Třinec – Pardubice 4:3 (1:0 po s.n.) | K. Vary – Sparta 5:1 (kon.) | Motor ČB – Kladno 5:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:6 (0:2, 3:1, 1:3)
HC Kometa Brno
Pátek 01.03.2024, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky hokeje a české extraligy především! Páteční podvečer nabídne předposlední kolo základní části naší nejvyšší soutěže. Společně budeme v tomto přenosu sledovat přímý souboj o čtvrté místo v tabulce, které zaručuje postup rovnou do čtvrtfinále. Utkání mezi domácími Bílými Tygry a HC Kometou Brno začíná v 17:30!
     
    Bílí Tygři Liberec
    Z posledních pěti utkání mají Severočeši bilanci tří vítězství s plným bodovým ziskem, jednu prohru v základní hrací době a jednu v prodloužení.

    Tento výčet odšpuntovali dvěma jasnými triumfy v poměru 6:2 nad Litvínovem a 7:2 nad Kladnem. O mnoho horší byl poté výjezd Liberce do Pardubic, kde schytaly šelmy od lídra soutěže debakl 1:7. Na domácím ledě měli následně prostor pro nápravu a proti Vítkovicím vedli dokonce 3:0. Ridera ale dala vzpomenout na bosenský fotbalový klub Zrinjski Mostar a stejně jako on duel nakonec otočila a ovládla v přidaném čase 4:3. Už to vypadalo, že jsou svěřenci Filipa Pešána ze souboje o elitní čtyřku pryč, když na ledě Olomouce ztráceli 0:2, klání ale dovedli do vítězného konce a i díky třem gólům Jakuba Rychlovského zvítězili 5:2.

    Aktuálně se tak nachází v tabulce na průběžném šestém místě a na čtvrtou příčku zajišťující vyhnutí se předkolu ztrácí dva body.

    Nejproduktivnější hráči Liberce:
    Tomáš Filippi (24+35)
    Jakub Rychlovský (24+18)
    Adam Najman (11+30)

    Speciální formace:
    Přesilovky: 19,50 % (11. místo)
    Oslabení: 79,35 % (8. místo)
     
    HC Kometa Brno
    Moravané mají za posledních pět kol obdobnou bilanci, kdy nasbírali tři výhry a dvě porážky. Dvě ze tří vítězství zaznamenali v samostatných nájezdech a padli dvakrát v případě, kdy nevyzráli na soupeřova brankáře.

    Vše nicméně začalo na ledě pražské Sparty, kde svého rivala přetlačili 5:4 v samostatných nájezdech, v následujícím utkání poté podlehli ve Vítkovicích 0:4. Chuť si spravili ovládnutím klání v Olomouci taktéž v dovednostní disciplíně 4:3 a poté jasnou výhrou doma proti plzeňské Škodovce 5:1. Zmiňovanou pětizápasovou sérii uzavřeli dalším duelem ve svatostánku Ridery, ani tentokrát ale nenašli recept na gólmana Lukáše Klimeše, vévodícímu extraligovým brankářům v úspěšnosti.

    Nyní tak Brňané s 81 body uzavírají čtyřku mužstev postupujících rovnou do čtvrtfinále a mají náskok jednoho bodu na páté České Budějovice. Na paty jim však dýchá také dnešní liberecký sok a lehce ještě také litvínovská Verva.

    Nejproduktivnější hráči Brna:
    Jakub Flek (18+26)
    Lukáš Cingeľ (13+21)
    Kristián Pospíšil (17+16)

    Speciální formace:
    Přesilovky: 21,23 % (5. místo)
    Oslabení: 79,75 (7. místo)
     
    Koho sledovat
    Na straně šelem nelze nezmínit Jakuba Rychlovského, který se vypracoval v jednoho z nejklíčovějších forvardů svého týmu. Se 24 góly drží společně s Tomášem Filippi prvenství mezi extraligovými střelci. V posledním duelu na ledě Olomouce navíc vsítil hattrick, čímž významně pomohl k obratu Tygrů.

    V závěru ledna se do brněnské svatyně navrátil po zranění brankář Dominik Furch a svými výkony mnohdy deptá střelce soupeřů. V průměru inkasuje lehce přes dvě branky za zápas a úspěšnost zákroků šponuje nad 92 procent. To jej činí v této statistice pátým nejlepším gólmanem soutěže.
     
