Znojmo – Chomutov 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Písek – Vrchlabí 3:2 (kon.)
Litoměřice – Kadaň 3:2 (kon.) | Chrudim – Třebíč 3:2 (kon.) | Tábor – Benátky n/J 5:4 (po s.n.)
Beroun – Jihlava 0:3 (kon.) | Olomouc – Hr. Králové 5:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 19.01.2011, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ústí nad Labem vítězí v Havlíčkově Brodě 3:1 a připisuje si tři důležité body do prvoligové tabulky. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:53:45)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Útočník Holec (HBR) ještě dostává osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    59:46
    Lvi právě vstřelili branku!

    A Ústí nad Labem pečetí zřejmě své vítězství střelou do opuštěné branky. Po nahrávce Roka Pajiče střílel od pravého mantinelu RICHARD DIVIŠ a trefil přesně ke vzdálenější tyčce prázdnou klec! Asistence: Rok Pajič.
     
    59:17
    Závar kolem ústecké branky končí přerušením hry. Na brankáře Orcta dorážela skupinka domácích, jenže maskovaný muž v ústeckém brankovišti ukryl u bližší tyčky puk a přerušil hru.
     
    58:53
    Havlíčkův Brod hraje power.play, na ledě má šest hráčů a gólman Suchan je už na střídačce.
     
    58:42
    Havlíčkův Brod se potřebuje vzpamatovat a vyžádal si oddechový čas.
     
    58:42
    Lvi právě vstřelili branku!

    A Ústí nad Labem jde do vedení hodně kuriózním způsobem. Po nahrávce Pavla Janků střílel MARTIN ŠAGÁT a puk proletěl v blízkosti branky po nepřehledné situaci, na což brankový rozhodčí rozsvítil nepochopitelně červené světlo. Rozhodčí následně ústecký gól i přes velké protesty gólmana Suchana uznal! Asistence: Pavel Janků.
     
    58:20
    Gólman Suchan teď bez nadsázky spasil Rebely. Po vyražené střele Janků z pravého kruhu dorážel zblízka Šagát, jenže ležící muž s maskou ukryl jeho střelu v lapačce a přerušil hru!
     
    57:38
    Havlíčkobrodský soubor znovu po zisku kotouče vyhodil, přičemž odrazil i následný ústecký útok. Navíc se mohl do šance dostat Holec, jenže letěla na něj nepřesná nahrávka.
     
    57:06
    A znovu se rebelové dokázali osvobodit. Ústí nad Labem se zatím nedaří zaujmout na delší dobu přesilovkové pozice kolem gólmana Suchana.
     
    56:37
    Havlíčkův Brod zvládl lépe vhazování ve svém pásmu a okamžitě odpálil puk dlouhým vyhozením až do útočného pásma. Hosté začínají nový útok až od gólmana Orcta.
     
    56:23
    Na konci rychlé ústecké kombinace se ocitl s pukem na holi Diviš, zpracoval si puk a rychjle střílel k bližší tyčce zápěstím. Brankář Suchan byl ale na místě a kotouč lapil do nastavené náruče, čímž přerušil hru.
     
    56:06
    Namotivovaný forvard Endál (HBR) se nevyvaroval nedovoleného bránění a posílá Rebely na 2 minuty do čtyř hráčů.
     
    55:46
    Po chvíli nerozhodného bojování ve středním pásmu nahodili Rebelové touš do útočného pásma, jenže za Orctovou svatyní o něj záhy přišli. Hosté získali puk a hnali se k Suchanově bráně, jenže je zastavilo postavení mimo hru.
     
    54:50
    Knotek nabral na vrcholu kruhů po zisku kotouče rychlost a najel si do předbrankového prostoru, jenže na záda mu dýchal protihráč a brodský forvard pod tlakem z dobré pozice už nestihl zakončit.
     
    53:51
    Domácí soubor si proklestil přes severočeskou obranu cestu do útočného pásma, kde po chvíli obkroužil ústeckou bránu Meidl a k bližší tyčce svou střelou nastřelil jen Orctovy nastavené betony.
     
