     
    23:11
    Vyhození Alexeje Toropčenka ještě v útočné třetině pokusil zastavit Conor Garland, puk nicméně nasměroval mimo hrací plochu.
     
    23:59
    V obležení dvou konkurentů zvládl Ilja Michejev vystřelit zápěstím, Jordan Binnington bleskově zareagoval a podržel touš ve výstroji.
     
    24:23
    Na zteč se vydal osamocený Kevin Hayes a příliš daleko se nedostal, Hughes ve spolupráci s Hronkem soupeře odzbrojili.
     
    24:51
    Marco Scandella ve snaze o vyslání do úniku Roberta Thomase vyslal příliš dlouhou přihrávku, Thatcher Demko následně rozehrál na volného Soucyho.
     
    25:16
    Od levého mantinelu se s kotoučem prodral mezi kruhy Anthony Beauvillie, úspěšným blokem jeho střely se prezentoval Robert Bortuzzo.
     
    25:31
    V plné rychlosti vypálil Phillip Di Giuseppe z levého kruhu zápěstím, Jordan Binnigton zaznamenal výstrojí jeden z těch snadnějších zákroků.
     
    25:48
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tocchetova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Po vyhraném buly se puku chopil QUINN HUGHES a zleva s ním dojel až do pravého kruhu, odkud bekhendem nabízel touš před bránu a bránící forvard Hayes jej bruslí smolně nasměroval mimo Binningtonův dosah k levé tyči, i druhý gól v utkání tedy zapisuje domácí kapitán. Asistence: Brock Boeser a J. T. Miller.
    25:48 Quinn HUGHES - 2:0
     
    26:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí 70 vteřin a Kosatky jsou napřed už o tři góly! Myers vyslal parádní pas mezi obránce na číhajícího PHILLIPA DI GIUSEPPEHO, který si v úniku počínal nekompromisně, brankáři poslal kotouč forhendem mezi betony. Asistence: Tyler Myers a J. T. Miller.
    26:58 Phillip DI GIUSEPPE - 3:0
     
    26:58
    Oddechový čas pro tým St. Louis Blues.
     
    27:25
    Spoluhráčům se vydal s rozehrávkou pomoci Jordan Binnington a poradil si velmi dobře, oslovil volného Coltona Parayka.
     
    27:51
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Brandon Saad vůbec dobře, troufl si na kličku, ale o puk přišel na úkor Carsona Soucyho.
     
    28:32
    Hosté mají možnost zmírnit manko v premiérové početní převaze, na lavici hanby usedl kapitán Vancouver Quinn Hughes za seknutí Blaise přes hokejku.
     
    28:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Místo snížení přichází gól Canucks při vlastním oslabení! Pettersson vystihl Krugovu rozehrávku a do úniku vyslal J. T. MILLERA, americký útočník po skvěle provedeném bekhendovém blafáku zakončoval do prázdné brány. Asistence: Elias Pettersson.
    28:52 J. T. MILLER - 4:0
     
    29:55
    Hosté přeci jen obsadili útočnou třetinu a po ráně Parayka se strhla velká bitva o puk v brankovišti, ten nakonec Demko přikryl lapačkou.
     
    30:19
    Z levého kruhu vyprodukoval křižný forhendový projektil Robert Thomas, Thatcher Demko vykopl pravý beton a zapsal jubilejní desátý zákrok v utkání.
     
    30:30
    Už když byl Vancouver v plném počtu, tak tvrdou ránu vyslal od modré ruský útočník Pavel Bučněvič a Demka v tomto případě zachránilo od inkasované branky břevno.
     
    31:15
    Tvrdá rána Parayka byla zblokována přímo na hokejku Roberta Thomase, jeho forhendový pokus kryl Demko levým betonem.
     
    31:47
    Pius Suter tělem bez větších problémů přetlačil Alexeje Toropčenka bekhendem vyhodil po pravém mantinelu aspoň do střední třetiny.
     
    32:16
    Conor Garland nezvládl protečovat touš do středního pásma, ale dlouho smutnit nemusel, protože protihráč Brayden Schenn nepřesně rozehrával.
     
    32:50
    Netrvalo dlouho a Bluesmani opět obsadili útočnou třetinu, nicméně ke střele se nedostali, akci zabrzdil Thomas přihrávkou Saadovi na brusle.
     
    33:26
    Zdálo se, že by do úniku mohl postupovat Phillip Di Giuseppe, přihrávku na jeho osobu nicméně v poslední chvíli zvládl ztlumit Marco Scandella.
     
