Znojmo – Olomouc 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 5:3 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 3:2 (kon.)
Písek – Tábor 1:4 (kon.) | Chrudim – Benátky n/J 1:3 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 3:2 (po s.n.)
Vrchlabí – Kadaň 1:4 (kon.) | Beroun – Hr. Králové 0:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 29.12.2010, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní krásné utkání končí vítězně pro Havlíčkův Brod, který zdolal Jihlavu po dramatické a vyrovnané bitvě 5:3. Dnešní utkání však trochu pokazili svými nepřesnými výroky všichni tři rozhodčí. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. (19:59:33)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Jihlava drží hru pdo kontrolou a vhazuje se jejím v útočném pásmu, ale do konce zápasu zbývají 2 sekundy.
     
    59:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je zřejmě rozhodnuto. Náskok Rebelů navyšuje střelou do prázdné brány MIROSLAV HOLEC! Aistence: Miroslav Třetina.
     
    59:23
    Hosté z Jihlavy si vyžádali oddechový čas, po jehož uplynutí se bude vhazovat před brankou gólmana Suchana. Dukla stále pokračuje v power-play.
     
    59:16
    Rebelové netrefili prázdnou bránu a pořád musí vzdorovat enormnímu tlaku nabuzených Jihlavanů, kteří trpělivě a usilovně dobývají brodskou bránu.
     
    58:43
    Obrovský nápor Dukly a ošemetnou situaci kolem brankáře Suchana Rebelové přerušili, když kotouč vyhodili podél mantinelu pomalu do středního pásma.
     
    58:13
    Jihlava hraje dost brzy power-play!
     
    58:00
    Hokejisté z krajského města se nastěhovali zpět do útočných pozic a vyloženě si šli pro faul, kterého se při postupné kombinaci nakonec dočkali, ale přesilovku hráč nebudou. Na lavici hanby míří Pavlík (HBR) za podražení a Jeslínek (JIH) za nafilmovaný pád.
     
    57:33
    Dlouhý a tvrdý souboj v rohu jihlavského pásma skončil nerozhodně, protože rozhodčí přerušil hru. Vhazovat se bude v kruhu po levé ruce jihlavského gólmana Bendy.
     
    57:00
    Neuvěřitelný nápor Dukly neubírá na své intenzitě a Rebelové mu čelí s vypětím všech sil. Zatím úspěšně. V těchto chvílích drží hru v útočném pásmu a nechávají brankáře Suchana odpočinout.
     
    56:22
    Bakus zkusil štěstí z velkého úhlu v prostoru levého kruhu a nechybělo moc, aby jeho utěšená střela skončila pod horní tyčkou. Puk nakonec jen těsně přeletěl Suchanovu svatyni.
     
    55:35
    Dobrovolného jedovka prosvištěla kolem pravého horního rohu Suchanovy brány a odrazila se o mantinel do rohu pásma. Jihlava zůstává u kotouče.
     
    54:57
    Havlíčkův Brod sevřel Jihlavu pod chvilkový nátlak, který však hosté narušili tím, že vyhnali domácí hráče při kombinaci až do středního pásma.
     
    54:23
    Obrovský tlak Dukly pokračuje dál. Nejdříve těsně minul vzdálenější tyčku svou střelou z mezikruží Bakus a vzápětí neuspěl z ostrého úhlu Sojčík, kterého u bližší tyčky vychytal pozorný gólman Suchan.
     
    53:38
    Rebelové i v plném počtu musí čelit urputné útočné snaze svého krajského soupeře, který nepolevuje v útočení a pořádně jim přidělává starosti.
     
    53:09
    Po spršce nepříjemných střel, jíž musel brankář Suchan čelit, Rebelové vyhodili kotouč až do útponého pásma. I další oslabení zřejmě ustanou bez úhony.
     
    52:33
    Po sérii vyhození je Jihlava v Suchanově blízkosti a vehemetně tluče do brodského obranného bloku, který zatím náporu odolává.
     
    51:45
    Pervný zámek Jihlavy Rebelové narušili ziskem kotouče a Holec hledal křížnou nahrávkou své spolhráče, ale neúspěšně. Přesto touto cestou alespoň vyhodil.
     
    51:13
    Za havlíčkobrodskou brankou se proti pravidlům údajně provinil Morava (HBR) a dostává 2 minuty za držení protihráče.
     