    52:39
    Zohorna vybojoval ve středním pásmu puk, tělem si držel za zády ústeckého beka, najel si za branku, jíž bleskově obkroužil, ale jeho typická akce úspěch nesklidila, když netrefil v tísni branku. Neuspěl záhy ani jeho spoluhráč Zábranský, který se v prostoru levého kruhu nedostal k zakončení
     
    51:51
    Poměr sil na ledové ploše se nám vyrovnal velmi brzy. Za katr musel chtě nechtě usednout Hanzl (UNL), jenž se v rohu brodského pásma provinil držením hole.
     
    51:37
    Dnešní utkání sleduje 1080 diváků.
     
    51:32
    Na trestnou lavici je vykázán Endál (HBR), který se provinil sekáním.
     
    51:20
    Po zisku kotouče ve středním pásmu nabral rychlost aktivní útočník Endál, najel si do útočného pásma a z prostoru v blízkosti levého kruhu ostře pálil. Nesešteloval si však dobře mířidla a přestřelil Orctovu svatyni.
     
    50:26
    Po závaru před gólmanem Suchanem, v němž se neúspěšně snažili útočníci z řad Lvů střílet ze skrumáže před brankou, vyvezli domácí hokejisté hru do útočného pásma, kde kombinují.
     
    49:29
    Zohorna se vydal mezi přesilu ústeckých hráčů za Orctovu branku a vybojoval pro svůj tým puk. V útočném pásmu se ale Rebelové dlouho neohřáli, protože hosté vystihli jejich přihrávku a vyhnali havlíčkobrodskou družinu pryč od svého muže s maskou.
     
    48:40
    Děj hry se teď střídavě odvíjí na obou stranách hřiště, když ani jednomu z dnešních soupeřů se nedaří zaujmout na delší dobu postavení v blízkosti jednoho zbrankářů.
     
    47:50
    Lvi jsou v těchto chvílích o poznání aktivnějším týmem, obdržená branka je očividně nakopla. Hostům se daří držet puk ve své moci a dirigovat tempo hry, jenže brodská obrana zatím pracuje kompaktně a spolehlivě, Lvy do ničeho vážnějšího nepouští.
     
    47:19
    Havlíčkův Brod sice vybojoval kotouč, jenže přes ústeckou obranu vyhodil puk dlouhým a nepřesným pasem jen na zakázané uvolnění. Buly před brankářem Suchanem.
     
    47:09
    Ústí nad Labem se snažilo bleskově zareagovat, jenže při přechodu přes útočnou modrou čáru se nevyvarovalo postavení mimo hru, po němž se vhazuje ve středu hřiště.
     
    46:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Puk putoval v útočném pásmu po ose Václav Meidl - Lukáš Endál - VOJTĚCH NĚMEC, přičemž posledně jmenovaný pálil z prostoru mezi kruhy a podél Orctova betonu poslal puk zápěstím k pravé tyčce! Asistence: Lukáš Endál, Václav Meidl.
     
    45:37
    Endál měl dostatek času a prostoru v pravém kruhu, odkud z velkého nápřahu vypálil, jenže od bruslí před ním stojícího obránce Gureně se puk odrazil jen za branku.
     
    45:06
    Po havlíčkobrodském vyhození na zakázané uvolnění Ústí nad Labem pořád drží útočné pásmo, kde k němu ale rychle přistupují havlíčkobrodští hráči a nedopřávají mu ani centimetr volného prostoru bez boje.
     
    44:39
    Havlíčkův Brod drží puk na svých holích, jenže jen v prostoru za Suchanovou brankou, odkud se mu nedaří přes presující Lvy úspěšně rozehrát. Špatné vyhození předvedl Soldán, ale hosté toho nedokázali přes rozhozenou obranu využít.
     
    43:40
    Endál předvedl krásnou individuální akci, když se prosmákl kolem přesily protihráčů, najel si do předbrankového prostoru a zblízka nastřelil betony gólmana Orcta, který se bleskově přesunul ke druhé tyčce. SDorážet zkoušel potom ještě Meidl, ale neúspěšně!
     
    42:40
    Lvi právě vstřelili branku!

    A Lvi jdou do těsného vedení. Po vyražené střele Tomáše Roda, který nastřelil z pravého kruhu skvěle se přemisťujícího gólmana Suchana, který zázračně vyrazikl puk, se dostal k zakončení před brankovištěm číhající ROK PAJIČ a zblízka trefil poloprázdnou bránu! Asistence: Tomáš Rod.
     
