Litvínov – Liberec 4:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:4 (kon.) | Třinec – Plzeň 4:0 (kon.)
Zlín – Pardubice 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Slavia 1:0 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 1:5 (kon.)
Motor ČB – K. Vary 2:1 (po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 18.02.2011, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
     
    Hezký povečer z Třince!


    Do slezského maloměsta dnes extraliga přivála tuze pikantní duel. Utká se lídr soutěže s osmým celkem: HC Oceláři Třinec vyzvou HC Plzeň 1929.

    Oběma týmům jde o hodně. Třinečtí již dnes mohou nad hlavu zvednout trofej pro vítěze základní části, spoléhat však musejí na to, že uhrají o jeden bod více než jejich soupeř Liberec v Litvínově.

    To Plzeň dneska přijela do Třince v relativně větším klidu, ale stále má o co hrát. V minulém kole si sice výhrou nad Brnem zajistila účast v předkole play-off, ale stále jí jde o výhodu domácího prostředí.

    Po střechu zaplněná Werk aréna tak čeká na maximálně atraktivní duel! Pokud totiž vezmeme v úvahu fakt, že Plzni bylo odečteno 19 bodů, utkávají se dva současně nejlepší celky extraligy. Plzeň by totiž bez bodového trestu měla na kontě stejně bodů jako suverén letošního ročníku. Máme se tedy na co těšit...
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerík (Štefl) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Mičulka, Hrabal - Peterek, Bonk, Kohn, Zagrapan, Polanský, Polák, Růžička, Orsava, Varaďa, McGregor, Květoň, Hrňa.

    HC Plzeň 1929: Horčička (Salfický) - Dresler, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Benák, Frolo, Hošťálek, Modrý - Lammers, Svačina, Johnson, Vostřák, Vlasák, Slaney, Straka, Kovář, Rachůnek, Plášek, Dvořák, Stránský

     
    V Třinci jsme připraveni začít. Hráči se rovnají na buly!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:05
    Straka vyhrál to první, ale puk míří jen za Hamerlíka, kde bude rozehrávat Třinec.
     
    0:26
    Plzeň ale výborně hlídá střední pásmo. Oceláři to mají s přechodem do útoku těžké.
     
    0:44
    Proto měla možnost Plzeň. Straka prodloužil na modrou na Modrého, jehož ránu tečoval Varaďa mimo hřiště.
     
    1:02
    Druhé formaci Třince se podařilo vyhrát buly, Polanský nahazuje do útočného pásma, ale na nadějný útok to nevypadá.
     
    1:09
    Přesně tak se i stalo; Plzeň se zmocnila puku a okamžitě obrátila hru. Hamerlík kryl lekhé nahození, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    1:34
    Z úvodní letargie vymotal domácí až Jan Peterek. Jeho kličky pomohly Ocelářům získat pásmo, navíc i první výhodu. Šikovného Orsavu totiž zahákoval Tomáš Frolo. Třinec bude hrát první přesilovku zápasu.
     
    1:54
    Třinec strávil první část své přesilovku v rohu hřiště, odkud Plzeň vyhazuje puk za Hamerlíka.
     
    2:20
    Růžička nabíjel Kohnovi, před kterým v poslední chvíli odvraceldo bezpečí Vostřák.
     
    2:46
    Zaútočila i Plzeň, ale Hamerlík betonem ránu některého z útočníku kryl. Třinec zase směřuje do útočného pásma.
     
    3:05
    Od modré buřil Lukáš Zíb. Jeho rána ale trefila zadní mantinel, po kterém také odklouzala za Hamerlíka.
     
    3:45
    Hosté už hráli v pěti, ale Květoň v rohu vyhrál zdánlivě ztracený souboj a vytvořil první větší šanci pro Jakuba Orsavu. Ten z pravého kruhu nelítostně volejem nastřelil Horčičku, který netušil kde má puk. Naštěstí pro Plzeńské rozhodčí stihl přerušit hru ještě předtím, než Polanský mohl dorážet!
     
    4:08
    Plzeň v plném počtu okamžitě myslela na útok, Třinec se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    4:20
    Třinec vyhrál buly a Peterek vyrazil dopředu. Nikdo mu ale nepomohl, všichni Oceláři museli střídat, byli na ledě příliš dlouho.
     
    4:54
    Strakovo nahození Vlasák jen prodloužil na hole domácích obránců, také Plzeň volí místo útoku střídání.
     
    5:23
    Hamerlík si nerozuměl s obránci, ale Vladimír Svačina toho nedokázal využít. Puk totiž namířil jen na obsazeného spoluhráče.
     