    50:20
    Po nahrávce zpoza branky pálil z pravého kruhu osamocený Zeman bez přípravy, gólman Suchan se ale rychle přesunul a puk ukryl u bližší tyčky puk ve své náruči!
     
    50:00
    Po dlouhé odmlce se opět pokračuje ve hře. Za nahozeným pukem rychle pílil rozjetý Rytnauer, ale k puku měl dále než jihlavský bek a nezískal kotouč.
     
    49:20
    Krásnou a napínavou hokejovou bitvu rozhodčí neuvěřitelně kazí a veškerá snaha všech hokejistů vychází vniveč. Utkání sleduje 2780 diváků.
     
    49:20
    Další evidentní faul rozhodčí raději nevidí. Neuvěřitelné. Rovněž ostrý zákrok na druhé straně hřiště na jihlavského forvarda netrestá. A do řetice další podražení brodského hráče zůstává nepotrestána. Fanoušci obou táborů teď rozhodčímu spílají a Kotlina připomíná velký úl, který naplňuje neustávající a ohlušující pískot. Voj. Němec (HBR) dostává trest na 10 minut plus do konce utkání za nesprotovní chování.
     
    48:25
    Bojovníci z Kotliny sehráli oslabení na jedničku a při hře 5 na 5 tlačí Duklu hluboko do její obranné ulity. rebelové doráželi z bezprostřední blízkosti a brankář Benda jen s vypětím všech sil odolával těmto pokusům. Nakonec rozhodčí ze záhadných důvodů přerušil hru, vhazovat se bude v pásmu Jihlavy.
     
    47:32
    Obrovskou územní převahu Dukly Rebelové přerušili vyhozením přes všechny čáry až do Bendova hájemství. Jihlava začíná nový útok až z hloubi svého obranného pole.
     
    46:54
    Rebelové vyhdoili kotouč do bezpečí, jenže Jihlava se už znovu jako sup slétla na svou kořist, když kombinuje kolem Suchanovy branky a číhá na střelu.
     
    46:11
    Voj. Němec přečetl úmysl hostů a na obranné modré čáře jim vložil do nahrávky hůl, ale následně ho rychle zakřižoval vracející se protihráč a nepustil ho do úniku.
     
    46:01
    Na trestnou lavici putuje Knotek (HBR) za sekání.
     
    45:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Havlíčkův Brod se znovu ujímá těsného náskoku, když využil přesilovku. Tvrdou ránu Mariana Moravy od modré čáry vyrazil gólman Benda betonem jen do volného prostoru vedle sebe, kde číhal VOJTĚCH NĚMEC, nezazmatkoval, položil si Bendu na led a zblízka uklidil kotouč pohodlně do poloprázdné brány! Asistence: Marian morava.
     
    45:05
    Hosté okamžitě po začátku zkrácené přesilovky Rebelů udrželi hru v útočném pásmu a ukrojili tímto způsobem notnou část z Kalábova trestu.
     
    44:29
    Knotek při aktivním forčekinku získal puk za jihlavskou brankou, tělem si kryl kotouč a bekhendem jednoruč po obkroužení nepřehodil Bendův beton. Po odpískání putuje na alvici hanby za hákování Kaláb (JIH).
     
    43:48
    Utěšenou, ale výbornou přihrávku obdržel na modrou čáru volný Kaláb a tvrdě bez přípravy napálil kotouč na brodskou bránu, kde se brankář Suchan rychle přemístil a vyrazil puk betony!
     
    43:00
    Hosté dokonale vyšachovali brodskou obranu a gólmana Suchana, když Bakus předložil z pravého kruhu přesnou nahrávku na Čachotského, jenž úplně sám z bezprostřední blízkosti minul prázdnou bránu!
     
    42:37
    Jihlava má k dispozicvi další přesilovku, v nichž je hodně nebezpečná. Za vražení na hrazení vyfasoval 2 minuty Stromko (HBR).
     
    42:00
    Po Jeslínkovu přiťuknutí střílel od modré čáry z velkého rozmachu obránce Dobrovolný, jenže jeho střele scházela potřebná přesnost. Puk skončil jen kousek od pravé Sucahnovy tyčky.
     
    41:14
    Po dalším vyhození jsou již Rebelové v plném počtu a čelí teď útočné snaze hostů z Jihlavy v pěti hráčích na ledové ploše.
     
