Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:1 (kon.)
Pardubice – Kladno 7:3 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:3 (po s.n.) | Sparta – Liberec 3:2 (po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
7:3 (3:1, 3:1, 1:1)
Rytíři Kladno
Středa 16.02.2011, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Eaton Pardubice: Růžička (Svoboda) - Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Drtina, Mocek - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Radil, Bartek - Pineault, Špirko, Buchtele - Kousal, Rákos, Semorád - Šeda.

    Trenéři: Josef Jandač a Pavel Hynek

    HC Vagnerplast Kladno: Cikánek (Falter) - Nedvěd, J. Drtina, D. Růžička, Toman, Procházka, Piskáček, Mrázek, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Hašek, Bílek - Hovorka, Kalla, Bělohlav - Eberle, Valský, Kotrla.

    Trenéři: Milan Tatíček a Jiří Kopecký

    Rozhodčí: Blecha, Mikula - Gebauer, Lederer.
     
    Obě mužstva již nastupují na ledovou plochu a duel tak za malou chvíli může začít. V domácí brance Martin Růžička, na druhé straně bez překvapení v brankovišti Lukáš Cikánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Okamžitě po vhazování se puk dostal za branku hostí. Zpoza ní hledal Kolář I. volného Koukala, který však z otočky netrefil branku.
     
    01:14
    Další pokus o ohrožení branky Cikánka končí ofsajdem domácích. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    01:46
    Špirko našel od mantinelu sjíždějícího Buchteleho, který po převzetí puku okamžitě pálil. Cikánek chytá do lapačky bez jediného problému.
     
    02:32
    První ohrožení domácí klece má na svědomí Jiří Bicek, který se pokusil přízemní ranou překvapit Růžičku. Ten vyráží do rohu kluziště.
     
    03:27
    První útok Eaton se dostal do útočné třetiny a dokonce i do zakončení. Rána Jana Starého končí v lapačce připraveného brankáře hostů.
     
    03:36
    Po vhazování v útočném pásmu pálil bez přípravy Jeff Jillson, jenže efekt je stejný.
     
    03:51
    Dlouhý kotouč nestačil zastavit jeden z hostujících hráčů, ale přesto se jeho spoluhráč Radek Smoleňák dostal do zakončení. Z těžkého úhlu pálil na Růžičku, který prudký puk vyráží mimo.
     
    04:45
    Nejprve ránu od modré vyrazil trošku i se štěstím domácí brankář Růžička, a poté šli do protiútoku právě domácí. Drtina dalekonosnou nahrávkou našel rozjetého Špirka, který však v pádu míjí Cikánkovu klec.
     
    05:44
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Chyba domácích v útočné třetině posílá hosty do překvapivého vedení! Rákos nahrával na útočné modré na beka, ale hosté jeho záměr vystihli a šli do brejku čtyři na jednoho v kterém Patera pěkně našel zpětnou nahrávkou JAKUBA VALSKÉHO, který prostřeluje bezmocného Růžičku v brance domácích. Asistence: Pavel Patera a Jan Eberle.
     
    06:55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Eaton však okamžitě srovnává krok! MARTIN BARTEK zabojoval v útočném pásmu o puk, vybojoval ho a nečekanou ranou z velkého úhlu překvapuje Cikánka v brance hostí natolik, že ten nedokázal reagovat. Asistence: František Kaberle.
     
    07:45
    Eaton se tlačí za další brankou. Špirko nádherně prošel hostující obranou a zpětnou nahrávkou našel Pineaulta. Ten střílí nad branku.
     
    09:22
    Pěkně prošel hostující obranou reprezentant Koukal, ale Cikánek zasahovat díky dobré práci obrany nemusel.
     
    10:01
    Toman zkusil od modré překvapit prudkou ranou Růžičku, jenže ten nakonec zasahovat nemusel. Puk končí mimo.
     
    10:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Dobrá práce za brankou hostí přínáší domácím vedení 2:1. Zpoza brány našel Radil absolutně osamoceného RADOVANA SOMÍKA, který prudkou střelou bez přípravy překonává Cikánka. Asistence: Martin Bartek a Lukáš Radil.
     
