Kladno – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Plzeň – Jihlava 4:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 1:4 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Opava – Havířov 3:4 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:0 (kon.)
Třinec – Zlín 3:7 (kon.) | Slavia – Vítkovice 5:8 (kon.) | Znojmo – Sparta 3:4 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 3:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 03.03.2011, 17:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné odpoledne z Tipsport areny, kde se dnes odehraje předposlední duel nadstavbové části juniorské extraligy. Liberec v něm změří síly s Litvínovem.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Sobotka J.) -

    HC BENZINA Litvínov: Nechvátal -

    Rozhodčí: .
     
    Sestavy obou celků přineseme později.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:41
    Niko zkoušel štěstí ranou od modré čáry, jeho pumelice však byla zblokovaná do ochranné sítě nad litvínovskou klecí.
     
    1:28
    Dvakrát nyní hostujícímu celku nevyšla rozehrávka. Čejka sice obral o puk protivníka ve vlastní třetině, ovšem vzápětí nedosáhl jeho spoluhráč na prudký pas. Buly u Nechvátala.
     
    3:23
    Litvínov právě vstřelil branku!

    Hokejisté Benziny skórují z první větší příležitosti. Liberečtí zaváhali ve středním pásmu, Šrámek posunul kotouč na rozjetého MARKA ŠVARCE, jenž parádní ranou z pravého kruhu posílá svůj tým do vedení. Hostující forvard se trefil přesně do horního růžku, jeho střela ještě cinkla o tyčku. Asistence: Jakub Šrámek - 0:1.
     
    4:19
    Jurčík mohl vzápětí navýšit vedení svého družstva, ale z dobré pozice před brankovištěm zaslal kotouč pouze nad břevno.
     
    5:45
    Ondřej Jurčík si ale posedí také na trestné lavici, provinil se napadením. Bílí Tygři si zahrají v přesile.
     
    6:20
    Liberečtí se nemohou dostat před Nechvátala, Hora před malým okamžikem pohodlně zasílá kotouč podél mantinelu až na opačnou stranu hrací plochy.
     
    7:33
    Až v těchto chvílích se domácí usadili před svatyní svého soka, od modré čáry pálil Bulíř. Jeho střela scházela přesnost.
     
    8:01
    Litvínov v plném počtu, Jelínek posléze po lehkém nahození raději před dotírajícími protivníky přerušuje hru. Vhazování je jeho pravici.
     
    8:43
    Pozornost hostujícího gólmana prověřil Mikyska, ale Nechvátal neměl s jeho střelou větší potíže.
     
    9:24
    Velká příležitosti Pavla Smolky, jenž si v nadějném přečíslení libereckých řad vyměnil kotouč se spoluhráčem a následně pálil zleva. Svůj pokus ale namířil těsně nad branku.
     
    11:00
    Domácí jsou zatím častěji u puku, nyní se na delší okamžik nastěhovali do útočné třetiny. Ovšem zdlouhavé kombinaci chybí přesné zakončení, rána Martina Sobotky z dálky byla zblokovaná.
     
    12:56
    Tygři se však nyní budou muset bránit, Skalický pyká za krosček.
     
    13:49
    Litvínov je v útoku hodně nebezpečný! Obránce Kousalík nyní bez větších problémů proklouzl až před Jelínka, který ale efektivním zákrokem odráží soupeřovu střelu.
     
    14:56
    Hosté většínu početní převahy přečkali v soupeřově pásmu, liberecká obrana ale náporu svých protivníků odolala. Modrobílí v plném počtu.
     
    16:38
    Skalického pokus z velkého úhlu nepřekvapil hostujícího brankáře, Liberec se poté kostrbatou kombinací zpět před Nechvátala nedostal.
     
    17:44
    Benzina naopak pohodlně proklouzne bezprostředně před libereckou tvrz, Jelínek poskakují kotouč raději přikrývá svoji lapačkou.
     
    18:17
    Procházka dostává menší trest za napadení, protesty hostující střídačky jsou zbytečné. Liberec bude hrát přesilovku.
     
    18:22
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři využívají nabídnutou početní výhodu bleskurychle! Niko vypálil od modré čáry, těsně před Nechvátalem změnil směr letícího kotouče MICHAL BULÍŘ, po jehož teči zaplul puk přesně k tyči. Asistence: Ján Niko, Daniel Skalický - 1:1.
     
    19:51
    Jonákův pas na rozjetého spoluhráče úspěch neslavil, Litvínov přečká poslední vteřinky úvodní části s pukem na svých holích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první části jsme sledovali poměrně vyrovnaný boj. Liberečtí byli častěji u kotouče, ovšem přes pozornou hostující defenzivu se jím dlouho nedařilo prosadit. Naopak útočné výpady Litvínova byly v uplynulých dvaceti minutách hodně nebezpečné, již ve čtvrté minutě poslal Benzinu do vedení Švarc. Domácí však těsně před první sirénou dokázali vyrovnat, v přesilovce se prosadil Bulíř.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:20
    Druhá část hry začíná opatrně, po litvínovském icingu se bude vhazovat u Jelínka.
     
