Slovensko – Švýcarsko 3:0 (kon.) | Finsko – Německo 3:4 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:8 (kon.)
Lotyšsko – Kanada 0:10 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Švýcarsko
Středa 27.12.2023, 12:00 • Frölundaborg, Švédsko • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    Zatímco zní slovenská hymna na počet vítězů, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek hokejového odpoledne, v němž nastoupí také česká juniorská reprezentace. (14:26:56)
     
    Slovensko dlouhou dobu vedlo o jedinou trefu, ovšem v závěru zápasu rozhodlo do prázdné brány. Domácí celek byl po větší dobu horším týmem, ale výborně chytající Adam Gajan přiváděl soupeře k zoufalosti. Švýcarsko nenašlo recept, špatně vstoupilo do turnaje.

    Střely na branku: 20:36.

    Hráči zápasu: Adam Gajan (Slovensko) – Alessio Beglieri (Švýcarsko).
     
    Konec zápasu.
    59:16 Servác PETROVSKÝ - 3:0
     
    59:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na útočné modré čáře chyboval Rodwin Dionicio, kterého se snažil ještě zajistit Grégory Weber. Ovšem SERVÁCI PETROVSKÉMU se puk vrátil na hokejku a poté už neměl problém trefit prázdnou bránu. Bez asistence.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Filip Mešár.
    58:19 Peter REPČÍK - 2:0
     
    58:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je definitivně rozhodnuto! Filip Mešár vybojoval puk u mantinelu, vyhodil ho přesně tak, jak slovenský výběr potřeboval. PETER REPČÍK pak černou gumu dovezl až do branky. Asistence: Filip Mešár a Maxim Štrbák.
     
    57:58
    Alessio Beglieri zůstává na střídačce, a tak je v útočném pásmu hned šest švýcarský hráčů! Povede se Slovensku udržet těsné vedení?
     
    57:58
    Hostující celek je sice v útočném pásmu, ale o kotouč se dlouhou dobu bojovalo u hrazení. Slovensko poté vyhodilo na zakázané uvolnění, navíc si Švýcarsko ještě bere oddechový čas.
     
    57:00
    Filip Mešár zachytil puk, která o mantinel vyhodil do středního pásma. Zpátky před branku Slovenska se dral aktivní Miles Müller.
     
    56:44
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Leo Braillard, jehož pokus vyrazil Adam Gajan do brusle spoluhráče. Ovšem slovenský brankář si celou situaci pohlídal a domácí celek je blízko druhému vítězství. I když Švýcarsku chybí jediná trefa a času je stále dostatek.
     
    55:45
    Jamiro Reber přihrál do druhé vlny, kde se nacházel zcela osamocený Gaël Christe. Jeho zakončení mířilo kousek vedle pravé tyče a Slovensko poté vyhodilo na icing.
     
    54:39
    Na modré čáře chyboval Maxim Štrbák, který se skvěle vrátil a obtěžoval unikajícího soupeře. Rico Gredig se sám řítil na slovenského brankáře, jenž ani nemusel zasahovat.
     
    53:38
    Před švýcarskou brankou bylo pořádně horko! Servác Petrovský přihrál před branku, kde se nacházel Peter Repčík, jehož dorážky puk za brankovou čáru neposlaly. Alessio Beglieri musel řešit i další nepříjemnosti, avšak obstál.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Mattheo Reinhard – 2 min., podrážení.
     
    52:26
    Slovenský výběr se soustředí na obranu, jeden z útočníků je vždy mezi obránci. To ale nyní nemuselo stačit, jelikož Miles Müller se natlačil před branku, kde byl znovu připravený brankář.
     
    51:39
    Zpoza branky mezi kruhy přihrával Filip Mešár, který trefil soupeřovu brusli. Slovensko se drží v útočném pásmu, kde je puk zašlápnutý u mantinelu.
     
    51:02
    Leo Braillard si obhodil dvojici soupeřů, ovšem puk mu utekl z dosahu. Švýcarsko tak dál marně čeká na první trefu v turnaji.
    50:02 Miles Müller vzal přečíslení na sebe, dobře mířil, ale Adam Gajan byl znovu připravený zasáhnout
     
    50:02
    Nejprve Dalibor Dvorský hledal marně před brankou Martina Mišiaka. Následně Švýcarsko mířilo ve třech na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal Miles Müller, jenž mířil pod víko. Jenomže Adam Gajan vytáhl další parádní zákrok.
     
    49:13
    Slovensko potřebovalo vystřídat, a tak do útoku mířil sám Dalibor Dvorský, který puk výborně podržel.
     