    11:45
    Patera ze strany hledal velmi chytrou nahrávkou před branku sjíždějícího Jaroslava Nedvěda, jenže ten na puk díky dobré práci domácí defenzívy nedosáhl.
     
    12:40
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Eaton již vede o dvě branky a rázně odpovídá na úvodní gól hostů. RADOVAN SOMÍK se totiž ve středním pásmu nadechl ke krásnému sólu, které zakončuje blafákem do bekhendu za marně se snažícího Cikánka.
     
    12:40
    Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    13:09
    Hostující forvard Hašek se dral přes Drtinu do úniku, ale neuspěl. Domácí dobře stavěný zadák ho k puku nepouští a zahrává o zadní mantinel na spoluhráče.
     
    14:52
    Snaha hostí o zakončení končí neúspěchem. Nedvěd si neporozumněl se spoluhráči.
     
    15:54
    Tempo hry se po brankovém festivalu uklidnilo, přesto mají domácí navrch.
     
    16:07
    Po vhazování v útočném pásmu se ke slušné ráně dostal domácí bek Drtina. Cikánek jeho dělovku vyráží mimo.
     
    17:15
    Puk zůstal po nahození jednoho z domácích hráčů na zadní síti a hra se tak musí přerušit. Vhazovat se následně bude po pravici Lukáše Cikánka.
     
    17:48
    Hosté málem snížili stav! Bicek se po nahrávce zpoza branky dostal do zakončení a i díky teči jednoho z domácích forvardů končí puk jen těsně vedle pravé tyče domácí klece.
     
    18:36
    Eaton v ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:09
    Zřejmě nejaktivnější hostující hráč Bicek zpoza mantinelu chytře hledal v brankovišti spoluhráče, ale domácí obrana si poradila.
     
    20:00
    První třetina skončila. Trefa Valského dostala hosty překvapivě do vedení, ale to nevydrželo dlouho. Domácí se v následujících šest minutách trefili hned třikrát, a tak mají před startem druhé části slušný náskok. Zásahy brankářů: Martin Růžička (PCE) - 7, Lukáš Cikánek (KLA) - 7. Druhá třetina začne asi v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina. V brance hostí dochází ke změně. Cikánka nahradil Falter.
     
    20:14
    Patera zpoza branky hledal v předbrankovém prostoru Kuchlera, ten si zpracoval puk, jenže následně mu ujel.
     
    20:54
    Hostující brankář poprvé v akci. Kolář I na něm při plánovaném bekhendovém blafáku nevyzrál.
     
    22:19
    Bartek se řítil ze strany na Faltera a nahrál pod sebe na sjíždějícího Somíka. Ten bez přípravy vypálil, ale hostující brankář dobře zasáhl betonem.
     
    23:06
    Na druhé straně se do zakončení dostával Bělohlav, který chtěl překvapit Růžičku zpoza brány. Hostující forvard nakonec neuspěl a domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    23:43
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zaváhání při obdržené brance dokonale napravuje DANIEL RÁKOS. Ten v podobném sólu, jaké provedl při třetí brance Somík prošel hostující obranou a táhlou ranou krásně zvyšuje na 4:1. Asistence: Jan Kolář II.
     
    24:20
    Jiří Kuchler se dostával až před Růžičku a dokonce se mu povedlo zakončit. Svojí ranou však minul klec.
     
    25:50
    Pineault z přehuštěného prostoru u mantinelu poslal puk na volného Jana Buchteleho, který se z ničeho nic dostal sám před Faltera. Ránou zkoušel mířit mezi betony, ale hostující brankář si připisuje pěkný zákrok když vyráží puk mimo.
     
    26:57
    Jan Semorád se mohl zapsat do střelecké listiny, když mu dvakrát pěkně nahrál jeho kolega z útoku Kousal. Dvakrát však domácí hráč ztroskotal na hostujícím brankáři.
     
    28:00
    Zakázané uvolnění hostů znovu dostanu hru do obranného pásma Kladna. To se v posledních minutách zuby nehty brání útokům domácích hráčů. Ti se po čtvrté brance už definitivně uklidnili a hokejem baví tribuny ČEZ Areny.
     
    28:22
    Kočího dělovka od modré končí na betonech Faltera.
     
    29:03
    Špirko se ve středním pásmu krásně zbavil napadajícího hráče a dostal se až do zakončení. Hostující brankář bez problémů vyráží.
     