    42:08
    Nahozený puk do jel v prostoru pravého kruhu rozjetý mladík Zohorna a tvrdou ranou z mohutného nápřahu prověřil pozornost gólmana Orcta, který rychle letící puk schoval u bližší tyčky v náruči.
     
    41:23
    Domácí jsou již kompletní a po překročení útočné modré čáry se usadili na souvislejší časový úsek v pozicích kolem gólmana Orcta, jenže toho přes houževnatou obrana Severočechů neohrozili.
     
    40:47
    Havlíčkův Brod vyvezl kotouč daleko od svého gólmana Suchana, což mu v situaci, kdy ještě dohrává oslabení, náramně hraje do karet.
     
    40:08
    Po vyhraném buly nahazoval kotouč z vrcholu levého kruhu do pásma obránce K. Černý a havlíčkobrodský zadák zblokoval puk do ochranné sítě. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani prostřední část s sebou nepřinesla gólový efekt. Zatím úřadují obě obrany společně s výtečnými gólmany. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 19:13, platí v Kotlině stav 0:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Další nepřesnost při kombinaci hostů v útočném pásmu domácí potrestali, když se znovu zmocnili kotouče a vyhodili přes všechny čáry. Severočeši opět jedou ke své brance.
     
    39:15
    Černému nesedla bekhendová střela v pravém kruhu, po čemž Rebelové využili této příležitosti k dlouhému vyhození až do hájemství brankáře Orcta.
     
    38:56
    Ústecký tlak vyústil ve faul Soldána (HBR), jenž obdržel 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    38:20
    Šance i na druhé straně kluziště. Hampl měl dostatek času a prostoru k nebezpečnému zakončení z mezikruží a ostrou ranou těsně minul z mírného úhlu na pravé straně vzdálenější horní roh Suchanovy svatyně.
     
    37:53
    Meidlovu nepříjemnou ránu od pravé mantinelu vyrazil gólman Orct betony mezi kruhy, kde pálil záhy Endál, jenže jeho střelu srazil ústecký bek do ochranné sítě.
     
    36:47
    Havlíčkův Brod získal v obranném pásmu kotouč a na chvíli vyhnal hosty ven, až k brance gólmana Orcta. Následný útok Lvů opět úspěch nesklidil, když gólman Suchan utěsnil proti ústeckému střelci z pravé strany prostor u bližší tyčky a domácí vyhodili do středního pásma.
     
    36:24
    Gólman Suchan si počkal na nahozený puk od modré čáry povyjetý před svým brankovištěm a letící kotouč schoval v nastavené náruči, čímž přerušil hru.
     
    35:52
    Po Rodovu nahození se dostal k puku před brankou Diviš, který z otočky po ledě střílel do protipohybu gólmana Suchana a o kousek minul jeho pravou tyčku!
     
    35:34
    Čurilla hledal z pravého kruhu před brankou obsazeného Hovorku, který zasáhl kolenem útočníka Rytnauera. Ten se teď těžce zvedá z ledu a za doprovodu lékaře odjíždí rovnou do kabin.
     
    34:50
    Šagát heldal z rohu brodského pásma před branku nanjíždějící spoluhráče, jenže byl odstaven Moravou, který puk za pomoci svých spoluhráčů vytěsnil pryč z pásma.
     
    33:58
    Ústí nad Labem se nastěhovalo do útočného pásma, kde objížděl bránu Handlovský a zkoušel střílet k bližší tyčce, jenže Rebelové ho dobře odclonili. o brejku záhy pílil Voj. Němec, ale neprošel přes třední pásmo.
     
    33:00
    Střelu A. jelínka z vrcholu pravého kruhu brankář Orct viděl velmi dobře a u bližší tyčky ji kousek před brankovištěm ukryl v nachystané náruči, čímž přerušil hru.
     
    32:20
    Szabo zachytil vyhození zpoza ústecké brány, sjel si do pravého kruhu a zkoušel střílet mezi nohama před sebou stojícího protihráče. To se mu povedlo, jenže slabší projektil gólman Orct přes zakrytý výhled vyrazil betony. Následně se tlačili k dorážkám i další hráči domácích, jenže neúspěšně, protože strážce ústecké svatyně zalehl puk před brankovištěm. .
     