    5:31
    Nicméně Třinec nedokázal přejít půlící čáru a zahrává znovu jen na zakázané uvolnění.
     
    5:55
    Květoň na červené čáře přebíral vynikající přihrávku a uháněl sám a brankáře. Při otočce s pukem se mu ale připletl do cesty hlavní rozhodčí a z mega šance Ocelářů není nic. Tribuny mocně pískají!
     
    6:35
    Třinečtí ale získali pásmo a kombinací točili soupeře. Lojek ale poslední přihrávku nestihl před modrou čárou a domácí musejí při nadějném rozestavení vyklidit útočnou třetinu.
     
    6:49
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu. Puk se dostal mezi kruhy na Jaroslava Modrého. Zkušený harcíř Inidánů měl dostatek času, aby si puk narovnal na totální bombu, Hamerlík ale viděl, navíc proti ráně do šibenice ukázal červenou na svém rychlém semaforu!
     
    7:17
    Hraje se zatím z jedné strany na druhou, před Horčičkou nedokázal trefit skákavý puk Jan Peterek.
     
    7:36
    A také proto si další zákrok připsal i Peter Hamerlík. Plzeň se nerozpakovala založit rychlý brejk, po kterém puk doskákal až do brankoviště. Třinecký gólman raději drží kotouč a uklidňuje hru.
     
    8:16
    McGregor zabojoval ve středu hřiště a získal puk pro Zagrapana. Ten už ale neměl síly, tak jen třemi kroky přešel modrou a poslal puk na Horčičku.
     
    8:51
    Nádhernou akcí se blýskla první formace Ocelářů. Bonk nabil na modrou Hudcovi, který z první nahodil. Jeho výzvy si správně všiml Varaďa a elegantní tečí usměrnil puk mezi betony Horčičky. Plzeňský brankář se svalil na zem, roztáhl ruce a udržel puk s velkým štěstím před brankovou čárou!
     
    8:52
    Dojíždějící Radek Bonk to ale přehnal s agresivitou a za hrubost zbytečně oslabuje svůj tým. Přesilovku si vyzkouší i Plzeň.
     
    9:20
    Plzeň ale po prohraném vhazování neudržela pásmo, její další útočný pokus likviduje pohodovým zákrokem Hamerlík.
     
    9:54
    Plzeň moc komplikuje přechod do útoku. Puku se tak uzmul Krajíček, který okamžitě obrátil hru za Horčičku.
     
    10:23
    Puk znovu směřuje až za bránu plzeňského brankáře.
     
    10:55
    Plzeň si přecejen v závěru přesilovky vytvořila obrovskou šanci. Vladímir Svačina naservíroval ideálně puk před brankoviště na hůl St´Pierra, který ani nadvakrát nedokázal puk procpat za Hamerlíka!
     
    11:51
    Oceláři po oslabení prostřídali a vyrazili dopředu. Polanského formace si vytvořila optický tlak, který Indiáni hasí vyhozením na icing.
     
    12:09
    Hrňa centroval před bránu. Málem se radoval Zagrapan, ale Dresler mu v poslední chvíli zablokoval hokejku.
     
    13:02
    Znovu hrozila Plzeň. Straka nepříjemně tečoval nahození Vostřáka. Puk jemně změnil směr, ale narazil na chrániče Hamerlíka!
     
    13:35
    Na druhé straně Oceláři nejprve překombinovali akci Varadi, který zbytečně hledal Bonka, posléze v obrovské šanci jen milimetry vedle levé tyče pálil z voleje Růžička!
     
    13:42
    Horčička drží puk, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    14:35
    Třinec přidusil Plzeň v pásmu. Obrovský optický tlak ale nedokázali Oceláři zúročit v nebezpečnou střelu. Unavená pětice hostů tak protečovala puk před Hamerlíka.
     
    15:07
    Tomáš Rachůnek v náznaku samostatného úniku, místo puku ale v bráně Hamerlíka po pádu skončil samotný útočník. Kvůli posunutí brány se tak hra stěhuje do středního pásma.
     
    15:37
    Hudec se v plné rychlosti opřel těsně za modrou čárou do puku, ale bránu Horčičky těsně přestřelil.
     
    15:59
    Další nájezd Ocelářů do třetiny vedl Polanský, St´ Piere ale puk odráží ven z pásma.
     
    16:44
    Rozhodčí pustili metr a hraje se hodně tvrdě. Na ledě tribuně to hodně vře, což zatím vyhovuje více Třinci. Ten je daleko častěji v útoku, nicméně Horčička ndále potvrzuje svou výbornou formu.
     
