Spartak – Žilina 3:0 (kon.) | AS Řím – Kluž 2:1 (kon.) | Basilej – Bayern 1:2 (kon.)
Chelsea – Marseille 2:0 (kon.) | Auxerre – Real Madrid 0:1 (kon.) | Ajax – AC Milán 1:1 (kon.)
Partizan Bělehrad – Arsenal 1:3 (kon.) | Braga – Šachtar 0:3 (kon.)
konec
AS Řím
2:1 (0:0)
CFR Kluž
Úterý 28.09.2010, 20:45Liga mistrů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer, na Olympijském stadionu v Římě se dnes odehraje další utkání fotbalové Ligy mistrů, ve skupině E vyzve domácí AS Řím hostující celek CFR Kluž.
     
    Italský celek je v zápase favoritem, v úvodním klání však padl na půdě Bayernu Mnichov. Naopak bojovníci z Kluže vybojovali cenné tři bodíky v Basileji za těsné vítězství. Kdo bude mít po skončení dnešního klání více důvodů k radosti? Sledujte náš online přenos a dozvíte se vše podstatné.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Lobont - Cicinho, Mexés, Burdisso, Castellini - Menez, Pizarro, De Rossi, Perrotta - Totti, Vučinić.

    CFR Kluž: Nuno Claro - Rada, Cadú, Alcantara, Panin - Culio, Edimar, Kivuvu, Dica - Hora, Traoré.

    Rozhodčí: Eriksson - Nilsson, Klasenius.
     
    Rozhodčí právě přivádí obě jedenáctky na hrací plochu. Domácí v červeno-oranžových dresech, hosté se oblékli do bílých úborů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Říma se ihned po úvodním výkopu nasunuli před soupeřovu svatyni, Castellini centroval z levé strany do pokutového území, kam si nabíhal Totti, míč si však k němu cestu nenalezl.
     
    2
    Menez byl faulovaný na polovině hřiště, domácí fotbalisté tak zůstanou v držení kulatého nesmyslu.
     
    3
    De Rossi napálil balón na soupeřovu bránu z velké dálky, brankář Nuno Claro si povyskočil a balón před dotírajícími protihráči pohodlně stáhl do rukavic.
     
    4
    Před italskou branku měla poprvé v zápase namířeno také hostující družina, sérii přihrávek před malým vápnem zakončoval nepřesnou střelou Hora.
     
    5
    Do odvážného souboje proti přesile protivníků se vrhl Vučinić, úspěšný ovšem nebyl. Nicméně hosté zůstávají na soupeřově polovině, další centr do šestnáctky odvracel Cadú.
     
    7
    Kluž se ale vzápětí dostala do rychlého přečíslení, které se snažil zakončit tvrdou střelou z hranice velkého vápna volný Culio, avšak mezi tři tyče svůj projektil nenamířil.
     
    8
    Rumunský celek posléze vybojoval také standardní situaci, míč poslal do šestnáctky vysokým centrem znovu Culio, římská obrana dokázala balón odvrátit.
     
    9
    Traoré vybojoval pro svůj tým první rohový kop, ovšem ten větší šanci pro hosty nepřinesl.
     
    10
    Pizzaro poslal ve středu hřiště trestuhodně míč přímo na soupeřovy kopačky, z čehož pramenilo další svižné přečíslení v podání hostujícího družstva. Finální střelu si připsal Dica, mířil ale vysoko nad.
     
    12
    Řím zatím působí v útoku poměrně nervózně, Kluž pohodlně brání a podniká jeden odvážný výpad za druhým. Nadějnou hostující akci nyní přibrzdil ofsajd.
     
    13
    Panin nalezl v domácí šestnáctce volného Horu, domácí zadáci na poslední chvíli odvrátili míč na roh. Brankář Lobont se již na své spoluhráče hodně zlobí.
     
    14
    Kop od rohového praporku větší šanci nepřinesl, na opačnou stranu hřiště naopak pelášil Menez a před pokutovým územím padl k zemi, píšťalka sudího zůstává němá.
     
    15
    Až před malým okamžikem nařídil hlavní sudí přímý kop pro domácí celek a hned z toho byla nadějné příležitost ke vstřelení branky. Centr na levou tyč, vrátil obloučkem zpět do vápna Perrotta, avšak jeho spoluhráči se z bezprostřední blízkosti prosadit nedokázali.
     
    17
    V problémech se o chvilku později objevil také domácí brankář Labonto, jenž svůj výkop adresoval na kopačky hostujícího Dica, ten tvrdou ranou z velké dálky brankářovo zaváhání nepotrestal.
     
    19
    Hra nyní získala tempo, Menez vybojoval ztracený balón u levé tyče hostující svatyně a zpětnou přihrávkou hledal na penaltovém puntíku De Rossiho, ten ale byl u míče příliš pozdě.
     
    20
    Řím se provinil útočným faulem, hosté rozehrávají.
     
    23
    Po sérii svižných přihrávek před italským pokutovým územím si proti pravidlům počínala také hostující družina. Do útoku tak spěchá soupeř.
     
