Sparta – Slavia 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (2:0)
SK Slavia Praha
Pondělí 11.04.2011, 20:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparťané v derby poráží pražského rivala z Vršovic 2:0, o obě branky se v úvodu utkání postaral Leonard Kweuke, a navázal tak na svého bývalého afrického kolegu ve sparťanském útoku Bonyho Wilfrieda, jenž svoji trefou rozhodl o vítězství Sparty v podzimním vzájemném derby hraném v Synot Tip Areně. Z pražské Letné přeji přijemný zbytek pondělního večera. (22:03:50)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Žlutou kartu za zdržování hry před autovým vhazováním inkasuje Jakub Podaný.
     
    90
    Kaufmanův dalekonosný projektil tečoval Vlček do protipohybu Blažka, míč jen těsně prosvištěl kolem levé tyče branky sparťanského kapitána.
     
    90
    Hlavní arbitr Královec v druhém dějství nastavuje 2 minuty.
     
    89
    Na závěrečné sekundy mění sestavu i domácí, za potlesku diváků odstupuje ze hry Andrej Kerič, zahraje si i Libor Sionko.
     
    89
    Trenér Slavie Michal Petrouš vysílá do hry Stanislava Vlčka, jenž nahrazuje Vitalije Trubilu, hosté se snaží útočným střídáním ještě oživit hru.
     
    88
    Sešívaní se usadili na útočné polovině, ani jeden ze tří centrů však nebyl nikterak prospěšný a sparťané bez potízí míče odvrací.
     
    86
    Abena čistým způsobem vypíchl míč pronikajícímu Pospěchovi, Vacek se následně rychlým pasem snažil vysunout do protitútoku Kweukeho, vysokou přihrávku v poslední chvíli hlavou zastavil Kaufman.
     
    85
    Trubila velmi nepřesně hledal své útočné spoluhráče a poslal míč pouze ke sparťanskému brankáři Blažkovi
     
    83
    V pokutovém území Slavie zůstal ležet hrdina dosavadního průběhu zápasu Leonard Kweuke a bude muset být ošetřen.
     
    82
    Kweuke předložil míč do volného prostoru Podanému, jenž poté hledal před brankou opět kamerunského kanonýra, ten si nedokázal zpracovat přihrávku, mířící na jeho paty.
     
    81
    Přímý volný kop v hloubi útočné poloviny získal pro Spartu Podaný, sám poté standardní situaci rozehrával, ovšem překopl všechny hráče před hostující brankou a míč doletěl do zámezí.
     
    79
    Po následném rohovém kopu rozezvučel břevno sparťanské branky
    Kisel, hlavní rozhodčí dnešního zápasu však viděl již před tím nedovolené počínání proti pravidlům ze strany hostů a odpískal ve prospěch Jaromíra Blažka a jeho spoluhráčů.
     
    79
    Zbyněk Pospěch střídá Milana Černého.
     
    75
    Sudí Královec žlutě napomíná sparťanského obránce Kušníra.
     
    75
    Slávisté mění svoji jedenáctku na hřišti, odpracováno má Petr Janda, místo něj jde do boje Zoran Milutiovič.
     
    74
    Na Kaufmanův centr si naskočil Janda, hlavou mířil mimo branku.
     
    72
    Brabec na hranici vlastního pokutového území pouze zpracoval míč pro Kisela, jenž v těžké pozici z dvaceti metrů výrazně minul domácí svatyni.
     
    71
    Ten sparťané bezpečně odvrátili a mohou se po dlouhých sekundách sami vydat dopředu.
     
    70
    Po Hubáčkově nákopu neprošel Černý přes Brabce, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    69
    Pravý bek Slavie Dostál poslal před sparťanskou branku centr, míč však pouze proskákal vápnem a nenadělal Blažkovi žádné starosti.
     
