Kanci Uh. Brod – Devils Zlín 7:6 (po pr.) | Roller Storm – ILHK Hr. Králové 4:6 (kon.) | IHC Přerov – HC Boskovice 10:4 (kon.)
IHC Přerov – Brno 3:7 (kon.) | IHC Prague Rats – ILHK Hr. Králové 4:1 (kon.) | HC Hořovice – Černošice 8:5 (kon.)
Roller Storm – IHC Prague Rats 7:4 (kon.)
konec
IHC Night Birds Přerov
3:7 (2:4, 1:3)
Mission Roller Brno
Sobota 11.05.2024, 13:00 • ZS Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek dne. (14:30:46)
     
    Mission Roller Brno si připisuje premiérovou výhru v této extraligové sezoně, na půdě Přerova Jihomoravané uspěli poměrem 7:3. Night Birds se sice ve druhé půli díky gólu Karla Pláška z přesilovky dostali na kontakt, dál už se ale prosazovali jen hosté. Ti celkem třikrát potrestali přerovská provinění proti pravidlům. Druhou branku v zápase přidal Radek Kučeřík, na kterého ještě navázali Jiří Drobný a při domácím risku bez gólmana Lukáš Kaukič.
     
    Konec zápasu.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Kachlík – 1,5MIN, hákování.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Navrátil – 1,5MIN, hákování.
     
    38:42
    Brno právě vstřelilo branku!
    Přerov během početní nevýhody v závěru utkání zariskoval bez brankáře. Místo snížení ale přichází sedmý gól Brna, do levého horního rohu prázdné přerovské brány zamířil LUKÁŠ KAUKIČ. Asistence: Tomáš Sedláček.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Hotěk – 1,5MIN, nesportovní chování.
     
    38:23
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku čtyř proti dvěma. JIŘÍ DROBNÝ pronikl do blízkosti Šejbovy brány a mezi betony brankáře Night Birds procedil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Dominik Hrachovina.
     
    37:33
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Navrátil – 1,5MIN, nesportovní chování,
    Zbořil – 1,5MIN, faul loktem.
     
    37:23
    Oddechový čas pro tým IHC Night Birds Přerov.
     
    37:23
    Brno právě vstřelilo branku!
    Také Brno využívá přesilovku a vrací se do vedení o dva góly. RADEK KUČEŘÍK ujel na Robina Šejbu, kličkou do forhendu si jej položil a vzápětí zamířil do volné části branky. Bez asistence.
     
    36:22
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Zbořil – 1,5MIN, podrážení.
     
    36:14
    Mikuláš Zbořil to vzal na sebe a zprava se protáhl před bránu. Mířil ke vzdálenější tyči, Jaroslav Chvátal ale předvedl velmi dobrý zákrok betony a udržel těsné vedení Brna.
     
    35:42
    Tomáš Sedláček v situaci dvou proti jednomu přihrával na Filipa Krále, poslední přerovský hráč v poli však předvedl velmi kvalitní a také obětavý obranný zákrok. Tím puk směřující ke Královi zastavil.
     
    34:41
    Dalekonosnou křížnou střelu vymyslel Filip Král, Robin Šejba si s ní dokázal poradit.
     
    33:03
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku a snižují na rozdíl jediného gólu. Mikuláš Zbořil poslal kotouč stejně jako před chvílí Navrátil na KARLA PLÁŠKA, jenž se tentokrát nemýlil a překonal padajícího Jaroslava Chvátala. Asistence: Mikuláš Zbořil.
     
    32:51
    Jakub Navrátil nahrál na pravý kruh Karlu Pláškovi, který však hostující bránu minul.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    1,5MIN – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Kaukič.
     
    32:28
    Lukáš Kaukič měl dost místa na pravé straně útočné poloviny a zápěstím vystřelil na vzdálenější tyč. Robin Šejba letící kotouč zneškodnil betonem.
     
    31:44
    Před Chvátalem clonil navrátilec z trestné lavice Tomáš Hanák, střela Karla Pláška ale letěla mimo hostující branku.
     
    31:00
    Domácí v oslabení získali puk a nyní ho drží na svých hokejkách.
     
    30:14
    Na konci brněnské kombinace v přesilovce stál Jiří Drobný, z levé strany zamířil přesně do místa, kam zaklekl Robin Šejba.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    T. Hanák – 1,5MIN, sekání.
     
    29:21
    Karel Plášek vyprodukoval na pravém křídle nepříjemný přízemní pokus, který Jaroslav Chvátal zastavil vytrčeným levým betonem.
     
    28:31
    Hosté mohli přidat pátý gól. Radek Kučeřík našel na pravé straně útočné poloviny zcela volného Davida Sedláčka, ten ale bez přípravy minul odkrytou přerovskou branku.
     