    29:15
    První vyloučení večera. Přesilovku si zahrají hosté - Mezei (PCE) dvě minuty za vyhození puku.
     
    29:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru a stahují manko. JIŘÍ DRTINA od modré nahodil na branku a k překvapení všech končí puk za brankářem Růžičkou, který kus černé gumy pravděpodobně neviděl. Asistence: Jaroslav Nedvěd a Pavel Patera.
     
    30:14
    Přesilovka pro Eaton. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Radek Smoleňák.
     
    30:50
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Házejte čepice na led, je tu hatrick! Eaton nejenže využívá přesilovku, ale hlavně RADOVAN SOMÍK dává třetí branku po krásně nahrávce od Barteka. Do té se domácí forvard opřel bez přípravy a Falter neměl nárok. Asistence: Martin Bartek a Václav Kočí.
     
    31:48
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru po pravici Martina Faltera, kde se bude vhazovat.
     
    32:27
    Kaberle posunul do útočného pásma na Rákose, který ještě hledal před brankou Semoráda. Ten však na příliš rychlý puk nedosáhl a puk tak mají hosté.
     
    33:06
    Pěkná akce hostů, když po dobré souhře pálil Bělohlav nekončí brankou. Hašek krásně uvolnil z druhé vlny sjíždějícího Radka Bělohlava, jenže ten vypálil pouze do jednoho z bránících hráčů Eatonu.
     
    34:20
    Kotrla se po odrazu dostal k puku a zkusil zpoza branky nečekaně zakončit. Domácí obrana mu k tomu dala dostatek prostoru, ale Martin Růžička v brance už s ním slitování neměl. Ránu hostujícího forvarda vyráží betony mimo.
     
    35:57
    Rákos důrazně napadal v útočném pásmu, ale Toman si s ním poradil a vyváží puk.
     
    36:20
    Po odrazu od zadního mantinelu se do zakončení dostal Patera. Hostující veterán však netrefuje Růžičkovu klec.
     
    36:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice odskakují na rozdíl čtyř branek! Kolář I. ve středním pásmu našel krásně z otočky rozjetého PETRA KOUKALA, který v samostatném úniku bezpečně proměňuje. Domácí kapitán blafákem do bekhendu zvyšuje na 6:2. Asistence: Jan Kolář I a Jan Starý.
     
    38:22
    Jiří Kuchler dostává dvě minuty za krosček, přesilovka pro Eaton.
     
    38:41
    Jiří Bílek vyhazuje z vlastního pásma.
     
    39:16
    V útočném pásmu rozjetý Bartek vypálil, ale Faltera jeho dalekonosnou ránu vyráží betony bezpečně mimo svoji klec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila. Eaton potvrdil svoji pohodu z první třetiny a bezpečně jde za třemi body. Domácí nezastavila ani výměna brankářů, když Cikánka nahradil Falter. Ten si sice připsal osmnáct zásahů, ale na tři puky nedosáhl, a tak je stav po čtyřiceti minutách 6:2. Zásahy brankářů: Martin Růžička (PCE) - 7, Martin Falter (KLA) - 18. Třetí třetina začne asi v 19:44.
     
    Eaton začne třetí třetinu navíc s přesilovkou v zádech. Kuchler na trestné stráví ještě dvacet dva vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hostující bek Drtina vyhazuje.
     
    40:22
    A nyní hrají hosté již v plném počtu.
     
    40:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Bicek pěkně prošel domácí obranou, našel JAROSLAVA KALLU, který prudkou ranou na vyrážečku překonává Růžičku v brance domácích. Asistence: Jiří Bicek.
     
    41:43
    Špirko našel z druhé vlny sjíždějícího Mezeie, který přebral puk a pokusil se zakončit. Do rány domácího zadáka však vložil jeden z hostů hůl a puk tak končí vysoko nad brankou Faltera.
     
    42:19
    Jan Buchtele dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    42:55
    Hosté tlačí Eaton v přesilovce a jen díky Růžičkovi nekapituloval. Nedvěd totiž v dobré pozici nevyzrál na domácího brankáře, který dobře zasáhl betonem.
     
    43:46
    Somík vyhazuje.
     