    33:54
    Sam Lafferty na sebe natáhl dva konkurenty a křižným pasem u levého mantinelu hledal Ilju Michejeva, toho zradilo zpracování.
     
    34:17
    Za nástřelem Coltona Parayka vystartoval Brandon Saad a zrušil hrozbu zakázaného uvolnění, následně ale neuspěl kličkou proti Coleovi.
     
    34:49
    Po hattricku toužil Quinn Hughes, leč zatím se jej nedočkal, tvrdou střelu zblokoval Scandella ještě před Binningtonem.
     
    35:18
    Delší dobu se hraje bez přerušení a ve vysokém tempu. Jordan Kyrou vyzkoušel oblouček za obranu, Carson Soucy odclonil Kevina Hayese.
     
    35:45
    Z pravého kruhu vypálil na druhé polovině ledové plochy Dakota Joshua zápěstím přes obránce a jen těsně minul volný prostor u vzdálenější tyče.
     
    36:09
    Hosté po zisku kotouče vystartovali do rychlého brejku. Robert Thomas zprava přihrával do středu Jordanu Kyrouovi, těsně bráněný útočník pálil vedle pravé tyče.
     
    36:37
    Brejk Blues se vydal podpořit Brayden Schenn, ovšem příliš daleko se nedostal z důvodu držení Sama Laffertyho. St. Louis si zahraje druhou přesilovku.
     
    37:00
    Ani nadvakrát Pavel Bučněvič nedokázal vystřelit mezi tři tyče. Napoprvé trefil prvního bránícího soupeře, napodruhé mu kotouč v klíčovou chvíli sjel z čepele hole.
     
    37:33
    Robert Thomas nabil za levý kruh Toreymu Krugovi, jenž volil křižnou forhendovou ránu, tu Demko udržel poté, co levou ruku včas přirazil k tělu.
     
    38:01
    Po nahrávce Kruga se před bránu nacpal Brayden Schenn, z bezprostřední blízkosti však na Demka recept nenašel.
     
    38:40
    Domácí pokračují v plném počtu a nadále i s čistým kontem. Tlak St. Louis ještě pár vteřin pokračoval, nakonec pas Hayese zachytil nataženou hokejkou Miller.
     
    39:18
    Sam Lafferty si po odpykání trestu prodloužil střídání a po najetí do útočného pásma bekhendem nahrál do středu Anthonymu Beauvillierovi, střelu zápěstím Jordan Binnington zastavil lapačkou.
     
    39:46
    Domácí podnikli ještě jeden útok, kdy Brock Boeser hledal za obranu najíždějícího Ilju Michejeva, ten ale touš posunul až příliš před sebe.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka vyšla Vancouveru skvěle, náskok navýšil o další tři góly a jasně dává najevo, že byl před utkáním právem pasován do role favorita. Ve 26. minutě navýšil náskok svou druhou trefou v utkání kapitán mužstva Quinn Hughes, o pouhou minutu později rozvlnil síť i Phillip Di Giuseppe a současnou podobu dal výsledku skvěle provedeným bekhendovým blafákem J. T. Miller. Jen těžko můžeme očekávat ve třetí třetině drama, domácí jsou jasně lepším týmem a soupeř má velké problémy udržet jejich tempo.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 30 – 15.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinu odstartoval Quinn Hughes nahozením za soupeřovu bránu, kam vyjel Jordan Binnington a s hlavou nahoře rozehrál na Coltona Parayka.
     
    40:35
    Hned v úvodu třetí části musel Thatcher Demko předvést nejtěžší zákrok v zápase, když se před ním zjevil Jordan Kyrou, střelu k pravé tyči skryl mezi pravou rukou a tělem.
     
    41:12
    Z ostrého úhlu neuspěl Brayden Schenn, a to ani z dorážky, kterou nasměroval vysoko nad břevno, následně Canucks osvobodil Carson Soucy.
     
    41:34
    Justinu Faulkovi nahození do útočné třetiny vůbec nevyšlo, když trefil levou brusli nezapřeného spoluhráče Schenna, jenž skončil na ledové ploše a viditelně hodně překvapený.
     
    42:00
    Na modré čáře si puk zpracoval Ian Cole a vymýšlel zajímavou střílenou nahrávku na Piuse Sutera, ten na dlouhou hokejku nasměroval touš o kousek vedle levé tyčky.
     
    42:36
    Další příležitost promarnil Conor Garland, když sám před gólmanem dlouho dopředu avizoval střelu k levé tyčce, tu nakonec stejně minul.
     