    Páteční souboj na ledě Home Credit Areny je nepochybně právem titulován šlágrem kola. V předchozích vzájemných zápasech aktuálního ročníku se vždy radovala z výhry Kometa. Učiní Tygři této statistice přítrž a zdolají Brno poprvé v sezóně, aby se při ideální konstelaci výsledků vyšvihli na čtvrté místo?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Melancon, Galvas, Knot, Ivan, Budík, Derner – Bulíř (A), Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner (C), Vlach, Hawryluk – Kel. Klíma, Šír, Zachar.
    Trenér: Filip Pešán

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Osburn – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Kollár, Moses – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Kajínek, Rampír.
     
    Do libereckého Klubu legend dnes přibudou další dvě ikony tygří organizace, a to Jan Víšek a Jiří Jaroš. Před úvodním buly tak budou uvedeni do této skupiny vybraných hráčů Liberce.
     
    Ceremoniál uvedení Víška a Jaroše do Klubu legend je za námi, a tak po zaznění české státní hymny započne i dnešní utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Flek to zkoušel na Hrenáka z pravé strany, trefil ale jen bránícího Iana McCoshena.
     
    00:30
    Nahození Lukáše Kaňáka uklidil Hrenák do rohu.
     
    01:00
    Do útočné třetiny se dostávají také šelmy, kde se pobyt stará domácí druhá letka.
     
    01:06
    První větší šance na straně Komety! Tomáše Galvase obelstil americký forvard Steve Moses a zkoušel to na libereckého gólmana bekhendovým blafákem, ten ale ukázal, že není žádná nehybná ježura a útočníka vyčapal.
     
    02:00
    Jaroslav Vlach to mohl zkusit z levého kruhu, kotouč ale na Furcha nedostal ideálně.
     
    02:39
    Vyjetí Faško-Rudáše zpoza klece Brna skončilo vystřelením puku do vzduchu a hrací předmět se následně odvalil směrem ven ze třetiny hostů.
     
    03:14
    Tažená střela Jana Šíra nebyla plnohodnotná kvůli dobré obranné práci Lukáše Kaňáka, a tak puk skončil jen na zadních prknech.
     
    03:36
    Zakázané uvolnění šelem znamená přesun buly před Hrenáka.
     
    04:00
    Flynnův pokus z levé strany narazil na pohotového Furcha, který tasil svou vyrážečku.
     
    04:44
    Marek Ďaloga popustil uzdu svým útočným fantaziím a pokoušel se prodrat do střely z levé strany, tu ale uklidil do ochranné sítě Michal Ivan.
     
    05:00
    Kometa se usadila v liberecké třetině, kde operuje se svou třetí formací.
     
    05:30
    Tygři se dokázali dostat z vlastního pásma a dokonce i zaútočit, nicméně na kotouči je nyní znovu Kometa.
     
    05:53
    Po teči Zdeňka Okála ze slotu zvoní za Hrenákem tyčka! Brněnský forvard vložil svou hůl z nahození od pravých prken a domácí brankář může být rád, že kotouč nenasměroval o pár centimetrů jinak.
     
    06:15
    Střely na branku – 4:5.
     
    06:17
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští jdou do vedení po nenápadné střele MARTINA ZAŤOVIČE ihned po vyhraném buly! Lukáš Cingel na něj poslal kotouč na vrcholek levého kruhu a přes clonu tvořenou vlastními hráči neměl Dávid Hrenák šanci střelu mezi ruku a tělo zachytit. Asistence: Lukáš Cingel.
    Zaťovič M., Cingel L., Ščotka J., Flek J., Holland R.
    Zachar M., Šír J., Klíma Kel., Melancon T., Knot R.
     
    06:54
    Obrovský závar před brněnskou svatyní! Druhá domácí letka měla hned několik příležitostí ke srovnání, kdy se v zakončení postupně vystřídali Flynn, Ivan a Rychlovský, všechny pokusy ale buď zneškodnil Furch, nebo mu pomohl zahuštěný prostor jeho brankoviště.
     
    07:32
    Průjezd Bulíře do pásma byl úspěšný, za brankou Furcha jej ale na led nedovoleně poslal Greg Moro, který míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    07:36
    Krátce po začátku liebrecké první přesilovky v utkání hledal Adam Najman křižnou nahrávkou na pravém kruhu Jakuba Rychlovského, jeho střelu ale Furch hokejkou vyrazil mimo hrací plochu.
     