    44:19
    Domácí mužstvo hraje v plném počtu.
     
    44:27
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Martina Růžičky.
     
    45:53
    Bicek na hranici ofsajdu přistrčil na Jiřího Drtinu, který však pálí pouze mimo domácí branku.
     
    47:27
    Nejprve se neprosadil před brankou Eatonu hostující první útok, načež se domácí dostali do brejku dva na jednoho. Kolář I posunul na tísněného Starého, který i v těžké pozici zakončil. Falter však byl připraven.
     
    48:05
    Zakázané uvolnění domácích dostává hru po pravici Martina Růžičky, kde se bude vhazovat.
     
    49:33
    Smoleňák se po objetí branky dostal do bekhedové zakončení, Přízemní pokus Růžička vyráží mimo.
     
    49:53
    Jeff Jillson dostává dvě minuty za faul loktem.
     
    50:09
    Patera od mantinelu našel Kuchlera, který však v bezprostřední blízkosti Růžičky trefuje pouze domácího brankáře.
     
    51:00
    Jiří Drtina se uvolnil v mezikruží a pálil na domácí branku. Růžička sice toho moc neviděl, ale přesto zasahuje lapačkou, od které puk míří vysoko nad branku do ochranné sítě.
     
    51:53
    Domácí HC Eaton Pardubice hraje v plném počtu.
     
    53:00
    Mocek po drobném zaváhání Jillsona napravuje a bezpečně rozehrává útok.
     
    53:33
    Lukáš Radil si málem vstřelil vlastní branku. Vyvážel totiž puk a při plánovaném rozehrání se mu puk postavil na hranu tak, že jej poslal přímo na Růžičku. Ten ho zastavuje na brankové čáře.
     
    53:52
    Přesilovka pro domácí barvy. Jiří Kuchler dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:16
    Dnešnímu utkání přihlíží 8147 diváků.
     
    54:41
    5/3 pro domácí. Jaroslav Kalla dostává dvě minuty za hákování.
     
    55:17
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Eaton využívá přesilovou hru a trefuje se dnes už čtyřbrankový Somík. Po ráně Barteka, kterou Falter vyrazil za branku se k puku dostal Kolář I, který zpoza brány našel volného RADOVANA SOMÍKA, který dokázal skórovat do odkryté klece. Asistence: Jan Kolář I.
     
    56:06
    Výborný Falter proti střele jednoho z domácích zadáků.
     
    56:41
    Hosté již hrají v plném počtu.
     
    57:22
    Utkání už se pouze dohrává, přesto se Eaton stále tlačí do zakončení. Pineault však ztroskotal na betonu Martina Faltera.
     
    58:23
    Hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    58:53
    Bartek pálí z otočky, ale branku netrefuje.
     
    60:00
    Konec zápasu. Eaton si tedy po zásluze připisuje tři body a i přes úvodní branku hostů, kteří šli v šesté minutě do vedení, vítězí 7:3. Hrdinou večera nemůže být nikdo jiný než střelec čtyř branek Radovan Somík. Pro dnešek to je z ČEZ Areny vše, nashledanou. (20:15:58)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 7. Bartek (Kaberle), 11. Somík (Bartek, Radil), 13. Somík, 24. Rákos (Kolář II), 31. Somík (Bartek, Kočí), 37. Koukal (Kolář I, Starý), 56. Somík (Kolář I) - 6. Valský (Patera, Eberle), 30. Drtina (Nedvěd, Patera), 41. Kalla (Bicek)


    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Svoboda) - Kaberle, Kočí, Mezei, Kolář II, Jillson, Drtina, Mocek - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Radil, Bartek - Pineault, Špirko, Buchtele - Kousal, Rákos, Semorád - Šeda.

    Trenéři: Josef Jandač a Pavel Hynek

    Rytíři Kladno: Cikánek (21:00 Falter) - Nedvěd, J. Drtina, D. Růžička, Toman, Procházka, Piskáček, Mrázek, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Hašek, Bílek - Hovorka, Kalla, Bělohlav - Eberle, Valský, Kotrla.

    Trenéři: Milan Tatíček a Jiří Kopecký

    Rozhodčí: Blecha, Mikula - Gebauer, Lederer

    Diváci: 8147
    bahis siteleri