Inter – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Frosinone – Monza 2:3 (kon.) | Lecce – Cagliari 1:1 (kon.)
Sassuolo – Fiorentina 1:0 (kon.)
konec
US Lecce
1:1 (1:0)
Cagliari Calcio
Sobota 06.01.2024, 18:00 • Stadio Via del mare, Lecce • Italská Serie A • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji Vám klidný zbytek dnešního večera! (19:55:33)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 20:14.
     
    Je dobojováno! Na Stadio Via del mare se dne budou body dělit zaslouženě. Domácí šli do vedení v prvním poločase po standardní situaci, když hlavou ve vápně rozvlnil síť hostů Gendrey. Cagliari si pak dlouho nevědělo rady a nedostávalo se do mnoha příležitostí. V 68. minutě ale hosté rovněž využili přímého kopu, když skluzem přesně zakončil Oristanio, který tak rozhodl o dělbě bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté míč sebrali z kopaček domácích fotbalistů, a tak mají ještě oni poslední možnost zaútočit. Probíhá poslední minuta nastavení.
     
    90+3
    Na kopačkách s míčem domácí Lecce, které postupuje vpřed. Toto je možná jedna z posledních možností na úpravu skóre v tomto utkání.
     
    90+2
    Útočný faul Lecce znamenal rozehrávku po Cagliari, po které se hosté přehnali přes hřiště do vápna, kde si ale rozhodčí všiml postavení mimo hru.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Domácí ale míč úplně zbytečně pouze odevzdali soupeři, centr byl totiž přetažený, a tak na něj ani jeden z domácích forvardů ve vápně nemohl dosáhnout.
     
    90
    Možná z jednu posledních příležitostí budou mít nyní domácí po faulu ve středu pole. Následuje totiž standardní situace, na přímé ohrožení branky to ale nebude.
     
    89
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Antoine Makoumbou, přichází Alessandro Deiola.
     
    88
    Ztráta Cagliari ve středu pole, které se snažil využít Ramadani, jenž vzal vše na sebe a z velké dálky pálil. Jeho pokus ale vůbec neohrozil Scuffeta v brance Cagliari, který si chystá míč k odkopu.
     
    87
    Těžko říct, jestli nyní mělo jít o střelu na zadní tyč nebo pozemní centr, ale hosté příležitost přečíslení vůbec nevyužili, naopak pouze odevzdali míč do náruče Falconeho.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Gaetano Oristanio, přichází Alessandro Di Pardo.
     
    86
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Patrick Dorgu.
     
    84
    Ani jeden z týmu teď nechce udělat chybu a hra je z obou stran dost opatrná. Hosté dlouhým nákopem zbytečně ztrácí míč a Lecce tak začne od Falconeho.
     
    82
    Kaba na pravé straně sváděl souboj s jedním z hostujících beků, ale počínal si nedovoleně. Massa přerušuje hru a míč se stěhuje na kopačky hostů.
     
    81
    Viola se po rychlé kombinaci a sklepnutí dostal k ráně zpoza vápna, ale ta mu vůbec nesedla a skončila hodně mimo. Odkop pro Lecce.
     
    81
    Nedovolený zákrok na polovině hřiště přisuzuje balón hostům, kteří ho posílají až k vlastnímu brankáři.
     
    80
    Domácí celek reaguje na vývoj hry dvojitým střídáním, naopak hosté neposlali doposud do hry ještě ani jednoho hráče z lavičky. Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut.
     
    79
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Joan Gonzàlez, přichází Alexis Blin.
     
    79
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Nikola Krstović, přichází Roberto Piccoli.
     
    78
    Nandez sbíral vysoký centr na hranici vápna, ale nevyšel mu první dotek, i tak jeho spoluhráči zůstanou u míče. Cagliari se snaží vypracovat si další možnost ke změně branky.
     
    76
    Lecce se hnalo kupředu, ale útočný faul jejich útok brzdí. Scuffet spěchá k míči u postranní čáry a výkopem ho pošle spoluhráčům.
     
