Jablonec – Teplice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:2 (2:1)
FK Teplice
Středa 06.12.2023, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Chance Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. FORTUNA:LIGA má na programu poslední tři kola podzimní části a hrát se bude také v zasněženém Jablonci, kam přijedou Teplice.
     
    FK JABLONEC

    Jablonečtí fanoušci doufají, že by se v jejich oblíbeném klubu mohlo zase pomalu začít blýskat na lepší časy. V posledních čtyřech ligových utkáních totiž zelenobílí nepoznali hořkost porážky, k tomu navíc proklouzli do čtvrtfinále MOL Cupu. Pro svěřence Radoslava Látala půjde proti Teplicím o druhé domácí představení v řadě – před týdnem na svém hřišti zaslouženě porazili Pardubice 2:1, oba góly vstřelil Miloš Kratochvíl. V tabulce se tedy odlepili od úplného chvostu, aktuálně jsou dvanáctí. Na Teplice ztrácejí čtyři body.
     
    FK TEPLICE

    Ani skláři si v posledních týdnech nevedou vůbec špatně! Zpevnili totiž defenzivu a od začátku října inkasovali za sedm ligových duelů pouze pět branek. Podobně jako Jablonec drží solidní šňůru bez porážky, ta v jejich případě čítá tři zápasy. Po výhrách 1:0 nad Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi přišla domácí remíza 1:1 s pražskou Bohemkou. Aktuálně se tedy Teplice nacházejí v relativně klidném středu tabulky, s dvaceti body na kontě jim náleží desátá příčka.
     
    Velkým tématem ligového víkendu bude bezesporu počasí, které kvalitnímu fotbalu opravdu nepřeje. V Jablonci, který je nejvýše položeným městem hrajícím FORTUNA:LIGU, má v sobotu připadnout dalších více než 10 centimetrů nového sněhu a teplota by se v době zápasu měla pohybovat okolo -5°C. Místní trávníkáře tedy pravděpodobně čeká další perný víkend.
     
    Utkání je odloženo na neurčito! V Jablonci od včerejšího večera znovu vytrvale sněží a hrací plocha byla dnes dopoledne označena za neregulérní. Po střetnutí mezi Budějovicemi a Hradcem se tedy jedná už o druhý zápas 17. kola, který si bude hledat nový termín.
     
    Náhradní termín byl stanoven na středu 6. prosince s výkopem v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Čanturišvili – Černák, Martinec, Kratochvíl (C), Alégué – Pleštil, Krulich.
    Náhradníci: Fendrich – Hübschman, Houska, F. Souček, Polidar, Slávik, Velich, Chramosta, Jovović.
    Trenér: Látal

    FK Teplice: Grigar (C) – Knapík, Chaloupek, Mičević – Cykalo, Urbanec, Trubač, Havelka, Radosta – Gning, Jásir.
    Náhradníci: Mucha – Bílek, S. Dramé, Fila, J. Hora II, Hronek, Křišťan, Vachoušek.
    Trenér: Frťala

    Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Pochylý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se chopili domácí fotbalisté, kteří se také hned usazují na útočné polovině. Matouš Krulich zpětnou přihrávkou na hranu vápna vybídl Pleštila, ten první ranou trefil bránícího hráče.
     
    2
    Následně se píská jablonecký faul ve středu pole.
     
    4
    Jakub Martinec si na hraně šestnáctky zpracoval míč na prsa a z otočky to zkusil ambiciózním volejem. Balon trefil slušně, ke své smůle však přímo do Grigarových rukavic.
     
    5
    Teplice se na začátku duelu víceméně jen brání. Další nákop Hurtada hosté odklonili do autu.
     
    6
    Po závaru před teplickou bránou našel Alexis Alégué přihrávkou z levé strany Dominika Pleštila, který se dnes už podruhé ocitl ve velmi nadějné šanci. I teď ale jeho ránu schytal jeden z obránců.
     
    7
    Jablonec pokračuje v dobývání. Michal Černák zrychlil na pravém křídle a dokázal ještě odcentrovat, Tomáš Grigar si pro balon v klidu došel.
     
    8
    Tepličtí z ničeho nic předvedli velmi pěknou kombinaci. Muhamed Jásir prostrkával míč do vápna na Daniela Trubače, jemuž chyběl pouze krok.
     