    32:07
    Havlíčkobrodský útok sice lví družina odrazila a v obranném pásmu se ujala puku, jenže nedokázala založit další akci. Vyhodila totiž kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    31:25
    Havlíčkův Brod je už kompletní, když nepříjemné oslabení sehrál na jedničku podtrženou a fanoušci teď za to jeho hráče odměňují hlasitým skandovaným potleskem. Ústecký rychlý přechod do útočného pásma následně zastavilo postavení mimo hru.
     
    30:42
    A znovu dokázali bojovníci z Kotliny vyhnat soupeřovy hráče i s pukem na holích pryč ze Suchanovy blízkosti. Navíc se jim daří držet hru poblíž gólmana Orcta.
     
    30:21
    Severočeši se v těchto fázích utkání očividně trápí, když na dobře bruslící a aktivně bránící Rebely stále nemůže najít účinný recept. Havlíčkův Brod nepouští svého silného soupeře na souvislejší časový úsek do výraznější územní převahy.
     
    29:38
    Hosté ještě udrželi puk v útočném pásmu a nahazovali ho před branku, jenže mezi kruhy ho zachytil Sova a bekhendem ho poslal až do středního pásma.
     
    29:11
    Po Hořavově nepřesné ráně od modré čáry se Rebelové chopili kotouče a dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili puk z nebezpečného prostoru až do blízkosti gólmana Orcta.
     
    28:30
    Další rány z ústeckých holí. Šagát po nahrávce z předbrankového prostoru pálil bez přípravy, ale jen do náruče rychle se přemisťujícího gólmana Suchana.
     
    27:50
    Nejdříve se tlačil do předbrankového prostoru z pukem na holi Hanzl a zblízka v tísni ohrozil brankáře Suchana, který ukryl puk v náruči. Poté pálil z druhé vlny v pravém kruhu ještě Němeček, s jehož střelou si brodský maskovaný muž rovněž poradil.
     
    27:25
    Havlíčkův Brod vyhnal hru do středního pásma, kde se hosté dostali do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    27:18
    A vyloučený Fiedler (HBR) ještě dostává navrch další 2 minuty za vysokou hůl.
     
    27:18
    Ústecké střídačce se ještě něco nelíbí a trenéři diskutují s hlavním rozhodčím Wagnerem, což se samozřejmě nelíbí brodským fanouškům, kteří tento rozhovor doprovázejí pískotem.
     
    27:18
    Havlíčkův Brod se bude bránit ve třech. Na lavici hanby vykázal sudí Fiedler (HBR), jemuž udělil 2 minuty za vysokou hůl.
     
    27:05
    Hosté sevřeli Rebely okamžitě pod tlak a seskupeni kolem Suchanovy branky se pokoušejí o častou střelbu. Naposledy to předvedl Hořava, jehož ránu z vrcholu levého kruhu vyrazil gólman Suchan u bližší tyčky hrudí do rohu pásma.
     
    26:35
    Na trestnou lavici je hned po vhazování vykázán Zábranský (HBR) za podražení.
     
    26:31
    Hanzl střílel z levého kruhu, jenže neprostřelil přesilu protihráčů před sebou, díky čemuž gólman Suchan zasahovat ve svém brankovišti nemusel. Rebelové následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    26:07
    Holec pálil od modré čáry, gólman Orct měl však naprosto nekrytý výhled a bez problémů ukryl letící puk ve své náruči, čímž před útočníky Rebelů raději přerušil hru.
     
    25:47
    Hosté jsou v plném počtu, když soupeřovu další přesilovku ustáli bez úhony a drží na své straně v kolonce skóre pořád nulu. Tlak bojovníků z Kotliny však nepolevuje.
     
    25:17
    Nejdříve se probíjel ke střele z bezprostřední blízkosti Endál, jenže nepropálil betony gólmana Orcta, jenž utěsnil pozemní prostor svého brankoviště. Následně domácí zůstali pásmu a po nahrávce zpoza brány pálil mezi kruhy tísněný Holec do Orctovy náruče.
     
    24:30
    Zohornova zblokovaná střela skončila na holích Lvů, kteří vyhodili puk rychle do hájemství gólmana Suchana. Rebelové zakládají nový útok.
     
    24:00
    Rebelové se tlačili zpoza branky do zakončení u levé Orctovy tyčky, což se jim podařilo, jenže ústecký gólman utěsnil tělem tento prostor včas a přerušil hru.
     