    27:21
    Radim Hradil přejel osu hřiště a krátce poté vyslal prudkou střelu švihem. Puk šel těsně vedle levé tyče brněnské branky.
     
    26:18
    Dominik Hrachovina se dostal ke střele v těsné blízkosti přerovské branky, místo mezi betony Robina Šejby se mu ale najít nepodařilo. Dobrý zákrok domácího gólmana.
     
    24:38
    Radim Hradil v poslední chvíli čistě vysekl kotouč pronikajícímu Davidu Sedláčkovi. Poté se Brno rozhodlo, že více podrží puk a pošetří čas, který hraje v jeho prospěch.
     
    22:39
    Další velmi slibná možnost Karla Pláška. Tentokrát zakončoval z blízkosti levé tyče hostující branky, také nyní však minul.
     
    21:52
    Obrovskou šanci na snížení měl po přihrávce Indráka Karel Plášek. Domácí útočník si před Chvátalem navedl kotouč na bekhend, jenže přestřelil.
     
    20:34
    Domácí už se radovali z branky, rozhodčí Čech ale jen rozpažil na znamení, že puk brankovou čáru nepřešel. Na druhé straně pak obraně Přerova ujel David Sedláček a moc mu nechybělo, aby bekhendem nasměroval kotouč do volné části brány vedle Šejbova betonu.
     
    20:01
    Střídání v týmu IHC Night Birds Přerov:
    ze hřiště odchází Žurek, přichází Šejba.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Brno po 20 minutách vede v Přerově o dva góly 4:2. Domácí poslal do vedení Jakub Navrátil, na jehož branku odpověděli Filip Král a Radek Kučeřík. Za Night Birds sice srovnal v 19. minutě Daniel Ministr, Mission Roller však těsně před pauzou v rozmezí 22 sekund odskočil na průběžný stav. Nejprve se prosadil Petr Obdržálek a následně podruhé v utkání Filip Král.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:35
    Brno právě vstřelilo branku!
    Vzápětí Jihomoravané zvyšují na rozdíl dvou gólů. FILIP KRÁL se prosazuje podruhé v zápase, když se protáhl před Petra Žurka a poté z pravé strany nasměroval kotouč přes jeho padající tělo do sítě. Asistence: Kučeřík a Obdržálek.
     
    19:13
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté si 47 sekund před koncem prvního dějství berou vedení zpátky. Petr Žurek byl roztáhnutý na brankové čáře, přesto ale lapačkou nedosáhl na prudký pokus, který pod horní tyč vyslal PETR OBDRŽÁLEK. Asistence: Radek Kučeřík.
     
    18:48
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí nyní zvýšili aktivitu a odměnou je jim vyrovnání. Radim Hradil posunul kotouč na DANIELA MINISTRA, jehož rychlé zakončení zapadlo do levého horního rohu Chvátalovy branky. Asistence: Radim Hradil a Mikuláš Zbořil.
     
    18:22
    Mikuláš Zbořil přihrál z osy hřiště na levé křídlo Danielu Ministrovi, jehož střelu do horní části branky Jaroslav Chvátal vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:30
    Radek Kučeřík vyslal z levé strany ostrý pokus, který Petr Žurek vkleče zkrotil na hrudi.
     
    16:41
    Jakub Navrátil na ose hřiště tečoval prudké nahození Pláška, kotouč ale nasměroval vedle hostující branky.
     
    14:53
    Povedenou teč Drobného pasu z pravého křídla převedl Luboš Rosendorf. Petr Žurek se ale na brankové čáře roztáhl a kotouč zastavil na levém betonu. To byl velmi dobrý zákrok brankáře Přerova.
     
    13:43
    Brno právě vstřelilo branku!
    Jihomoravané otáčejí skóre zápasu a vedou. Petr Obdržálek si najel do slotu a už mohl zakončovat. Místo toho ale ještě přihrál doleva na volného RADKA KUČEŘÍKA, jemuž stačilo trefit prázdnou část přerovské branky. Žurek neměl šanci zasáhnout. Asistence: Petr Obdržálek a David Sedláček.
     
    13:25
    Přerovu se rýsovalo přečíslení dvou proti jednomu, hosté ale nakonec celou situaci dokázali dobruslit. Michal Hotěk tak místo nahrávky na spoluhráče zvolil střelu z levé strany, kterou defenzíva Brna tečovala do ochranné sítě.
     
    11:44
    Brno právě vstřelilo branku!
    Mission Roller vyrovnává. Jiří Drobný nejprve prověřil Žurka z pravé strany a domácí brankář zakročil betonem. Posléze Drobný nahrál na levou stranu útočné poloviny FILIPU KRÁLOVI, ten si udělal prostor ke střele a poté dokázal najít volný prostor mezi bližší tyčí a klečícím Petrem Žurkem. Asistence: Jiří Drobný.
     