    43:08
    A nebezpečí i na druhé straně, kde za defenzivou Kosatek vyplaval Brayden Schenn, forhendovou kličkou položil Demka, jenže ve finále ztroskotal na jeho pravém betonu.
     
    43:40
    Snadný zákrok pro Jordana Binningtona, který si počíhal na zakončení Carsona Soucyho a hrací předmět ukryl do výstroje.
     
    44:07
    Už to vypadalo, že by po Schennovi mohl do úniku ujet i Brandon Saad, jemuž v poslední chvíli kotouč ukázkově vypíchl z pod hokejky Filip Hronek.
     
    44:44
    Anthony Beauvillier nabral vysokou rychlost po levém křídle, ovšem až do útočného pásma se neprocpal, čistým hitem soka zastavil Marco Scandella.
     
    45:15
    Pod tlakem Michejeva odjel Justin Faulk za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání formace, pak předal puk Leddymu a sám si odjel vydechnout.
     
    45:39
    Hodně nepovedená rozehrávka v podání Roberta Bortuzza, který poslal touš mimo dosah Kyroua, a protože měl k puku nejblíže Soucy, tak rozhodčí odpískal icing.
     
    46:04
    Ještě ze středního pásma nahazoval směrem na bránu Kevin Hayes, Thatcher Demko nezazmatkoval a betonem přisunul kus černé gumy ke Coleovi.
     
    46:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Demolice pokračuje, domácí přidávají pátou branku! Kanadský bod zapisuje kompletní druhý útok, kdy Kuzmenko bekhendem posunul puk na Petterssona a ten okamžitě vyslal za obranu ILJU MICHEJEVA, který našel mezeru mezi Binningtovými betony. Asistence: Elias Pettersson a Andrej Kuzmenko.
    46:35 Ilja MICHEJEV - 5:0
     
    47:23
    Hosté by určitě rádi zaznamenali alespoň čestný úspěch. Brandon Saad viděl vlevo volného Braydena Schenna, leč přihrávce dal přílišnou razanci.
     
    47:36
    Po přerušení hry došlo k rozmíšce mezi Piusem Suterem a Braydenem Schennem, oba hokejisté obdrželi dvouminutový trest za krosček. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    48:12
    Za domácí obranou se schoval Justin Faulk, ale ani tento obránce neotevřel gólový účet svého týmu, bekhendovým pokusem ztroskotal na pravém betonu brankáře.
     
    48:57
    Pěknou individuální akci předvedl Elias Pettersson, nicméně do gólového konce ji nedovedl, střelu zápěstím zblokoval Parayko.
     
    49:23
    Znovu ofenzivní složku mužstva podpořil Justin Faulk a v plném sprintu pálil zápěstím na zadní tyčku, z minisouboje opět vyšel jako vítěz Thatcher Demko.
     
    49:59
    Velmi dobře zapracoval v obranném pásmu Dakota Joshua, jenž nejprve u mantinelu obral Toropčenka a následně kolem Bučněviče dostal touš do střední třetiny.
     
    50:31
    Anthony Beauvillier se mohl pokusit založit rychlý protiútok, místo toho odjel za vlastní bránu a dopřál spoluhráčům klidné vystřídání.
     
    50:57
    Ostrá Soucyho nahrávka doputovala až k Jordanu Binningtonovi, který kolem Michejeva bez problémů rozehrál na Parayka.
     
    51:28
    Nepodporovaný J. T. Miller alespoň ušetřil další cenné vteřinky u pravého mantinelu, nakonec se musel sklonit před Marcem Scandellou.
     
    51:57
    Ve vzduchu nadále visí možný hattrick obránce Quinna Hughese, jeho pokus zápěstím od modré čáry se mezi tři tyče nevešel.
     
    52:19
    Opět rozhodčí musel řešit potyčku a zase ji vyřešil dvouminutovým trestem pro každou stranu, za hrubost si odjeli za katr sednout Mark Friedman a Alexej Toropčenko.
     
    52:56
    Hokejisté v bílých dresech spustili kolotoč v útočném pásmu, kterou střelou na bránu nezakončili, neboť pas Schenna vystihl Quinn Hughes.
     
    53:27
    Do trojice protihráčů odvážně najel Elias Pettersson a vypadalo to, že se mu snad i povede vystřelit, v posledním okamžiku ho zastavil Parayko.
     
    53:57
    Hosté bleskově otočili hru. Robert Bortuzzo vyslal dlouhý pas na Roberta Thomase, ten kličkou jeden na jednoho nevyzrál na Soucyho.
     
