Twente – Tottenham 3:3 (kon.) | W. Brémy – Inter 3:0 (kon.) | Lyon – Hapoel Tel Aviv 2:2 (kon.)
Benfica – Schalke 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Valencia 1:1 (kon.) | Bursaspor – Rangers 1:1 (kon.)
Barcelona – Kazaň 2:0 (kon.) | Kodaň – Panathinaikos 3:1 (kon.)
konec
FC Twente
3:3 (1:1)
Tottenham Hotspur
Úterý 07.12.2010, 20:45Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Konec zápasu. (22:38:58)
     
    Spurs nakonec remíza mrzet nemusí. Vzhledem k výsledku Interu se stává vítězem skupiny a nemusí se tak v osmifinále obávat setkání s giganty jako je Barcelona, Real, Bayern nebo soupeři z anglické ligy Chelsea nebo Manchesteru United.

    Ani Twente nepřijde zkrátka, i přes vítězství Brém nad Interem jej čeká další fáze Evropské ligy jako odměna za třetí místo.

    Děkuji za pozornost a těším se na Vás u dalších onlajnů.
     
    90+3
    Ještě trochu nervozity v závěru. Nejprve se o další penaltu pokusil De Jong, pak další třenice mezi hráči na hřišti, ale nakonec rozhodčí vše ukončil závěrečným hvizdem.
     
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Parádní střela v podání Tiendalliho, ale i ten míjí Gomesovu branku.
     
    89
    Twente se ještě v posledních minutách snaží dosáhnout na čtvrtou branku, ale obrana Spurs je pevná, navíc hosté neustále hrozí nebezpečnými a rychlými brejky.
     
    86
    Hřiště opouští zraněný Nico Kranjcar, nahrazuje ho dlouhán Peter Crouch.
     
    85
    Útočné rejdy domácích měly sice několikaminutové trvání, ale bez zjevného efektu. Žádná další šance, natož pak gól.
     
    83
    Lennonovo představení. Přešel přes několik hráčů soupeře, ale v poslední chvíli se snažil opět nečekaně přihrávat, ale tentokrát se mu to nepovedlo a spíš měl volit střelu.
     
    81
    Stejně jako to mohl být druhý vlastní gól, mohla se zřejmě pískat i druhá penalta pro Twente, když v šestnáctce rukou podle mínění diváků a domácích hráčů zahrál Gallas. Rozhodčí tentokrát nepíská.
     
    79
    Bale!!! Znovu zařadil třetí kosmickou rychlost, prohnal se kolem hráčů v červeném a poslal ostrý míč po zemi před branku, kde ve skluzu ped Defoem poslal míč na vlastní branku Douglas a Boschker ukázal vynikající reflexy a míč vyrazil. Nebýt něj, mohli jsme tu mít druhý vlastenec v podání domácích.
     
    77
    Centr do šestnáctky v podání domácíh řeší vyběhnutím a lapením míče Gomes.
     
    75
    Střídáním se hra malinko zklidnila a už nevidíme takové série akcí a šancí. Jak už jsme se ale přesvědčili, udeřit může kdokoli i v čase, kdy se to nečeká.
     
    73
    Vystřídal i Harry Redknapp, Romana Pavljučenka nahradil Robbie Keane.
     
    73
    První střídání Twente, střelce druhé branky Marca Janka střídá Dario Vujičevič.
     
    70
    Parádní akce a do vedení mohli jít poprvé domácí! Chadliho průnik po levé straně následoval přesný centr na tísněného Landzaata, který jej jen sklepl pro Bramu. Parádní střelu, která následovala, musel likvidovat neméně dobrým zákrokem Gomes.
     
    67
    Hra se přelévá ze strany na stranu a také Tottenham nyní ukazuje snahu o další zvrácení výsledku na svou stranu. Třikrát už hosté vedli o gól, vždy ale o vedení přišli.
     
    64
    Twente právě vstřelilo branku!
    Přestřelka je na světě a srovnání přišlo přesně minutu poté, co jsem o něm psal. CHADLI se postavil k přímému kopu a zakroutil míč naprosto přesně k pravé tyči hostující branky. Znovu máme srovnáno. Neuvěřitelné gólové dostihy, ale i psychická odolnost domácích.
     
