Omsk – Magnitogorsk 0:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
HC Slavia Praha
Pondělí 21.03.2011, 17:00 • Werk aréna, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrovský kámen ze srdce Ocelářů sestřelil nechytatelnou ránou DAVID KVĚTOŇ. Třinecký štírek si sjel na pravý kruh, odkud puk nasměroval přesně do vzdálenějšího růžku! Asistence: Vojtěch Polák, Jiří Polanský.
     
    57:13
    Uklidnění pro domácí. Werk aréne stichla pod obrovským tlakem Slavie, který nebyl zakončen střelbou, a když se Krajíček dostal k půku, diváci zajásali. Krenželok ho totiž podrazil a Oceláři si zahrají za půl minuty uklidňující přesilovku.
     
    55:45
    Slavia může srovnat. Bonk dostává dvě minuty za napadení. Třinci začínají krušné chvilky.
     
    55:45
    Velké závary na obou stranách. Nejprve dorážel Micka, pak pálil na druhé straně nepřesně Růžička. Oba týmy byly blízko ke gólu!
     
    54:23
    Adamský v další ložence. Po akci na jeden dotek mu mezi kruhy nabil znovu Kohn. Martin Adamský ale tentokráte trefil jen dobře vyjetého Kopřivu!
     
    43:09
    Oceláři měli na hokejce rozhodnutí! Kohn procpal před prázdnou bránu puk na Adamského, který již zvedal ruce nad hlavu. Tu se ale najednou přiřitil Kadlec a puk směřující do odkryté klece snad na brankové čáře srazil ven. Slavia žije!
     
    Utkání sleduje 5 200 platících diváků, Werk aréna je potřetí v sezóně vyprodaná!
     
    51:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a z jednoznačného zápasu je megadrama hodné semifinále play-off! Roth přečetl rozehrávku, poslal do úniku TOMÁŠE MICKU, který zakončil únik ránou mezi betony! Asistence: Vladimír Roth.
     
    48:02
    Slavia právě vstřelila branku!
    A drama je na světě! Krejčík našel za obranou nabrusleného TOMÁŠE POSPÍŠILA, který řekl Hamerlíkovi dobrý den a nasměroval puk do prázdné brány za ležícího brankáře. Asistence: Lukáš Krenželok, Jakub Krejčík.
     
    46:38
    Tentokráte to Adamský s aktivitou přehnal a mimo hru fauloval některého ze soupeřů. Za vysokou hůl dostává dvě minuty a poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    46:17
    Na Kopřivu sprintoval Adamský, který si v krátké době vykoledoval druhý Vašíčkův faul. Sešívaný bijec tentokráte Adamského hákoval.
     
    44:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Martin Lojek trefil na modré Svobodu, od kterého se puk odrazil na JIŘÍHO VAŠÍČKA, který naskočil do hry z tresté lavice. Dostal se tak do samostatného úniku, ve kterém nadvakrát Hamerlíka se štěstím překonal! Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    43:55
    Adamský už je na ledě a byl na konci nádherné kombinace. Před prázdnou bránou ho vybídl k teči Peterek, ale Kopřiva krásným zákrokem šanci likviduje!
     
    42:38
    Vašíček přehnaně dohrál Adamského u mantinelu, ten se jen za pomoci lékařů zvedá z ledu. Vašíček dostává dvě minuty za vražení na hrazení a třinecká přesilovka bude pokračovat.
     
    42:20
    Sklenář se dostal za obranu, ale místo pokusu o únik okamžitě vypálil. Přízemní ránou ale o metr v jasné šanci minul!
     
    39:56
    Tomica byl navíc za faul na Růžičku vyloučen za podražení. (Růžička se zřejmě trefil v signalizované výhodě.)
     
    39:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl, MARTIN RŮŽIČKA prošel za obranou a ač faulován, přesto dokázal zakončit přesně. V pádu vykoupal Kopřivu, poslal puk do prázdné brány a překonal 15 let dlouhý rekord Viktora Ujčíka. Český reprezentant se trefil podesáté v deseti zápasech za sebou! Asistence: Daniel Seman.
     
    39:19
    Žižka po odpískání srazil k zemi Varaďu a za hrubost dostává dvouminutový trest. Slavie se vzteká, protože Varaďa pádem nekompromisně zajel bruslemi do Kopřivy, jestli to bylo úmyslné ale můžeme jen polemizovat. Rozhodčí to tak neviděli, proto následuje třinecká přesilovka.
     
    36:13
    Ve čtyřech se bude hrát pouze 12 vteřin, pak budou Oceláři vystaveni do další přesilovky. Vyloučený je za krosček na Krajíčka Žižka.
     
    36:03
    Počet sil na ledě se vyrovná. V signalizované výhodě napálil Adamský od modré břevno!
     
    34:25
    Slavia má ideální šanci vrátit se zpět do zápasu. Jiří Polanský totiž dostává dvouminutový trest za držení.
     
    34:07
    Tomica zpoza brány protlačil puk na Jelínka, jehož volej reflexivně srazil ven Hamerlík!
     
    33:46
    Orsava vysunul do samostaného úniku Bryana McGregora, kterému při blafáku některý z obránců, zřejmě Kadlec, v poslední chvíli nadzvedl hůl, čímž zamezil stoprocentní gólovce!
     
    33:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrana Slavie si nerozuměla za vlastní brankou a Oceláři nemilosrdně trestali. Jan Peterek efektivní zadovkou našel před bránou MARTINA ADAMSKÉHO, který poslal puk nekompromisně pod víko, aby pak mohl Peterkovi smeknout helmou za efektivní nahrávku - 3:0! Asistence: Jan Peterek, Ladislav Kohn.
     
