Fulham – Arsenal 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:1 (kon.)
konec
Fulham FC
2:1 (1:1)
Arsenal FC
Neděle 31.12.2023, 15:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Premier League mezi Fulham FC a Arsenalem FC.
     
    Arsenal FC

    Arsenal zatím napodobuje minulou sezónu, ve které se rovněž vrátil na nejvyšší příčky anglické ligy a bojoval o titul. Aktuálně má po devatenácti kolech na kontě čtyřicet bodů a patří mu čtvrté místo ligové tabulky. Na vedoucí Liverpool ztrácí Arsenal jen dva body. Právě v prosinci ale Artetův výběr nasbíral ztráty. Prohrál na hřišti Aston Villy, remizoval v duelu na hřišti Liverpoolu a naposledy na domácí půdě padl výsledkem 0:2 s West Hamem.
     
    Fulham FC

    Domácí Fulham je na tom mnohem hůře. Další londýnský celek má po devatenácti odehraných zápasech jen dvacet jedna bodů a patří mu čtrnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu má Fulham aktuálně k dobru náskok šesti bodů. Ani jemu se však v prosinci příliš nedaří. Poslední vítězství si připsal 10. prosince nad West Hamem, který přehrál jednoznačně 5:0. Od té doby padl s Newcastlem, Burnley a s Bournemouthem. Ani v jednom z těchto tří duelů navíc Fulham nedokázal skórovat.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři na sebe narazili koncem srpna ve třetím kole. Arsenal doma překvapivě remizoval 2:2. Fulhamu bod zajistil gólem v 87. minutě Palhinha.
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Leno – Castagne, Adarabioyo, Bassey, A. Robinson – Palhinha, Cairney – Decordova-Reid, Iwobi, Willian – Jiménez.
    Náhradníci: Rodák – Ballo-Touré, Diop, Lukić, A. Pereira, Reed, H. Wilson, Tete, Muniz.

    Arsenal FC: Raya – B. White, Saliba, Magalhães, Kiwior – Ødegaard, Rice, Havertz – Saka, Nketiah, Martinelli.
    Náhradníci: Ramsdale – Soares, Alnaní, Jesus, Jorginho, R. Nelson, Smith Rowe, Tomijasu, Trossard.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Fulham bude hrát v bílém, zatímco Arsenal oblékne tmavou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Arsenal obstaral výkop do prvního poločasu utkání. Arsenal bude chtít zlomil nelichotivou sérii na hřištích soupeřů.
     
    2
    Arsenal od úvodu napadá rozehrávku Fulhamu vysoko na jeho polovině. Hráči v bílém si tentokrát s napadáním poradili a odehráli míč do bezpečí.
     
    3
    William Saliba rozehrál na pravou stranu hřiště, kde neměl volného spoluhráče v zeleném dresu Arsenalu. Fulham se výborně stáhl pod míč.
     
    4
    Declan Rice vystihl rozehrávku Fulhamu a potáhl míč na jeho polovinu. Z pravé strany se snažil uvolnit Saka, ale musel si pomoci přihrávkou do zadních řad.
     
    5
    Arsenal právě vstřelil branku! Arsenal se hned v úvodu dnešního souboje ujímá vedení! Martinelli potáhl míč po levé straně až do vápna. Jeho ránu směřující k zadní tyči domácí brankář vyrazil jen před sebe a BUKAYO SAKA už měl snadnou práci!
    5. Bukayo SAKA - 0:1
     
    7
    Domácí fotbalisté reklamovali ofsajd střelce úvodní branky. Bukayo Saka si ale své postavení výborně pohlídal a favorit se hned v úvodu dostává do vedení.
     
    8
    Dopředu se nyní vydal také domácí celek. Na pravé straně dostal přihrávku Timothy Castagne, jenže se nedokázal uvolnit do pozice pro odcentrování.
     
    9
    Bobby Decordova-Reid se na pravé straně snažil prosmýknout kolem obránce, jenže si v klíčovou chvíli předkopl míč daleko před sebe a už nemohl odcentrovat.
     
    10
    Gabriel Magalhães přitvrdil v souboji s Palhinhou, který se po lehkém kontaktu poroučel k zemi. Sudí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    11
    Gabriel Martinelli si na levé straně přehodil míč na pravou nohu a odcentroval do vápna. Pro jeho pobídku si dokráčel pozorný Bernd Leno.
     