    17:41
    Také Plzeň ale umí uzavřít svého soupeře. Kolem pravé tyče se obtočil Nick Johnson, Hamerlík si skulinku pohlídal včas.
     
    17:56
    Tentokráte Johnson pálil z mezikruží, Peter Hamerlík ale vybruslil a za pomoci jeho obránců putuje puk na zakázané uvolnění.
     
    18:10
    Tentokráte puk uvízl v rohu hřiště. Rozhodčí musejí znovu přerušit hru, což Plzni příliš nevyhovuje. Viditělně oslabená pětice třineckých hokejistů totiž může vystřídat.
     
    18:50
    Růžička přebruslil Jeřábka a mohl pálit bekhendem. Horčička beton vyrazil, ale po boji se kotouče znovu uzmuli domácí hokejisté. Puk poskakoval na brankové čáře po teči Kohna!
     
    19:30
    Další obroská šance Třince! Polanský prodloužil ke vzdálenější tyči na Vojtěcha Poláka, který mohl poprvé propálit Horčičku, to by se ale plzeňský hrdina nesměl tak zázračným způsobem přesunout!
     
    19:30
    Třinec bude hrát ale přesilovku. Vyloučen je Jan Kovář.
     
    19:50
    Šanci měl Peterek, ani on ale z mezikruží bránu netrefil. V této třetině se již nic nestane...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím sledujeme výborný hokej, který jen potvrzuje dosavadní výkonnost obou týmů. Na obou stranách je vidět, že chtějí zvítězit a to se divákům musí líbit. Jedinou kaňkou je zatím bezgólový stav a to i přesto, že ke vstřelení branky měli daleko blíže Oceláři. Další třetina začne přibližně v 18:51. Doufejme, že hráči navážou na současně rozdané karty a bude nadále k vidění tento atraktivní hokej!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Třinec začal zostra, v pokračující přesilové hře přinutil Plzeň znovu faulovat a bude mít 65 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Za krosček jde pykat Hanzlík.
     
    21:08
    Oceláři kombinovali, blízko gólového zakončení byl Polanský, kterému puk ale překočil hůl. Následně Hrabal nestihl puk na modré a hra se stěhuje do středního pásma.
     
    21:23
    Bonk našel mezi kruhy najetého Polanského, který z první selhal na parádním Horčičkovi!
     
    22:05
    Plzeň už ve čtyřech v pohodě brání. Přesilovka zřejmě využitá nebude.
     
    22:29
    Málem jsem se pletl! Nejprve Peterek v dobré pozici trefil Horčičku jen do vyrážečky, posléze hostujícího brankáře na brankovišti nepřetlačil důrazný Orsava!
     
    23:27
    Plzeň již v pěti vyrovnala hru. I proto je mezihra hodně rozháraná, hraje se převážně mezi modrými lajnami.
     
    23:47
    Hamerlík si následně poradil s lehkým zakončením Lammerse. Nutno však říct, že hodně nejistě.
     
    24:21
    Třinec přenesl hru, Polák ale bekhendem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Plzeň pak vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    25:01
    Peterek na modré čáře hledal v přečíslní Kohna, toho od samostatného úniku odradil jen včasný zákrok Vostřáka.
     
    25:88
    Hudec od modré trefil jen Bonka a musel hodně rychle zpět. Vlasáka ale zastavil ofsajd. V tuto chvíli má výrazně navrch Třinec.
     
    26:21
    Polanský nabral nepříjemnou rychlost a dral se za obranu, v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Dresler a dostává dvouminutový trest za držení.
     
    26:38
    Seman na modré prováhal vhodnou chvíli pro střelu a Plzeň vyhazuje.
     
    27:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ujímají zaslouženě vedení, ejich tlak vyústil v úvodní branku zápasu! Plzeň totiž nedokázala vyhodit, Seman zachytil puk na modré, prodloužil na Růžičku, který se neukvapil, našel před brankovištěm RADKA BONKA a ten napálil puk mezi betony do brány! Asistence: Martin Růžička, Daniel Seman.
     
    28:07
    Od modré pálil Svačina. Hamerlík puk vykopl před sebe, kde nechybělo moc a dorážel Kovář.
     
    28:40
    Na druhé straně působili Oceláři příliš sebejistě a sami si zazdili přečíslení čtyři na dva.
     
    29:48
    Plzeň dvakrát překonala modrou čáru, ale ani jednou nedokázala vystřelit. Oceláři dobře brání.
     
    30:14
    Zahuštěný prostor Plzeň překonala pouze zakázaným uvolněním.
     