    08:04
    Brňanům se ale nyní podařilo touš dostat ze své třetiny dvakrát v krátkém rozmezí.
     
    08:22
    A Kometě se do vydařilo i nyní, a tak na led přichází liberecká druhá přesilovková lajna.
     
    08:54
    Birner hledal ve slotu Michala Bulíře, tomu ale rána z první vůbec nesedla a puk se spíše jen došoural k Furchovi, který neměl problém se zákrokem.
     
    09:15
    Kometa se znovu osvobozuje poté, co vyhazuje kotouč z nevydařené liberecké kombinace.
     
    09:32
    Liberec je znovu kompletní.
     
    09:55
    Do nahození Kellyho Klímy z pravé strany vkládal své náčiní Jaroslav Vlach a tato teč nadělala Furchovi značné obtíže, přesto ale kotouč zachytil.
     
    10:22
    Moses uvolnil nahrávkou do slotu možnost pro střelu z režie Andreje Kollára, ten ale zamířil jen nad horní růžek.
     
    10:36
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté utíkají do dvoubrankového náskoku! Volného ANDREJE KOLLÁRA, který si najížděl do dobré pozice v mezikruží, našel zpoza branky Kristián Pospíšil a Kollár své zakončení k bližší tyči nepromarnil. Asistence: Kristián Pospíšil.
    Kollár A., Pospíšil K., Moro G., Moses S., Osburn Z.
    Bulíř M., Filippi T., McCoshen I., Faško-Rudáš M., Galvas T.
     
    11:24
    Domácí se snaží o snížení rychlým přechodem před Furcha, tentokrát jsou ale vyhnáni pryč.
     
    12:02
    Ofsajdové postavení hostujícího mužstva.
     
    12:02
    Střely na branku – 10:8.
     
    12:26
    Flek hledal na protější straně Martina Zaťoviče, tomu ale k zachycení pobídky chyběl dobrý metr a půl.
     
    13:14
    Moses se zkoušel procpat do slotu zpoza brankové čáry, včas jej ale od tohoto úmyslu odstavil Michal Ivan.
     
    13:42
    Kotouč teď projel velmi nebezpečně libereckým brankovištěm poté, co jej sem vyslal Kristián Pospíšil! Hrací předmět se ale nakonec projel až téměř do protějšího rohu.
     
    14:45
    Pobyt Liberce v pásmu Komety není alespoň v první části nikdy nikterak dlouhý, hosté totiž ukazují, že jsou značnými experty na defenzívu.
     
    15:13
    Holland to zkusil od modré, orazítkoval ale jen mantinel za Hrenákem.
     
    15:34
    Ian McCoshen se dostal do ideální palebné pozice ve slotu, jeho nebezpečný pokus ale mířil přímo do Furchovy lapačky, a tak neměl brněnský gólman potíže se zákrokem.
     
    15:48
    Ronald Knot si našel ve třetině hostů rozjetého Adama Zbořila a trefil jej nevybíravým zákrokem kolenem na koleno. Sudí si celou situaci prohlédli ještě na videu a domácímu bekovi napálili trest na pět minut do konce utkání. Velmi krušné chvíle pro Liberec, tohle bude pro tygří barvy s pětiminutovým nekončícím oslabením běh na dlouhou trať.
     
    16:20
    Liberec zahájil oslabení vyhozením, Kometa se ale do jejich pásma záhy vrátila.
     
    16:45
    Brněnskou rozehrávku napadá ve své útočné třetině Marek Zachar, který tak odvádí velmi dobrou práci.
     
    17:14
    Flek z pravé strany posílal puk na branku na svého kapitána Martina Zaťoviče, aby mohl puk tečovat, trefil ale jen jeho ruku.
     
    18:00
    Brno se stále drží v libereckém pásmu, domácí se ale soupeři zatím zdatně brání.
     
    18:18
    A dobrou defenzívu nyní podtrhují i dalším úspěšným vyhozením! Z jejich početní nevýhody tak zbývá již méně než polovina.
     
    19:00
    Tahle přesilovka se Kometě zatím moc nedaří, zato Libereckým se zadařilo kotouč již poněkolikáté vyslat přes všechny čáry.
     
    19:33
    Dopředu nyní naopak mohli vyjet Klíma s Budíkem, druhý jmenovaný ale útočnou modrou přejel o něco dříve, a tak se píská ofsajd. To ale může domácím vyhovovat, jelikož se dostali dále od své klece.
     