    23:47
    Ostrou ránu Němečka od modré čáry vyrazil gólman Suchan svým levým betonem a vytěsnil puk kousek od vzdálenějěí tyčky. Následně střílel na druhé straně z levého kruhu nepřesně Szabo, jenže domácí si vynutili další faul. Na trestnou lavici usedá Rod (UNL) za hákování.
     
    22:52
    Ústí nad Labem překonal havlíčkobrodskou hradbu těl na modré čáře a získalo postavení v útočbném pásmu, jenže v tomto prostoru se do zakončení neprobilo.
     
    21:49
    Meidl nechal již při hře 5 na 5 vyniknout své dlouhé ruce. Nejdříve si vyjel z rohu pásma a z mírného úhlu napravo pálil těsně vedle vzdálenější tyčky. Stejná situace se zanedlouho opakovala, ale brodský velikán tentokrát zakončoval těsně vedle bekhendem.
     
    20:30
    Knotek vystihl ústeckou rozehrávku na útočné modré čáře a v samostatném úniku z mírného úhlu na levé straně tvrdou ranou těsně minul pravou Orctovu tyčku!
     
    20:08
    Havlíčkův Brod zvládl lépe vhazování a okamžitě vyhodil puk do útočného pásma, protože hosté dohrávají zbytek přesilové hry po Endálovu faulu, který si přenesli z úvodní dvacetiminutovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    ÚPvodní dvacetiminutovka nám nabídla útočný hokej a několik slibných šancí na obou stranách, jenže oba gólmani, havlíčkobrodský Suchan a ústecký Orct, zůstali neprůstřelní. Před 2. třetinou, která začne v Kotlině zhruba v 18:19, platí na Vysočině bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Ústí nad Labem si hledá cestičku do útočného pásma, kde by se dostalo na Suchanův dostřel, jenže Rebelům se daří odrážet jeho útoky a vyhazovat puk daleko od svého muže s maskou. Teď dokonce Lvi pod tlakem vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    19:03
    Endál (HBR) vyfasoval od sudího 2 minuty za držení protihráče.
     
    18:40
    Prudkou nahrávku dostával mezi kruhy Zábranský a brankář Orct proti ní musel vyjet až mezi kruhy, jenže kotouč on ani brodský útočník nezasáhli. Z rohu pásma si poté vybruslil Švaňhal a po ledě minul ze strany vzdálenější tyčku.
     
    17:55
    Hořavovu ostrou ránu z levého kruhu brankář Suchan dobře viděl a betony ji vyrazil od bližší tyčky svými betony. Hrát mohou Rebelové, kteří mají puk na holích.
     
    17:19
    Severočeská družina má stále navrch, když trpělivě tlačí Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Domácí se ale zatím účinně brání, když nepouští Lvy do nebezpečnějšího zakončení.
     
    16:31
    Útočník Janků měl dostatek času a prostoru v pravém kruhu a nebezpečně zahrozil. Gólman Suchan si povyjel proti letícímu puku z brankoviště a ukryl ho ve své nastavené náruči.
     
    16:10
    Dlouhý a urputný souboj u levého mantinelu havlíčkobrodského pásma skončil nerozhodně, když ho přerušil až hlavní sudí. Buly proběhne v kruhu po levici havlíčkobrodského gólmana Suchana.
     
    16:01
    Karta se nám otočila, tentokrát tahají za delší konec pomyslného provazu Lvi, kteří se snaží probít přes modrou čáru na souvislejší časový úsek do Suchanovy blízkosti zatím neuspěšně.
     
    15:31
    Ústí nad Labem oslabení s vypětím všech sil ustálo, ale Rebelové se naladili na příznivou útočnou vlnu a vytrvávají v tlučení do severočeského obranného valu. Při přechodu do útočného pásma je teď zastavilo postavení mimo hru.
     
    14:37
    Po najetí do pásma střílel z levé strany Knotek a svou ranou po ledě nastřelil beton gólmana Orcta, od kterého puk těsně minil vzdálenější tyčku. Tentýž hráč poté střílel z vrcholu pravého kruhu, ale skrumáží těl před brankou poslal puk těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    13:47
    Domácí soubor nakonec svou obrovskou územní převahu nevyužil a hosté se osvobidili z velkého tlaku vyhozením přes všechny čáry až k brankáři Suchanovi.
     