    12
    Arsenal je s úvodem dnešního souboje spokojený. Stopeři favorizovaného celku kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se netlačí.
     
    13
    Defenziva Fulhamu hraje s míčem na vlastní polovině. Ofenzivní fotbalisté londýnského celku si jen těžko hledají prostor na polovině Arsenalu.
     
    14
    Raúl Jiménez sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v těsném ofsajdu.
     
    15
    Fulham se z tlaku napadajících hráčů Arsenalu vymanil přihrávkou do zadních řad. Stopeři domácího celku nemají moc času na rozehrávku.
     
    15
    Po rychlé souhře Fulhamu mohlo být vyrovnáno! Na centr na hranici velkého vápna si naběhl Raúl Jiménez, jehož ránu levačkou Raya lapil!
     
    16
    Právě gólman Raya se musel znovu zapojit do rozehrávky Arsenalu. Jeho nákop skončil nedovoleným zákrokem na Nketiaha.
     
    17
    Gabriel Magalhães vlétl do souboje u rohového praporku, kde to přehnal s důrazem a poslal k zemi soupeře v bílém dresu. Sudí mu bez váhání odpískal faul.
     
    18
    Leno vyrazil daleko za hranici velkého vápna a zapojil se do rozehrávky Fulhamu. Fotbalisté v bílém v posledních minutách srovnali obraz hry.
     
    19
    Raúl Jiménez chtěl narýsovat kolmici do pokutového území, jenže prostor kolem velkého vápna výborně zavřel důrazný Saliba.
     
    20
    Mohlo být vyrovnáno! Po centru z pravé strany se k míči ve vápně dostal Willian, jehož technický obstřel prolétl těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    21
    Saliba se dostal pod tlak napadajícího soupeře a málem se nechal obrat o míč. Stoper Arsenalu situaci vyřešil s velkým štěstím odkopem.
     
    22
    Agilní Willian se znovu opřel do míče zpoza velkého vápna, jenže pro změnu trefil blokujícího zadáka v dresu Arsenalu.
     
    23
    Fulham zahrával rohový kop. Jeho exekuce se chopil právě Willian, který našel Jiméneze, který z voleje napálil míč vysoko nad horní tyč.
     
    25
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Arsenalu totiž potřebuje ošetření.
     
    26
    Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Ošetřován byl hostující brankář Raya, který ale bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    27
    Defenziva Arsenalu uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Fulham v posledních minutách kombinaci soupeře neatakuje zrovna vysoko.
     
    28
    Za přihrávkou do vápna sprintoval Kai Havertz, jenže domácí brankář Leno měl k míči mnohem blíže a doslova jej zalehl.
     
    29
    Fulham právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Fulham dokázal odpovědět ještě v průběhu prvního poločasu a ukončil dlouhou ligovou sérii bez vstřelené branky! Tom Cairney dostal přihrávku do běhu, okamžitě vymyslel prudký centr do vápna, kde situaci u zadní tyče zavřel RAÚL JIMÉNEZ, který rozjásal zaplněný stadion!
    29. Raúl JIMÉNEZ - 1:1
     
    31
    Střely: 6 – 3
     
    32
    Domácí celek se dnes velmi často snaží o zakončení, čímž dělá defenzivě Arsenalu velké problémy. Hráči v zeleném potřebují najít ztracené tempo z úvodu utkání.
     
    33
    Hra je přerušena! Po tvrdém střetu zůstává na trávníku ležet Martinelli, kterého k zemi poslal skluzem Timothy Castagne.
     
    34
    Raúl Jiménez si skvěle pokryl míč tělem a napadající Saliba jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude domácí Fulham.
     
    35
    Nketiah se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče soupeřovy branky.
     
    36
    Fulham se dostal na polovinu Arsenalu, jenže kombinace domácího celku vyústila jen v nepřesnou přihrávku na pravé křídlo.
     
    37
    Skvělou defenzivní práci z pohledu Arsenalu odvedl krajní obránce White, který se tělem dostal před rozběhnutého soupeře a odstavil jej od míče.
     