    19:57
    Těsně před koncem periody dostal nabito na ránu z první Jan Ščotka, jeho pokus ale schoval v náruči Dávid Hrenák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část se lépe vydařila hostům, kteří vedou po brankách Martina Zaťoviče a Andreje Kollára 2:0. Maskoti Komety, tedy Nanuk a Kometka, by bývali byli s takovým výsledkem po první periodě spokojeni. Posledních pět minut si Moravané okořenili i pětiminutovou přesilovkou po faulu kolenem od Ronalda Knota, Tygři se však zatím této nevýhodě úspěšně brání. Zbylých 38 sekund si ale Brněnští ještě přenesou do prostřední dvacetiminutovky.

    Druhá třetina začne zhruba v 18:28.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhou třetinu zahájili hosté vyhraným buly a s kotoučem vyjeli do pásma Liberce.
     
    20:20
    Jan Ščotka vypálil bez přípravy z pravé strany, puk ale vyslal jen na zadní mantinel.
     
    20:55
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oscar Flynn ihned po návratu z trestné lavice vyjel vyzvat Furcha na duel a překonal jej, trefil ale pouze tyč! Rovnou za ním však jel také ADAM NAJMAN, který byl již úspěšnější a zakončením mezi betony snižuje! Solidní vstup do periody od Tygrů. Asistence: Oscar Flynn, Jakub Rychlovský.
    Najman A., Flynn O., Rychlovský J., McCoshen I., Melancon T.
    Zaťovič M., Ďaloga M., Holland R., Kollár A., Moses S.
     
    21:24
    Michal Birner v rohu pásma Komety hitoval Marka Ďalogu a brněnský bek se zvedal velmi těžce, nakonec ale odjel po svých.
     
    21:42
    Liberečtí posílení snižující brankou značně ožili a jejich hra dostala potřebný make-up. Soupeře ihned dohrávají a jsou v každém souboji značně aktivní, což dělá Kometě problémy.
     
    22:14
    Zachar teď dobře našel ve slotu Jana Šíra, jeho zakončení ale přes hostující blok neprošlo.
     
    22:44
    Ofsajd domácích barev.
     
    23:03
    Své příležitosti na puku si teď užívají také Moravané, jejichž druhá lajna zatápí svým protějším hráčům v poli před Hrenákem. Tlak skončil střelou Jana Ščotky, jehož pokus Hrenák nakonec přece jen lapil.
     
    23:44
    Steve Moses zavezl kotouč do tygřího brankoviště a byl zde velmi dotěrný, nakonec jej ale našel Filippi a odpálil jej do bezpečí.
     
    24:23
    Brno má velmi dlouhý souvislý tlak a drží elitní formaci domácích ve velkém závaru.
     
    24:46
    Najíždějícího Faško-Rudáše složil na led Greg Moro, sudí ale jsou klidní, tohle faul nebyl.
     
    25:37
    Martin Kohout dostal předložený kotouč náramně na levou stranu, kde byl úplně sám, puk ale napálil jen do protějšího rohu!
     
    25:48
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno, Tygři využívají obrovskou minelu Dominika Furcha v rozehrávce! Ten se totiž pro rozehrávku vydal až do rohu své třetiny, odtud ale nenaložil se situací ideálně a kotouč se od Adama Najmana dostal k najíždějícímu JAKUBU RYCHLOVSKÉMU, jenž střelou po ledě tuto situaci beze zbytku vytěžil. Asistence: Adam Najman.
    Rychlovský J., Najman A., Melancon T., Galvas T., Flynn O.
    Ščotka J., Kohout M., Zbořil A., Okál Z., Holland R.
     
    26:21
    Kelly Klíma se rozjel za vyhozeným hracím předmětem, nakonec mu ale možnost držení kotouče odebral Marek Ďaloga, jenž byl u puku dříve.
     
    27:41
    Souboj o kotouč před libereckou střídačkou mezi Faško-Rudášem a Vincourem skončil jeho vyhozením mimo hrací plochu.
     
    27:42
    Střely na branku – 15:18.
     
    28:00
    Jakub Kos protečoval nahození Daniela Gazdy, a tak se icing nepíská.
     