    24
    Edimar se u postranní čáry elegantně zbavil protivníka, prosvištěl až před domácí teritorium a bez váhání pálil, Lobont se však mohl pouze ohlédnout, jak míč míří mimo jeho svatyni.
     
    25
    Perrotta vybojoval před hostující šestnáctkou balón pro přibíhajícího Pizarra, jenž ihned střílel na bránu. Svůj dobře mířený pokus ale otřel pouze o boční síť.
     
    27
    Domácí získávají na svým sokem mírnou převahu, Mexés v hlavičkém souboji těsně před brankářem neuspěl.
     
    29
    Hosté si ovšem následně vytvořili obrovskou příležitost, Řím při útočném výletu nechal otevřená zadní vrátka, což Kluž málem potrestala. Traoré se pohodlně zbavil posledního domácího zadáka a rázem se ocitl uplně sám před Labontem, ve vyložené příležitosti ale trefil pouze břevno!
     
    30
    Míč však mají v držení znovu domácí, házenkářské obléhání soupeřovy brány zatím úspěch neslaví.
     
    32
    Velká šance také na straně italského týmu. Totti parádní přihrávkou vyslal kupředu Vučiniće, ovšem ten v bezprostředním souboji s Nuno Clarem neuspěl.
     
    33
    Hostující brankář má plné ruce práce, centr z hloubi pole doplachtil znovu k volnému Vučinićovi, jenž opět selhal. Nuno Claro pumelici domácího forvarda kryl.
     
    35
    Řím nyní sešlápl pomyslný plynový pedál až na podlahu, hosté mají s aktivitou některých domácích forvardů velké problémy. A probouzejí se také fanoušci, zápas má nyní skvělý náboj.
     
    37
    Nuno Claro ve svém území opět čaruje! Nyní efektivním tygřím skokem vytěsnil pokus Tottiho, k dorážce se vzápětí dostal Menez, ovšem bránu netrefil.
     
    39
    Domácí vybojovali rohový kop, z něj se ale prosadit nedokázali.
     
    40
    Vučinić následně připravil palebnou pozici pro De Rossiho, hostující strážce svatyně tentokrát zasahovat nemusel. Hrací předmět mířil nad břevno.
     
    41
    Po pravé straně prolétl až do šestnáctky obránce Cicinho, ale ani on nenašel recept na Nuno Clara, který jeho přízemní pokus znovu lapil.
     
    43
    Burdisso se nešťasně srazil s Dicou u středového kruhu, sudí přerušuje hru. Oba borci se otřeseně zvedají z trávníku, v zápase ale budou pokračovat.
     
    44
    V samém závěru první půle vybojovali fotbalisté Říma standardní situaci z dvaceti metrů, k balónu se postavil Totti, jenže skvělého brankáře znovu propálit nedokázal.
     
    První poločas skončil.
     
    Po úvodních minutách, ve kterých se oba celky spíše oťukávaly, přišla parádní fotbalová podívaná, jež odstartovali velkou šancí hosté. Traoré ale trefil pouze břevno a otěže zápasu tak definitivně přebral Řím, ten si vytvářel místy až drtivý tlak. Veškeré střely však zatím pochytal Nuno Claro, jehož perfektní zákroky drží skóre bezbrankové.
     
    46
    Domácí o poločase vystřídali, Meneze nahradil Adriano.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop ve druhém poločase měli fotbalisté Kluže, kteří však zanedlouho o hrací předmět přišli. Přihrávkový kolotoč před soupeřovou svatyní znovu roztáčí domácí.
     
    47
    Rychlým sprintem se vzápětí prezentoval Traoré, u postranní čáry byl faulován a hosté zahrávali standardku. Větší příležitosti si ale vytvořit nedokázali.
     
    48
    Pizarro se snažil prosadit individuálně, což se mu nepodařilo. Míč mu posléze utekl do zámezí a Nuno Claro bude vykopávat.
     
    49
    Další akce Pizarra! Tentokrát zakončena střeleckým pokusem, hostující brankář ale jeho slabou ránu bez větších potíží chytá.
     
    50
    Hra se odehrává v blízkosti středového kruhu, italský tým se nemůže usadit na soupeřově polovině. Na opačnou stranu naopak pelášil Cadú, jenže o míč byl připraven.
     
    51
    Kluž mohla jít dokonce do vedení, to by však Traoré musel mít trošku pověstného štěstí. V první půli trefil břevno, nyní se dostal k odraženému míči a rozezvučel pravou tyč!
     
    53
    O samostatný průnik se snažil De Rossi, do vápna sice prokličkoval, ale hned vzápětí byl kulatého nesmyslu čistě zbaven.
     
    54
    Podobně se o chvilku později prezentoval také Traoré, který sice trojici hráčů obelstil, ale nedostal se k finálnímu zakončení. Kluž ale zůstává u míče.
     
    56
    Domácí ve svém náporu z předcházející poloviny duelu zatím nepokračují, hrozí naopak hosté. Na zadní tyč si naskakoval Hora, ale vysoký centr hlavou nezasáhl.
     