    38
    Tom Cairney diriguje rozehrávku Fulhamu poblíž velkého vápna soupeře. Domácí celek v posledních minutách Arsenal prakticky nepouští do ofenzivy.
     
    39
    Bukayo Saka se skvěle uvolnil na pravém křídle, jenže přetaženým centrem nedal Havertzovi ani špetku naděje na zakončení.
     
    40
    Martin Ødegaard si skvěle pokryl míč tělem a ihned byl svalen k zemi. Ani v tomto případě hlavní rozhodčí nevytáhl první žlutou kartu.
     
    41
    Raúl Jiménez si v souboji u rohového praporku doslova pohrál s rozběhnutým Sakou, kterého nepustil ke skákavému míči.
     
    42
    Bassey využil prostor ve středu hřiště a potáhl míč na polovinu soupeře. Defenziva Arsenalu se v pravou chvíli srovnala do bloku.
     
    43
    Arsenal se v závěru poločasu mohl dostat do vedení! Po rychlé akci ve vápně zakončil v pádu Gabriel Martinelli, jenže těsně minul branku!
     
    44
    Další odkop domácího brankáře si skvěle zpracoval Gabriel Magalhães, který k tomu udržel soupeře za zády a pomohl si rozehrávkou do zadních řad.
     
    45
    Willian roztáhl hru na levou stranu, kde byl João Palhinha, jenže jeho pokus o dloubáček do pokutového území si defenziva Arsenalu hravě pohlídala.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+2
    Kai Havertz dostal přihrávku na levou stranu, skvěle si míč zpracoval, jenže následné přenesení do středu se mu vůbec nepovedlo.
     
    45+3
    Nketiah se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, jenže o půl kroku si nepohlídal své postavení. Ofsajd!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí v Londýně stav 1:1. Hostující Arsenal se přitom ujal vedení už po pěti minutách, kdy se prosadil Bukayo Saka. Za domácí mohl v 15. minutě vyrovnat Jiménez, jenže Raya vytáhl výborný zákrok. O pět minut později nebezpečně pálil William, nicméně minul branku. Vyrovnání se tak Fulham dočkal až ve 29. minutě, kdy se po rychlém přechodu prosadil Raúl Jiménez. V závěru poločasu mohl Arsenalu vráti vedení Martinelli, jenže v pádu branku netrefil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Jakub Kiwior, přichází Takehiro Tomijasu.
     
    47
    Kiwior musel z utkání odstoupit pro zdravotní problémy. Arsenal ve druhé půli potřebuje zlomit odpor velmi houževnatého soupeře.
     
    48
    Saka sprintoval za nákopem na pravé křídlo, ale důrazný Antonee Robinson jej tělem odstavil od míče a nechal balón proskákat do zámezí.
     
    49
    Iwobi se v blízkosti vápna srazil se sudím, čímž otevřel prostor pro Arsenal. Hosté situaci dohráli do zakončení, ale Martinelli výrazně minul zadní tyč.
     
    50
    Timothy Castagne se ve vápně hnal za odraženým míčem. Po souboji upadl Gabriel, nicméně sudí útočný faul neviděl a nařídil rohový kop pro Fulham.
     
    51
    Ani po následném rohovém kopu se domácí celek vedení neujal. Centr přiletěl na malé vápno, odkud míč odehrál do bezpečí Gabriel Magalhães.
     
    52
    Saliba rozehrál na pravou stranu, kde byl volný Bukayo Saka. Anglický reprezentant místo individální akce zvolil zpětnou přihrávku.
     
    53
    Willian si došel pro míč na levou stranu, jenže ani klamavý pohyb mu nepomohl v oklamání bránícího soupeře.
     
    54
    Martin Ødegaard rozehrál na pravou stranu, odkud centroval Ben White, nicméně jeho pobídka zarotovala na tribunu za brankou.
     
    55
    Gabriel Martinelli se uvolnil na levé straně, jenže nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů ve střelecké pozici. Fulham brání v kompaktním bloku.
     
    56
    Probudila se početná skupina hostujících příznivců, která žene Arsenal do ofenzivy. Hráči v zeleném nadále drží míč na svých kopačkách.
     
