Banská Bystrica – Poprad 1:4 (kon.) | Košice – Spišská N. Ves 2:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:5 (kon.)
Nové Zámky – HC Slovan 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (2:1 po s.n.) | Humenné – Michalovce 0:1 (po pr.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
HK Poprad
sk Středa 03.01.2024, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica v domácom prostredí prvýkrát v tejto sezóne s Popradom padla, keď prehrala 1:4. Aj keď je výsledok celkom jasný, tak rozdielom dnes boli najmä dve využité presilové hry hostí. Domácim sa v poslednej tretine už nepodarilo vrátiť do zápasu, naopak v poslednej minúte prikrášlil víťazstvo hostí Calof gólom do prázdnej bránky. Poprad tak má náskok už piatich bodov pred Banskou Bystricou, čím potvrdil svoje druhé miesto v tabuľke, naopak domáci si po tejto prehre nepohoršia a zostanú na piatej priečke. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera! (19:49:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:07
    Poprad dal gól! Síce domáci mali súvislý tlak, tak k zníženiu to neviedlo a hostia využili možnosť vyhodiť puk cez všetky čiary bez zakázaného uvoľnenia, ANDREW CALOF si ho dokorčuľoval a dopravil ho do prázdnej domácej bránky! Bez asistencie
     
    57:23
    Krošelj je odvolaný a domáci budú hrať presilovú hru šiestich proti štyrom.
     
    57:23
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Kukuča – 2 min., hákovanie.
     
    55:03
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Coulter – 2 min., hrubosť.
     
    55:03
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Bíreš – 2 min., hrubosť.
     
    55:03
    Konečne väčší rozruch pred bránou hostí, ktorý spôsobil Gašpar dobrou individuálnou akciu a viacerými streleckými pokusmi, ale Vay nebezpečnú situáciu ustál a hru napokon prerušil.
     
    53:24
    Brincko sa možno trochu unáhlil s dlhou prihrávkou v situácii, keď to nebolo nutné a je z toho zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    52:01
    Gašpara na modrej čiare sa nepodarilo hosťom vytlačiť, takže sa predral až do zakončenia z ľavej strany, ale Vayova lapačka bola pripravená.
     
    50:22
    Opäť sa na malom priestor šikovne uvoľnil Dmowski proti dvom protihráčom, ale druhý gól v zápase nepridal, keďže v dobrej pozícii prestrelil domácu bránku.
     
    49:56
    Dlhá pasáž bez prerušenia, v ktorej domáci však vôbec nepôsobili nebezpečne v ofenzíve po ubránenom oslabení a navyše ich zastavilo postavenie mimo hry.
     
    45:58
    Opäť sú hostia veľmi nebezpeční v presilovej hre, ale vyzerá to tak, že by sa im do tretice už nemusela podariť využiť, keďže Kukučova rana z ľavej strany zamierila do lapačky Krošelja.
     
    44:34
    Coulter sa ihneď snažil z otočky zakončiť pred Krošeljom, ale domáci brankár dokázal puk ukryť.
     
    44:17
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Wilkins – 2 min., hákovanie.
     
    43:45
    Kostrbatý prechod cez stredné pásmo na domácej strane, ktorý znamenal len postavenie mimo hry.
     
    42:50
    Aktívny úvod tretej tretiny v podaní domácich, ale hostia na druhej strane zahrali umne a Cardwellove nahodenie od modrej čiary prinútilo Krošelja k zákroku lapačkou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Popradom padli dva góly, keď najprv domáci strelili rýchly kontaktný gól zásluhou Wilkinsa, ale hostí vrátil do dvojgólového vedenia Dmowski po tom, čo sa Popradu podarilo využiť druhú presilovku v zápase. Tretia tretina sa začne približne o 19:11.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 21. Wilkins (Vela, Turnbull) – 5. Calof (Belluš, Svitana), 17. Peresunko (Cardwell, Dmowski), 34. Dmowski (Peresunko, Cardwell), 60. Calof


    HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj(Belányi) – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Pavúk – Wilkins, Vela, Turnbull – Petriska, Faith, Výhonský – Gašpar, Bíreš, Macek – Matoušek, A. Stránský, Štrauch
    Trenér: R. Helminen

    HK Poprad: Vay(Valluš) – Kotvan, Turan, Brincko, Cardwell, Betker, Brejčák, Drgoň – Dmowski, Coulter, Kukuča – Calof, Paločko, Svitana – Melcher, Belluš, Peresunko – Stanček, Bodnár, Przygodzki
    Trenér: T. Bjorkstrand

    Rozhodčí: Novák, Rojík – Valo, Tichý
    bahis siteleri