Vítkovice – Pardubice 2:1 (po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 5:4 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:3 (kon.) | Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 28.12.2010, 18:30Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný úterní večer ze severu čech, v Tipsport areně dnes změří síly Bílí Tygři Liberec a hostující Kladno. Severočeši v minulém kole dokázali vyhrát na brněnském ledě, Kladenští padli po nájezdech s Vítkovicemi.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Derner, Pavlů, Štich, Výtisk - Kudrna, Nedvěd, Dušek, Klimenta, Vak, Hořava, Vantuch, Víšek, Podkonický, Ondřej, Plodek, Špaček.

    HC Vagnerplast Kladno: Falter (Cikánek) - Procházka, Toman, Patera, Bicek, Kotrla, Kalla, Kuchler, Bělohlav, Drtina, Eberle, Látal, Šmach, Valský, Piskáček, Treille, Mnatsyan, Růžička, Bílek, Stieler, Knotek.

    Rozhodčí: Souček, Turčan - Blümel, Barvíř.
     
    Oba celky právě vstupují na hrací plochu. Liberec v tradičních bílých dresech, hosté se oblékli do modré barvy. Následuje státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:22
    Dušek se vydal na první útočný výpad před kladenskou svatyni, jeho přihrávka z rohu hřiště však spoluhráče Kudrnu nenalezla.
     
    1:21
    Výtiskova slabá střela zblokována hostujícími zadáky, Valský na opačné straně ledového oválu nahazuje kotouč před Pincovu bránu a odchází střídat.
     
    2:35
    Bílek zastavuje ofenzivní akci severočeského celku, Čakajík zahajuje další akci svého týmu zpoza vlastní brány.
     
    3:42
    Sledujeme zatím hodně opatrný začátek, hra se odehrává především ve středním pásmu, kde se obě družiny střídají v držení kotouče.
     
    3:57
    Víšek dostává dvě minuty za vysokou hůl, Kladno si zahraje v přesile.
     
    4:24
    Nedvěd uprchl hostujícím zadákům, ovšem jeho tvrdá rána od modré čáry mezi tři tyče nemířila. Středočeši se nemohou dostat před Pince.
     
    5:53
    Klimentovu střelu tlumí Falter na hrudi a přerušuje hru. Vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    5:56
    V samém závěru početní převahy se dostal k odraženému kotouči na hranici branoviště Eberle, puk však nedokázal zasáhnout ideálně. Kladnu se přesilovka příliš nevyvedla.
     
    6:45
    Bicek se ocitl v ofsajdu, Tygři se po vhazování ve střední třetině nasunuli před soupeřovu klec.
     
    8:20
    Valský nahazoval černou pryž z pravé strany na libereckou svatyni, hostům je následně pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    9:06
    Kotrlova střela zblokovaná Dernerem, kupředu mají namířeno domácí hokejisté.
     
    9:19
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři předvedli parádní akci na jeden dotek a dostávají se do vedení! Nedvěd prudkým nahozením zaslal kotouč před kladenskou svatyni a pohotová teč ANTONÍNA DUŠKA otevřela skóre dnešního zápasu - 1:0. Asistence: Petr Nedvěd.
     
    9:27
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí hned vzápětí odskakují svému sokovi již na dvoubrankový rozdíl. Liberečtí vyhráli vhazování ve středovém kruhu, nasunuli se před Faltera, odražený kotouč doputoval na hůl TOMÁŠE VAKA, jenž přesnou ranou do horní poloviny brány roztřepal hostující síť podruhé - 2:0. Bez asistence.
     
    9:51
    Severočeská aktivita bude umocněna početní převahou, Piskáček zasáhl protihráče vysokou holí a půjde si na dvě minuty odpočinout.
     
    11:02
    Domácí se nemohou dostat před soupeřovu klec, Kladno tentokrát pečlivě brání.
     
    11:31
    Libereckou akci zastavuje přihrávka rukou, úspěšný zákrok si posléze připsal Pinc. Kotouč vyslaný z hole Látala odrazil svými betony.
     
    13:30
    Domácí si zahrají znovu proti čtyřem, Bicek putuje za katr. Provinil se sekáním, tentýž hráč dostává také osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    13:58
    Už to mohlo být o tři branky! Dušek prolétl podél levého mantinelu, přesnou přihrávkou nalezl v mezikruží operujícího Víška, jehož přízemní pokus končí jen těsně vedle.
     