    75
    Prati v souboji srazil spoluhráče k zemi. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    74
    Nezahálejí ani domácí hráči. Pozemní centr končí na kopačkách hostujících obránců, kteří odvrací na rohový kop. Ten rozehraje Viola.
     
    73
    Zdá se, že hosty vyrovnávající branka řádně nakopla. Cagliari pokračuje v tlaku a další branka doslova visí ve vzduchu!
     
    71
    Cagliari mohlo jít do vedení! Brankář Falcone ale skvělým zákrokem vytáhl ránu ze střední vzdálenosti nad branku! Uvidíme rohový kop Cagliari.
     
    70
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Gabriel Strefezza, přichází Pontus Almqvist.
    68. Gaetano ORISTANIO - 1:1
     
    68
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Opět tu máme branku ze standardní situace. Po dlouhém centru se ve vápně nejlépe zorientoval GAETANO ORISTANIO, jenž nohou ve skluzu nasměroval míč mezi tři tyče. Zdálo se, že Falcone ještě míč dokázal z brány vytlačil, ale ten byl podle rozhodčí za čárou a gól proto platí. Asistence: Viola N.
     
    67
    Žlutá karta pro tým US Lecce (Gabriel Strefezza), jenž šlapákem poslal k zemi obránce Zappu. Následuje standardní situace pro Cagliari.
     
    66
    Lecce se dostalo do slibné šance, když si vypracovalo nebezpečnou průtokovou přihrávku do vápna, centr po zemi ale zastavila obrana hostů, kteří bleskové postupovali vpřed a rovněž odcentrovali, ovšem pouze do rukou brankáře Falconeho.
     
    64
    Souhra Lecce končí přerušením, rozhodčí Massa hru zastavuje vinou postavení Oudina v ofsajdovém postavení.
     
    63
    Další velká nepřesnost z kopaček Cagliari. Centr z hloubi pole skončil daleko za brankou Lecce. Zdá se, že domácí mají zatím utkání pod kontrolou. Odkopávat bude Falcone.
     
    62
    Hodina hry je za námi. Cagliari kombinuje na vlastní polovině, ale zatím nevidíme příliš příležitostí ke změně skóre. Aktivnějším celkem v druhé části jsou prozatím domácí.
     
    59
    Další příležitost domácích skončila v náruči Scuffeta. Centr si našel jeden z útočníku Lecce, jenž ho nasměroval práce přímo do hostujícího ochránce svatyně.
     
    58
    Samotný centr nepřišel vetší nebezpečí, následně ale domácí ještě vybojovali balon a dostali se k nebezpečnému zakončení, které ale bylo sraženo, a tak Scuffet bude odkopávat od vlastní branky.
     
    58
    Rychlý přesun na opačnou polovinu hřiště, kde také uvidíme rohový kop.
     
    56
    Cagliari aktivitou vybojovali rohový kop, centr Violy mířil do středu pokutového území, odkud míč poslal na půlící čáru jeden z obránců.
     
    55
    Roztržka u postranní čáry po souboji. Zapojují se i hráči se střídaček, ale Massa vše uklidňuje a domácí pošlou míč do hry pomocí altového vhazování.
     
    54
    Lecce se na útočné polovině dostalo k autovému vhazování, po kterém ale přišla nepřesnost a míč se stěhuje k hostům. Mnoho nepřesností provází poslední minuty utkání.
     
    53
    Rána Oristanioho zblokována domácími beky, dopředu teď zase mohou spěchat domácí.
     
    53
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu, na kopačkách aktuálně hosté, kteří se snaží vytvořit si příležitost k vyrovnání.
     
    50
    Z levé strany se dostali hráči Cagliari k centru, ale ten byl velmi nepřesný, proto opět kulatý nesmysl putuje na kopačky domácího Lecce.
     
    49
    Cagliari taky na malou chvíli pohrozilo, ale vetší možnost si nevypracovalo, pokračují domácí, kteří vstoupili do druhého poločasu aktivněji.
     