    54:26
    Filip Hronek ve spolupráci s Quinnem Hughesem zpacifikoval Kevina Hayese, následně bez rozmýšlení poslal vysoký oblouček pryč z obranného pásma.
     
    54:55
    Volnějším středem dobruslil do mezikruží Robert Thomas, dělovou forhendovou střelu poslal vysoko nad břevno.
     
    55:19
    Vědět o sobě dal dnes jinak ne příliš viditelný Oskar Sundqvist, v nájezdu z levého křídla před bránu mu zabránil Conor Garland.
     
    55:37
    Příliš dlouho otálel Jordan Kyrou, až ho obral Nils Höglander, Švéd následně přecenil nepřesnou přihrávkou rychlostní schopnosti Anthonyho Beauvilliera.
     
    55:59
    Potřetí rozhodčí ve třetí třetině vylučují a potřetí posílají na trestnou lavici po jednom hráči z každého týmu, dvě minuty za držení si po osobních neshodách vykoledovali Nils Höglander a Torey Krug.
     
    56:29
    Robert Bortuzzo vyslal dlouhou nahrávku za obranu, jejímž adresátem měl být Brayden Schenn, obránce Ian Cole zvedl kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    56:57
    Pobyt St. Louis v útočné třetině zakončil Robert Thomas nahozením od modré čáry do prvního clonícího soupeře.
     
    57:24
    Švýcarský útočník Pius Suter vysoko napadal Coltona Parayka, kanadského beka donutil k málokdy vídané nahrávce brankáři.
     
    57:46
    Dakota Joshua byl za vysunutý forčekink odměněn ziskem kotouče, který poté poslal na modrou čáru, odkud Ian Cole nemířil přesně.
     
    58:25
    Phillip Di Giuseppe tečoval vyhození Soucyho, takže o icingu nemohla být řeč, za bránu vyrazil Jordan Binnington a po mantinelu našel osamoceného Faulka.
     
    58:57
    Po pravém křídle se až za bránu protlačil Sam Lafferty, tělo následně nenatlačil před ni přes dobře zapřeného Leddyho.
     
    59:15
    Akci domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Andrejem Kuzmenkem a Iljou Michejevem odpískal ofsajd.
     
    59:58
    Závěrečné vteřiny zápasu strávili domácí hokejisté v útočném pásmu. Conor Garland nakonec i od pravého mantinelu vypálil o kus vedle levé tyčky.
     
    Konec zápasu.
     
    Vancouver v domácí aréně potvrdil roli favorita, bezzubé St. Louis po výborném výkonu rozstřílel 5:0.

    Své mužstvo nasměroval k zisku tří bodů kapitán Quinn Hughes, který obstaral první dva góly zápasu. Do závěrečné dvacetiminutovky domácí vstupovali se čtyřbrankovým vedením v zádech, na zásahy amerického beka navázali Phillip Di Giuseppe a J. T. Miller. Poslední třetinu si Kosatky pohlídaly s přehledem a finální podobu výsledku ještě o jeden gól vylepšily, do černého mířil Ilja Michejev.

    Svěřenci trenéra Toccheta přidali páté vítězství k pouhým dvěma porážkám a v tabulce Západní konference si polepšili na třetí místo před Dallas. St. Louis se sedmi body figuruje na sedmé pozici.
     
    Utkání přihlíželo 18 548 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 35 – 22 | Přesilová hra: 0/4 – 0/2 | Trestné minuty: 10 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 22 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00
    Jordan Binnington (STL) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:50

    Tři hvězdy utkání
    1. Quinn Hughes (VAN) – 2+0
    2. Thatcher Demko (VAN) – 22 zákroků
    3. J. T. Miller (VAN) – 1+2 (06:44:37)
    Povedený úvod sezóny Kosatek pokračuje, dnes si smlsnuly na St. Louis

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Q. Hughes (Hronek), 26. Q. Hughes (Boeser, J. Miller), 27. Di Giuseppe (Myers, J. Miller), 29. J. Miller (E. Pettersson), 47. Michejev (E. Pettersson, Kuzmenko)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Michejev, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Joshua – Höglander, Lafferty, Beauvillier.
    Trenér: Rick Tocchet

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Scandella, Perunovich – Kyrou, Thomas (A), Saad – Kapanen, B. Schenn (C), Bučněvič – Neighbours, Hayes, Toropčenko – Blais, Sundqvist.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: McIsaac, Markovic – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 18 548
    bahis siteleri