    15:28
    Toman odpaluje puk přes všechny čáry a hosté hrají v plném počtu. Hra je následně přerušena pro nepovolenou hru rukou.
     
    16:16
    V akci opět Jan Víšek, domácí forvard nyní pálil z levého kruhu. Rozvlnil ovšem pouze boční síť. Liberec je v těchto chvílích jednoznačně aktivnější.
     
    17:02
    Černá pryž opět nebezpečně létala kolem kladenského brankáře, jenž dokázal další ošemetnou situaci vyřešit. Domácí kombinují s kotoučem u středového kruhu.
     
    18:44
    Falter zastavuje na své hrudi slabou střelu, vhazování po jeho pravici.
     
    19:41
    Po sérii kostrbatých přihrávek se hra přesunula také před Pince, který po zblokované střele Bílka přikrývá kotouč svoji lapačkou a raději přerušuje hru.
     
    19:57
    V posledních vteřinkách prvního dějství se do slibné příležitosti dral Ondřej, finální střela mu však nesedla a kotouč si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po dvaceti minutách hry vede Liberec zaslouženě o dvě branky. Po opatrném začáku již diktovali tempo hry především Bílí Tygři, kteří si také díky dvěma úspěšným trefám vytvořili slibný náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Dušek se prosmýkl po levé straně a z jeho přihrávky mohl těžit Nedvěd, ovšem beton kladenského gólmana byl na správném místě.
     
    21:24
    Podkonický hledal při svižném přečíslení v druhé vlně přijíždějícího Vantucha, ovšem jeho zakončení zasáhlo pouze dobře postaveného Faltera.
     
    22:30
    Liberec navazuje na svoji útočnou aktivitu z konce prvního dějství a Falter se má ve svém teritoriu znovu co ohánět. Kladenský muž s maskou zastavuje pokus Čakajíka z levého kruhu.
     
    24:18
    Nedvěd si delší dobu pohrával s hostujícími obránci v útočné třetině, Růžička ho zastavil nedovoleným způsobem a Tygři mají výhodu další přesílovky.
     
    24:45
    A bude to dokonce početní převaha pěti proti třem! Patera se v souboji s Trončinským provinil hákováním a odjíždí za katr.
     
    25:14
    Sérii přihrávek před středočeským obydlím zakončil pohlednou ranou Hunkes, rameno brankáře Faltera odraží puk nad branku. Hosté poté vyhazují.
     
    25:54
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí dvojnásobnou početní převahu využívají a mají již tříbrankový náskok. PETR NEDVĚD pálil od modré čáry, jeho první střela byla zblokovaná hostující obranou, ovšem liberecký kapitán se dostal také k dorážce, ze které se nemýlil - 3:0. Asistence: Miloslav Hořava.
     
    27:01
    Kladno hraje v plném počtu, následuje komerční přestávka.
     
    27:36
    Hosté na malý okamžik semkli svého soka před vlastní klecí, Patera vybídl svoji přihrávkou k zakončení Bicka. Toho však Pinc dokázal vychytat, přízemní střelu si bez problému pohlídal.
     
    27:46
    Špaček hačá na trestné lavici, provinil podražením. Kladenská přesilovka.
     
    28:41
    Severočeši se dvakrát za sebou dokázali osvobodit, Paterovu družinu posléze zastavuje ofsajd. Vhazování ve středu hrací plochy.
     
    28:54
    Kotouč se ztratil rozhodčím z dohledu při důrazném souboji u mantinelu, hra je opět přerušena.
     
    29:05
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Středočeský celek využívá svoji přesilovku a zhruba deset kladenských přiznivců může poprvé zatožit svými šálami. Kallova střela od modré čáry byla zastavena libereckými obránci, odražený puk ale doputoval k volnému VÍTĚZSLAVU BÍLKOVI, který z bezprostřední blízkosti skóruje - 3:1. Bez asistence.
     
    29:53
    Hosté zvyšují svoji útočnou aktivitu a opět si zahrají proti oslabenému sokovi, Hunkes dostává menší trest za krosček.
     