    28:13
    Na protější stranu ale ihned vystartoval Martin Faško-Rudáš, který se pokusil zakončit po položení Dominika Furcha, puk přes něj ale nedokázal převalit. Následně se před hostujícím gólmanem strhla lehká mela, ta se však obešla bez vyloučení.
     
    28:30
    Postavení mimo hru z autorství Komety. Následuje buly ve střední třetině.
     
    28:47
    Na modré čáře složil Zaťovič Galvase, jenž byl v držení kotouče, a tak dobrý pohyb domácí druhé lajny končí brněnským opatrným vyhozením.
     
    29:23
    Marek Ďaloga vypálil ze slotu, proti jeho střele ale Hrenák vytasil skvělý zákrok. Posléze se ale k dorážce dostal Martin Kohout, který do puku plácl ze vzduchu a po přezkumu situace rozhodčími došlo k potvrzení verdiktu na ledě, který řekl, že se jednalo o vysokou hůl! Pokračujeme tedy za stavu 2:2.
     
    29:48
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometu ale neuznaný gól moc mrzet nemusí, jelikož se nedlouho poté trefuje znovu, tentokrát díky STEVU MOSESOVI. Tomu se s Libercem brankově daří a tentokrát svůj výčet gólů obohatil z předbrankového prostoru, kde těžil z pobídky od Kollára z levého rohu. Asistence: Andrej Kollár.
    Moses S., Kollár A., Moro G., Kaňák L., Kollár A.
    Vlach J., Filippi T., Melancon T., Faško-Rudáš M., McCoshen I.
     
    31:00
    Domácí druhá lajna tvořená mladíky šlape velmi dobře a s jejich herním projevem má Brno obrovské problémy! Dobrou minutu teď své soupeře tlačí před Furchem.
     
    31:35
    Kometa se osvobozuje až nyní, kdy se Tygrům nevydařil pokus o kombinaci.
     
    31:56
    Michal Birner dostal naservírován kus černé gumy, z Furchovy bezprostřední blízkosti ale zakončil o něco výše, než bylo nutné. Kotouč tak skončil v ochranné síti a následuje buly v třetině hostů.
     
    32:07
    Tomáš Vincour narýsoval krásnou nahrávku na protější stranu, kde byl rozjetý Marek Ďaloga. Ten sice kotouč zpracoval, následně byl ale odstaven od možnosti zakončit dobře se navrátivším T. J. Melanconem.
     
    32:18
    Střely na branku – 16:21
    Vyhraná buly – 20:13
     
    32:25
    Průjezd Libereckých do útočné třetiny končí poté, co se do nahození Liberce za branku Dominika Furcha nechtěně připletl jeden ze sudích.
     
    32:29
    U mantinelu ale nešťastně spadl domácí Jaroslav Vlach, který dopadl na své pravé koleno a s pomocí spoluhráčů se odebral do kabin.
     
    32:48
    Zakázané uvolnění šelem.
     
    32:51
    Nadvakrát teď pálil po buly Kristián Pospíšil, kdy nejprve trefil blokujícícho hráče a následně skončil touš po kontaktu s holí McCoshena v ochranné síti.
     
    33:20
    Hawryluk zpoza klece posílal hrací předmět do slotu, puk se mu ale vrátil.
     
    33:25
    Bulířova snaha o přenesení hry na modrou čáru ale skončila pouze vyhozením do své třetiny.
     
    34:04
    Najmanovu přenechávku puku v pásmu Brna sebral Zdeněk Okál, který ihned otáčí hru.
     
    34:24
    Ščotka hledal před brankou na teč Zdeňka Okála, ten ale na puk nedosáhl.
     
    34:48
    Nahození Gregoryho Mora nakonec přece jen dolétlo až k Hrenákovi, který musel reflexivně zasahovat betonem.
     
    35:24
    Zakázané uvolnění na straně Brna, buly se tak podívá před Dominika Furcha.
     
    35:33
    Střílené nahození od Flynna z otočky doputovalo až k Furchovi, který musel mít svou vyrážečku v pohotovosti.
     
    36:00
    Souboj o puk v rohu pásma Dávida Hrenáka vyhráli hosté, puku se ale poté zmocnili domácí, kteří se chystají vydat dopředu.
     
    36:41
    Hrenák si vyjel pro rozehrávku až do rohu své třetiny, odkud dokázal rozehrát za svou klec dříve, než se k němu dostal napadající hráč Komety.
     