    13:27
    Ústí nad Labvem čelí neuvěřitelnému tlaku a gólman Orct se má co ohánět, protože na jeho bránu létá vydatná sprška střel, jíž započal nepřesným projektilem od modré čáry obránce Sova.
     
    12:31
    Havlíčkobrodská družina okamžitě zaujala přesilovkové postavení a seskupila se kolem Orctovy svatyně, ale obránci zaváhali na modré čáře a domácí o pásmo přišli.
     
    12:15
    Endál pálil po Moraovu přiťruknutí z mohutného nápřahu a svou dělovkou nastřelil hruď uprostřed brány číhajícího brankáře Orcta. Poté neuspěl ani Morava od modré čáry a Holec, jehož střelu z vrcholu kruhů Orct lapil do náruče. Handlovský (UNL) dostává 2 minuty za sekání.
     
    11:44
    Rod (UNL) se provinil útočným faulem a vyfasoval dvoumintuový trest za sekání.
     
    11:20
    Po další vyražené a tvrdé ráně od modré čáry, jíž gólman Orct zneškodnil pomocí svých betonů, se Ústí nad Labem osvobodilo dlouhým vyhozením.
     
    10:50
    Z vrcholu kruhů pálil Morava a gólman Orct jeho jedovku jen vyrazil betony do prostoru vedle sebe, jenže zde nikdo z Rebelů neposlal puk do odkrytého koutu branky u pravé Orctovy tyčky.
     
    10:30
    Ostře pálil od modré čáry A. Jelínek, ale neprostřelil skrumáž těl v předbrankovém prostoru. Puku se záhy chopili jeho spoluhráči a i když se proti ústecké přesile mezi kruhy neprosadili, vynutili si faul. Na lavici hanby usedá Gureň (UNL) za držení protihráče.
     
    10:13
    Hra v tuto chvíli připomíná přesýpací hodiny, když se kotouč pravidelně stěhuje po celé délce hřiště. Oba soupeři se o něj často střídají, jenže se jim nedaří překonat obranu u obou branek.
     
    09:22
    Hosté jsou již komplentí a po ubráněném oslabení se tlačí okamžitě do střelby. Havlíčkobrodská obrana ale odrazila nebezpečnou nahrávku mezi kruhy a vyhnala hru i s pukem do útočného pásma.
     
    8:28
    Krejčík se nemazal s pukem na modré čáře a okamžitě ho napálil ostrou ranou na ústeckou bránu, v jejímž brankovišti vyrazil gólman Orct betony a brodští útočníci se následně tlačili k nebezpečným dorážkám neúspěšně. Severočeši pak založili rychlý brejk, na jehož konci jim ale v přečíslení utekl puk.
     
    07:50
    Rebelové sevřeli soupeře pod značný tlak, z něhož nahazoval od modré čáry puk Morava a Knotek se snažil neúspěšně tečovat. Poté ještě zkoušel střílet zblízka Endál, ale neprotlařčil puk přes skrumáž těl před bránou.
     
    07:02
    Havlíčkovu Brodu se nepodařilo postupnou kombinací rozebrat ústeckou obranu a probít se do zakončení, když se Severočeši zmocnili kotouče a vyhodili ho až do Suchanova hájemství.
     
    06:25
    Po nahrávce Šagáta z pravého kruhu pálil z vrcholu kruhů volný Ludvík, jenže nastřelil jen Suchanovo připravené rameno. Po odpískání je vyloučen Klobouček (UNL) na 2 minuty za držení protihráče.
     
    05:59
    Havlíčkobrodská defenzíva odrazila ve svém pásmu další útok z dílny Lvů a s pukem na holi může od gólmana Suchana založit útočnou akci.
     
    05:08
    Ústí nad Labem si začíná postupnými krůčky vynucovat značnou územní převahu, když drží hru u gólmana Suchana, ale toho se mu zatím nepodařilo z lepší střelecké pozice ohrozit.
     
    04:35
    Útok Rebelů zakončil ostrou ranou z vrcholu kruhů obránce Pavlík, který ale o kousek minul pravou tyčku Orctovy svatyně. Na druhé straně pálil z pravého kruhu Pajič, jenže našel jen Suchanovu náruč, jež číhala na puk u bližší tyčky.
     