    48:18
    Maxim Štrbák už je dlouhou dobu na ledové ploše, a tak raději vyhodil na zakázané uvolnění. On i Adam Sýkora v předklonu hluboce oddychují.
     
    47:53
    Od modré čáry nahazoval puk proti brance František Dej. Puk se otřel o bránícího hráče, a proto mířil jen k zadnímu mantinelu.
     
    47:16
    Julien Rod objel Maxima Štrbáka a z ostrého úhlu mířil pod horní tyčku. Ovšem trefil pouze rameno domácího maskovaného muže.
     
    46:20
    Filip Mešár postupoval po pravé straně, kde mu cestu zaterasil Daniil Ustinkov. Slovensko by potřebovalo více hrát před brankou soupeře, což se od druhé periody moc nedaří.
     
    45:44
    Švýcarsko bylo v dnešním utkání několikrát blízko vyrovnání, ovšem Adam Gajan je na tomto turnaji neuvěřitelný.
     
    44:13
    Po další střele si slovenský brankář připsal další zákrok do statistik. Navíc Peter Repčík už je zpátky na hrací ploše, a tak jsou domácí v plném počtu.
    43:26 Adam Gajan se znovu skvěle přesunul a vychytal Grégoryho Webera
     
    43:26
    Spektakulární zákrok slovenského gólmana! Thierry Schild přihrál křížem do pravého kruhu, odkud okamžitě vystřelil Grégory Weber. Jenomže Adam Gajan se skvěle přesunul a černou gumu schoval do lapačky.
     
    42:55
    Zpoza branky se snažil vykroutit před branku Jonas Taibel, avšak urostlý Dávid Nátny mu cestu zamezil.
     
    42:16
    Grégory Weber nezpracoval puk, který mu navíc utekl do středního pásma. Slovensko pohybem soupeře donutil k odcouvání k vlastní bráně.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Peter Repčík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    41:39
    Od levého mantinelu mířil puk před branku, kde se nacházel Rico Gredig. Jenomže na nic nečekal Marián Moško, jenž mu puk vypíchl.
     
    41:29
    Milan Pišoja vyhodil o mantinel na zakázané uvolnění. Švýcarsko se tak zadarmo stěhuje před svatyni soupeře.
     
    41:13
    Zakončení z levé strany si pohlídal Adam Gajan, který drží slovenský výběr v těsném vedení.
     
    40:45
    Nepřesnou rozehrávku hostujícího celku zachytil ve středním pásmu Boris Žabka. Ovšem také Slovensko předvedlo nepřesnost...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dobrých deset minut ve druhé periodě bylo Švýcarsko lepším týmem. Hostující celek hýřil pohybem, naopak Slovensko působilo hodně unaveným dojmem. Vše se změnilo v polovině zápasu, kdy se svěřenci Ivana Feneše znovu chytili. Jejich vedení mohlo být i vyšší, kdyby Samuel Honzek proměnil trestné střílení. Ovšem také nemuselo být žádné, ale Adam Gajan předvádí další skvělý výkon na turnaji.

    Střely na branku: 13:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Na ose hrací plochy se nacházel Leon Muggli, jehož pokus mířil jen vedle pravé tyče. Následná dorážka z levé strany byla obráncem zablokovaná.
     
    39:05
    Mattheo Reinhard dostal přihrávku na paty, a tak je tu další zakázané uvolnění. Blížíme se tak ke konci druhé periody.
     
    37:27
    Od modré čáry vystřelil Leon Muggli, jenž trefil prvního bránícího hráče. Švýcaři museli pořádně máknout zpátky, což se jim povedlo.
     
    36:34
    Adam Sýkora posunul puk na Serváce Petrovského, jehož pokus po ledě zastavil Alessio Beglieri, jenž byl nalepený na své první tyči.
     
    36:03
    Další pokus z pravé strany vyrazil Adam Gajan před sebe, ale své lehké zaváhání lvím skokem rychle napravil.
     
    35:26
    Před slovenskou brankou se nacházel Julien Rod, který už se chystal vystřelit. Ovšem výborně se vrátil Marián Moško, který celou situaci dobře vyřešil.
     
    34:32
    Timo Jenni nahodil puk od modré čáry a puk domácímu brankáři vypadl. Ovšem Thierry Schild už se nacházel v ostrém úhlu, a tak zkoušel další kombinaci.
     