    57
    Arsenal se usadil na polovině Fulhamu, nicméně zatím kombinuje daleko od pokutového území. Hosté kombinaci potřebují o něco zrychlit.
     
    58
    Bobby Decordova-Reid chtěl prudkou přihrávkou do brejku vyslat Raúla Jiméneze, jenže jeho pohyb si výborně pohlídal pozorný Saliba.
     
    59
    Gabriel Martinelli se hnal za přihrávkou na levé křídlo, jenže míč se po mokrém trávníku svezl do zámezí. Bernd Leno s uvedením míče do hry nespěchá.
     
    60
    Fulham právě vstřelil branku! Domácí celek po hodině hry otáčí výsledek a ujímá se vedení! Po rohovém kopu Fulhamu se defenzivě Arsenalu nepodařilo míč odehrát ven z pokutového území. Do nebezpečného prostoru jej vrátil Palhinha a BOBBY DECORDOVA-REID jej z malého vápna napálil nechytatelně do sítě!
    60. Bobby DECORDOVA-REID - 2:1
     
    62
    Zdá se, že autor druhé branky Fulhamu při zásahu utržil nějaký šrám a nyní kulhá zpět na vlastní polovinu. Uvidíme, zda duel dohraje až do závěrečného hvizdu.
     
    63
    Nketiah dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde mu vůbec nevyšlo zpracování. Defenziva Fulhamu míč odehrála do bezpečí.
     
    64
    Bukayo Saka se dral vpřed po pravé straně, jenže se k němu stáhl Tom Cairney, který hvězdu Arsenalu nenechal odcentrovat.
     
    65
    Po nepovedené obranné hlavičce domácích se do míče z voleje opřel osamocený Bukayo Saka, jenže balón nabral zespodu a poslal jej vysoko na tribunu!
     
    66
    William dirigoval útočné snažení Fulhamu, ale v souboji na pravé straně se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    66
    Žlutá karta pro tým Fulham FC (Tom Cairney).
     
    67
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Leandro Trossard,
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Gabriel Jesus.
     
    68
    Arsenal potřebuje nutně vrhnout síly do ofenzivy. V případě porážky zůstane Artetův výběr na čtvrtém místě, ale nepříjemně se na něj může dotáhnout Tottenham.
     
    69
    Tomijasu sice uspěl v hlavičkovém souboji, jenže míč prodloužil jen za sebe, kam spěchal Bobby Decordova-Reid. Před rychlým hráčem Fulhamu stačil zasáhnout Raya.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Fulham většinu akcí Arsenalu zastavuje ve středu hracího pole. Skvělou práci nyní odvedl Palhinha.
     
    71
    Tosin Adarabioyo nakopl míč na polovinu Arsenalu, kde hlavou zasáhl Gabriel. Fulhamu se zatím daří kouskovat aktivitu favorizovaného soupeře.
     
    72
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Andreas Pereira.
     
    74
    Antonee Robinson táhl útok Fulhamu po levém křídle, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl před sebe a už jej nedohnal ve hře.
     
    75
    Stopeři Arsenalu se snaží tlačit své spoluhráče na polovinu soupeře. Výbornou práci při napadání odvádí Raúl Jiménez a Bobby Decordova-Reid.
     
    76
    Willian dostal přihrávku na levou stranu, jenže musel počkat na podporu spoluhráčů. Nakonec přihrál Cairneymu, jenž o míč přišel.
     
    77
    Arsenal se opět vydal vpřed, ale proti deseti bránícím hráčům Fulhamu to má hodně těžké. Naprosto neviditelný je zatím Trossard.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Reiss Nelson.
     
    77
    Calvin Bassey si za zdržování vysloužil žlutou kartu.
     
    79
    Reiss Nelson vhazoval na levé straně, jenže neměl volného spoluhráče v zeleném dresu. Domácí chvílemi hrají osobní obranu.
     
    80
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Bobby Decordova-Reid, přichází Issa Diop,
    ze hřiště odchází Willian, přichází Harry Wilson.
     
    81
    Po zajímavém centru z levé strany se u zadní tyče snažil zakončit Gabriel Magalhães, jenže ani rybičkou na balón nedosáhl.
     
    82
    Martin Ødegaard rozehrál na pravou stranu, kde byl Bukayo Saka. Krajní záložník Arsenalu si tentokrát na průnik po čáře netroufl.
     