    10:53
    Ostrou střelu vyprodukoval Radim Hradil, Jaroslav Chvátal ji zneškodnil betonem. Přerovskou halou to jen zadunělo.
     
    10:31
    Domácí rozvážně kombinují s pukem a nikam se příliš neženou.
     
    08:43
    Plášek se z pravé strany protáhl před bránu, Chvátal už klečel s betony na zemi, nicméně domácí útočník jej díky dobré práci brněnské obrany pořádně neohrozil.
     
    07:35
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Brno sice mělo v posledních minutách územní převahu, skóre nicméně otevírají sovičky. Karel Plášek pohlednou nahrávkou do uličky poslal do úniku JAKUBA NAVRÁTILA, který zamířil mimo dosah Chvátalovy lapačky. Asistence: Karel Plášek a Tomáš Hanák.
     
    06:52
    Jiří Drobný mířil z pravého křídla ke vzdálenější tyči domácí branky, Petr Žurek koncem betonu vyrazil kotouč do strany.
     
    06:21
    Z osy hřiště střílel k pravé tyči přerovské branky Dominik Hrachovina, Žurek skryl puk do lapačky.
     
    05:44
    Poblíž branky Přerova to zkusil bekhendem po zemi David Sedláček, Petr Žurek klečel s betonem na správném místě.
     
    05:08
    Přerov při dlouhé kombinaci přišel o puk a ten mají nyní ve své moci Brňané.
     
    03:58
    Navrátil po přihrávce od Davida Svozila vypálil na hranici pravého kruhu z první, hostující branku minul.
     
    02:54
    Jakub Navrátil si vyměnil puk s Pláškem a pak si zprava najel k brance. Bekhendovým pokusem ale Chvátala nepřekonal.
     
    02:08
    Přerov drží kotouč na svých hokejkách a vyčkává na příhodný moment k útoku.
     
    00:48
    Střelu z pravé strany se snažil tečovat David Sedláček, Petr Žurek zákrokem vkleče u pravé tyče přerušil hru.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Žurek (Šejba) – Hotěk, Zbořil (C), D. Svozil, T. Hanák – Hradil, Indrák, Ministr, Navrátil, Plášek (A)
    Trenér: David Podepřel

    Mission Roller Brno: Chvátal (P. Hrachovina) – D. Sedláček, Kachlík, Strýček (C), Král, Rosendorf, T. Sedláček, D. Hrachovina, Kučeřík – Kaukič, Ondráček, Obdržálek (A), Drobný
    Trenér: Pavel Strýček

    Rozhodčí: Čech, Novotná.
     
    Přerov nastoupí v černočervených dresech, Brno v bílých dresech.
     
    Brňané na rozdíl od Přerovanů startovali už v prvním extraligovém kole (Přerov měl volno). Ve dvou zápasech zaznamenali dvě porážky a jeden bod. Ten si odnesli za prohru po samostatných nájezdech (4:5) s Uherským Brodem, následně rozdílem jediné branky podlehli v normální hrací době zlínským Devils. Kanadské bodování Mission Roller vede obránce Pavel Strýček (1+4).
     
    Oba soupeři se v předešlém ročníku nejvyšší soutěže probojovali do Final Four. Zatímco Přerov v semifinále těsně prohrál s Prague Rats 4:5, Brno se po vítězství 6:3 nad Černošicemi dostalo do souboje o zlato. V něm však na Rats z hlavního města České republiky nestačilo vysoko 2:10. Jihomoravané tak v celkovém pořadí obsadili druhé místo, čtvrtí po prohře v duelu o bronz (6:9 s Černošicemi) skončili Night Birds.
     
    Pěkný den z Přerova. V rámci druhého kola STILMAT extraligy inline hokeje se zde utkají celky IHC Night Birds Přerov a Mission Roller Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Plášek, T. Hanák), 19. Ministr (Hradil, Zbořil), 34. Plášek (Zbořil) – 12. Král (Drobný), 14. Kučeřík (Obdržálek, D. Sedláček), 20. Obdržálek (Kučeřík), 20. Král (Kučeřík, Obdržálek), 38. Kučeřík, 39. Drobný (D. Hrachovina), 39. Kaukič (T. Sedláček)


    IHC Night Birds Přerov: Žurek (21. Šejba) – Hotěk, Zbořil (C), D. Svozil, T. Hanák – Hradil, Indrák, Ministr, Navrátil, Plášek (A)
    Trenér: David Podepřel

    Mission Roller Brno: Chvátal (P. Hrachovina) – D. Sedláček, Kachlík, Strýček (C), Král, Rosendorf, T. Sedláček, D. Hrachovina, Kučeřík – Kaukič, Ondráček, Obdržálek (A), Drobný
    Trenér: Pavel Strýček

    Rozhodčí: Čech, Novotná

    Diváci: 88