    9
    Abdallah Gning si ve sprinterském souboji s Hurtadem pomohl lehkým faulem a píská se.
     
    10
    Jablonečtí se hlavně díky dobré práci Aléguého vymotali z těžké situace na hraně soupeřova pokutového území. David Štěpánek pak centrem na malé vápno hledal Matouše Krulicha, který ale v nepřehledné situaci míč za už ležícího Grigara neprocedil!
     
    12
    Aktuálně se nehraje, VAR totiž zkoumá situaci v teplickém pokutovém území!
     
    12
    A rozhodčí už míří k monitoru.
     
    14
    A verdikt už je na světě, Jablonec bude zahrávat penaltu.
    14. Po Štěpánkově centru se otřel míč o ruku Cykala, penalta!
     
    16
    Jablonec právě vstřelil branku!
    K exekuci penalty se postavil MILOŠ KRATOCHVÍL. A počínal si naprosto suverénně, když míč poslal po zemi do levé části brány. Grigar si vybral opačnou stranu.
    16. Miloš KRATOCHVÍL - 1:0
     
    17
    Muhamed Jásir na sebe chtěl krátce po teplické rozehrávce vybojovat faul, nicméně k zemi padal až příliš ochotně. Rozhodčí Batík tedy v tento moment nechal ve hře pokračovat.
     
    18
    Teplice se po obdržené brance, která byla vzhledem k dosavadnímu obrázku hry zasloužená, přece jenom zvedly a začaly být aktivnější.
     
    20
    Hodně odvážný styl rozehrávky si teď zvolil Nemanja Tekijaški, jehož přihrávka jen tak tak proplula mezi napadajícími hráči. Následoval nepovedený nákop Kratochvíla, jemuž míč tentokrát vůbec nesedl.
     
    21
    Alexis Alégué zahrál rohový kop nadýchaným centrem, který dokázal hlavou poslat na branku Haiderson Hurtado. Míč zasáhl Štěpána Chaloupka, domácí reklamovali ruku, tentokrát se ale pravděpodobně o žádný přestupek nejednalo.
     
    22
    Hurtado si párkrát vyměnil balon s Hanušem, ten ho následně poslal daleko na útočnou polovinu.
     
    23
    Alexis Alégué si na nákop jabloneckého gólmana sbíhal z ofsajdu, praporek je nahoře.
     
    24
    Hráči ve žlutých dresech to zkoušejí, nicméně většina jejich akcí skončí daleko před tím, než se hosté přiblíží k pokutovému území. Jablonec je na obranné polovině zatím hodně aktivní a dobře vystupuje.
     
    25
    Teplický Trubač si v souboji doslova vyšlápl na Martince a vidí žlutou kartu.
     
    26
    Následnou standardku tepličtí fotbalisté celkem v klidu ubránili, stejně, jako další centr v podání Gruzínce Čanturišviliho.
     
    27
    Teplice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Na centr z pravé strany si výborně naskočil Muhamed Jásir, jehož hlavičku ještě zblízka nohou prodloužil za brankovou čáru dobře postavený FILIP HAVELKA.
    27. Filip HAVELKA - 1:1
     
    28
    Vyrovnávající gól spustil na hřišti obrovskou dávku emocí. Tepličtí fotbalisté totiž poté, co domácí zakopli míč v návaznosti na zraněného hráče ležícího na hřišti, vhodili aut a místo vrácení balonu se směle vydali do útoku, který skončil až vstřelenou brankou. Rozhodčí Batík má teď opravdu plné ruce práce.
     
    29
    Žluté karty za nesportovní chování si prohlédli jablonečtí Martinec s Kratochvílem a hostující Knapík.
     
    31
    Po delší době se znovu hraje fotbal. Jablonec v mrazivém počasí trošku zatopil před soupeřovou bránou. Po sklepnutí od Černáka poslal Krulich střelu z otočky do vnější části tyče.
    31. Krulich z otočky nastřelil tyč
     
    32
    Špatná Tekijaškiho rozehrávka stála u zrodu teplického brejku. Muhamed Jásir se pak prohnal právě okolo srbského obránce a získal pro svůj tým roh.
     
    33
    Z následného rohového kopu tepličtí fotbalisté nic nevytěžili, pomohli si totiž útočným faulem.
     
    34
    Hurtadův dlouhý nákop se stal bonbonkem pro zkušeného brankáře Grigara.
     
    35
    Michal Černák chtěl využít svoji rychlost v souboji s Jakubem Urbancem, nicméně míč si po lajně předkopl až moc. Aut pro Teplice.
     