    40:59
    Brankář Suchan se teď neuvěřitelně zaskvěl ve svém brankovišti. Úplně sám čelil sérii dorážek z bezprostřední blízkosti a s haldovými jihlavskými střelci svedl úspěšný minisouboj, když ukryl puk ve výstroji a přerušil hru!
     
    40:06
    Jihlava pokračuje ve zbytku své přesilovky 5 na 4, ale začít útok musí až od své branky, protože se domácím podařilo vyhodit puk až k brankáři Bendovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část nám nabídla opět strhující a překrásnou podívanou, plnou útočné chuti a nasazení. Také v ní padly tři góly, ale tentokrát dva vsítili domácí Rebelové a Jihlava se radovala jednou. Na trefy Ondřeje Švaňhala a Jonáše Fidlera odpověděl z jihlavského pohledu Oldřich Bakus. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:18, platí v Kotlině nerozhodný stav 3:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Tvrdou Fincecovu ránu od modré čáry ukryl připravený gólman Suchan ve své výstroji, když si proti rychle letícímu puku vybruslil do volného prostoru a přerušil hru.
     
    39:31
    Pavlík vysunul bekhendovou nahrávkou zpoza vlastní brány do jízdy volného Moravu, který však neměl patřičnou rychlost a v levém kruhu byl dostižen jihlavskými zadáky.
     
    39:14
    Malenova tvrdá rána z vrcholu levého kruhu skončila na betonech gólmana Suchana, který puk vyrazil do rohu pásma, jenže domácí jdou do oslabení. Na trestnou lavici je vykázán na 2 minuty Vošmik (HBR) za nedovolené bránění.
     
    38:54
    Havlíčkovu Brodu nevyšel přechod do ofenzivní fáze podle představ. Nepřesná nahrávka na rozjeté útočníky končí odpískaným zakázaným uvolněním.
     
    38:21
    Švaňhal mířil podél levého mantinelu s pukem na holi do útočného pásma, jenže Jihlavané ho brzy zastavili. Následnou tvrdou ránu Ficence od modré čáry v brodském pásmu srazil obránce Pavlík do ochranné sítě.
     
    37:51
    Nedjříve zasahoval u bližší tyčky betonem proti tvrdé ráně z úhlu gólman Suchan, poté ukryl ve své výstroji nahozený puk jeho protějšek Benda a přerušil hru.
     
    37:20
    Jihlava se usadila v útočném pásmu a po odpískání se bude hrát 4 na 4. Na trestnou lavici musí zamířit Morava (HBR) za držení protihráče a Sojčík (JIH) za nafilmovaný pád.
     
    36:30
    Na druhé traně kluziště se prezentoval dalším projektilem ze své dílny aktivní útočník Kucsera, jehož pokus z velkého úhlu na pravé straně lapil u bližší tyčky připravený gólman Suchan.
     
    36:10
    Třetina vybojoval na útočné modré čáře puk a celý první útok Rebelů se ocitl v přečíslení 3 na 2, jenže posléze Meidl s Voj. Němcem zaostali a havlíčkobrodský forvard vystřelil z tísně v pravém kruhu, čímž nastřelil Bendův beton, který strážil u vzdálenější tyčky.
     
    35:34
    Na modré čáře zkusil štěstí z mohutného nápřahu obránce Dobrovolný, jehož projektil brankář Suchan ve svém brankovišti dobře viděl a schoval ho v nastavené lapačce, čímž přerušil hru.
     
    35:20
    Čachotský střílel z těžké pozice mezi kruhy, když mu na záda zblízka dýchal brodský zadák, přesto stihl slabě vystřelit a prověřit gólmana Suchana, jenž ukryl kotouč v náruči a přerušil hru.
     
    35:16
    Domácí hráči si neporozuměli při přechodu do útočné fáze a po ledě poslali puk nepřesnou nahrávkou jen na zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Suchanem.
     
    35:06
    Dlouhý a urputný souboj o puk za havlíčkobrodskou brankou přerušil až hvizd hlavního sudího, který nařizuje následné vhazování v brodském obranném pásmu.
     
    34:23
    Dukla získala na chvíli puk, jenže ze středního pásma ho jen nahodila do území nikoho. Rebelové jsou v držení kotouče a zakládají od brány další útok.
     
    33:50
    Bojovníci z Kotliny navazují na svou obrovskou územní převahu a stále se tlačí do předbrankového prostoru a následné střelby z nebezpečných palebných pozic.
     
