Sparta – Slavia 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (2:0)
SK Slavia Praha
Pondělí 11.04.2011, 20:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparťané v derby poráží pražského rivala z Vršovic 2:0, o obě branky se v úvodu utkání postaral Leonard Kweuke, a navázal tak na svého bývalého afrického kolegu ve sparťanském útoku Bonyho Wilfrieda, jenž svoji trefou rozhodl o vítězství Sparty v podzimním vzájemném derby hraném v Synot Tip Areně. Z pražské Letné přeji přijemný zbytek pondělního večera. (22:03:50)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Žlutou kartu za zdržování hry před autovým vhazováním inkasuje Jakub Podaný.
     
    90
    Kaufmanův dalekonosný projektil tečoval Vlček do protipohybu Blažka, míč jen těsně prosvištěl kolem levé tyče branky sparťanského kapitána.
     
    90
    Hlavní arbitr Královec v druhém dějství nastavuje 2 minuty.
     
    89
    Na závěrečné sekundy mění sestavu i domácí, za potlesku diváků odstupuje ze hry Andrej Kerič, zahraje si i Libor Sionko.
     
    89
    Trenér Slavie Michal Petrouš vysílá do hry Stanislava Vlčka, jenž nahrazuje Vitalije Trubilu, hosté se snaží útočným střídáním ještě oživit hru.
     
    88
    Sešívaní se usadili na útočné polovině, ani jeden ze tří centrů však nebyl nikterak prospěšný a sparťané bez potízí míče odvrací.
     
    86
    Abena čistým způsobem vypíchl míč pronikajícímu Pospěchovi, Vacek se následně rychlým pasem snažil vysunout do protitútoku Kweukeho, vysokou přihrávku v poslední chvíli hlavou zastavil Kaufman.
     
    85
    Trubila velmi nepřesně hledal své útočné spoluhráče a poslal míč pouze ke sparťanskému brankáři Blažkovi
     
    83
    V pokutovém území Slavie zůstal ležet hrdina dosavadního průběhu zápasu Leonard Kweuke a bude muset být ošetřen.
     
    82
    Kweuke předložil míč do volného prostoru Podanému, jenž poté hledal před brankou opět kamerunského kanonýra, ten si nedokázal zpracovat přihrávku, mířící na jeho paty.
     
    81
    Přímý volný kop v hloubi útočné poloviny získal pro Spartu Podaný, sám poté standardní situaci rozehrával, ovšem překopl všechny hráče před hostující brankou a míč doletěl do zámezí.
     
    79
    Po následném rohovém kopu rozezvučel břevno sparťanské branky
    Kisel, hlavní rozhodčí dnešního zápasu však viděl již před tím nedovolené počínání proti pravidlům ze strany hostů a odpískal ve prospěch Jaromíra Blažka a jeho spoluhráčů.
     
    79
    Zbyněk Pospěch střídá Milana Černého.
     
    75
    Sudí Královec žlutě napomíná sparťanského obránce Kušníra.
     
    75
    Slávisté mění svoji jedenáctku na hřišti, odpracováno má Petr Janda, místo něj jde do boje Zoran Milutiovič.
     
    74
    Na Kaufmanův centr si naskočil Janda, hlavou mířil mimo branku.
     
    72
    Brabec na hranici vlastního pokutového území pouze zpracoval míč pro Kisela, jenž v těžké pozici z dvaceti metrů výrazně minul domácí svatyni.
     
    71
    Ten sparťané bezpečně odvrátili a mohou se po dlouhých sekundách sami vydat dopředu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 10. Kweuke, 12. Kweuke

    Karty:   22. Zápotočný (SPA), 40. Pamič (SPA), 75. Kušnír (SPA), 90. Podaný (SPA) - 33. Hubáček (SLA), 45+2. Kisel (SLA)


    AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Brabec, Zápotočný, Pamič - Abena, Matějovský (33. Kladrubský), Vacek - Kerič (89. Sionko), Kadlec (66. Podaný) - Kweuke
    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Dostál, Hubáček, Trubila (89. Vlček) - Černý (79. Pospěch), Koreš, Kisel, Jarolím, Janda (75. Milutinovič) - Hora.

    Rozhodčí: Královec - Filípek, Kordula

    Diváci: 18 873
    bahis siteleri