    37:14
    Michal Ivan rozehrál velmi odvážně z rohu před vlastní branku, nakonec se ale puku naštěstí pro něj zmocnili jeho spoluhráči.
     
    37:32
    Ale pozor! Domácí byli na ledě v šesti bruslařích, a tak se píská příliš mnoho hráčů na ledě. Kometa si tak zahraje na závěr periody přesilovku.
     
    37:37
    Tygři se ale osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    37:52
    Brněnské početní výhodě je konec, Adam Zbořil totiž vysekl hůl Marku Zacharovi a píská se tak jeho nedovolené bránění.
     
    38:17
    Flynn ztratil kotouč na útočné modré čáře a dopředu vyrazili Kollár a Pospíšil, kdy zakončoval první jmenovaný. Hrenák ale proti jeho zakončení spolehlivě zasáhl, a to i díky McCoshenovi, který znemožnil Kollárovi nahrát na Pospíšila. Ten sice skončil po kontaktu s americkým bekem na hrazení, nakonec se ale přece jen zvedl.
     
    39:07
    Projíždějícího Tomáše Filippi složil na led nedovoleně Rhett Holland, který trefil elitního domácího centra hitem někam mezi pravé rameno a hlavu. Následně se strhla mela, do které se obul nejprve Rychlovský, který tak fasuje také trest.
     
    39:08
    Sudí situaci zkoumají na videu, zda Hollandovi nepřisoudí ještě bonusové minuty trestu navíc.
     
    39:08
    Liberec tak nyní hraje přesilovku čtyři na tři poté, co Holland dostal dvě plus dvě minuty za napadení.
     
    39:13
    4/3
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oscaru Flynnovi sice střela nevyšla, kotouč se ale následně dostal i tak před Dominika Furcha. Zde byl nejdříve TOMÁŠ FILIPPI, který se natlačil do zakončení jako první a dopíchl puk za bezmocného brněnského brankáře. Máme tu tak znovu nerozhodný stav! Asistence: Oscar Flynn, T. J. Melancon.
    Filippi T., Flynn O., Melancon T., Najman A.
    Marcinko T., Ďaloga M., Moro G.
     
    39:20
    McCoshenovi teď nevyšla rozehrávka dopředu na Faško-Rudáše, a tak se píská icing týmu Liberce.
     
    39:30
    Hned dvakrát se dostal k zakončení Martin Zaťovič, nejprve se však proti jeho střele dobře položil Melancon a následně zakročil Hrenák.
     
    39:53
    Filippi pálí z pravé strany, střela mu nicméně nesedla ideálně a poslal puk jen doprostřed hrudníku Dominika Furcha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nabídla celkem čtyři branky, z toho tři do brněnské sítě. Nejprve dokázali domácí srovnat gólový krok trefami Adama Najmana a Jakuba Rychlovského, poté ale vrátil vedení Brnu tečí Steve Moses. V závěrečné minutě prostřední části však poslal utkání do stavu 3:3 Tomáš Filippi. Třetí dvacetiminutovka tak nabídne nepochybně lítý boj, ve kterém rozhodne každá drobná chybička.

    Další třetina začne zhruba v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Greg Moro vyhazuje kotouč na libereckou střídačku, vhazuje se v pásmu Komety.
     
    40:37
    Zbytek liberecké přesilovky načínají Tygři velmi aktivně a jejich elitní přesilovková formace se tlačí do zakončení.
     
    40:50
    Zmatky před Furchovou svatyní nakonec hasí právě brněnský brankář s přispěním svých spoluhráčů.
     
    41:07
    Brněnští jsou kompletní.
     
    41:10
    Krátce po návratu hry do rovnovážného počtu hráčů měl na holi rozdílovou trefu Michal Bulíř, kotouč ale do branky, která na něj koukala jako vyoraná myš, nedokázal zamést, jelikož mu hrací předmět podjel čepel hole!
     
    42:10
    Na dorážku střely Oscara Flynna se přiřítil Jakub Rychlovský, v pokleku ale kotouč uklidil jen vedle Furchovy svatyně!
     
    42:44
    Šelmy chtějí hrát více s kotoučem na holi a tráví počátky třetí části v pásmu Brna.
     
    42:57
    Tomáš Galvas se prohnal brněnskou třetinou po levé straně a dokázal se i částečně natlačit před Dominika Furcha, kličku ale nezvládl dostatečně dokončit a brněnský maskovaný muž tak nemusel tasit obtížný zákrok.
     