    48
    Po zákroku na středu hrací plochy domácí rozehráli standardní situaci a rychlým přechodem vpřed se dostali do velké příležitosti! Gallo se s míčem probil do vápna a zakončoval jen těsně vedle!
     
    47
    Hosté na druhé straně zkoušeli štěstí po levé straně, ale ani oni neuspěli. Autové vhazování pro Lecce.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu si vzali na starost domácí, kteří ihned nakopávají dopředu, kde ale ztrácí balón.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči nastupují zpět na hrací plochu. Druhý poločase začne zanedlouho.
     
    Statistiky po prvním poločase

    Očekávané góly: 1.39:0.26
    Střely: 9:7
    Střely na branku: 1:0
    Přímé kopy: 7:11
    Rohové kopy: 5:4
    Ofsajdy: 4:0
     
    První poločas klání 19. kola italské Seria A mezi Lecce a Cagliari je za námi. Úvodní část utkání nepřinesla mnoho fotbalové krásy, naopak mnoho faulů a nepřesností. Oba týmy si vypracovali šance ze standardních situací. Jedinou přetavili v branou domácí, když si v 31. minutě na centr Oudina z rohového kopu naskočil Gendrey, jenž zařídil vedení Lecce 1:0 po poločase.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Augello na poslední chvíli po brejku likviduje centr po zemi a sráží ho za vlastní bránu. Rohový kop pro domácí družstvo.
     
    45
    Až teď pálil z velké vzdálenosti Prati, ale takhle to rozhodně nepůjde. Střela mířila asi deset metrů od domácí branky.
     
    45
    Balón zůstává na kopačkách hráčů Cagliari, kteří sice kombinují, ale k zakončení na branku se prozatím nedostali.
     
    43
    Přichází závěrečný tlak prvního poločasu ze strany Cagliari. Hosté kombinují na útočné polovině a pomalu postupují vpřed.
     
    42
    Oristanio si nedal pozor a je mu tak odpískán další faul. Přímý kop pro Lecce.
     
    41
    Pozemní centr z pravé strany vyslali domácí do vápna Cagliari, kde míč odvrátil do zamezí obránci. Další aut pro Lecce.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut. Massa zastavuje hru po nedovoleném zákroku na půlící čáře.
     
    39
    Rozehrávka od rohového praporku i na druhé straně. Falcone vyboxoval balón na hranici velkého vápna, následoval pak pumelice vysoko nad branku.
     
    38
    V rychlosti se hra přelila na druhou stranu, kde byl k vidění rohový kop a po něm obrovská šance, když domácí nedokázali nadvakrát zakončit z velké blízkosti!
     
    37
    Domácí obrana teď zafungovala na jedničku. Průnikovou přihrávku nejprve zachytil jeden z obránců, na které pak navázal Gendrey, jenž srazil centr.
     
    35
    Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Alberto Dossena), který ve vzdušném souboji trefil spoluhráče.
     
    35
    Centr z levé strany hloubi pole přinesl souboj ve vápně, po kterém se hosté dožadovali penalty, ale rozhodčí Massa dává jasně najevo, že se o faul nejednalo. Falcone si připravuje balón k odkopu.
     
    34
    Ani další pokus Cagliari nevyústil ve velkou příležitost. Domácí obránci si dali pozor a posílají balón do zámezí. Autové vhazování.
     
    32
    Hosté chtěli rychle odpovědět. Tvrdá rána z velké vzdálenosti ale nemířila mezi tři tyče. Odkop od branky pro Lecce.
    31. Valentin GENDREY - 1:0
     
    31
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení! Lecce využilo rohového kopu, když přesný centr Oudina skončil na hlavě nikým nebráněného VALENTINA GENDREYHO, jenž z velké blízkosti nasměroval míč za záda brankáře Scuffera, jenž neměl žádnou šanci na hlavičku zareagovat. Asistence: Rémi Oudin.
     