    34:14
    Nahozením na branku se prezentoval Servác Petrovský, jenž neměl spoluhráče v pohybu. Pozorný Alessio Beglieri hru přerušil a následuje úprava ledu.
     
    33:41
    Hostující celek nahazuje puk za soupeřovu branku, kde chvíli slovenští beci chvíli počkají. Oba celky totiž pouští na ledovou plochu čerstvé síly.
    32:33 Alex Čiernik v další velké příležitosti selhal
     
    32:33
    Slovenští hráči ujížděli do přečíslení, ovšem druhou branku nepřidali. Po přihrávce se puku zmocnil Alex Čiernik, který už toho měl plné zuby, a tak jeho pokus skončil na výstroji gólmana.
     
    32:04
    Po další nepřesné rozehrávce se kotouče zmocnil Julien Rod, jehož zakončení mířilo jen nad slovenskou branku.
     
    31:35
    Servác Petrovský přihrával na modrou čáru, kde puk nezpracoval Filip Mešár. Slovensko se muselo vrátit do středního pásma.
     
    30:19
    František Dej nepřesnou přihrávkou našel jen Simona Meiera, který si puk dlouho rovnal puk na hokejce. Jeho zakončení pak mířilo do protipohybu brankáře, který černou gumu stejně vyrazil.
     
    29:10
    Slovensko tahá nohy, zatímco Švýcarsko hýří pohybem. Nahození od modré čáry bylo nepřesné, a tak celou situaci mohl Adam Gajan kontrolovat pohledem.
     
    28:17
    Ve vlastní třetině musel být pozorný Gaël Christe, jehož napadal Adam Sýkora. Švýcarský obránce se skvěle schoval za vlastní branku a jeho tým bude útočit.
     
    27:00
    Za slovenskou obranou se nacházel Thierry Schild, který dostal přihrávku moc do strany. Navíc jej dojel Peter Repčík, který situaci zajistil.
     
    26:38
    Pokus od modré čáry vyrazil Adam Gajan před sebe, odkud přišly dvě dorážky. Lepší možnost měl Leo Braillard, který se v přerušené hře podíval jen ke stropu arény.
     
    25:38
    Filip Mešár projel středním pásmem a přihrál na pravou stranu, kde se pohyboval Adam Žlnka. Jeho zakončení ale bylo sražené k zadnímu mantinelu.
     
    24:32
    Ivan Feneš už burcuje své svěřence, jimž chybí pohyb, a tak je Švýcarsko mnohem aktivnější. Slovensko se musí rychle vzchopit, protože jinam by rázem mohlo tahat za kratší konce provazu.
     
    23:49
    Na ose hrací plochy se nacházel Thierry Schild, jehož pokus vyrazil Adam Gajan do strany. Odtud přišla také dorážka, ovšem slovenský brankář byl znovu připravený.
    22:56 Samuel Honzek neproměnil trestné střílení
     
    22:56
    Sám faulovaný Samuel Honzek se rozjel k trestnému střílení, ale celou dobu kontroloval puk. Snažil se o střelu po ledě, avšak Alessio Beglieri byl připravený zasáhnout.
     
    22:56
    Po prohození puku ujížděl sám na branku Samuel Honzek, kterého sekl Rico Gredig . Rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou.
     
    22:08
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Mattheo Reinhard, jenž nemířil přesně. Na druhou stranu se vydal Adam Sýkora, jenž ušetřil řadu cenných vteřinek.
     
    21:44
    Domácí celek vyhrál vhazování a okamžitě přišlo vyhození přes celou hrací plochu.
     
    21:39
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Martin Mišiak – 2 min., podrážení.
     
    20:57
    Adam Sýkora si v rohu neporadil se soupeřem, avšak švýcarská rozehrávka byla nepřesná. Pro zakázané uvolnění se bude vhazovat po pravici hostujícího brankáře.
     
    20:18
    Švýcarský centr vyhrál vhazování a jeho tým se okamžitě usadil v útočném pásmu. O kličku se pokoušel Miles Müller, avšak puk mu vypíchl Servác Petrovský.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Slovensko lépe vstoupilo do zápasu, a také se ujalo vedení. Ovšem postupně se hra začala vyrovnávat a po druhém trestu domácího celku, začalo být Švýcarsko aktivnější. Naši sousedé mohou děkovat za vedení především brankáři Adamu Gajanovi, který předvedl několik výborných zákroků. Uvidíme, co se stane ve druhé dvacetiminutovce.

    Střely na branku: 6:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Dalibor Dvorský zadovkou přihrával před branku, kde se nacházel Alex Čiernik. Jenomže tomu puk utekl, a tak zakončení k vidění nebylo.
     