    63
    Otázka teď zní, jestli domácí dokáží znovu nepříznivý stav srovnat. Šanci by k tomu mohli mít teď po faulu na Janka asi 20 metrů od Gomesovy branky.
     
    59
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav moc dlouho netrval. Chyba v rozehrávce domácích a podklouznutí stálo Twente bod. Míče se zmocnil Palacios, vypálil, Boschker míč jen vyrazil před sebe a hladový predátor Jermaine DEFOE byl znovu tam, kde měl být aby poslal míč zpět do sítě. 2:3
     
    56
    Twente právě vstřelilo branku!
    Je znovu srovnáno. Ve chvíli, kdy se zdálo, že Twente nic kloudného nevymyslí, přišla kombinace ve středu pole a poté centr z levé strany, do vzduchu se doslova vznesl dlouhán Janko a poslal míč mimo Gomesův dosah.
     
    54
    Domácím chybí lehkost a aktivita z první půle, Tottenhamu vedení opět pomohlo a je mnohem více ve hře. Hlavně Lennonova přítomnost je hodně znát.
     
    52
    Další domácí hráč se ocitl na zemi po dalším tvrdém souboji, tentokrát čistém ze strany Kranjcara.
     
    50
    Za postranní čáru je odnášen domácí Rosales, který byl při odkopu nešetrně prošlápnut jedním z hostujících hráčů.
     
    49
    Domácí se nevzdávají a opět oblehli hostující pokutové území, jenže chybí stále finální přihrávka podobná té, kterou ped chvílí předvedl Lennon.
     
    47
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Vynikající úvod pro Spurs a vynikající akce. Lennon dostal míč na hranici šestnáctky, naznačil střelu, ale poslal míč úplně volnému DEFOEovi, který se z podobných pozic nemýlí. 1:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tak přece ještě jeden průnik Balea, centr a dokonce asi největší šance Spurs ze hry, když Defoe předskočil obránce a poslal míč jen několik centimetrů nad branku.
     
    45
    Zřejmě poslední akce první půle, Chadli se uvolnil na levé straně, ale jeho centr lapil Gomes.
     
    43
    Brejková situace na druhé straně. Míč vedení nikým jiným, než Balem po levé straně poslal waleský křídelní hráč do šestnáctky a gólman Boschker jej musel boxovat pryč.
     
    42
    Domácí neustále kombinují kolem vápna Tottenhamu, ale zatím bez úspěchu v podobě další vstřelené branky.
     
    41
    Další obléhání branky Spurs, po rohovém kopu pak míč propadl až k Jankovi, který ale zvolil asi nejhorší variantu, když se pokusil o střelu z otočky na hranici malého vápna, i když měl vedle mnohem lépe postavené spoluhráče. Míč pochopitelně skončil hodně mimo.
     
    40
    Stále ale aktivnější i nebezpečnější domácí. Spurs se do zakončení příliš nedostávají a nebýt kuriózního gólu, zřejmě by na svém kontě měli stále nulu.
     
    38
    Bale zažehl dnes poprvé své tryskové motory, ale na domácí hráče si zatím nepřišel, ačkoli byl při průniku faulován.
     
    37
    O střelu z dálky se postaral i Kranjcar, ale jeho mířidla jsou zatím hodně rozostřená.
     
    34
    Další střela na Gomese v podání Janka, hostující brankář s ní ale neměl mnoho práce.
     
    33
    Jak bylo avizováno, ze hřiště odešel Jenas, kterého nahrazuje Aaron Lennon.
     
    31
    Ze hřiště asi odejde Jenas, který si poleháváním na trávníku vykoledoval žlutou kartu, která mu zabrání hrát v dalším zápase. Nutno podotknout, že rozhodčí opět chyboval, protože Jenas byl skutečně zraněn a minutu nato střídal.
     
    30
    Chadli si u šestnáctky hostí otevřel střelnici, ale bránící hráči mu střely zablokovali.
     
    28
    Parádní projektil poslal na branku Pavljučenko když pravačkou kroutil tvrdou střelu k levé tyči, Boschker tentokrát svůj tým podržel.
     
    25
    A je tu zase tlak ze strany domácích a hosté jsou pod tlakem. Diváci ženou své hráče do útoku.
     
    24
    Hrubka brankáře málem znamenala gól v síti hostů. Gomes zkazil rutinní zákrok při centru do vápna a zmateně hrající obrana Spurs měla co dělat, aby míč na několik pokusů dostala do bezpečí.
     