    33:17
    Hosté trochu utlumili brodskou útočnou chiuť a drží kotouč na svých holích, jenže nic nebezpečnějšího v útočném pásmu zatím nevymysleli.
     
    32:33
    Další obrovskou šanci zahodili domácí. Meidl jel úpolně sám na gólmana Bendu, který jeho střelu vyrazil svým levým betonem do rohu jihlavského pásma a zabránil pohromě!
     
    32:04
    Brankář Benda si nemůže teď ani na chvilku vydechnout, protože Rebelové pořád vehemetně a vytravale buší do obranného valu před ním, z čehož produkuje celou řadu nebezpečných střel. Jihlavský muž s maskou ale čaruje ve svém brankovišti.
     
    31:37
    Havlíčkův Brod napadal v útočném pásmu rozehrávku hostů a vybojoval puk, po čemž střílel úplně sám z levého kruhu Knotek, jeho rána z mohutného nápřahu ale skončila v Bendově připravené náruči.
     
    30:50
    Třetina s pukem na holi zkoušel rychle obkroužit jihlavskou bránu , což se mu nármaně povedlo, jenže bekhendem na dlouhou hůl neposlal v těžké pozici kotouč do sítě!
     
    30:20
    Neuvěřitelný tlak na svou osobu ustál brankář Benda, který si poradil se sérií nepříjemných dorážek z bezprostřední blízksoti a přerušil hru.
     
    29:58
    Hosté převzali iniciativu a drží puk na svých holích, což jim v tuto chvíli, kdy hrajou oslabení, náramně vyhovuje. Rebelové se nemohou dostat ke kotouči.
     
    29:14
    Obrovský nápor teď vyvíjí na svého soupeře Rebelové. Brankář Benda se má mezi tyčemi co ohánět, protože ho domácí zaměstrnávají ze všech možných pozic nepříjemnými projektily.
     
    28:39
    Třetina pálil volný z pravého kruhu a nastřelil jen Bendovu hruď, po čemž gólman Jihlavy zalehl puk a přerušil hru. Malena (JIH) dostal 2 minuty za sekání.
     
    28:25
    Jihlava svírá pevně Rebely v jejich pásmu, ale bez úspěchu. Kolem brankáře Suchana sviští jedna rána za druhou, ale brodský muž s maskou je pozorný.
     
    27:50
    Dukla si proklestila cestu napříč středním pásmem a seskupila se v Suchanově blízkosti, ale při kombinaci ztratila puk a Rebelové vyhodili.
     
    27:10
    Havlíčkův Brod vytvořil kolem jihlavské branky pořádný zmatek a na konci celé své akce se pokoušel zblízka dorazit kotouč za Bendova záda, jenže jihlavský gólman situaci ustál a přerušil hru.
     
    26:30
    Na trestnou lavici je vykázán Třetina (HBR) za sekání.
     
    26:29
    Dukla právě vstřelila branku!

    Opět platí v Kotlině nerozhodný stav. Rebelové zaváhali v obranném pásmu a nechali úplně volného OLDŘICHA BAKUSE, jnež si podél levého kruhu nabruslil před branku a mezi Suchanovými betony propasíroval po ledě puk do sítě! Bez asistence.
     
    25:55
    Rebelové si v útočném pásmu několikrát vyměnili v tísni puk a na konci celé akce se na chvilku ocitl samotný obránce Morava, jehož střela z vrcholu kruhů skončila jen v ochranné síti. Vhazování ve středním pásmu.
     
    25:23
    Jihlavané získali psotavení v útočném pásmu jen za cenu postavení mimo hru, kterého si všiml čárový rozhodčí. Rebelové už jsou v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    25:01
    Jihlava je pod psychickou dekou a na výborně bruslící Rebely zatím nemůže najít účinný recept. Na trestnou lavici je vykázán Kucsera (JIH) za vražení na hrazení, poměr sil se nám na ledě na chvíli vyrovná.
     
    24:14
    Dukla už zaujala přesilovkové pozice a zaměstnává gólmana Suchana. Ten zneškodnil nepříjemnou Hodkovu ránu z vrcholu kruhů, když si povyjel z brankoviště a lapil puk do lapačky.
     
    23:49
    Havlíčkův Brod se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodil dlouhým vyhozením a teď chvíli pozlobil jihlavskou obranu v útočném pásmu.
     
    23:20
    Sova (HBR) dostává 2 minuty za držení hole.
     