    36
    Hezký fotbalový moment v podání Muhameda Jásira, který si balon zpracováním na prsa připravil k ráně z voleje. Střílel z poměrně těžkého úhlu a síť rozvlnil pouze z boku.
     
    37
    Z teplického útočného dua Jásir – Gning je zatím podstatně nebezpečnější první jmenovaný, tentokrát s ním měl plné ruce a nohy práce Štěpánek.
     
    38
    Jabloneckým fotbalistům to teď na útočné polovině příliš nelepí. Důkazem byla kombinace Černáka s Kratochvílem, která skončila u nepřesného obloučku autora zatím jediného domácího gólu.
     
    39
    Ke střele z ohromné dálky teď našel odvahu Nemanja Tekijaški, pokus o gól ruku nicméně úspěchem neskončil.
     
    40
    Abdallah Gning vyhrál hlavičkový souboj a Matěj Radosta se ještě mohl pokusit zastihnout míč před překročením autové čáry. Kousek mu ale chyběl.
     
    42
    První poločas spěje ke svému konci, aktuálně spíše v klidnějším tempu.
     
    43
    Jablonec kombinuje mezi stopery a nikam se s míčem nežene.
     
    44
    Následně ale domácí přece jenom podnikli rychlejší útok. Michal Černák se přihrávkou po pravém křídle snažil vyslat vpřed Štěpánka, toho předběhl bránící hráč.
     
    45
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí v závěru poločasu znovu zvýšili obrátky a dočkali se odměny. Po obléhání pokutového území vyslal z levé strany parádní centr do kapsy mezi Grigara a nabíhající hráče Alexis Alégué. Bránící JAKUB URBANEC pak pod tlakem Pleštila nešťastně uklidil míč do vlastní brány.
    45. Jakub URBANEC - 2:1
     
    45+2
    Hned po vstřelené brance se rozběhlo pětiminutové nastavení prvního poločasu. S míčem na kopačkách ho zatím tráví fotbalisté Teplic.
     
    45+3
    Na už tak docela široký seznam žlutě trestaných hráčů přibývá v prvním poločase ještě teplický Štěpán Chaloupek.
     
    45+4
    Matěj Radosta si to okolo bránícího Čanturišviliho namířil přímo do pokutového území, v těžké pozici zkusil i vystřelit. Balon zamířil vysoko nad branku.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a vzhledem k těžkým podmínkám se zatím hraje až překvapivě pohledný fotbal. Jablonec byl celkově trošku lepším týmem a zaslouženě si tak odnáší do kabiny těsný náskok 2:1. Hodně kontroverzní vyrovnávající trefu Teplic totiž následoval zatím rozdílový vlastní gól.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Teplice vstoupily do druhé půle s aktivitou na kopačkách. K vážnějšímu ohrožení branky se nicméně z počátečního tlaku nedostaly.
     
    48
    Muhamed Jásir byl faulovaný u půlicí čáry, balon bude znovu patřit hostům.
     
    49
    Alexis Alégué nejprve využil uklouznutí protihráče a mohl se vydat do zajímavého brejku. Možná ale prováhal správný moment k průnikové přihrávce, načež šel ochotně k zemi při kontaktu s Mičevićem. Rozhodčí na to francouzskému záložníkovi neskočil.
     
    49
    Michal Černák teď hodně agresivně atakoval Jásira, od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    50
    Žlutou kartou byl potrestán hostující brankář a kapitán Tomáš Grigar.
     
    51
    Před jabloneckou bránou se srazili dva domácí hráči, což je zejména v chladném počasí hodně nepříjemné.
     
    52
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Tadeáš Vachoušek,
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Petr Hronek.
     
    53
    Petr Hronek se na hrací ploše uvedl pořádně dlouhým autovým vhazováním, které přistálo až v pokutovém území na hlavě aktivního Jásira. Ten v mírném záklonu Hanuše nikterak neohrozil.
     
    54
    Druhý poločas je zatím plný faulů. Po dalším z nich rozehrával Jablonec standardku, která skončila zblokovaným pokusem Miloše Kratochvíla.
     