    21:52
    Litvínov právě vstřelil branku!

    Hosté jdou podruhé v zápase do vedení. Písařík vypálil zleva, domácí brankář jeho pokus odrazil betony do mezikruží, odkud neomylně zamířil do poloprázdné svatyně JAKUB ŠRÁMEK. Asistence: Pavel Písařík, Jakub Procházka - 1:2.
     
    22:34
    Litvínov právě vstřelil branku!

    PAVEL SMOLKA hned vzápětí navyšuje litvínovský náskok! Hostující útočník se prodral podél mantinelu až do útočného pásma a následně přesnou ranou překvapil Jelínka. Asistence: Jakub Matai, Rostislav Zilcher - 1:3.
     
    22:34
    Jakub Jelínek po třetí obdržené brance opouští svoji svatyni, libereckou klec bude hájit Josef Sobotka.
     
    24:42
    Po skvělé přihrávce Mikysky zpoza branky nebyl daleko od kontaktní trefy Jonák, ovšem ten svůj pokus z místa před brankovištěm namířil pouze do brankářovy hrudi.
     
    25:14
    Bílí Tygři nyní masírují svého soka před Nechvátalem, po Skalického pokusu odráží litvínovský brankář černou pryž do ochranné sítě nad svoji bránou.
     
    26:10
    Ejem nahazuje puk do pásma o odchazí střídat, Liberec vzápětí kombinuje ve středu hrací plochy a snaží se přejít před soupeřovo obydlí.
     
    28:07
    Po zmatcích v defenzivě Benziny se dostal k odraženému kotouči Psota, ale svůj projektil otřel pouze o brankářovu vyrážečku. Po hostujícím icingu se opět bude vhazovat před Nechvátalem, domácí jsou v těchto chvílích aktivnější.
     
    29:45
    Kouba pálil nebezpečně z kruhu, ale Nechvátalova vyrážečka byla opět připravena.
     
    30:31
    Litvínovský muž s maskou posléze vytěsnil také střelecký pokus Moronga, který se po Mikyskově přiťuknutí dostal až před brankoviště. Nechvátal v těchto chvílích drží své mužstvo nad vodou.
     
    31:43
    Převaha Tygrů bude na dvě minuty pozastavena, Skalický totiž za svůj prohřešek pyká na trestné lavici.
     
    32:46
    Jakub Procházka si vybruslil do dobré palebné pozice, ale jeho svižné zakončení odráží Sobotka. Domácí se poté osvobozují.
     
    33:38
    V oslabení unikla dvojice Jonák - Bulíř. Po spoluhráčově přihrávce zakončoval druhý jmenovaný, ale puk vyslaný z jeho čepele se otřel pouze o pravou tyč.
     
    33:43
    Domácí v plném počtu.
     
    34:51
    Na opačné straně ledového oválu zahrozil Kafan, který se snažil usměrnit kotouč odražený od zadního mantinelu za gólmanova záda. Sobotka byl pozorný.
     
    35:35
    Martin Sobotka vyhodil kotouč za mantinel a dostává menší trest za zdržování hry - další přesilovka pro litvínovské mladíky.
     
    36:31
    Hosté drží útočné pásmo, ale domácí gólman si zatím těžší zákrok nepřipsal.
     
    36:47
    Prudký pokus Kryštofa Kafana blokuje liberecká obrana, Hora vzápětí vystavil svůj celek do ofsajdové pozice. Buly ve středním pásmu.
     
    37:50
    Bílí Tygři jsou v pěti a ihned zahrozili. Lehké nahození Kedršta ovšem brankář červenožlutých bez problému schovává v lapačce.
     
    38:40
    Jonák kroužil s pukem za litvínovskou klecí, v mezikruží si klepal o přihrávku úplně volný Říha, liberecký útočník ale spoluhráčovo přání nevyslyšel. Hra je vzápětí přerušena, na ledové ploše zůstává otřesený jeden z hostujících hokejistů.
     
    39:27
    Mulačova rána rozduněla pouze mantinel za brankou Nechvátala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bílí Tygři v úvodu prostřední části dvakrát inkasovali, poté ale byli lepším týmem. Litvínovské naděje zatím drží brankář Nechvátal, který měl ve druhém dějství plné ruce práce. Další puk však za svá záda nepustil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Bulíř proti Smolkovi na úvodní vhazování, úspěšnější liberecký útočník. Domácí se poté ihned nastěhovali do útočného pásma.
     
    41:57
    Pavel Smolka ale ujel domácím zadáků a řítil se zcela sám na Sobotku. Zkoušel přímou střelu, jenže svůj pokus zaslal nad břevno.
     
    41:12
    Modrobílí si zahrají přesilovu hru, za hákování je potrestán Jurčík.
     
    42:24
    Hora ztratil puk za vlastní klecí, ale hostům se vzápětí přeci jen podařilo vyhodit.
     
