HC Slovan – Trenčín 5:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Humenné 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 1:4 (kon.)
Zvolen – Nitra 4:3 (1:0 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Košice – Michalovce 2:3 (kon.)
konec
HK Spišská Nová Ves
6:3 (1:0, 4:1, 1:2)
HC 19 Humenné
sk Neděle 18.02.2024, 16:00 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Spišská potvrdila pozíciu favorita a zvládla zápas, v ktorom sa to od nej čakalo. Dlhší čas čakali Spišiaci na presvedčivejšie víťazstvo. Humenné je už jednou nohou späť v druhej najvyššej súťaži. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (18:26:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:20
    Humenné dáva gól! Nováčik ešte v sebe našiel nejaké zvyšky síl, z ktorých profituje. Pokojom a skúsenosťami sa prezentoval VADIM PERESKOKOV. Prišiel pred Suráka, vymiešal ho a rozvlnil sieť. Asistencie: Denis Paršin a Matthew Sredl.
     
    Reklamná prestávka.
     
    56:49
    Humenčania už toho majú plné zuby. Nedá sa povedať, žeby sa na to vykašlali, ale jednoducho po kondičnej stránke vyzerajú unavene.
     
    54:49
    Humenné dáva gól! Na 2:6 znižuje Fín HANNU KURU. Pri tejto koncovke mal i potrebné šťastie. Bez asistencie.
     
    54:32
    Pereskokov si vylepšil palebnú pozíciu z vrchu kruhov. Strelecký pokus bol tvrdý, o čom svedčil zvuk zadného mantinelu.
     
    53:47
    Humenné hrá s piatimi hráčmi.
     
    53:21
    Majdan priamo ohrozil Kozela, ktorý sa nemohol dostať k puku. Za dorážkami ešte aktívne išli Nellis i Džugan, ale bez želaného výsledku.
     
    51:47
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Sredl – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    Dnešný zápas sleduje 2847 divákov.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:54
    Novota si dovolil strelecký pokus od modrej čiary zľava. Súperova obrana zasiahla, puk sa ocitol na ochrannej sieti a Pacalaj ešte ironicky viackrát búchal hokejkou o ľad, že očakával spoluprácu.
     
    49:07
    Hra Spišskej poriadne naberá na obrátkach. Vidno, že hostia už sčasti rezignovali. Teraz so zatajeným dychom stál v bránke Kozel, ktorý nemal prehľad o puku, ale napokon ho domáci vystrelili vysoko.
     
    48:03
    Spišská Nová Ves dala gól! IGOR MEREŽKO sa musel vytočiť do bekhendovej pozície v tesnej blízkosti brankára Humenného, ktorému nasadil zakončenie do pravého horného rohu. Bakoš sa tak môže radovať zo štvrtého bodu v zápase, keď mu posielal finálnu nahrávku. Asistencie: Olivier Archambault a Martin Bakoš.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:19
    Rapáč dlho držal puk, ale zvládol bránenie protihráča, ktorý sa mu od chrbta pokúšal ho odobrať. Neúspešne. Domáci kapitán našiel Björkunga a Kozel si pripísal úspešný zákrok.
     
    45:31
    Džugan mal v ponuke Burgessa aj Bortňáka. Ale ani jeden z týchto hráčov nedokázal predviesť finálne zakončenie spred bránkoviska.
     
    44:25
    Martinovi Bakošovi chýba jeden gól, aby zavŕšil hetrik! Bol by druhý v ročníku! Na to si ešte počká, pretože zmaril mu ho Linet výborným bránením a prispel k tomu i Kozel!
     
    43:49
    Zemplínčania mali dve šance, ale ani z jednej neznížili! Novota zakončoval po prihrávke Pereskokovova nad bránku! A následne opäť ten istý hráč umožnil teč Paršinovi, ktorý zastavila tyčka!
     
    42:27
    Postavenie mimo hry Humenného. Vhadzovanie pred striedačkou Spišiakov.
     