    18:14
    Při rotaci zůstal na modré čáře útočník Filip Mešár, jehož nahození bylo nepřesné. Slovensko pokračovalo v kombinaci, a tak přišlo vyhození na icing.
     
    17:10
    Peter Repčík potřeboval vystřídat, a tak nahodil puk za soupeřovu branku, kde o kotou ještě chvíli bojoval Juraj Pekarčík.
     
    16:15
    Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Miles Müller. Jenomže mířil hodně vysoko, a tak se znovu přerušuje.
     
    16:08
    Slovenská rozehrávka byla nepřesná, a tak se bude vhazovat před brankou Adama Gajana.
    16:02 Adam Gajan udržel beton na správném místě, a tak odolal dorážkám soupeře
     
    16:02
    Před slovenskou brankou je znovu pořádně horko! Adam Gajan vyrazil další střelu před sebe, kde se nacházel Leo Braillard. Jeho snažení nebylo úspěšné, protože kromě brankáře leželi na ledě i dva domácí hráči.
     
    14:20
    Mohlo být vyrovnáno! Po střele se za dorážkou natahoval Mattheo Reinhard, jenomže Adam Gajan se skvěle přesunul a drží Slovensko ve vedení!
     
    13:42
    Hodně prostoru měl u modré čáry Viliam Kmec, jehož pokus v pohodě vyrazil Alessio Beglieri. Kotouče se zmocnil Juraj Pekarčík a Slovensko tak dál kombinuje.
     
    13:12
    Na pravé straně byl rozjetý Endo Meier, jehož pokus schoval slovenský brankář ve své výstroji. Hra se začíná rychle přelévat ze strany na stranu.
     
    12:56
    Od modré čáry se napřáhl Daniil Ustinkov, jenž je nejmladším Švýcarem na turnaji. Ovšem Adam Gajan byl znovu připravený a pokus vyrazil.
     
    12:16
    Švýcarsko díky přesilové hře několikrát ohrozilo branku soupeře. Dokonce bych řekl, že si zaslouží vyrovnávací trefu.
     
    11:12
    Miles Müller si na ose hledal střeleckou pozici, dokonce si položil bránícího hráče, ale druhého trefil. Slovensko je znovu v plném počtu.
     
    10:05
    Na pravém kruhu se nacházel Grégory Weber, jehož pokus dobře mířil pod horní tyčku. Avšak Adam Gajan vytáhl výborný zákrok ramenem.
     
    09:22
    Slovensko se rychle zmocnilo puku, který okamžitě letěl přes všechny čáry.
     
    09:09
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Boris Žabka – 2 min., držení.
    08:33 Samuel HONZEK - 1:0
     
    08:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ve druhé velké šanci se nacházel Peter Repčík, který obešel obránce a mířil sám na brankáře, ale zakončení na dlouhou ruku mu nevyšlo. A tak přišla přihrávka od zadního mantinelu, kterou Alessio Beglieri srazil jen vedle sebe, odkud SAMUEL HONZEK dává první branku zápasu. Asistence: Peter Repčík.
     
    07:40
    Na pravé straně se pohyboval Martin Mišiak, který se pokusil o přihrávku před branku. Švýcarsko se zmocnilo puku a pelášilo na druhou stranu, kde nahození schoval v lapačce Adam Gajan.
     
    07:16
    Švýcarsko se pokusilo o vyhození o mantinel, avšak černá guma mířila jen na střídačku.
     
    07:07
    Hostujícímu hráči se odrazil puk od brusle, a tak na druhou stranu vyrazilo Slovensko, které se nacházelo v ofsajdové pasti. Ovšem vyloučený Dávid Nátny už je zpátky na ledové ploše.
     
    06:07
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel Miles Müller, jehož snažení bylo sražené do rohu hrací plochy. Po chvíli se Slovensku znovu povedlo vyhodit.
     
    05:31
    Servác Petrovský u mantinelu zastavil soupeře a okamžitě vyhodil přes celé kluziště. Švýcarsko toho zatím moc nepředvedlo.
     
    05:05
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Dávid Nátny – 2 min., nedovolené bránění.
     
    04:52
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil František Dej, jenomže hostující brankář byl znovu na správném místě.
    04:30 Peter Repčík dostal od soupeřova obránce dáreček, avšak brankáře nepropálil
     
    04:30
    Rodwin Dionicio rozehrál velmi špatně, když přihrával středem pásma. Na kotouč si počíhal Peter Repčík, jenž první velkou příležitost zahodil a Alessio Beglieri si připisuje velký zákrok.
     