    55
    Jakub Urbanec prodloužil teplický nákop hlavou dál, před zasahujícím Hanušem k žádné teči, která by gólmana mohla rozhodit, nedošlo.
     
    56
    Nemanja Mičević odnesl souboj s Krulichem a chvíli zůstal ležet na hřišti. Nejspíš ale bude v pořádku.
     
    57
    Muhamed Jásir to dneska zkouší ze všech míst. Teď se do míče z dálky opřel levačkou, pro Hanuše to byla snadná práce.
     
    58
    Možná až moc na krásu teď hrál Jakub Martinec, když se snažil Mičevićovi zahrát na housle. Z následného brejku Teplic nic nebylo.
     
    60
    Počítadlo faulů letí ve druhém poločase i dál strmě vzhůru. Jako poslední se obětí nedovoleného zákroku stál na polovině hřiště Alexis Alégué.
     
    61
    A pro změnu další nedovolený zákrok. Za ruku byl přitažený Kratochvíl.
     
    63
    Penalta pro Teplice! Slabší chvilku si vybrali oba jablonečtí stopeři. Nemanja Tekijaški nejprve neodhadl nákop a pustil za sebe Muhameda Jásira, jemuž pak při pokusu o kličku zavadil o nohy Haiderson Hurtado.
    63. Hurtado fauloval pronikajícího Jásira, další penalta!
     
    65
    Teplice právě vstřelily branku!
    Jan Hanuš nebyl vůbec daleko, aby ve druhém utkání po sobě lapil penaltu. FILIP HAVELKA ale svoji střelu k levé tyči umístil dost dobře na to, aby si míč našel cestu až do sítě!
    65. Filip HAVELKA - 2:2
     
    67
    Na tahu jsou tedy znovu Jablonečtí, kteří už se nastěhovali na útočnou polovinu a blýskli se nebezpečným centrem před teplickou bránu.
     
    68
    Petr Hronek si za faul při pokračujícím domácím náporu vysloužil žlutou kartu.
     
    68
    Žlutě trestaný je vzápětí i jablonecký krajní bek David Štěpánek.
     
    69
    Nemanja Tekijaški se vydal na útočný výlet, dnes mu ale příliš nevycházejí. Byla z toho další ztráta, nebezpečí hasil včasným obranným zákrokem David Štěpánek.
     
    70
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Alexis Alégué, přichází Vladimir Jovović,
    ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Jan Chramosta.
     
    71
    Urbancův kroucený centr ještě před Hanušem hlavou jemně lízl Petr Hronek. Teč ale nebyla dost významná na to, aby jabloneckého brankáře vyvedla z klidu.
     
    72
    Jakub Urbanec hraje po vlastním gólu solidní zápas. Teď zblokoval jablonecký centr a hned se s míčem vydal do brejku, který zastavil dobře pozičně postavený Miloš Kratochvíl.
     
    73
    Jablonečtí fotbalisté se ve druhém poločasu směrem dopředu trápí. Lehce více ze hry mají za vyrovnaného stavu Teplice.
     
    74
    Fantastický Hanuš! Jablonecký brankář se blýskl úžasným zákrokem proti zdánlivě už gólové hlavičce Muhameda Jásira. Míč konečky prstů vyškrábl od tyče.
    74. Jásirovi sebral jasný gól super zákrokem Hanuš
     
    75
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Michal Bílek,
    ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Jakub Křišťan.
     
    76
    Teplice měly k dispozici hned dva rohy těsně za sebou. Míč končí v rukavicích Hanuše.
     
    Dnešní utkání sleduje 789 diváků.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Matouš Krulich, přichází Oliver Velich,
    ze hřiště odchází Jakub Martinec, přichází David Houska.
     
    78
    Hra teď byla hodně rozkouskovaná střídáními a standardními situacemi. Uvidíme, zda se můžeme znovu těšit na trošku plynulejší pasáž.
     
    79
    Zatím to tak nevypadá. Fauloval Jakub Křišťan, který za svůj zákrok vidí i žlutou kartu. Celkově se jednalo už o 32. faul v utkání.
     
    80
    Michal Bílek zkusil uspíšit teplický přechod dlouhým míčem. Úspěch neslavil, nicméně pak si sami trošku zavařili domácí, kteří těžkou malou domů vystavili do nekomfortní pozice brankáře Hanuše.
     