    30
    Autové vhazování mířilo až do vápna Lecce, kde si poradili domácí stopeři, kteří balón odvrátili na rohový kop.
     
    28
    Ani tentokrát to hostům ale nevyšlo vůbec ideálně. Rána zpoza vápna skončila v připravené zdi a po delší době mohou směrem vpřed postupovat hráči v červenobílých dresech.
     
    27
    Petagna táhl míč středem směrem k brance Lecce, ale byl zatažen za dres Kabou. Cagliari tak má k dispozici další přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    26
    Souboj v kruhovém středu končí faulem. Cagliari se dostane zpět k míči.
     
    24
    Na druhé straně sražená rána skončila za brankou Lecce a byl k vidění rohový kop. Stejně jako v předešlé akci na opačné straně končí míč v náruči brankáře.
     
    23
    Ze středu pole přišel centr na pravou stranu velkého vápna, kde hlavou směřoval jeden z hostů míč před branku Lecce. Tam byl nejdříve ze všech ve vzduchu Falcone, jenž míč lapil do rukavic.
     
    22
    Viola končí na zemi po tvrdém zákroku ve středu hrací plochy. Cagliari bude mít k dispozici standardní situaci z velké dálky, která nepovede k přímému zakončení na branku.
     
    21
    Nandez táhl rychlý protiútok po pravé straně, ale ve velké rychlosti ve snaze centrovat poslal míč někam na tribuny. Falcone si tak vezme na starost další odkop od branky.
     
    20
    Krstovič si nyní počínal nedovoleně a uvidíme další rozehrávku Cagliari. Hra je teď hodně kouskována malými fauly, které rozhodně na kráse utkání nepřidávají.
     
    18
    Hlavní arbitr Massa nachytal v ofsajdovém postavení Strefezzu. Míč poputuje na kopačky hostujícího celku.
     
    17
    Pokus domácích z delší vzdálenosti opět provázel mnoho nepřesnosti. Scuffet tak může zůstat v klidu, další zákrok si nepřipíše a pouze opět rozehraje od vlastní branky.
     
    16
    Hodně nepřesností prozatím vidíme na obou stranách. Centr z pravé strany skončil daleko za brankou Cagliari. Rozehraje Scuffet od vlastní branky.
     
    15
    Středopolař Cagliari zvolil přímé zakončení, které srazila domácí obrana. Následovala ještě rána z voleje od jednoho z hráčů hostujícího družstva, která ale mířila hodne mimo.
     
    13
    Nebezpečná standardní situace pro Cagliari po tvrdém přistrčení před velkým vápnem domácího týmu. Rozehrávat bude Viola.
     
    12
    Po kratší odmlce se dostávají k míči hosté, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    11
    Lecce pak po rozehrávce dostalo možnost zakončovat z hranice velkého vápna, ale ani tentokrát první střela na bránu nepřijde.
     
    10
    Táhlý centr z pravé strany mířil na hlavu Gonzaleze, ale domácí obrana si s tímto centrem poradila. Následovat tak bude rohový kop, tentokrát pro domácí mužstvo.
     
    8
    Lecce se dostali s míčem do vápna, kde nadělalo soupeři velké problémy, avšak střelecky neuspěli. Obránci Cagliari vytlačili domácí z vápna, ale následně faulovali u pomezní čáry. Přímý kop pro US Lecce.
     
    7
    Útočná snaha domácích zastavena dalším postavením mimo hru. Hosté pak sázeli na další dlouhý balón po lajně, ale míč končí pouze v zámezí. Uvidíme altové vhazování Lecce.
     
    6
    Další pokus o rychlý útok aktivnějším hostům nevyšel. Vysoký balón bez problémů sebral ve vápně gólman Falcone, ten rychle rozehrává a Lecce mohou postupovat směrem vpřed.
     
    5
    První větší příležitost tohoto utkání! Dlouhý nákop z hloubi pole od Nandeze našel hlavu jednoho z jeho spoluhráčů, jenž zakončoval jen těsně vedle.
     