    31:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec jde do dvoubrankového trháku! Vojtěch Polák našel přihrávkou přes dvě třetiny najetého MARTINA RŮŽIČKU, který na modré přebral kotouč a ránou z pravého kruhu s pomocí levé tyče překonal Horčičku! Asistence: Vojtěch Polák, Lukáš Zíb.
     
    31:42
    Nejnebezpečnějším mužem Plzně je dnes Svačina. Ani on ale teď z brankoviště nedokázal usměrnit puk za Hamerlíka!
     
    32:20
    Zaútočil i Třinec. Jan Peterek se prodral za obranu a díky zákroku Horčičky vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    32:34
    Orsava napřahoval mezi kruhy, ale hůl mu zablokoval Johnson.
     
    33:00
    Zrodil se proto rychlý brejk Keramiky. Nick Johnson se u mantinelu uzmul puku, přebruslil hřiště a trefil Hamerlíka do hrudi.
     
    33:27
    Plzeň se může vrátit do hry. Hudec totiž vyfasoval menší trest za podražení.
     
    33:50
    Vlasák už zvedal ruce nad hlavu, ale Hrabal v poslední chvíli zastavil přihrávku od Straky. Plzeň tak místo gólové radosti musí začít znovu od Horčičky!
     
    34:42
    Plzeň už drží pásmo Z pravého kruhu pálil nad Straka.
     
    34:55
    Krajíček v rohu vybojoval puk a posílá ho o mantinel ven z pásma.
     
    35:14
    Puk po ráně některého z Plzeňských končí v ochranné síti. Podle všeho byl kotouč tečován, proto se vhazuje před Hamerlíkem.
     
    35:38
    Přesilovka Plzně skončila a začíná výhoda Třince. Modrý u mantinelu nedovoleně odzbrojil Polanského a vyfasoval menší trest za vražení na hrazení.
     
    36:02
    Bonk v útočném pásmu přišel o hůl, čehož Plzeň využila a vyhazuje.
     
    36:14
    Polanský ujížděl sám nabrankáře a Hanzlík ho potáhl. Sudí bez váhání nařizuje trestné střílení!
     
    36:14
    Vyhlášený specialista ale tentokráte svůj nájezd překombinoval. Puk ze strany na stranu přehazoval tak dlouho, než mu ho netolerantní Horčička ukradl!
     
    36:28
    Pokračuje třinecká přesilovka, puk je ale ve středním pásmu.
     
    37:22
    Přesilovka Třince končí. Čároví rozhodčí napočítali na ledě šest Ocelářů a budou trestat. 16 vteřin se bude hrát 4/4, pak následuje přesilovka Plzně.
     
    38:49
    Plzni se přesilovka vůbec nedaří. Třinec potřetí za sebou vyhodil.
     
    39:13
    Zmar Plzně potvrzuje i rána St´Pierra. Ze začátku sice vyhlížela sympaticky, poté se ale do ní vrhla lapačka Hamerlíka, který jistým gestem eliminoval další plzeňskou ránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině byli výrazně aktivnější domácí, kteří své převahy dokázali využít a před závěrečnou periodou vedou 2:0. Plzeň to bude mít hodně těžké. Bojovnost se jí upřít sice nedá, ale Oceláři působí hodně koncentrovaně, navíc vzadu s jistým Hamerlíkem. Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 19:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Třinec se pustil do soupeře od prvních sekund. Ve výborné pozici se objevil Růžička, ale trefil jen střed brány.
     
    41:50
    Zagrapan se kolem tyče tlačil do zakončení. I tohle plzeňská obrana zvládla.
     
    42:30
    Propagační ránou se prezentoval Tomáš Rachůnek. Hamerlík ji jen pohledem kontroloval, puk proletěl vysoko nad.
     
    43:34
    Hra se hodně uklidnila. Třinecké publikum si užívá chvíle slávy, podle průběžných výsledků si je vědomo, že je blízko historickému zápisu do dějin klubu. Podle toho se odvíjí i hra. Oceláři se nikam neženou a Plzeň nemůže překonat střední třetinu.
     
    44:50
    Neatraktivní hru kouskuje zakázané uvolnění Třince.
     
    45:53
    V podstatě teď o hokeji není co psát. Nadále se hraje mezi modrými čárami. Útočit se snaží především Plzeň, ale stále naráží na modré čáře. Brankáři jsou dlouhou dobu bez práce.
     
    47:05
    Až teď se musel Hamerlík pořádně natáhnout. Vlasák prodloužil na modrou, kde až za hlavu napřáhl St. Pierre. Třinecký brankář vyráží puk betonem ven.
     
    47:26
    Puk po další střele Plzně končí v ochranné síti.
     