    40:28
    Humenská akcia, na ktorej konci bol Hannu Kuru! Vypálil zblízka, ale nepočítal s tým, že Surák predvedie efektný semafor!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 17:53.
     
    Rysy si vypracovali komfortný náskok a už by im víťazstvo nemalo ujsť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:36
    Spišská Nová Ves dala gól! Trestné strieľanie bolo v rukách MARTINA BAKOŠA. Urobil to skúsene a na istotu ľahkou strelou po ľade k ľavej žŕdke. Bez asistencie.
     
    38:36
    Róbert Džugan v samostatnom nájazde! Domáceho krídelníka súper fauloval! Rozhodca Vladimír Goga nariadil trestné strieľanie!
     
    38:07
    Pri humenskej striedačke vybojoval puk Burgess. Krížom cez stredné pásmo vysunul po pravej strane Valacha, ale tomu sa nepodarilo trafiť opačný roh Kozelovej brány.
     
    35:54
    Humenné dáva gól! Filip Surák už neoslávi čistý štít. Hostia boli trpezliví a verili, žeby to mohla byť úspešná presilovka. JAKUB LINET si pripísal 13. presný zásah v sezóne. Asistencie: Denis Paršin a Juri Sergijenko.
     
    35:35
    Pekná súhra humenských hráčov, no Surák naďalej drží nulu. Kuru vzdušným pukom našiel Pereskokovova, ktorý vymyslel zadovku pre Sergijenka s okamžitým streleckým pokusom.
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:35
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Groch – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:47
    Spišská stratila tretinu. Šoltés získal puk, ale Nellis ho zahnal k mantinelu. Domáci sa vrátili dopredu cez Archambaulta, no bekhend zblízka nezakotvil v bránke hostí.
     
    31:10
    Spišská Nová Ves dala gól! Útočník Jakub Linet o niečo skôr opúšťa trestnú lavicu. Hostia ponúkli veľa času IGOROVI MEREŽKOVI. Jeho silnou stránkou sú skvelé strely zápästím a Kozel už iba našiel puk v sieti. Asistencie: Todd Burgess a Martin Bakoš.
     
    30:55
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    30:04
    Spišská Nová Ves dala gól! Presne, ako sa otvorili dvierka Miroslavovi Novotovi, zakončoval z ostrého uhla sprava TODD BURGESS a uspel ponad rameno Kozela. Asistencia: Olivier Archambault.
     
    30:03
    Humenné hrá so štyrmi hráčmi.
     
    29:37
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Linet – 2 min., podrazenie.
     
    28:55
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Bakoš – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    28:27
    Sergijenkov presun pomohol Humennému oslobodiť sa. Od jeho korčúľ vyletel puk von z tretiny, keď vypálil Martin Bakoš.
     
    28:03
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Novota – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:11
    Brankár Patrik Kozel je oporou nováčika v týchto chvíľach. Zakončenie Róberta Džugana hlavičkoval nad bránku.
     
    27:04
    Humenné hrá s piatimi hráčmi.
     
    26:00
    Prudký projektil Martina Bakoša z ľavej strany! Kozel to dostal do ľavého ramena, puk ešte poskakoval, ale domácim sa nepodarilo preniknúť do dorážky!
     
    25:04
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Kozel – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
     
    25:04
    Branislav Rapáč nepridá tretí gól v sezóne! Rozhodcovia rozpažili po dôslednom preskúmaní videa!
     
    25:04
    Rapáčova strela z uhla padla, keď bránka Humenného nebola vo svojom postavení! Nastala polemika ohľadom tohto momentu! Arbitri ukázali, že idú skontrolovať videozáznam!
     
    24:50
    Kale Kerbashian zoči-voči humenskému brankárovi! Snažil sa ho pokoriť klasickým bekhendovým blafákom hore, ale nepodarilo sa mu to!
     
