Velká Británie – Kanada 2:4 (kon.) | Francie – Kazachstán 1:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 1:5 (kon.)
Polsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Norsko – Česko cz 3:6 (kon.) | USA – Německo 6:1 (kon.)
konec
Rakousko
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Dánsko
Sobota 11.05.2024, 16:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:57 Joachim BLICHFELD - 1:5
     
    58:57
    Dánsko právě vstřelilo branku! Tak ještě jedna branka 63 vteřin před závěrečnou sirénou. Seveřané navyšují svůj náskok na rozdíl čtyř gólů. Nejprve z prostoru mezi kruhy vypálil Patrick Russell, jeho pokus před brankou lízl clonícího Mikkela Aagaarda. K odraženému puku se nejrychleji dostal na levé straně JOACHIM BLICHFELD, který dopravil kotouč do odkryté části klece. Asistence: Mikkel Aagaard a Patrick Russell.
    53:44 Felix SCHEEL - 1:4
     
    53:44
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec Dánové skutečně čtvrtý gól střílejí a šest minut před koncem třetí třetiny si upevňují vedení. Obránce Bruggisser křižnou nahrávkou našel na levém kruhu FELIXA SCHEELA, který si vylepšil střeleckou pozici a zamířil přesně k bližší tyčce. Asistence: Phillip Bruggisser a Nicholas Jensen.
    38:54 Joachim BLICHFELD - 1:3
     
    38:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové minutu před koncem druhé třetiny odskakují do dvoubrankového náskoku. Rakušané ztratili při rozehrávce puk, který na mantinelu zachytil obránce Lauridsen a předal ho Wejsemu. Ten pak vybídl ke střele na levém kruhu stojícího JOACHIMA BLICHFELDA, jenž z ostrého úhlu zamířil přesně k bližší tyči. Asistence: Christian Wejse a Oliver Lauridsen.
    19:36 Manuel GANAHL - 1:2
     
    19:36
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakousko dává necelou půl minuty před koncem první třetiny kontaktní gól. Gólmanovi Dichowovi propadlo do sítě dalekonosné nahození MANUELA GANAHLA od modré čáry. Puk nejspíše ještě tečoval dánský obránce Bruggisser, kterého před brankou srazil k ledu clonící útočník Rohrer. Asistence: Lukas Haudum a Vinzenz Rohrer.
    16:11 Frederik STORM - 0:2
     
    16:11
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba v rakouské rozehrávce a Dánové zvyšují v oslabení skóre. Skvělou práci předvedl FREDERIK STORM, který před brankou obral o puk Marca Rossiho a bekhendem poslal puk do sítě. Bez asistence.
    13:19 Markus LAURIDSEN - 0:1
     
    13:19
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové při hře 4 na 4 otevírají skóre! Na začátku celé akce byl krásný ťukes zakončený Patrickem Russellem, po jehož střele z pravého kruhu zůstal puk volný u pravé tyčky Madlenerovy klece. Dánští útočníci ho několikrát doráželi, úspěšný byl až MARKUS LAURIDSEN. Asistence: Joachim Blichfeld a Patrick Russell.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 20. Ganahl (Haudum, Rohrer) – 14. M. Lauridsen (Blichfeld, Russell), 17. Storm, 39. Blichfeld (Wejse, O. Lauridsen), 54. Scheel (Bruggisser, Jensen), 59. Blichfeld (Aagaard, Russell)


    Rakousko: Madlener (Kickert) – Zündel, Heinrich (A), Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Stapelfeldt, Brunner – Schneider, Raffl (C), Nissner – Zwerger, Rossi, M. Huber – Ganahl (A), Rohrer, Haudum – Wukovits, Thaler, P. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Dánsko: Dichow (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen (A), Jensen Aabo (C), Jensen, Bruggisser, Larsen – Aagaard, Russell (A), Blichfeld – From, True, Olesen – Andersen, Mølgaard, Scheel – Storm, Wejse, Poulsen – Schultz.
    Trenér: Mikael Gath

    Rozhodčí: Holm (SWE), Schrader (GER) – Briganti (USA), Hynek (CZE)

    Diváci: 15 719