    31:40
    Domácí srazili soupeřovo nahození do ochranné sítě nad Pincovou brankou a následně se jim podařilo také vyhodit.
     
    32:11
    Libor Procházka si jde odpočinout za nedovolené bránění. Přesilová hra také pro Liberec.
     
    32:20
    Obrovská šance Antonína Duška! Domácí forvard se ocitl uplně sám z mezikruží, místo rychlé střely ovšem zvolil nepříliš efektivní kličku, kterou dokázal Falter zastavit.
     
    32:33
    Růžička odpálil puk za hrazení a odchází za katr, modrobílí budou hrát znovu proti třem.
     
    34:02
    Tygři jsou nastěhování v útočné třetině a ostřelují Faltera ze všech stran, ten však zatím odolává. Důrazná dorážka Kudrny před malým okamžikem úspěch neslavila, kladenský brankář přerušuje hru.
     
    34:25
    Hosté ve čtyřech s pukem na holi daleko od své brány.
     
    34:42
    Kladno hraje v plném počtu, domácí tentokrát dvojnásobnou početní převahu využít nedokázali. Bílek naopak z protiútoku jen o malý kousek nezasáhl spoluhráčovu přihrávku.
     
    35:51
    Bomba Martina Látala trefila jen plexisklo za libereckou bránou, snahu severočeských hokejistů následně zastavuje zakázané uvolnění.
     
    36:32
    Pinc zastavuje pokus Kotrly z ostrého úhlu, o chvilku později míjí Nedvěd z levé strany kladenskou bránu.
     
    37:00
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Hosté stahují náskok svého protivníka na rozdíl jediné trefy a Liberec se může začít strachovat o výsledek. Patera nalezl svoji přihrávkou JIŘÍHO KUCHLERA, jehož střela z pravé strany propadla Pincovi do brány - 3:2. Asistence: Pavel Patera.
     
    37:38
    Piskáček si jde odpočinout za hákování - početní převaha domácích.
     
    39:14
    Neuvěřitelné štěstí mělo nyní celé Kladno! Klimenta dokonale vymíchal hostující obránu a přihrávkou před prázdnou bránu nalezl Podkonického, ten ovšem trestuhodně minul. Posléze se z velké příležitosti neprosadil ani Nedvěd.
     
    39:38
    Hosté hrají v pěti, tentokrát přečkali vlastní oslabení jen za pomoci velké porce hokejového štěstíčka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Liberec sice vlétl do prostřední části s velkou chutí a přidal také třetí branku, ovšem to bylo ze strany domácích zdaleka vše. Kladno vyrovnalo hru a dvěma brankami zdramatizovalo průběh zápasu. Před poslední části je tak vše otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši ovšem neponechávají nic náhodě a hned v první minutě třetí části přidávají čtvrtou branku. Kudrna skvělou přihrávkou do prostoru mezi kruhy nalezl volného ANTONÍNA DUŠKA, jenž trefil přesně do horního růžku - 4:2. Asistence: Jaroslav Kudrna, Petr Nedvěd.
     
    42:50
    Šmach nahodil kotouč do útočné třetiny, Pinc si s následnou sprškou střel dokázal poradit a přerušuje hru.
     
    43:17
    Nedvěd byl bolestivě zasažen Bickem, který si půjde za svůj faul odpočinout. Bílí Tygři budou hrát v přesile.
     
    44:02
    Podkonický si sjel až do prostoru mezi kruhy, jenže svoji prudkou střelou neuspěl. K odraženému puku se vzápětí dostal také Hořava, Falter byl připraven.
     
    44:54
    Hunkes mířil svoji střelu od modré čáry mezi nohy brankáře, ovšem Falter dokázal své betony slepit k sobě včas.
     
    45:20
    Liberec početní převahu nevyužil, i když byl po většinu času nastěhován v útočné třetině.
     
    46:07
    Dnešní utkání sleduje v Tipsport areně 7 034 diváků. Poměrně slušná návštěva si nyní od hokeje na pár chvil odpočine, na programu je totiž komerční přestávka.
     
    46:51
    Knotek ve velké šanci těsně před Pincem neuspěl! Liberecký brankář si místo u své pravé tyčky pohlídal a nedovolil kotouči přechod za brankovou čáru.
     