    81
    Haiderson Hurtado za pokutovým územím fauloval Vachouška, pro Teplice z toho je zajímavá možnost! Velmi solidní střelecká pozice zejména pro praváka.
     
    82
    Michal Bílek zahrál přímák střelou na brankářovu stranu, Jan Hanuš se ovšem nehnul ani o píď a míč lapil.
     
    83
    David Štěpánek teď vhodil míč z autu do autu. Tomáš Grigar bude vykopávat od brány.
     
    84
    Jablonci ve druhém poločasu zatím nefunguje prakticky nic, co fungovalo v tom prvním. Útočný zmar svého týmu demonstroval nákopem do světa nikoho Hurtado.
     
    85
    Rozhodčí možná trošku překvapivě pustil souboj, v němž míč získal Štěpánek. Ten následně po zemi centroval, střela Chramosty nicméně postrádala patřičnou kvalitu.
     
    86
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Teď už se JAN CHRAMOSTA i celý Jablonec dočkal. Vladimir Jovović krásnou přihrávkou za obranu uvolnil právě nehlídaného Chramostu, který svůj únik vyřešil s grácií – lehkým dloubáčkem přes padajícího Grigara.
    86. Jan CHRAMOSTA - 3:2
     
    87
    Souboj Hurtada s Hronkem přinesl nějaký šrám jabloneckému obránci, který zůstal chvíli ležet na hřišti. Vypadá to ale, že se nejednalo o nic vážného.
     
    88
    Dalším faulovaným hráčem je jablonecký benjamínek Oliver Velich. Teplice si teď častými fauly zrovna nepomáhají...
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Michal Černák, přichází Matěj Polidar.
     
    90
    Rozhodčí přidá minimálně čtyři nastavené minuty. Alespoň prozatím se v nich ale nic neděje, protože na zemi leží Vladimir Jovović.
     
    90
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Matěj Radosta, přichází Daniel Fila.
     
    90+1
    Po hlavičkované ve středu pole míč urvaly Teplice, což posvětil i rozhodčí odpískáním jabloneckého faulu. Hostující celek ještě stále může živit šanci alespoň na bod.
     
    90+2
    Tepličtí teď Hanušovi připravili poměrně nepříjemnou práci, strážce jablonecké brány totiž musel řešit vysoký míč, který se mu snášel přímo na břevno. Poradil si ale s přehledem.
     
    90+3
    A znovu se nehraje, obětí faulu tentokrát jeden z domácích, což těžce nese teplický kouč Frťala.
     
    90+4
    Matěj Polidar tak dlouho otálel s uvedením míče do hry, až si prohlédl žlutou kartu.
     
    90+5
    Teplice mají k dispozici ještě jednu standardku, dopředu jde i Tomáš Grigar!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Po fotbalově velmi pěkném prvním poločase přišla ryzí bitva ve druhém. Teplice zaslouženě dosáhly na vyrovnání, jenže v samotném závěru se štěstí znovu usmálo na domácí. V 87. minutě zakončil akci střídajících hráčů Chramosta a rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Jablonci.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (19:01:58)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 16. Kratochvíl (pen.), 45. Urbanec (vla.), 86. Chramosta (Jovović) – 27. Havelka (Jásir), 65. Havelka (pen.)

    Karty:   29. Martinec (JAB), 29. Kratochvíl (JAB), 49. Černák (JAB), 68. Štěpánek (JAB), 90+4. Polidar (JAB) – 25. Trubač (TEP), 29. Knapík (TEP), 45+3. Chaloupek (TEP), 50. Grigar (TEP), 68. Hronek (TEP), 79. Křišťan (TEP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.
    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Čanturišvili – Černák (89. Polidar), Martinec (77. Houska), Kratochvíl (C), Alégué (70. Jovović) – Pleštil (70. Chramosta), Krulich (77. Velich).
    Náhradníci: Fendrich – Hübschman, F. Souček, Slávik.

    Trenér: Látal

    FK Teplice: Grigar (C) – Knapík, Chaloupek, Mičević – Cykalo, Urbanec (75. Bílek), Trubač (52. Hronek), Havelka (75. Křišťan), Radosta (90. Fila) – Gning (52. Vachoušek), Jásir.
    Náhradníci: Mucha – S. Dramé, J. Hora II.

    Trenér: Frťala

    Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Pochylý

    Diváci: 789
    bahis siteleri