    43:25
    Jakub Flek vystřelil z hranice mezikruží, trefil ale jen tygří logo uprostřed Hrenákova dresu.
     
    43:26
    Následně se strhla v pásmu domácích mela, do které se zapojili Lukáš Cingel a Jan Šír a oba byli odměněni dvouminutovým trestem.
     
    43:50
    Do třetiny Brna se bleskově vydali domácí, konkrétně jejich elitní formace.
     
    44:06
    Brněnští však záhy otáčí hru, tu nicméně brzdí ofsajd.
     
    44:06
    Kristián Pospíšil byl v dohadech s rozhodčími příliš aktivní, a tak dostal trest za nesportovní chování.
     
    44:50
    Další přesilovku rozehráli Tygři klasicky se svou první pětkou na početní výhody, musí se ale do pásma Brna dostávat od nuly.
     
    45:20
    Střela Adama Najmana z levé strany mířila mimo tři tyče, tenhle pokus neměl gólové parametry.
     
    45:47
    Značně obtížné chvilky teď mají úspěšně za sebou hosté, které v jejich pásmu velmi tlačila liberecká formace! Zřejmě nejtěžší byl pro Furcha zákrok proti střele Flynna z pravé strany, dokázal se ale přesunout.
     
    46:06
    Brno hraje v plném počtu.
     
    46:55
    Jan Šír dorážel na brankovišti střelu Melancona, nedokázal ale přetlačit hostující beky.
     
    47:30
    McCoshen nestihl zachránit Liberci útočné pásmo, a tak se pro touš vrací až do střední třetiny.
     
    48:20
    Zaťovič chtěl kotouč vyhodit pryč, v cestě ale stál Tomáš Galvas, který tento záměr zmařil.
     
    48:40
    Liberečtí ale byli následně i přesto z útočného území vystrnaděni.
     
    48:57
    Icing libereckých barev.
     
    48:57
    Kristián Pospíšil vypálil z první z levé strany a po jeho pumelici zvoní za Hrenákem tyč!
     
    49:40
    Na druhou stranu ale naopak vystartovala domácí čtvrtá lajna reprezentovaná Markem Zacharem a Kelly Klímou. První jmenovaný ale byl s pukem zatlačen do rohu a odtud již byl na přesun kotouče do slotu krátký.
     
    49:43
    Střely na branku – 25:25.
     
    49:43
    Kelly Klíma vyfasoval trest za podrážení, a tak si Kometa zahraje další přesilovku. Tohle může být zlomový bod třetiny a utkání.
     
    50:00
    Tygři sice buly před Hrenákem prohráli, po pár sekundách ale puk dokázali vyslat před modrou čáru.
     
    50:30
    Brňané jsou již zpět v pásmu Liberce a do předbrankového prostoru se již chystá přejezd Tomáše Vincoura, který má na brankovišti svůj pověstný Chateau de Vincour.
     
    51:00
    Šelmy se ale dokázaly rychle osvobodit a hosté mají s návratem do pásma problémy.
     
    51:34
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští si berou zpět své vedení, početní výhodu ukončuje předčasně TOMÁŠ MARCINKO, který tečoval pobídku od Cingela mezi betony Dávida Hrenáka. Asistence: Lukáš Cingel, Adam Zbořil.
    Marcinko T., Cingel L., Zbořil A., Pospíšil K., Moses S.
    Budík V., Filippi T., McCoshen I., Faško-Rudáš M.
     
    52:00
    Melanconovo nahození pouze prolétlo podél Furchovy kasy.
     
    52:13
    Špatný přejezd útočné čáry domácích vyústil v jejich ofsajdové postavení.
     
    52:34
    McCoshen si dobře najel na nahrávku z rohu až do slotu, proti jeho zakončení ale dokázal dobře vystoupit Martin Zaťovič.
     
    52:46
    Dvojité zakončení Jakuba Fleka z brejkové situace narazilo na připraveného Dávida Hrenáka, který měl prostor své branky dobře pokrytý.
     
    53:07
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Chyba v liberecké rozehrávce znamená pátou trefu Komety! Za Brněnské se rozjel dopředu STEVE MOSES, který nedokázal být zastaven včas a na třetí pokus kotouč propasírovat až za Hrenáka. Asistence: Andrej Kollár.
    Moses S., Kollár A., Ščotka J., Holland R., Pospíšil K.
    Filippi T., McCoshen I., Flynn O., Faško-Rudáš M., Melancon T.
     