    47:12
    Nabídku Procházky tečoval Patera mimo domácí branku, Kladno si dokáže v útočné třetině aktivní hrou vytvořit slibné příležitosti.
     
    49:40
    Kotrla obral o kotouč Čakajíka, ovšem jeho následná přihrávka před brankoviště neprošla. Tygři poté raději odpálili puk na icing.
     
    50:19
    Milan Toman střílel od modré čáry, Pinc pouze nastavil svoji lapačku, do které černou pryž schoval. Vhazování po jeho pravé ruce.
     
    51:07
    Bílkův průnik zastavuje ofsajd. Hra se nyní hodně kouskuje, Kladnu se nedaří usadit se v útočné třetině.
     
    51:58
    Domácí utekli do nadějného přečíslení, ovšem přihrávka Hořavy nedoputovala na hůl Špačka. Puk se zastavil ve výstroji posledního kladenského zadáka.
     
    52:42
    Tomáš Vak mohl skórovat, jenže domácí forvard se slibné příležitosti z místa před hostujícím brankovištěm zalekl a střílel nad bránu.
     
    52:57
    Podkonický jde pykat za nedovolené bránění, Středočeši tak mají dobrou příležitost ke vstřelení kontaktní trefy.
     
    53:48
    Výtisk se snažil vyhodit kotouč do středního pásma, od Treilleho hole škrtl puk o ochrannou síť a sudí přerušují hru.
     
    54:18
    Toman nalezl dobře načasovaným pasem u pravé tyče volného Kallu, brankář domácího celku však předvedl efektivní, leč také hodně nehokejový zákrok a puk zastavil.
     
    54:20
    Derner jde na trestnou lavici a Kladno bude hrát přesilovku pět na tři! Hostující kouč si vyžádal time-out.
     
    54:37
    Středočeši vyhráli vhazování v útočném pásmu a od modré čáry vypálil Toman, avšak pozorného Pince nepokořil. Liberecký brankář předvedl hbitý zákrok lapačkou.
     
    55:29
    Liberec je ve čtyřech, kladenská pětice se nemůže dostat k zakončení.
     
    56:08
    Štich vyhrál souboj s Eberlem u mantinelu a vyhazuje puk do bezpečí, hosté zahajují další ofenzivní akci až od vlasní brány.
     
    56:46
    Domácí v plném počtu, jejich pokus o svižný kontr se nevydařil - zakázané uvolnění. Hra se stěhuje opět před Pince.
     
    57:15
    Pokus Ondřeje odraží Falter vyrážečkou, Růžička se posléze probíjí s pukem na holi až do útočné třetiny.
     
    58:09
    Zakázané uvolnění také v podání hostujícího celku, Kladenským se čas na zdramatizování duelu krátí. Stadionem již obíhá mexická vlna.
     
    58:51
    Jaroslav Kalla opět nebezpečně operoval před domácí brankou, Pincův beton však zůstal pevně spojen se zemí a odrazil puk do bezpečných míst.
     
    59:54
    Pinc si připisuje další úspěšný zákrok, diváci odpočítávají poslední vteřinky zápasu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem Kladna vyhlášen Bílek, z domácích hokejistů přebírá stejné ocenění kapitán Nedvěd.
     
    Bílí Tygři již v posledním dějství nedopustili žádné drama a dokráčeli si pro tři body. To je dnes z Tipsport areny vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se těším na počtenou. (20:57:46)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Dušek (Nedvěd), 10. Vak, 26. Nedvěd (Hořava), 41. Dušek (Kudrna, Nedvěd) - 30. Bílek, 37. Kuchler (Patera)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Derner, Pavlů, Štich, Výtisk - Kudrna, Nedvěd, Dušek, Klimenta, Vak, Hořava, Vantuch, Víšek, Podkonický, Ondřej, Plodek, Špaček.


    Rytíři Kladno: Falter (Cikánek) - Drtina, Mnatsyan, Piskáček, Procházka, Růžička, Šmach, Toman - Bělohlav, Bicek, Bílek, Eberle, Kalla, Knotek, Kotrla, Kuchler, Látal, Patera, Stieler, Treille, Valský.


    Rozhodčí: Souček, Turčan - Blümel, Barvíř.
    bahis siteleri