    24:22
    Pekným spôsobom dostali hostia do malého nájazdu rozbehnutého Kuruho. Fínovi sa nepodarilo ohroziť Suráka, pretože si pred ním kľakol Valach a jeho správu urobil za neho.
     
    22:30
    Spišská Nová Ves dala gól! Merežko vyslal jednu zo svojich kvalitných striel švihom. MICHAEL VANDAS sa ako posledný dotkol puku a Kozel nemal šancu chytiť to. Asistencie: Igor Merežko a Dalibor Bortňák.
     
    21:12
    Nádherná krížna prihrávka Burgessa, ktorá prešla cez viacero hokejok na ľavé krídlo k Archambaultovi. Kanadský produktívny útočník je ale občas rýchlejší než puk, a to bol tento prípad. Ofsajd.
     
    20:29
    Dávid Šoltés si vychutnal v osobnom súboji Romaňáka. Domáci obranca je robustnejšej postavy a nemal problém s udržaním rovnováhy. Bola to pekná momentka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 16:51.
     
    Ešte jeden gól mohol padnúť do prvého klaksónu. Spišiaci tlačili v záverečných sekundách, no Björkung pálil mimo, a potom puk neposlúchal Vandasa. Favorit ale je vo vedení, čo je pre neho dôležité. Zemplínčania sú vo veľmi ťažkej situácii.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:33
    Merežkov presný puk robil komplikácie hosťom, pretože Bakoš získal priestor na koncovku, no Kozel skončil na zadku i s pukom vo svojej moci.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:21
    Spišská mala príležitosť navýšiť svoje vedenie! Róbert Džugan sa nachádzal v záklone, ale predsa chcel z toho vyťažiť maximum! Protismernou strelou však neprekonal Kozela!
     
    16:18
    Jakub Meliško skúsil hybridný icing, ktorý nevyšiel. Spišská sa sťahuje pred bránku Patrika Kozela. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
     
    15:19
    Šikovná akcia Spišiakov. Juraj Majdan šprintoval dopredu, ale už videl, že bude dostúpený. Dal puk pod seba Merežkovi, ktorý z prvej preniesol krížne na Kerbashiana. Jeho presnú strelu schoval Kozel do lapačky.
     
    14:09
    Spišská Nová Ves dala gól! Archambault sa zapojil do hry, ale sledoval nájazd MARTINA BAKOŠA, ktorý zakončil medzi betóny Patrika Kozela. Asistencie: Anthony Nellis a Victor Björkung.
     
    14:05
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    13:39
    Spišiaci sa pokúšajú mať pod kontrolou vlastnú modrú čiaru. Bránia ju veľmi dobre, Sergijenko je s pukom v stredovom kruhu.
     
    12:48
    Možno si Vandas pomohol faulom proti Sredlovi, ktorému zobral puk a hádzal ho pred bránku, ale nenašiel správneho adresáta a ani rozhodcovia na to nereagovali.
     
    12:05
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Archambault – 2 min., podrazenie.
     
    11:15
    Linet sa musel na chvíľu zhostiť postu obrancu, ale platnejší je v útoku. Bakoša neubránil, ktorý cez neho nebezpečne vystrelil na bližšiu žŕdku Kozela, keď ho vyzval Archambault.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:41
    Adam Lapšanský znovu túžil predviesť tzv. forsbergovku, ako to urobil minule v zápase s Banskou Bystricou! Tu mu to nevyšlo, pretože ho ubránil Björkung!
     
    10:11
    Paršin si veril proti Valachovi. Ten mu dovolil zájsť do rohu hracej plochy a následne odtiaľ aj vyjsť, no potom ho razantným spôsobom odstavil.
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:29
    Handlovský prikorčuľoval za bránu Spišskej, ale bol tam aj brankár Surák. Vystrčil hokejku, no puk nezískal.
     
    08:01
    Bývalý útočník domácich Hannu Kuru sa chcel gólovo pripomenúť! Skoro mu vyšla individuálna snaha! No opäť skvelo zabral Surák svojim betónom!
     
