Porto – Spartak 5:1 (kon.) | Benfica – Eindhoven 4:1 (kon.) | Villarreal – Twente 5:1 (kon.)
Dynamo Kyjev – Braga 1:1 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
4:1 (2:0)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 07.04.2011, 21:05Estádio da Luz, Lisabon - Stadion je dílem architekta Damona Lavelleho a byl slavnostně otevř • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Benfica právě vstřelila branku!

    Tak přece to ještě přišlo. Maxi Pereira dostal dobrou přihrávku na pravém křídle za obranu. Dostal se až do vápna, míč si tam zasekl a přihrál SAVIOLOVI, který se na penaltě s míčem otočil a zamířil neomylně pod břevno.
     
    90
    Poslední střídání na straně domácích. Odchází Cardozo, kterého nahradí Menezes.
     
    86
    Javi García vidí žlutou kartu.
     
    80
    PSV právě vstřelilo branku!

    Tak to je střídání jak hrom a naděje do odvety pro PSV. Labyad strávil na hřišti jen krátkou chvíli a hned se prosadil. Nejprve vytáhl Roberto střílený pas z levé strany a k odraženému míči se nejrychleji dostal Právě ZAKARIA LABYAD a rozvlnil síť. Hráči Benficy byli u střídajícího hráče příliš pozdě.
     
    79
    ...a třetím střídáním v krátké době je pak výměna hostů. Ze hry odchází Berg a nahradí ho Labyad.
     
    78
    ...druhým střídáním je odchod Gaitána, kterého nahradí Jara...
     
    78
    Máme tu sérii střídání, takže pojďme pěkně postupně. Jako první ze hřiště odchází Pablo Aimar, střelce prvního gólu nahradí César Peixoto...
     
    72
    Hosté poprvé střídají. Ze hry odchází Pieters a nahradí ho Wuytens.
     
    69
    ...Cardozo ze strany tvrdě vypálil ke vzdálenější levé tyči a jeho projektil ještě lízl nabíhající Javi Garciá. Každopádně míč končí těsně vedle tyče.
     
    68
    Pieters fauloval a vidí žlutou kartu, navíc dobrá standardka pro Benficu...
     
    66
    No ale práci má Isaksson. Cardozo se dostával do vápna vypálil k pravé tyči a hostující brankář vytáhl jeho střelu konečky prstů na roh. Parádní okamžiky na obou stranách...
     
    65
    Ovšem teď se málem blýskalo na druhé straně. Na centr z levé strany na vzdálenější tyč zaběhl Berg a Roberto se vyznamenal povedeným zákrokem. Vyražený míč se však ještě dostal k Lensovi, který zastříhal nůžkami a jen těsně minul bránu.
     
    64
    Ze strany Lisabonu opět žádný spěch, pak však přijde náhle zrychlení hry, po kterém se domácí dostávají do nebezpečných pozic. Salvio dostal parádní přihrávku do běhu na pravé straně a centrem našel ve vápně Saviolu, který však hlavičkou bránu netrefil.
     
    54
    Engelaar vidí první kartu dnešního utkání a je to kartonek barvy žluté.
     
    52
    Benfica právě vstřelila branku!

    Parádní akce! EDUARDO SALVIO udělal s bránícího Pieterse a Marcelq malé školáky. Dostal se do vápna na pravé straně. Nejpve si poradil jeslemi s Pietersem. Pak se s míčem na chvíli zastavil, aby poté proběhl mezi Pietersem a Marcelem a vystřelil přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči.
     
    45
    Benfica právě vstřelila branku!

    Druhý úder domácích a navíc těsně před přestávkou, tedy gól do šatny. Coentrao si na levé straně trochu se štěstím dostal k míči, naservíroval prudkou přihrávku do vápna, na kterou si naběhl EDUARDO SALVIO a Isaksson neměl šanci. Nechytil se ani skluz poslední záchrany od Pieterse, jenž chtěl zblokovat předchozí přihrávku.
     
    45
    Maxi Pereira běžel z pravé strany sám na brankáře. Měl před sebou nabíhající spoluhráče, ale dlouho váhal, až situaci prováhal a nakonec trefil jen brankáře Isakssona.
     
    37
    Benfica právě vstřelila branku!

    Domácí se přece jen dočkali. Gaitán upláchl po levé straně a našel pasem v pokutovém území Cardozo, ten ve skluzu trefil jen bránícího hráč. Odražený míč se však dostal k nabíhajícímu PABLO AIMAROVI, který si s ničím nelámal hlavu a propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    31
    ...roh toho zprvu moc nepřinesl. Ale po krátké rozehře se míč dostal na pravou stranu k Saviolovi, který stříleným centrem našel před brankou úplně volného Gaitán. Ten byl asi z celé akci tak překvapený, že po jeho hlavičce míč končí vedle tyče.
     
    30
    Pěkný moment nám předvedli pánové v červeném. Celou akci výborně načal Coentrao, který se uvolni na půlící čáře a hnal se dopředu, pak přenechal míč Cardozovi. Domácí útočník poté vyslal parádní ránu zhruba z dvaceti metrů a Isaksson musel vytáhnout ze své sbírky parádní zákrok a vyrazit loptu na roh...
     
    20
    Dzsudzsákovi se povedlo odcentrovat z levé strany do pokutového území, kde se hlavou dokázal prosadit Berg a Benfica teď může děkovat, že míč neskončil v síti. Jen těsně minul levou tyč.
     
    8
    Ou, tak to byla velká tutovka domácích. Pablo Aimar našel v pokutovém území Saviolu, ten se s míčem otočil a pohotově vypálil. Jeho ránu zastavila až levá tyč!

    Zdeněk Plánka

    Branky: 37. Aimar, 45. Salvio, 52. Salvio, 90+4. Saviola - 80. Labyad

    Karty:   86. García (BNF) - 54. Engelaar (PSV), 68. Pieters (PSV)


    Benfica Lisabon: Roberto - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Coentrao - Javi Garcia - Salvio, Gaitán (78. Jara) - Aimar (78. Peixoto) - Saviola, Cardozo (90. Menezes).
    PSV Eindhoven: Isaksson - Manolev, Marcelo, Bouma, Pieters (72. Wuytens) - Hutchinson, Bakkal, Engelaar - Lens, Berg (79. Labyad), Dzsudzsák.

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento - Nicola Nicoletti, Massimiliano Grilli - Luca Banti (Všichni ITA)
    bahis siteleri