    Každopádně byla penalta hodně přísná, protože ač Assou-Ekotto zasáhl míč loktem, bylo to když si chránil obličej před zásahem míče. Docela kontroverzní situace v pokutovém území Tottenhamu.
     
    22
    Twente právě vstřelilo branku!
    Landzaat míč poslal naprosto přesně k tyči a i když Gomes čekal do poslední chvíle, na míč nedosáhl.
    Rozhodčí ale nechal zahrávání penalty opakovat a i napodruhé Danny Landzaat proměnil, i když s velkým štěstím, protože poslal míč doprostřed branky, ale taky mezi Gomesovy nohy. 1:1
     
    20
    Domácí budou kopat penaltu!!!!
     
    19
    Hosté teď dělali průvan v domácí obraně, ale vše bohužel pro ně zakončili Assou-Ekotovým centrem do náručí brankáře.
     
    16
    Hostům branka rozhodně pomohla a zaskočení domácí už nemají takový tlak, jako před inkasovaným gólem. Mezitím se hřišti svíjí zraněný Pavljučenko, kterému před chvíli jeden z domácích hráčů projel nárt pravé nohy.
     
    Smolná chvíle pro domácí, kteří byli dosud jednoznačně lepším týmem, než anglický celek. Uvidíme, jak se gól na hře projeví.
     
    12
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná branka, kterou si asi domácí brankář za rámeček rozhodně nedá. Pomalá malá domů lehce nadskočila, i to ale stačilo, aby zkušený čtyřicetiletý brankář, který má za sebou více než 500 soutěžních zápasů, míč minul a ten zapadl k tyči.
     
    10
    Další nebezpečí ze strany domácích. Centr z pravé strany zakroutil do branky Rosales, míč prošel až pod nohama Bassonga a De Jonga, ale Gomes byl připraven.
     
    9
    Janssen poslal míč sice velmi razantně, chyběla ale přesnost.
     
    8
    Velká příležitost opět pro domácí, kteří budou mít šanci zahrávat standardní situaci v blízkosti branky hostí po faulu Palaciose.
     
    6
    Brejk na druhé straně, Pavljučenko poslal dopředu expres Bale, ten ale měl míč na slabší pravačce, navíc byl jeho pokus zablokován.
     
    5
    Následující dva rohové kopy už pro hostujícího gólmana nebezpečí neznamenaly.
     
    5
    Obrovská šance domácích a Gomes se musel hodně natahovat, aby vyškrábl na roh střelu domácího Bramy.
     
    4
    Gallasův útočný faul zastavil hostující akci.
     
    2
    Gallas a Gomes teď trochu zabrnkali na nervy svých fanoušků, když si riskantně posílali míč u šestnáctky s napadajícím domácím hráčem velmi blízko sebe, ale vše pro ně dobře dopadlo.
     
    1
    První průnik a centr do šestnáctky v podání domácích byl odvrácen hostujícími obránci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Boschker; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, Landzaat, Jannsen; De Jong, Janko, Chadli.

    Tottenham Hotspur: Gomes; Corluka, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto; Kranjcar, Jenas, Palacios, Bale; Pavlyuchenko, Defoe.

    Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo (Španělsko).
     
    Střídající hráči:

    Twente: Mihaylov, Bengtsson, Parker, Buysse, Vujicevic, Leugers, John

    Tottenham: Cudicini, Hutton, Lennon, Keane, Crouch, Giovani, Dawson
     
    Dobrý večer u přenosu zápasu posledního kola základních skupin Ligy Mistrů. Nováček soutěže Twente Entschede se dnes utká s lídrem skupiny A, londýnským Tottenhamem. Ten si v případě vítězství zajistí první místo ve skupině před Interem Milán.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Stanislav Horák

    Branky: 22. Landzaat (pen.), 56. Janko, 64. Chadli - 12. Wisgerhof (vla.), 47. Defoe, 59. Defoe

    Karty:   31. Jenas (TOT)


    FC Twente: Boschker; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, Landzaat, Jannsen; De Jong, Janko, Chadli.
    Tottenham Hotspur: Gomes; Corluka, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto; Kranjcar, Jenas, Palacios, Bale; Pavlyuchenko, Defoe.