    57
    Do soupeřovy šestnáctky se snažil dašlí z nadýchaných centrů zaslat Edimar, jeho pokus byl ale zblokovaný. Na opačné straně hřiště vybojovali domácí přímý kop.
     
    58
    Balón na hostující bránu poslal Vučinić, ale brankář Nuno Claro o poločasové přestávce svoji skvělou formu neztratil a dalším efektivním zákrokem vyráží.
     
    60
    Ke střeleckému pokusu se následně propracoval také De Rossi, gólman hostujícího celku mohl tentokrát zůstat v klidu, míč mezi tři tyče nemířil.
     
    62
    Domácí kouč si připravil hned dvě střídání, odchází aktivní Vučinić, do boje míří Borriello. Trávník opouští také Cicinho, místo něj si zahraje Cassetti.
     
    63
    Pizarro znovu vyzkoušel sílu své pravačky, Nuno Claro sice opět plachtil vzduchem, avšak tentokrát zbytečně. Balón letěl zhruba metr a půl nad břevno.
     
    65
    Řím vybojoval roh.
     
    68
    AS Řím právě vstřelilo branku!

    Domácí se dočkali zasloužené branky a gólman Nuno Claro nyní na prudkou střelu nestačil. Rohový kop rozehrál Pizzaro, jeho přihrávka dolétla před velké vápno, kde se do míče neomylně opřel PHILIPPE MEXÉS - 1:0
     
    70
    Kluž ještě před obdrženou brankou vystřídala, zraněného Edimara nahradil Koné.
     
    71
    AS Řím právě vstřelilo branku!

    Italské družstvo hned vzápětí přídává zásah druhý a výrazně se tak přibližuje vítězství v dnešním klání. Vysoký balón ze středu hřiště se snesl až do hostující šestnáctky, kde jej přímo ze vzduchu poslal do sítě střídající MARCO BORRIELLO - 2:0.
     
    73
    Hora zůstává ležet na zeleném pažitu, hosté budou zahrávat standardní situaci.
     
    74
    Hrací předmět byl po sérii odrazů odvrácen obranou domácího týmu do bezpečných míst.
     
    76
    Rumunský tým střídá, hřiště opouští Hora. Opačným směrem má namířeno De Zerbi.
     
    78
    Kluž právě vstřelila branku!

    Hosté ovšem následně zahrávali další přímý kop, ze kterého již nyní dokázali udeřit. Centr dolétl až k zadní tyči, kde vyskočil nejvýše IONUT RADA a přesnou hlavičkou snižuje - 2:1.
     
    80
    Borriello toužil po druhém úspěšném zásahu, když se do kulatého nesmyslu opřel z velké dálky, tvrdou ránu však mezi tři tyče nedostal. Nuno Claro bude rozehrávat.
     
    81
    Střídání v hostujících řadách, trávník opouští smolař Traoré, nahrazuje jej Bjelanović.
     
    84
    Řím drží míč na svých kopačkách a přihrávkami ve středu hřiště uklidňuje hru.
     
    85
    Adriano potěšil oko fotbalového fanouška, když se zbavil hned několika dotírajících protivníků. Následně byl ovšem faulován a domácí po zahrání přímého kopu vybojovali roh.
     
    87
    Kop od rohového praporku větší nebezpečí pro svatyni stráženou Nuno Clarem nepřinesl.
     
    88
    De Zerbi přenechal míč ve středu hřiště rozběhnutému Dicovi, ten prošel až před soupeřovu bránu a tvrdou ranou vyprášil Lobontovi rukavice.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Kluž je nastěhována před italským obydlím a zoufale se snaží vstřelit vyrovnávací branku, vybojovala také dvě standardní situace z pravé strany, ovšem ani v jednom případě nedokázala zahrozit.
     
    Konec zápasu.
     
    Z druhé půle Vám ještě dlužíme jednu informaci, žlutou kartu obdržel Dica.
     
    Zápas končí výhrou domácího celku, fotbalisté AS Řím byli v prvním poločase jednoznačně aktivnější, v druhé polovině utkání sice mírně polevili v nasazeném tempu, i přesto však dokázali vstřelit dvě branky. Utkání se ovšem mohlo vyvíjet zcela jinak, hostující Traoré totiž dvakrát za bezbrankového stavu mířil do brankové konstrukce. Přeji příjemný zbytek večera. (22:38:36)

    Lukáš Šonský

    Branky: 68. Mexés, 71. Borriello - 78. Rada


    AS Řím: Lobont - Cicinho (62.Cassetti), Mexés, Burdisso, Castellini - Menez (46.Adriano), Pizarro, De Rossi, Perrotta - Totti, Vučinić (62.Borriello)

    CFR Kluž: Nuno Claro - Rada, Cadú, Alcantara, Panin - Culio, Edimar (70.Koné), Kivuvu, Dica - Hora (76. De Zerbi), Traoré (81.Bjelanovič)

    Rozhodčí: Eriksson - Nilsson, Klasenius.
    bahis siteleri