    03:30
    Sledujeme poněkud rozháraný začátek zápasu. Hraje spíše ve středním pásmu a nebo po mantinelech.
     
    02:46
    Slovenskou přihrávku po prknech zachytil za brankou Louis Füllemann. Jenomže ani Švýcarsko toho moc v útočném pásmu nepředvedlo.
     
    02:30
    U modré čáry si hledal prostor ke střele Rodwin Dionicio, na jeho pokus si Adam Gajan počíhal.
     
    01:46
    Odraženého puku se zmocnil Maxim Štrbák, jenž jej nahodil na zadní mantinel, protože všichni jeho spoluhráči střídali.
     
    00:55
    Od modré čáry zakončoval Louis Füllemann, jehož pokus brankáři vypadl. Ovšem pozorný byl Dalibor Dvorský, jenž jej poslal do bezpečí. Slovensko otočilo hru a střelou se prezentoval Luka Radivojevič, jehož snažení vyrazil Alessio Beglieri.
     
    00:10
    Servác Petrovský a Jonas Taibel se postavili na úvodní vhazování. Hostující celen byl úspěšný, avšak první střela na branku ještě nepřišla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě reprezentace už jsou na ledové ploše, což značí, že za několik okamžiků začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Gajan (Urban) – Nátny, Štrbák, Žabka, Kmec, Pišoja, Radivojevič, Moško – Sýkora (C), Petrovský, Mešár (A) – Mišiak, Dvorský, Čiernik – Honzek (A), Repčík, Pekarčík – Žlnka, Dej, Suchý.
    Trenér: Ivan Feneš.

    Švýcarsko: Beglieri (Grüter) – Terraneo, Dionicio, Muggli, Füllemann, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller (A), Taibel (C), Schild (A) – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni.
    Trenér: Marcel Jenni.

    Rozhodčí: Eriksson, Hinterdobler – Heffner, Rieckner.
     
    Ještě jednou vás vítám u úvodního zápasu druhého hracího dne. Vše odstartuje zhruba za hodinu, kdy se proti sobě postaví Slovensko a Švýcarsko.
     
    Obě reprezentace se naposledy utkaly v listopadu letošního roku, kdy se z vysokého vítězství 7:4 radovalo Slovensko. Ovšem ještě v devětačtyřicáté minutě vedlo Švýcarsko. Nicméně poté už úřadovali naši sousedé, kteří se tak po šedesáti minutách radovali.
     
    Čtyři týmy z každé skupiny postupují do vyřazovací části turnaje, naopak poslední bude bojovat o příslušnost mezi nejlepšími. V úvodním dnu udělalo velký krok Slovensko, které sice s českým výběrem prohrávalo, avšak od druhé periody zápasu dominovalo. Země, kterou z velké části pokrývají Tatry, tak vítězstvím udělalo velké krok ke čtvrtfinálové účasti. O dvě trefy se pak postaral Servác Petrovský, jenž je draftovaný Minnesotou.

    Švýcarsko jsme zatím viděli jen v přípravných zápasech před turnajem. V generálce změřilo síly s Kanadou, s níž prohrálo 3:6. Reprezentace s helvétským křížem podlehlo také se Švédskem, naopak dvakrát přehrálo Německo.
     
    Vítám vás u druhého dne z mistrovství světa juniorů, do něhož naskočí znovu slovenský výběr, který vyzve Švýcarsko. Zatímco naši sousedé vstoupili do turnaje vítězně, reprezentaci s helvétským křížem čeká premiéra. Soubojem vás provede Michal Luxa a úvodní buly bude vhozeno ve 12 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Honzek (Repčík), 59. Repčík (Mešár, Štrbák), 60. Petrovský


    Slovensko: Gajan (Urban) – Nátny, Štrbák, Žabka, Kmec, Pišoja, Radivojevič, Moško – Sýkora (C), Petrovský, Mešár (A) – Mišiak, Dvorský, Čiernik – Honzek (A), Repčík, Pekarčík – Žlnka, Dej, Suchý.
    Trenér: Ivan Feneš

    Švýcarsko: Beglieri (Grüter) – Terraneo, Dionicio, Muggli, Füllemann, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller (A), Taibel (C), Schild (A) – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni.
    Trenér: Marcel Jenni

    Rozhodčí: Eriksson (SWE), Hinterdobler (GER) – Heffner (GER), Rieckner (AUT)

    Diváci: 986
    bahis siteleri