Slovensko – Německo 2:1 (po pr.) | Česko – Norsko 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Finsko 0:4 (kon.)
Kanada – Česko 7:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Finsko
Úterý 28.12.2010, 18:30Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    Toni Rajala (FIN) dostává dvě minuty za hákování.
     
    57:53
    Po trochu náhodnémodrazu puku nakonec šli dva Finové na jediného obránce! Nättinen volil ve vyložené pozici střelu, ale Conze nepřekonal!
     
    50:38
    Po střele Untersandera vyrazil Ortio puk do výšky a Hofmann ho opět mohl zamést do poloprázdné branky, ale puk byl ve vzduchu a Švýcar v těžké pozici. Netrefil ho a stav zůstává 0:4.
     
    49:05
    Scherwey a pak Hofmann sahali po čestném gólu! Byla tam po pěkné a tvrdé střele Scherweyho v podstatě prázdná branka, ale Hofmann neměl správně položenou hokejku a než to zmákl, bránící Fin puk srazil do bezpečí.
     
    47:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce JULIA JUNTTILY! Prosmýkl se po pravé straně okolo Nicholase Steinera, natlačil se před branku a zvedl puk technicky pod víko. Conz byl bezmocný.
     
    44:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přes celou třetinu přihrával Haula a z voleje z kruhu trefil TEEMU PULKKINEN přesně pravý vingl. Využitá přesilovka po jedenácti vteřinách. Asistence: Erik Haula.
     
    44:26
    Je přerušeno. Na trestnou jde Švýcar.
     
    32:10
    Další fatální hrubka Švýcarů, tentokrát gólmana Conze. Ten vyslal do samostatného nájezdu Pakarinena, ten mu udělal kličku do forhendu, ale neumístil puk za již překonaného brankáře, treefil jeho beton.
     
    30:58
    Vatanen teď předvedl faul na pět minut, když zboural jednoho ze Švýcarů u hrazení. Bylo to hodně nebezpečné, ale dostal jen dvě minuty. 1:10 přesilovka pět na tři pro Švýcary.
     
    29:11
    Nättinen nádherně našel Armiu, ale ten přestřelil. To byla velká šance Finů!
     
    25:50
    Finů hrálo šest a na trestnou lavici odchází Teemu Pulkkinen.
     
    24:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ten tlak už prostě trval příliš dlouho. Nejprve Tuominen ještě Conze nepřekonal, ale o několik okamžiků později dorazil do sítě střelu Donského vyraženou Conzem JAAKKO TURTIAINEN. Asistence: Joonas Donskoi, Jyrki Jokipakka.
     
    19:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec si Švýcaři zahrávali tak dlouho s ohněm, nevyhodili puk a nakonec na to doplatili. Od modré vypálil z levé strany Rajala a parádně puk před Conzem tečoval JOONAS NÄTTINEN. To byla opravdu exkluzivní teč, proti které neměl Benjamin Conz žádnou protizbraň. A neměl by ji ani žádný jiný brankář na světě. Asistence: Toni Rajala, Jyrki Jokipakka.
     
    16:23
    Nättinen našel Rajalu a ten v obrovské šanci možná překonal Conze. Branka je posunutá, nakonec puk skončil za čarou, ale je otázka, zda dřív, než byla posunutá branka. Posuzuje se video, práci má videorozhodčí. Bylo to těsné.
     
    13:35
    Niederreiter dostal přihrávku od Camperchiolliho, měl trochu potíže se zpracováním, ale je obrovsky rychlý, tak ještě stihl tvrdě vystřelit, Ortio skvěle chytá lapačkou.
     
    10:40
    To se ale teď může změnit! Sven Bärtschi se pokoušel proniknout do útočného pásma, ale Jokipakka ho držel. Dvě minuty.
     
    6:25
    Obrovská šance Finů! Haula dostal přihrávku z levé strany a ve velké šanci pálil bez přípravy, ale Conz se báječně přesunul a udržel čisté konto.
    Marken.cz

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 20. Nättinen (Rajala, Jokipakka), 25. Turtiainen (Donskoi, Jokipakka), 45. Pulkkinen (Haula), 48. Junttila


    Švýcarsko: Conz (Giovannini) - Loeffel, Steiner, Camperchioli, Trutmann, Schlumpf, Untersanfer, Guerra - Scherwey, Niederreiter, Antonietti - Bärtschi, McGregor, Engler - Schappi, Hofmann, Pestoni - Walser, Vermin, Herren - Haas. Trenér: Jost.
    Finsko: Ortio (Aittokallio) - Vatanen, Manelius, Rissanen, Kivisto, Virtanen, Määtta - Pulkinnenm, Haula, Pakarinen - Armia, Rajala, Nättinen - Juntilla, Tuominen, Donskoi - Salomäki, Virkkunen, Talberg - Turtiainen. Trenér: Marjamäki.

    Rozhodčí: Kadyrov, Sjöberg - Morrison, Tvrdoň.
    bahis siteleri