    03:57
    Havlíčkův Brod vyhnal aktivní obranou hosty až na jejich půlku, ale Severočeši si neporozuměli při přechodu do pásma, když vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    03:28
    Ludvík a Šagát se dostali do zakončení. Prvně jmenovaný z předbrankového prostoru nastřelil jen Suchanovy betony, které vyletěly z pozice ležmo vzhůru, druhý neuspěl se svým projektilem z levého kruhu, který gólman Suchan ukryl u bližší tyčky v náruči.
     
    03:07
    Nahozený puk, který se odrazil od zadního mantinelu, zalehl před svým brankovištěm u pravé tyčky gólman Suchan a přerušil na chvilku hru.
     
    02:10
    Hosté se vehementně a dlouho tlačili do zakončení z prostoru mezi kruhy, ale Rebelové situaci ustáli a velký boj o puk v mlýnici před brankou nakonec vyhráli.
     
    01:45
    Holec napadal v útočném pásmu ústeckou rozehrávku, ale bez úspěchu. Obránci tlaku odolali a přesně rozehráli, jenže jejich kolegové z útoku nepřešli přes havlíčkobrodský obranný val na modré čáře.
     
    01:00
    Havlíčkův Brod poté ještě chvíli kombinoval v útočném pásmu, ale nic nebezpečnějšího nevymyslel. Puku se chopili hosté, jenže ani oni se neprobili do zakončení.
     
    00:15
    Meidl obdržel hezkou nahrávku z obranného pásma, na modré čáře byl sice odstaven, ale puku se chopil rozjetý Voj. Němec, nabruslil si mezi kruhy a tvrdou ranou přestřelil z dobré pozice Orctovu svatyni!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do ústeckého brankoviště by se měl dnes postavit Pavel Francouz, gólman, na kterého nemají Rebelové v Kotlině zrovna příjemné vzpomínky. Na talentovaném mladíkovi si totiž havlíčkobrodští střelci několikrát vylámali zuby.
     
    V sestavě Rebelů se dnes poprvé objevuje útočník Martin Szabo, jenž zamířil do Kotliny na zkoušku. Jeho výčet předchozích angažmá čítá kluby jako Havířov, kde mladý forvard hrál první ligu, Slovan Bratislava, kde bojoval zejména v dresu mládežnických celků, nebo Česká Lípa.
     
    Dnešní utkání je vzájemnou konfrontací dvou nejlepších útoků celé soutěže. Rebelové i Lvi nastříleli do sítě svých soupeřů shodně 134 branek. Z tohotu pohledu by nás měla dnes čekat zajímavá a útočná bitva, v níž by o góly neměla být nouze.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Slipčenko) - Morava "C", Zítka, Sova, Krejčík, A. Jelínek, Vošmik, Soldán, Pavlík - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Švańhal, Zohorna, Endál, Fiedler, Voj. Němec, Meidl, Rytnauer, Szabo.

    HC Slovan Ústečtí Lvi:
    Orct (Francouz) - K. Černý, Poživil, Boháč, Klobouček "C", Gureň, Hořava, Němeček "A" - Diviš, Janků, Čurilla, Rod, Kloz, Hampl, Šagát, Handlovský, Pajič "A", Hanzl, Ludvík, Hovorka.

    Rozhodčí:
    Radek Wagner - Aleš Hejl, Ondřej Žídek.
     
    Příjemný středeční podvečer, vítám vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi v rámci 38. kola 1. hokejové ligy. Pojďme se v krátkosti podívat na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole. Rebelové v domácím prostředí uvítali průběžně druhý tým tabulky, ambiciózní Chomutov, který zdolali po divoké přestřelce 8:5. Ústí nad Labem zajíždělo do doupěte houževnatých Medvědů z Berouna, kde zvítězilo přesvědčivě 6:2. A jak dopadlo poslední vzájemné měření sil obou táborů? Bojovníci z Kotliny sehráli na severu Čech vyrovnanou bitvu, přesto Lvům podlehli 2:4. Při minulém duelu na svém ledě se ale radoval z cenného vítězství Havlíčkův Brod, jenž udolal Severočechy 2:0. Jak vše dopadne dnes? Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 47. Voj. Němec (Endál, Meidl) - 43. Pajič (Rod), 59. Šagát (Janků), 60. Diviš (Pajič)


    BK Havlíčkův Brod:
    HC Slovan Ústí nad Labem:

    Diváci: 1080
    bahis siteleri