    83
    Po dalším výpadu už se Bukayo Saka dostal do pokutového území, jenže jeho pokus levačkou obětavým skluzem zablokoval Timothy Castagne.
     
    84
    Tomijasu si v souboji s Raúlem Jiménezem pomohl nedovoleným zákrokem a daroval Fulhamu rozehrávku standardní situace. Domácí s uvedením míče do hry spěchat nebudou.
     
    85
    V pokutovém území se k míči dostal Raúl Jiménez, který zakončoval pravou nohou, ale jeho ránu zablokoval obětavý soupeř. Bude z toho roh.
     
    86
    Cairney centroval z levé strany, ale skvěle se k němu stáhl Gabriel. Arsenal vybojoval míč a okamžitě se tlačí do ofenzivy.
     
    86
    Saliba zastavil rozběhnutého soupeře a může být rád, že viděl jen žlutou kartu.
     
    88
    Fulham měl k dispozici rozehrávku přímého kopu z vynikající pozice. Exekuce se chopil Andreas Pereira, který nádhernou střelou přes zeď orazítkoval břevno!
     
    89
    Také Arsenal zahrával standardní situaci. Sakův rohový kop odvrátila obrana soupeře už na přední tyči.
     
    90
    Pereira táhl protiútok Fulhamu, jenže musel centrovat v pádu a zahnal Wilsona až k postranní čáře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+2
    Antonee Robinson odcentroval z levé strany do vápna. Jeho pobídku vracející se zadák Arsenalu ve skluzu prodloužil jen do zámezí.
     
    90+3
    Saka z pravé strany odcentroval na malé vápno, kde zakročil obránce v bílém dresu. Po dalším centru si pro míč dokonce došel Bernd Leno.
     
    90+3
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Tom Cairney, přichází Harrison Reed.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým Fulham FC (Raúl Jiménez).
     
    90+4
    Saka znovu centroval do pokutového území, jenže domácí obrana byla připravená. Arsenal dostává k dispozici zřejmě poslední rohový kop.
     
    90+5
    Jenže ani po rohovém kopu nemusel domácí brankář řešit náročnější situaci.
     
    90+6
    Žlutá karta pro tým Fulham FC (Bernd Leno).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Fulham přerušil sérii porážek v Premier League a poráží Arsenal 2:1. Hostující Arsenal se přitom ujal vedení už po pěti minutách, kdy se prosadil Bukayo Saka. Za domácí mohl v 15. minutě vyrovnat Jiménez, jenže Raya vytáhl výborný zákrok. O pět minut později nebezpečně pálil William, nicméně minul branku. Vyrovnání se tak Fulham dočkal až ve 29. minutě, kdy se po rychlém přechodu prosadil Raúl Jiménez. V závěru poločasu mohl Arsenalu vráti vedení Martinelli, jenže v pádu branku netrefil. Rozhodující moment přišel v 60. minutě, kdy se po závaru prosadil Bobby Decordova-Reid. O pět minut později byl ve výborné pozici Saka, jenže napálil míč vysoko nad branku. Zbytek duelu už si Fulham v obraně pohlídal.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:10. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10. (16:58:36)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Jiménez (Iwobi), 60. Decordova-Reid – 5. Saka

    Karty:   66. Cairney (FHM), 77. Bassey (FHM), 90+3. Jiménez (FHM), 90+6. Leno (FHM) – 86. Saliba (ARS)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:10. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:10.
    Fulham FC: Leno – Castagne, Adarabioyo, Bassey, A. Robinson – Palhinha, Cairney (90+3. Reed) – Decordova-Reid (80. Diop), Iwobi (72. A. Pereira), Willian (80. H. Wilson) – Jiménez.
    Náhradníci: Rodák – Ballo-Touré, Lukić, Tete, Muniz.

    Arsenal FC: Raya – B. White (67. Jesus), Saliba, Magalhães, Kiwior (46. Tomijasu) – Ødegaard, Rice, Havertz (77. R. Nelson) – Saka, Nketiah, Martinelli (67. Trossard).
    Náhradníci: Ramsdale – Soares, Alnaní, Jorginho, Smith Rowe.
    bahis siteleri