    23:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se ujímají vedení. Miroslav Holec našel hezkou nahrávkou mezi kruhy volného JONÁŠE FIEDLERA, jenž přesnou střelou podél Bendova těla skóroval! Asistence:Miroslav Holec, Jakub Stromko.
     
    22:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Rebelové založili rychlý útok, při němž se po nahrávce ONDŘEJE ŠVAŇHALA ještě Hynek Zohorna ke střele neprobil, ale následně se puk dostal do levého kruhu, kde napřáhl prvně jmenovaný a přes zakrytý výhled překonal po ledě jemnou střelou gólmana Bendu! Asistence: Hynek Zohorna.
     
    21:40
    Od modré čáry napřáhl Morava a jeho tvrdá rána skončila až v lapačce gólmana Bendy, který v ní ukryl kotouč a na chvíli přerušil hru.
     
    21:30
    Hosté se ocitli v situaci 2 na 1, jenže po nahrávce A. Padělka vracel Jeslínek kotouč na vrchol kruhů, kde v tu chvíli už operovali domácí a chopili se puku.
     
    20:58
    Jihlava vyhnala Rebely s pukem až k Suchanově bráně, odkud další založený útok skončil na útočné modré čáře, kde se domácí soubor provinil odpískaným ofsajdem.
     
    20:25
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a okamžitě se tlačil do střelby. Z mezikruží zkoušeli štěstí Třetina s Voj. Němcem, jenže přes zhuštěný předbrankový prostor neprocedili ktoouč na bránu gólmana Bendy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovku máme za sebou. Přinesla s sebou obrovský tlak hostů z Jihlavy, kteří si vypracovali poměrně rychle dvoubrankové vedení po trefách Oldřicha Bakuse a Tomáše Čachotského. Za Rebely odpověděl dnes debutující obránce z juniorky Radek Novotný. Před prostřední části, která začne zhruba v 18:22, vede Dukla v Havlíčkově Brodě 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Z velkého úhlu na levé straně pálil zápěstím Kucsera, gólman Suchan však pokryl prostor u bližščí tyčky dokonale a lapil kotouč v nastavené náruči.
     
    19:00
    Po zaváhání havlíčkobrodské obrany při rozehrávce se před Jihlavou otevřel volný prostor, ale brodská obrana se rychle zkonsolidovala a vystavila hostujícím forvardům stopku dříve, než stihli zakončit.
     
    18:28
    V těchto chvílích sledujeme marnou snahu obou soupeřů o zisk souvislejšího tlaku a výraznější územní převahy, Obě obrany pracují naprosto spolehlivě.
     
    17:45
    Havlíčkův Brod manipuluje s kotoučem a hledá si před aktivně bránící Jihlavu cestu přes střední pásmo až do Bendovy blízkosti. Zatím bez úspěchu.
     
    17:11
    Ježkovi přívrženci neustávají v útočné aktivitě a stále se snaží se všech možných střeleckých pozic prověřovat pozornost gólmana Suchana. Rebelové po zisku kotouče zkoušeli rychle přejít do útoku, jenže se nevyhnuli postavení mimo hru.
     
    16:49
    Dvě nepříjemné rány od modré čáry teď vyslali jihlavští zadáci. Ficencův projektil minul o kousek pravou Suchanovu tyčku a Staněk následně nastřelil jen betony pozorného brankáře Suchana.
     
    16:27
    Jihlava se oklepala z prvního úderu domácích a opět začíná rozjíždět svůj útočný kolotoč, jenž jí přinesl s sebou už dvě vstřelené branky. Rebelové po zisku kotouče vyhodili z obranného pásma až na odpískaný icing.
     
    15:49
    Hosté získávájí pásmo nahozeným pukem, který se odrazil od zadního mantinelu a brankář Suchan si raději vybruslil od své pravé tyčky, po čemž ukryl puk před dojíždějícími útočníky ve své lapačce a přerušil hru.
     
    15:00
    Červenožlutý soubor si vytvořil před gólmanem Suchanem obrovský závar, jenže nikdo z hráčů neusměrnil z předbrankového protoru kotouč za záda vyjetého strážce havlíčkobrodské svatyně.
     
    14:37
    Hra se nám hodně vyrovnala. Již nesledujeme jednoznačnou režii jihlavské družiny, ale do útočných pozic se stále častěji probíjejí také domácí Rebelové.
     