    47:38
    Vzrůšo mohlo nastat i v obranné třetině Plzně. Oceláře ale zastavil v rychlém brejku ofsajd.
     
    47:57
    Krajíček ze středního pásma odpálil puk na vlastní střídačku. Hra je zase přerušena.
     
    48:32
    Kohn v rychlém kontru hledal před bránou Peterka, ten ale nabral takovou rychlost, že nedokázal zakončit.
     
    48:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Útok ovšem pokračoval dále, Třinec se usadil v pásmu a potřetí udeřil! Hrabal měl puk nachystaný ke střele, ale zvedl hlavu, křižnou přihrávkou našel na levém kruhu LADISLAVA KOHNA, a ten se volejem vrací po dlouhém zranění do hry! Asistence: Josef Hrabal.
     
    49:44
    Po neshodě v obraně Třince doputoval puk až k Vlasákovi, který úplně sám u levé tyče nasměroval puk jen do Hamerlíka!
     
    50:13
    Kohn lehkou ránou získal útočné pásmo pro Oceláře.
     
    50:14
    Plzeň si vybírá oddechový čas a kuje pikle na zbylých deset minut.
     
    50:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ten byl Plzni ale pramálo platný. Třinec pokračuje v jízdě za Prezidentským pohárem a jeho kapitán RADEK BONK přidává další a svou druhou branku v dnešním zápase! Prakticky znovu z podobné situace, zkušený centr si našel prostor na brankovišti a ránou mezi betony zúročil přihrávku Václava Varadi! Asistence: Václav Varaďa.
     
    50:26
    Horčička skládá zbraně, do brány pouští Dušana Salfického...
     
    51:11
    Salfický si připsal první zákrok, Plzeň pak napálila puk z pásma. Oceláři hrají ve velké pohodě a drží otěže zápasu pevně ve svých rukách.
     
    51:49
    Fanoušci se dožadují "bůra" a sen jim mohl splnit Lojek. Z pravého kruhu ale mířil fatálně nepřesně. Místo prázdné brány napálil puk jen do ležícího Salfického!
     
    51:49
    Třinec ale bude pokračovat v přesilové hře. Vyloučen je Jan Dresler za nedovolené bránění.
     
    52:00
    Vladimír Svačina v další velké šanci. V přečíslení dva na jednoho napálil jen boční síť!
     
    52:04
    Přesilovka Třince končí. Růžička držel protihráče.
     
    Utkání sleduje 4468 diváků.
     
    52:59
    Zíb po nabití Poláka přízemní ránou těsně minul pravou tyč.
     
    53:30
    Diváci v Třinci slaví, hokej je rozhodnutý a v podstatě se jen dohrává. I proto ubylo šancí i osobních soubojů.
     
    55:30
    Zagrapan nabil na modrou Polákovi, který trefil Salfického jen do betonu.
     
    56:18
    Vhazování před Hamerlíkem, který drží nahození Plzeňských.
     
    58:34
    Tribuna Ocelářů ve stoje aplauduje. Asi ani nemá cenu znovu se opakovat. Týmy čekají na závěrečný hvizd.
     
    59:14
    Hraje se poslední minuta, puk je ve středním pásmu, těžko se ještě něco stane.
     
    59:33
    Třinecká tribuna vyprovází Oceláře v rytmu standing ovation. To je něco, co třinecký hokej léta nezažil. Oceláři jsou blízko vítězství v základní části.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Oceláři zaslouženě vítěží 4:0 a udělali základní krok pro vítězství v základní části. Teď je řada na LIberci, kterí hraje v Litvínově zatím nerozhodně, pokud nevyhraje v základní hrací době, patří trofej Třinci!
     
    Tímto se s váma z Třince loučíme a těšíme se na online přenosy z České pojišťovny play-off Tipsport extraligy. Poprvé v Třinci začínáme v sobotu 5. března. Zatím napočtenou! (20:29:36)
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 28. Bonk (Růžička , Seman), 32. Růžička (Polák, Zíb), 49. Kohn (Hrabal), 51. Bonk (Varaďa)


    HC Oceláři Třinec: Hamerík (Štefl) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Mičulka, Hrabal - Polanský, Bonk, Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Růžička, Varaďa, Květoň - McGregor, Zagrapan, Hrňa
    HC Škoda Plzeň: Horčička (Salfický) - Dresler, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Benák, Frolo, Hošťálek, Modrý - Vlasák, Straka, Vostřák - Kovář, Svačina, Stránský - Rachůnek, Dvořák, Plášek - Lammers, Johnson, Slaney

    Rozhodčí: Ország, Müller - Gebauer, Lederer
    bahis siteleri