Luton – Chelsea 2:3 (kon.) | Aston Villa – Burnley 3:2 (kon.) | Crystal Palace – Brentford 3:1 (kon.)
Manchester City – Sheffield Utd. 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Everton 3:0 (kon.) | Nottingham – Manchester Utd. 2:1 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
3:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 30.12.2023, 16:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Ani tenhle zásah Wolves platit nebude! Pickford naprosto nepochopitelně zahrál míč nakrátko, přičemž Hwang následně z ofsajdové pozice připravil přesnou střelu pro Neta. Ta ale pochopitelně uznána být nemůže.
     
    88
    Žlutou kartu tentokrát vidí trenér brankářů Toffees Billy Mercer (EVE), zřejmě za nějaká nevybíravá slova na adresu hlavního rozhodčího Bramalla.
     
    85
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Nélson Semedo, přichází Matt Doherty,
    ze hřiště odchází João Gomes, přichází Boubacar Traoré.
     
    80
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Pedro Neto,
    ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Jean-Ricner Bellegarde.
     
    74
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Beto,
    ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Arnaut Danjuma.
     
    73
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Rayan Aït-Nouri, přichází Hugo Bueno.
     
    72
    Radost zaplněných ochozů na Molineux Stadium tentokrát měla jepičí život! Hwang se dostal do úniku po pravé straně a pěkným zakončením na zadní tyč navýšil domácí náskok na čtyři zásahy, jenže celé akci předcházel ofsajd!
     
    71
    Jordan Pickford si na své konto připisuje další klíčový zákrok! Cunha dlouhým pasem vybídl k ráně Hwanga, gólman ale odpověděl nataženou rukou a balón vytěsnil mimo nebezpečí!
     
    68
    Tak pozor, Everton možná ještě není úplně ze hry! Gomes pěknou přihrávkou na Calverta-Lewina nastartoval další hostující útok, který vyvrcholil prudkou dělovkou McNeila do břevna! José Sá teď měl obrovské štěstí!
     
    67
    Zkraje sedmašedesáté minuty dostává žlutou kartu James Tarkowski (EVE), který na středové čáře srazil Hwanga k zemi hodně ostrým skluzem.
     
    63
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Michael Keane, přichází André Gomes,
    ze hřiště odchází Nathan Patterson, přichází Séamus Coleman.
     
    61
    Wolverhampton právě vstřelil branku!
    Co nepřišlo před chvílí, přichází právě teď! Třetí hřebík do modře zabarvené rakve přidává CRAIG DAWSON, který se zbavil Tarkowskiho a nataženou nohou uvnitř vápna tečoval dalekonosnou střelu Cunhy mimo dosah bezmocného strážce hostující svatyně – 3:0!
     
    59
    Na Molineux mohlo být hotovo! Hwang se v šestnáctce odpoutal od Tarkowskiho a následnou tvrdou střelou orazítkoval přední tyč svatyně liverpoolského klubu! Chyběly centimetry!
    53. Matheus CUNHA - 2:0
     
    53
    Wolverhampton právě vstřelil branku!
    Po krásné souhře Wanderers to je o dvě branky! Sarabia přihrávkou za obranu vysunul do vápna Hwanga, který následně nasměroval balón ke vzdálenější tyči na nedostatečně střeženého MATHEUSE CUNHU, a ten naprosto jednoduše zakončil do obrovského prázdného prostoru. Pickford se nestačil přesunout včas – 2:0!
     
    48
    V ochozech to zahučelo! Přetažený centr Semeda málem spadl za Pickforda, balón nicméně nakonec zamířil těsně vedle zadní tyče.
     
    45+5
    Ba ne, ještě tu máme trochu dramatu. Po souboji o letící míč na středovém kruhu došlo ke skupinové strkanici, ve které hlavní role hráli Dwight McNeil (EVE) a Thomas Doyle (WOS). Oba kohouti dostávají žlutou.
     
    45+2
    Calvert-Lewin se dostal za obranu a pokusil se ve vápně neúspěšně obehrát vysunutého Sáa, který míč dostal pod kontrolu! I kdyby na něj nedosáhl, akce Evertonu vznikla z postavení mimo hru, a zásah by tak jako tak neplatil!
     
    43
    Poprvé se trestá v domácím táboře. Rayan Aït-Nouri (WOS) oddaloval outové vhazování Toffees a za zdržování hry dostává žlutou kartu.
     
    29
    Tohle mohlo být nebezpečné, Wolves se blýskli další hezkou akcí! Sarabia chtěl nataženou nohou tečovat křižný pas z křídla do branky, jenže balón nakonec jen proskákal kolem něj!
     
    26
    Pozor, odpověď na sebe málem nenechala dlouho čekat! McNeilovu přihrávku v pozici u tyče nebezpečně tečoval rozeběhnutý Calvert-Lewin, jehož zakončení ale zamířilo vedle vzdálenější strany branky! Velká škoda pro Everton!
    25. Max KILMAN - 1:0
     
    25
    Wolverhampton právě vstřelil branku!
    Domácím se přeci jen daří přetavit aktivitu v gól a v pětadvacáté minutě jdou do vedení! V chaotické situaci před Pickfordem se skvěle zorientoval MAX KILMAN, který z bezprostřední blízkosti brankové čáry propasoval míč za položeného brankáře. Gólman sice první dorážku vykryl, na tu další už nicméně nestačil – 1:0!
     
    23
    Právě Nathan Patterson (EVE) dostává o pár desítek sekund později žlutou kartu, když zatáhl za záchranou brzdu a Gomese při protiútoku Wolves srazil na zem.
     
    7
    Wanderers se dostali do nebezpečného brejku, kdy na Pickforda běželi hned tři proti jednomu obránci! Hwang Hi-čchan nicméně v šestnáctce nepochopitelně otálel se zakončením a nakonec gólmana vůbec neohrozil!
     
    3
    Oproti tomu domácí protiútok vypadal slibně! Hwang prokličkoval do vápna a kratičkou přihrávkou k tyči chtěl k zakončení vybídnout nabíhajícího Cunhu, jenž se ovšem kvůli protihráči k balónu nedostal!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 25. Kilman, 53. Cunha (Hwang Hi-čchan), 61. Dawson (Cunha)

    Karty:   43. Aït-Nouri (WOS), 45+5. Doyle (WOS) – 23. Patterson (EVE), 45+5. McNeil (EVE), 67. Tarkowski (EVE), 88. Mercer (trenér brankářů) (EVE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:14.
    Wolverhampton Wanderers: Sá – Kilman (C), Dawson, T. Gomes – Semedo (85. Doherty), J. Gomes (85. Bo. Traoré), Doyle, Aït-Nouri (73. H. Bueno) – Hwang Hi-čchan, Sarabia (80. Bellegarde) – Cunha (80. P. Neto).
    Náhradníci: Bentley – S. Bueno, Hodge, Kalajdžić.

    Trenér: Gary O'Neil.

    Everton FC: Pickford – Patterson (63. Coleman), Keane (63. A. Gomes), Tarkowski (C), Branthwaite, Mykolenko – Harrison, Garner, Am. Onana, McNeil (74. Danjuma) – Calvert-Lewin (74. Beto).
    Náhradníci: Virginia – Godfrey, Hunt, Chermiti, Dobbin.

    Trenér: Sean Dyche.

    Rozhodčí: Bramall – Bennett, Wilkes.

    Diváci: 31 639
    bahis siteleri