    14:06
    Hosté vybojovali v obranném pásmu puk, o který útočící Rebely poměrně brzy obrali, jenže ho poslali dlouhým vyhozením jen na zakázané uvolnění.
     
    13:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové bleskově odpovídají stejnou mincí. Po nahrávce Vojtěcha Němce napřáhl na vrcholu kruhů dnešní debutant RADEK NOVOTNÝ a tvrdou ranou prostřelil gólmana Řehoře, který měl zakrytý výhled! Asistence: Vojtěch Němec, Václav Meidl.
     
    12:24
    Dukla právě vstřelila branku!

    A hosté navyšují svůj hubený náskok. Po obrovském závaru před gólmanem Suchanem, kdy zblízka doráželi jihlavští hráči, se přes totálně rozhozenou brodskou obranu nakonec trefil nad ležícího muže s maskou z mírného úhlu na levé straně TOMÁŠ ČACHOTSKÝ! Asistence: Daniel Hodek, Jiří Dobrovolný.
     
    11:35
    Dvakrát zkoušel vystřelit od modré čáry obránce Malena. Nejdříve o kousek minul levou Suchanovu tyčku a ve druhém případě mu střelu zblokovali domácí hráči, kteří vyhodili puk do středního pásma.
     
    11:21
    A domácí soubor jde znovu do čtyř hráčů. Na trestnou lavici putuje kapitán Morava (HBR), jenž si pomohl proti protihráči hákováním.
     
    10:44
    Tento stav nám ale dlouho nevydržel, protože se domácím opět povedlo několikrát vyhnat Jihlavany s kotoučem až do Bendovy blízkosti. Nyní už je Havlíčkův Brod kompletní a pokračuje se s pěti bruslaři na obou stranách.
     
    10:27
    Tak na sklonku přesilové hry se přece jen hosté dostávají naplno do přesilovkového postavení, ve kterém je ale Rebelové aktivně a vytrvale napadají.
     
    10:01
    Domácí hráči znovu vyhodili kotouč do útočného pásma a Dukla se při návratu do útočných pozic opět nevyhnula postavení mimo hru.
     
    09:38
    Dukla si trpělivě hledala cestu do útočného pásma, jenže nakonec se do tohoto prostoru dostala s pukem až do odpískaného postavení mimo hru.
     
    09:12
    Havlíčkův Brod se zatím dobře brání a nepouští svého krajského rivala k ohrožení gólmana Suchana. Po většinu času drží hru ve středním pásmu.
     
    08:44
    Po delší časové odmlce se osmělují také domácí Rebelové, kteří drželi hru v útočném pásmu a přes aktivní jihlavskou obranu si hledali cestu k Bendovu ohrožení. Fauloval ale Fiedler (JBR), jenž si odnáší 2 minuty za hákování.
     
    08:15
    Stromko se ujal ve středu hřiště kotouče a poslal ho bekhendem na rozjetého Holce, jenže ten stál v odpískaném postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    07:46
    Hokejisté z krajského města stále mají na své straně neuvěřitelnou územní převahu a bojovníci z Kotliny čelí v úvodu utkání mohutnému tlaku, ze kterého je Jihlava pouští ven minimálně.
     
    07:14
    Hra se nám dvakrát překlopila ze strany na stranu, přičemž naposledy drželi puk Rebelové, kteří ho od své brány odrazem o mantinel poslali jen na zakázané uvolnění.
     
    06:31
    Hosté jsou stále při chuti a nepolevují ze svého obrovského náporu na brodskou branku. Rebelové jsou v těchto chvílích o poznání pasivnějším týmem a musejí se bránit.
     
    05:47
    Dukla právě vstřelila branku!

    A Jihlava jde do vedení. Po tvrdé ráně Tomáš Ficence z vrcholu pravého kruhu se kotouč odrazil k úplně volnému OLDŘICHU BAKUSOVI, jenž z bezprostřední blízkosti usměrnil kotouč za Suchanova záda! Asitence: Tomáš Ficenc, Rostislav Malena.
     
    05:28
    Havlíčkův Brod se opět osvobozuje dlouhým vyhozením podél mantinelu, když puk jihlavský bek na modré čáře nezachytil. Hosté začínají od své brány.
     
    05:12
    Jihlavský nápor teď trochu polevil, protože se Rebelům povedlo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit kotouč až do útočného pásma.
     
