Australian Open - muži (Tvrdý povrch)
3:2
6:1
6:4
2:6
4:6
6:2
Vít Kopřiva prohrává v úvodním kole Australian Open se Sebastianem Kordou v pěti setech. Zaslouží uznání za to, jak se dokázal do zápasu vrátit, protože první set ztratil za dvacet minut a celkově se dlouho zdálo, že se bude jednat o rychlý duel. Nicméně pak dokázal Kopřiva snížit na 1:2. Každopádně na startu čtvrté sady přišel o servis. I na to zareagoval a nakonec brejkem v posledním gamu čtvrtého dějství poslal svůj první zápas v kariéře hraný na tři vítězné sety do páté sady.

Tu začal skvěle! Prorazil podání, byť k tomu tedy Korda přispěl tím, že udělal tři dvojchyby v gamu a ani jednou mu snad nepadlo první podání. Místo potvrzeného brejku se ovšem konal rebrejk a Korda poté překlopil pátou sadu na svou stranu nevídanou šňůrou osmnácti získaných fiftýnů za sebou.
0:3
3:6
5:7
5:7
Jakub Menšík (144.) navázal v Melbourne na povedenou kvalifikaci a slaví vítěznou premiéru v hlavní soutěži. V té si osmnáctiletý Čech vyšlápl na Denise Shapovalova (116.) z Kanady. Bývalého desátého hráče žebříčku ATP porazil za 2 hodiny a 19 minut po setech 6:3, 7:5 a 7:5. Menšík zvládl naprosto bravurně koncovky všech sad. K jejich zisku mu stačil shodně jediný brejk, po němž vždy dané dějství na podání ihned ukončil. Samotný Menšík čelil na servisu devíti brejkbolům, všechny je ale dovedl odvrátit. Ve druhém kole může prostějovský rodák narazit na devátého nasazeného Poláka Huberta Hurkacze (9.), případně domácího kvalifikanta Omara Jasiku (341.).
bahis siteleri