    07:57
    Humenné hrá s piatimi hráčmi.
     
    07:13
    Bakoš sa zamotal pri mantineli a okamžite viseli na ňom dvaja súperovi hráči. Branislav Rapáč neskoro priskočil na pomoc. Hosťujúce oslabenie je naozaj výborné.
     
    05:57
    Polovicu oslabenia majú hostia úspešne za sebou. Tentoraz vyhnal Rysy preč z pásma obranca Sredl.
     
    04:55
    Humenčania bránia vynikajúco. Merežko prešiel po celej ľavej strane a presunul sa vpravo. Pri mantineli sa jeho putovanie skončilo.
     
    04:27
    Myklucha ostal v ľavom kruhu. Hneď na neho prišla Bakošova prihrávka a delovka bez prípravy. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    03:57
    Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
    Foss – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    03:37
    Nováčik potreboval striedať. Zo stredného pásma vyhadzoval puk dopredu Kristián Horvát. Čerstvé sily prichádzajú na ľadovú plochu.
     
    02:37
    Zemplínčania smerovali do druhej útočnej akcie. Dominik Borov prenikol s pukom dovnútra ľavého kruhu, no zamieril do nôh Ališauskasa.
     
    01:21
    Domáci hokejisti znemožňovali výhľad brankárovi Patrikovi Kozelovi. Šimon Groch sa rozhodol pre strelu zápästím od modrej čiary. Dorážka sa ponúkala Rapáčovi, ale netrafil puk.
     
    00:38
    Hostia hrajú o všetko, pretože chcú ešte poskočiť na jedenástu priečku. Ryan Foss si vypracoval peknú šancu po účinnej kľučke, ale zasiahol iba Surákov betón.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Björkung, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Bakoš – Džugan, Myklucha, Burgess – Majdan, Kerbashian, Rapáč – Hamráček, Bortňák, Vandas.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    HC 19 Humenné: Kozel – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Thomka – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Ragan, Borov – M. Krajňák.

    Tréner: Martin Štrba.

    Rozhodca: Crman, Goga – Jurčiak, D. Konc ml.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 45. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Humenným.

    HK Spišská Nová Ves


    Dočkali sa. Hokejisti Spišskej prelomili nelichotivú sériu siedmich prehier po sebe. Podarilo sa to proti Zvolenu, ktorý vyhrával, ale následne len doťahoval. O ukončení čiernej série rozhodol Olivier Archambault z nájazdu, keď chladnokrvne prestrelil Kupskeho. Zároveň gólovo oslávil svoje 31. narodeniny. Spišiaci získali dva body. Na konte ich majú celkovo 76 a patrí im tretia pozícia.

    HC 19 Humenné

    Šance Humenčanov na záchranu sa postupne vzďaľujú. Kým Humenné prehralo s popradským lídrom 2:5, jedenáste Nové Zámky šokovali Banskú Bystricu a pod Urpínom uspeli 2:1. Zemplínčania to v tejto sezóne vedeli na Spišiakov predovšetkým na svojom ľade. Vonku nevyhrali ani raz.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 15. Bakoš (Nellis, Björkung), 23. Vandas (Merežko, Bortňák), 31. Burgess (Archambault), 32. Merežko (Burgess, Bakoš), 39. Bakoš (TS), 49. Merežko (Archambault, Bakoš) – 36. Linet (Paršin, Sergijenko), 55. Kuru, 58. Pereskokov (Paršin, Sredl)


    HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Björkung, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Bakoš – Džugan, Myklucha, Burgess – Majdan, Kerbashian, Rapáč – Hamráček, Bortňák, Vandas.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    HC 19 Humenné: Kozel – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Thomka – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Ragan, Borov – M. Krajňák.
    Trenér: Martin Štrba.

    Rozhodčí: Crman, Goga – Jurčiak, D. Konc ml.

    Diváci: 2847.
    bahis siteleri