    43:10
    Liberec v náporu, Nechvátal musel před malým okamžikem odrážet jeden letící kotouč za druhým. Nebezpečně pálil především Maďar zprava, litvínovský gólman předvedl účinný zákrok vyrážečkou.
     
    43:12
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    43:40
    Havelka tvrdým úderem srazil k zemi Moronga, který se jen za pomoci spoluhráčů otřesen zvedá z ledu. Litvínovský obránce dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Hostující střídačka ještě důrazně protestuje, na trestu to ale nic nemění.
     
    44:51
    Kousalík posílá kotouč do středního pásma, modrobílí musí zahájit nový útok.
     
    45:12
    Miškovský v obrovské šanci pouze do brankáře! Domácí forvard obdržel přesný pas před brankoviště, ale uspěchanou ranou zasáhl pouze přesouvacícího se Nechvátala.
     
    46:20
    Hosté již hrají v plném počtu, Zilcher ale přes přesilu protivníků neprošel. Kotouč tak mají na svých holích opět Liberečtí.
     
    47:36
    Po delší době si zachytal také gólman Sobotka, po sprčce střeleckých pokusů bez větších potíží přerušuje hru.
     
    48:13
    Smolkovo zakončení z vrcholu kruhu blokuje Kedršt, puk poté vyskočil na libereckou střídačku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:38
    Kousalík se snažil pokusem z velké dálky překvapit Sobotku, jeho přízemní střela však nemířila mezi tři tyče. Po zakázaném uvolnění domácího družstva se hra stěhuje opět do útočného pásma Litvínova.
     
    50:21
    Čejka nalezl parádní přihrávkou v mezikruží operujícího Švarce, jenž se bez rozmyslu opřel do kotouče. Jeho pumelice končí jen těsně vedle liberecké brány.
     
    51:08
    Jonák dostává dvě minuty za faul loktem. Chemici si zahrají v přesile.
     
    51:47
    Až před Sobotku se prodral Šrámek, jeho zblokovaný pokus si domácí brankář pohlídal a přerušuje hru.
     
    52:51
    Střelu Ejema od modré čáry schoval Josef Sobotka ve své lapačce, hosty posléze brzdí v přechodu do útočného pásma ofsajd.
     
    53:08
    Tygři v plném počtu, Litvínov v početní převaze příliš nezahrozil.
     
    53:30
    Kafan operoval v mezikruží, kam zanedlouho přiklouzal odražený kotouč. Hostující forvard tvrdě vypálil, ale zasáhl pouze připraveného Sobotku.
     
    53:44
    Kousalík vyhodil puk za hrazení a pyká za zdržování hry.
     
    54:32
    Počet sil na ledě se vyrovná, Niko se provinil nedovoleným bráněním.
     
    54:53
    Maďar posílá černou pryž přes všechny čáry - icing. Buly po pravé ruce domácího gólmana.
     
    55:51
    Začala krátká přesilovka hostujícího týmu, Kasal se prezentoval tvrdou ranou z levého kruhu. Ale svoji pumelici nenamířil mezi tři tyče.
     
    56:32
    Bílí Tygři v plném počtu.
     
    56:58
    Bulíř nezastihl prudký kotouč, další icing Liberce.
     
    57:52
    Opět zakázané uvolnění Bílých Tygrů, tentokrát zaslal puk na opačnou stranu ledového oválu kapitán Niko.
     
    57:52
    Domácí trenér Haken si vyžádal oddechový čas!
     
    58:44
    Domácí získali útočné pásmo, brankář Sobotka spěchá na střídačku. Liberec v šesti!
     
    59:17
    Litvínov právě vstřelil branku!

    JAKUB ŠRÁMEK pečetí výhru svého celku, když se ze středového kruhu trefil do opuštěné klece. Asistence: Václav Čejka - 1:4.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme vyrovnaný zápas, který rozhodly dvě slepené branky Litvínova v úvodu druhé třetiny. Domácí poté svého soka přehrávali, ale skvěle chytajícího Nechvátala již podruhé překonat nedokázali. Z Tipsport areny přeji příjemný zbytek čtvrtečního dne. (19:13:20)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 19. Bulíř (Niko, Skalický) - 4. Švarc (Šrámek), 22. Šrámek (Písařík, Procházka), 23. Smolka (Matai, Zilcher), 60. Šrámek (Čejka)


    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (od 23.Sobotka J.) - Niko, Šimek, Dám, Říha, Jandejsek, Plutnar, Šefl, Sobotka M. - Psota, Kouba, Bulíř, Kedršt, Skalický, Mulač, Mikyska, Miškovský, Jonák, Morong, Bittner, Maďar.
    HC VERVA Litvínov: Nechvátal (Horák) - Hora, Čejka, Brettschnieder, Kousalík, Havelka, Kasal, Ejem - Smolka, Švarc, Šrámek, Matai, Zavřel, Písařík, Procházka, Jurčík, Zilcher, Zdeněk, Kafan.

    Rozhodčí: Wagner - Hejl, Bosák.
    bahis siteleri