    30:25
    Dvě minuty za hrubost pro Lojka a za stejný přestupek dostává dvě minuty i Tomáš Pospíšil.
     
    29:56
    Oceláři půjdou znovu do čtyř. Za sekání je vyloučen Lukáš Krajíček.
     
    24:35
    Mezi kruhy byl v poslední chvíli Varaďou faulován Čermák, akce ale pokračovala hostující výhodou, kterou z perfektní pozice zazdil ránou do Hamerlíka Vondrka. Slavia ale bude hrát přesilovku. Varaďa dostal dvě minuty za podražení.
     
    23:00
    Nahození hostující obraně se odrazil na hůl Micky, který nepřekonal již překonaného Hamerlíka. Trefil jen jeho hůl!
     
    22:38
    Adamský vyrazil do brejku tak rychle, že obrana Slavie nestihla reagovat. Odražený puk po jeho ráně přistál na holi Hudce, kterého u pravé volné tyče zázračně vychytal Kopřiva!
     
    20:00
    Současně byli nakonec vyloučení - Petr Jelínek (2 minuty - hrubost) a Josef Hrabal (2 minuty sekání + 2 minuty hrubost). Druhá třetina tak začně rovnoměrnou hrou 4 na 4, která bude trvat 1.35. Pak začne přesilovka Slavie.
     
    19:34
    Micka napřáhl hned za modrou čárou, ale společně s ránou přišel i hvizd rozhodčího. Slavia hrála v šesti a následuje páté hostující vyloučení v první třetině.
     
    13:50
    Oceláři celé střídaní drželi Slavii ve velkém tlaku. Pohlednou kombinaci zakončila přirhávka na Peterka, který se ocitl sám před bránou. Táhlou ránou ale těsně minul!
     
    11:50
    Hosté působí neskutečně nedisciplinovaně a to je hlavní důvod velkého třineckého tlaku. Ten teď bude pokračovat. Vašíček totiž podrazil v rohu hřiště McGregora a Oceláře čeká čtvrtá přesilová hra.
     
    10:29
    Krajíček z otočky centroval na brankoviště, kde Polanský neměl dostatek prostoru zamířit. Puk tak letí zhruba 10 centrimetrů vedle tyče prázdné brány! Slavia v pěti.
     
    8:22
    Slavie jde ovšem znovu do čtyř. Petr Kadlec za bránou stáhl k zemi Orsavu a dostává dvě minuty za podražení.
     
    7:45
    Nyní se ke střelecké pozici dral Endál, položil si obránce a od něj nasměroval puk na hůl Vašíčka. Toho v krkolomné pozici vychytal Hamerlík ramenem!
     
    7:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tlak Ocelářů graduje druhou brankou. LUKÁŠ KRAJÍČEK dostal útočné choutky, na červené čáře přebruslil obránce Kuboše, blafákem si položil Kopřivu a poslal puk do odkryté části klece - 2:0! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    5:47
    Tohle mohl být pro Slavii velký horor. Kopřiva neudržel ránu Hrabal. Po odraženém puku se natáhl Varaďa a trefil tyč, od které se touš odrazila na Radka Bonka, také on nastřelil jen konstrukci!
     
    5:36
    Jenže přesilovka Slavie neměla dlouhého trvání. Tomáš Pospíšil, bývalý Ocelář, působí trochu přemotivovaně a za faul na Semana ochází podruhé v zápase na trestou nalvici. Dvě minuty - podražení.
     
    5:27
    Ani Peterkova lajna dlouho nepouštěla slávisty dále jak za modrou čáru. Tlak domácích ale uťal faul Ladislava Kohna. Slavie si zahraje první přesilovku a má výbornou šanci uklidnit a vyrovnat hru.
     
    4:49
    Nejprve tečoval Zíboru ránu těsně vedle Jiří Polanský, poté si sám Lukáš Zíb najel mezi kruhy a těsně přestřelil!
     
    4:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Osm let a čtyři minuty tvrvalo třinecké čekání na semifinálovou branku. Kdo jiný mohl čekání zlomit, než sám kapitán. RADEK BONK převzal v neutrální zóně puk, udělal tři rychlé kroky a hned za modrou ránou napálil puk přesně do levé šibenice. Kopřiva neměl nejmenší nárok - 1:0! Asistence: Martin Růžička, Josef Hrabal.
     
    0:56
    Tomáš Pospíšil totiž vyhodil puk ven z pásma. Oceláře čeká první početní výhoda v sérii.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 4. Bonk (Růžička, Hrabal), 8. Krajíček (Růžička, Zíb), 34. Adamský (Peterek, Kohn), 40. Růžička (Seman), 59. Květoň (Polák, Polanský.) - 45. Vašíček (Svoboda), 49. Pospíšil (Krenželok, Krejčík), 52. Micka (Roth)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Vojtek) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček - Hrabal, Peterek, Bonk, Kohn, Polanský, Polák, Růžička, Orsava, Varaďa, McGeregor, Květoň, Adamský, Hrňa, Zagrapan

    HC Slavia Praha: Kopřiva (Furch) - ŽiŽka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Krejčík, Kolařík - Čermák, Holec, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Krenželok, Micka, Doležal, Endál, Třetina, Sklenář, Tomica

    Rozhodčí: Jeřábek, Hribik - barvíř, Blümel

    Diváci: 5200 (Vyprodáno)
    bahis siteleri