    53:54
    Šelmy se nedokážou probojovat přes svou útočnou modrou, kterou mají hosté velmi dobře pokrytou.
     
    54:26
    Nahození od Klímy od modré čáry vypadalo poměrně nenápadně, nakonec si ale našlo cestu až k Furchovi, který musel reflexivně vykopávat betonem!
     
    54:50
    Liberec má dobrý tlak a ostrou střelou z první se prezentoval Budík, Furch ale byl připraven.
     
    55:34
    Střela Jakuba Rychlovského z hranice modré čáry prolétla hodně nad horním růžkem Furchovy branky.
     
    56:07
    Pokus od Rychlovského z ostrého úhlu na pravé straně mířil dobře, Furch ale zasahuje.
     
    56:45
    5/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí tři minuty a patnáct sekund před koncem třetí části snižují! JAYCE HAWRYLUK se s ničím na modré čáře nerozpakoval a vypálil ihned z první. Jeho střela zaplula do horní šibenice brněnské branky. Asistence: Adam Najman, Jakub Rychlovský.
    Hawryluk J., Najman A., Rychlovský J., Melancon T., Galvas T.
    Flek J., Zaťovič M., Marcinko T., Ďaloga M., Gazda D.
     
    57:00
    Hrenák pokukuje po liberecké střídačce, Tygři se nejspíš pokusí o hru v šesti proti pěti.
     
    57:25
    Obrovská šance Faško-Rudáše! Tomu naservíroval lahůdkovou nahrávku zpoza branky Bulíř, slovenský forvard ale nedokázal zakončit ideálně mezi tři tyče.
     
    58:00
    Domácí hrají s odkrytými zády a vstříc jejich prázdné kleci se rozjel Moses, včas zde byl ale také Budík.
     
    58:08
    Po průjezdu Rychlovského a jeho zakončení z ostrého úhlu následuje buly před Furchem. Tygři si berou oddechový čas.
     
    58:18
    5/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    O osudu dnešního duelu je, zdá se, rozhodnuto. Prázdné zařízení šelem trefuje JAKUB FLEK ze střední třetiny. Asistence: Rhett Holland, Lukáš Cingel.
    Flek J., Holland R., Cingel L., Moro G., Zaťovič M.
    Rychlovský J., Melancon T., Najman A., Flynn O., Hawryluk J., Filippi T.
     
    58:30
    Domácí ale nic nevzdávají a stále se ženou za vyrovnáním.
     
    58:41
    Kometa se provinila icingem, a tak se hra vrátí před Furcha. Hrenák již preventivně opustil svou klec a Tygři to zkusí znovu v šesti hráčích.
     
    59:17
    Rána Melancona ze slotu pouze orazítkovala zadní mantinel.
     
    59:24
    Hosté dokázali puk převalit přes svou modrou čáru, a tak jsou již nejspíš v bezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    V Liberci máme dobojováno a Tygři jsou ze hry o postavení v elitní čtyřce venku. Ve třetí periodě dokázali ohlídat brněnské vedení Tomáš Marcinko, Stephen Moses a Jakub Flek. Jedinou branku šelem v této části hry vsítil Jayce Hawryluk. Kometa tak udělala dnešní tříbodovou výhrou důležitý krok za přímým postupem do čtvrtfinále.

    Střely na branku – 37:32.

    Buly – 44:24.

    To je ode mě vše a přeji pěkný zbytek večera, na počtenou! (20:19:57)
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 21. A. Najman (Flynn, Rychlovský), 26. Rychlovský (A. Najman), 40. Filippi (Flynn, Melancon), 57. Hawryluk (A. Najman, Rychlovský) – 7. Zaťovič (Cingel), 11. Kollár (Pospíšil), 30. Moses (Kollár), 52. Marcinko (Cingel, Zbořil), 54. Moses (Kollár), 59. Flek (Holland, Cingel)


    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Melancon, Galvas, Knot, Ivan, Budík, Derner – Bulíř (A), Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner (C), Vlach, Hawryluk – Kel. Klíma, Šír, Zachar.
    Trenér: Filip Pešán

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Osburn – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Kollár, Moses – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Kika, Šindel – Kajínek, Rampír
    bahis siteleri