    4
    Třetí rozehrávka pro hosty od rohového praporku. Centr z levé strany nadzvedl jeden z obránců nad vlastní branku.
     
    4
    Ten už nepřišel žádné nebezpečí. Míč míří do náruče brankáře Falconeho, který bude vykopávat od vlastní branky.
     
    3
    Jeden z domácích skvěle zasáhl ve vlastním vápně a centr z rohového kopu srazil za vlastní branku, uvidíme tedy druhý rohový kop pro Cagliari v tomto utkání.
     
    2
    Po rychlém protiútoku na druhé straně uvidíme první rohový kop pro Cagliari.
     
    1
    Domácí se po rozehrávce dostali k dlouhému nakopu za obranu, útočník Lecce však byl načapán v ofsajdovém postavení, následuje rozehrávka hostů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dobrý podvečer! Ještě jednou Vás vítám u textového přenosu z 19. kola italské Serie A, ve kterém se střetne domácí Lecce proti hostům z Cagliari.
     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Falcone – Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo – Gonzàlez, Ramadani, Kaba – Oudin, Krstović, Strefezza (C).
    Náhradníci: Brancolini, Samooja – Almqvist, M. Beriša, Blin, Dorgu, Faticanti, Listkowski, Piccoli, Smajlović, Venuti.
    Trenér: D'Aversa R.

    Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Goldaniga, Dossena, Augello – Nández, Prati, Makoumbou – Viola – Oristanio, Petagna.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Azzi, Deiola, Di Pardo, Chatzidiakos, Mancosu, Obert, Pavoletti, Pereiro, Sulemana, Wieteska.
    Trenér: Ranieri C.

    Rozhodčí: Massa D.
     
    Cagliari Calcio

    Hostující celek nasbíral prozatím čtrnáct bodů a náleží mu tak osmnáctá příčka z dvaceti, tedy první sestupová. Cagliari nastřílelo doposud šestnáct branek a inkasovalo jednatřicet, což je druhé největší číslo z nejvyšší italské soutěže. Forma z posledních utkání není ideální, Calcio nevyhrálo ani jedno ze tří závěrečných zápasů minulého roku, pouze jednou remizovalo na domácím poli proti Empoli. Hráčem, jenž vsítil v dresu Cagliari v tomto ročníku nejvíce branek je rovněž čtyřgólový útočník Leonardo Pavoletti.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Cagliari – Empoli 0:0
    Verona – Cagliari 2:0
    Neapol – Cagliari 2:1
     
    US Lecce

    Domácí tým má na kontě po osmnácti odehraných kolech dvacet bodů, které je řadí na třináctou příčku Serie A. Lecce v probíhajícím ročníku nastřílelo devatenáct branek, naopak jich inkasovalo čtyřiadvacet. Na sestupující příčky majÍ Giallorossi náskok šesti bodů a právě jejich dnešní soupeř figuruje na prvním sestupovém místě. Nejlepším střelcem domácího mužstva je se čtyřmi brankami černohorský útočník Nikola Krstovič.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Atalanta – Lecce 1:0
    Inter - Lecce 2:0
    Lecce – Frosinone 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Mitáš

    Branky: 31. Gendrey (Oudin) – 68. Oristanio (Viola)

    Karty:   67. Strefezza (LCC) – 35. Dossena (CAG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 20:14.
    US Lecce: Falcone – Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo – Gonzàlez (79. Blin), Ramadani, Kaba – Oudin (86. Dorgu), Krstović (79. Piccoli), Strefezza (C) (70. Almqvist).
    Náhradníci: Brancolini, Samooja – M. Beriša, Faticanti, Listkowski, Smajlović, Venuti.

    Trenér: D'Aversa R.

    Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Goldaniga, Dossena, Augello – Nández, Prati, Makoumbou (89. Deiola) – Viola – Oristanio (86. Di Pardo), Petagna.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Azzi, Chatzidiakos, Mancosu, Obert, Pavoletti, Pereiro, Sulemana, Wieteska.

    Trenér: Ranieri C.

    Rozhodčí: Massa D.
    bahis siteleri