    04:22
    Rebelům se podařilo vyhodit, jenže Dukla se nastěhovala zpět do přesilovkových pozic a zahrozila. Tvrdou ránu Kalába zastavila až pravá tyčka ležícího brankáře Suchana!
     
    03:49
    Kaláb měl na vrcholu levého kruhu dostatek času a prostoru ke tvrdé střele, jíž gólman Suchan vyrazil betonem do ochranné sítě. Vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    03:42
    Hosté se usadili v útočném pásmu a získali přesilovou hru. Za hákování vyfasoval 2 minuty Fiedler (HBR).
     
    03:28
    Havlíčkův Brod si vytvořil územní převahu a usadil se kolem Bendovy branky, jenže nic nebezpečného nevymyslel. Dukla vyvezla kotouč a ze středního pásma nahodila puk na brankáře Suchana, který ho schoval do lapačky.
     
    2:22
    Jihlava je kompletní, Rebelům toho při vlastním oslabení moc nedovolila, když hru držela daleko od svého gólmana Bendy. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    02:10
    Voj. Němec pálil z vrcholu kruhů, ale jeho sražená rána skončila až v ochranné síti. Po přerušení se bude vhazovat v útočném pásmu Rebelů.
     
    02:00
    Rebelové se očividně v přesilové hře trápí, když se jim nedaří přelstít aktivní a zformovanou obranu Jihlavy, která zatím hodně bruslí. Až teď nahozený puk ze středního pásma ukryl ve své náruči gólman Benda a přerušil hru.
     
    00:55
    Jihlava vyvezla puk zásluhou A. Padělka, jenž se ještě tlačil do zakončení, ale přes přesilu obránců neprošel. Poté naservíroval z rohu pásma přesný pas na hůl Kucsery, kterého betony vychytal Suchan!
     
    00:22
    Ihned po vhazování fauloval Bakus (JIH), jenž se provinil hákováním.
     
    00:13
    Meidl obdržel v levém kruhu přihrávku a obhodil si protihráče, jenže puk už nedojel, protože gólman Benda si povyjel ze svého brankoviště a puk ukryl pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou mužstev už jsou na ledové ploše, další mimořádná bitva za chviličku začne.
     
    Ochozy prochladlé Kotliny jsou už z velké části zaplněné a na stadionu panuje atmosféra, z níž přebíhá mráz po zádech. Oba fanouškovské tábory spolu soupeří a díky jejich neustálým pokřikům čeká hráče obou odvěkých rivalů na ledové ploše skvělé přivítání. Doufejme, že hlasivky příznivcům budou takhle sloužit i během utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Neruda) - Morava "C", Zítka, Sova, Krejčík, Novotný, Vošmik, Soldán, Pavlík - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Švaňhal, Zohorna, Fiedler, Voj. Němec "A", Meidl, Rytnauer, Třetina "A", Hadrava.

    HC Dukla Jihlava:
    Benda (Řehoř) - Suchý, Kolda, Dobrovolný "A", Staněk, Ficenc, Kaláb, Malena - Bakus "C", Maliník, Zeman, Kucsera, Krupka, Sojčík, Škumát, Man, Čachotský "A", Hollý, Jeslínek, A. Padělek, Hodek.

    Rozhodčí:
    Jakub Smitka - Václav Guth, David Rittich.
     
    Příjemný středeční podvečer, z havlíčkobrodské Kotliny vás vítám u sledování prestižního derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava v rámci 32. kola 1. hokejové ligy. Podívejme se v krátkosti na předchozí utkání obou dnešních soupeřů. Rebelové zajížděli na led současného lídra z Ústí nad Labem, kde nakonec prohráli 2:4. Jihlava hostila Medvědy z Berouna, proti nimž dlouho tahala za delší konec provazu, ale o své vedení na konci přišla a podlehla Středočechům 2:3 po samostatných nájezdech. A jak dopadlo poslední vzájemné měření sil regionálních rivalů? Narazili na sebe v závěru základní části a Rebelové prohráli fotbalovým výsledkem 0:1. Kdo se bude radovat dnes? Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 14. Novotný (Voj. Němec, Meidl), 23. Švaňhal (Zohorna), 24. Fiedler (Holec, Stromko), 46. Voj. Němec (Morava), 60. Holec (Třetina) - 6. Bakus (Ficenc, Malena), 13. Čachotský (Hodek, Dobrovolný), 27. Bakus


    BK Havlíčkův Brod:
    HC Dukla Jihlava:

    Diváci: 2780
    bahis siteleri