    66
    Druhé střídání Sparty. Jakub Podaný jde na hřiště místo Václava Kadlece.
     
    59
    Ve velké šanci se objevil záložník Slavie Jakub Hora, zastavil ho však zdvihnutý praporek asistenta. Nutno podotknout, že šlo o chybné rozhodnutí. Hora i přesto v akci pokračoval, ale branku netrefil.
     
    Utkání sleduje 18 873 diváků.
     
    58
    Václav Kadlec parádní ranou z dálky vyzkoušel pozornost Vaniaka. Ten vyrazil jeho projektil na rohový kop.
     
    54
    Karol Kisel zkusil vystřelit z ostrého úhlu, byl však nepřesný.
     
    53
    Sešívaní získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Dostálův pokus po odraženém míči zblokoval na hranici pokutového území Pamič.
     
    50
    Neúspěšně končí i snaha Kadlece na protější straně hřiště.
     
    48
    S Kušnírovým centrem z pravého křídla si poradil Hubáček a odvrátil míč do bezpečí z pohledu hostů.
     
    46
    O přestávce se na letenském pažitu střetly přípravky obou rivalů, úspěšnější byli mladí Sparťané, jenž brankou v samém závěru zvítězili 4:3, dočkáme se podobné přestřelky i v právě se hrajícím ligovém zápase?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Žlutou kartu ještě inkasuje Karol Kisel
     
    45+1
    Kweuke vybídl do střelecké pozice Kladrubského, těsně míjí pravou tyč hostující branky.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Královec přidává k prvním pětačtyřiceti jednu nastavenou minutu.
     
    43
    Lukáš Jarolím lobovanou přihrávkou nalezl za sparťanskou obranou Černého, proti němuž se vytasil vynikajícím zákrokem Blažek.
     
    42
    Fanoušci pořádají soutěž o nejefektivněji použité světlice, v sektorech těch domácích i hostujících se svítí "o sto šest".
     
    40
    Rozběhnutý Kadlec dostal přihrávku příliš daleko, k míči měl blíže Kaufman, jenž skluzem zastavil akci sparťanského mladíka, krátce poté se proti pravidlům provinil Pamič a inkasuje od sudího Královce žlutou kartu.
     
    38
    Milan Černý se prosadil do zakončení, u levé tyče však sparťanskou branku přestřelil, navíc pomeznímu Kordulovi neušlo jeho ofsajdové postavení, vzrušení ve slávistickém rohu stadionu tak bylo zbytečné.
     
    36
    Kladrubský se hned po několika sekundách prezentoval dalekonosnou navštívenkou k Vaniakovi, jenž neměl problém zpracovat míč do svých rukavic.
     
    35
    Vládce sparťanské lavičky Jozef Chovanec je poprvé donucen vystřídat již v 35. minutě, kdy zraněného Matějovského nahrazuje Jiří Kladrubský.
     
    34
    Kweuke dostal dlouhý balón za slávistickou obranou, v kleštích mezi oběma hostujícími stopery padl k zemi, sudí Královec nechává ve hře pokračovat a na Letné to v ochozech pořádně vře.
     
    33
    Žlutou kartu za nesportovní chování musí přijmout David Hubáček.
     
    32
    Matějovského centr hosté bezpečně odvrátili.
     
    31
    Další rohový kop ve prospěch Letenských.
     
    30
    Zápotočný se z pozice stopera vysunul až na levé křídlo, v těžké pozici pak poslal centr za Vaniakovu branku.
     
    29
    Po Kušnírově autovém vhazování se v blízkosti přední tyče otočil s míčem Kweuke, poté jej však poslal pouze přes celé pokutové území až k protější postranní čáře.
     
    28
    Brabcovi zavařil při rozehrávce presující Koreš, sparťanský stoper však ve spolupráci s Blažkem situaci vyřešil zdárně pro rudé barvy.
     
    25
    Slavie se v posledních desítkách sekund usadila na sparťanské polovině, získala i další standardní situaci. Jarolím poslal centr na zadní tyč, kde atakovaný Blažek neudržel míč v rukavicích, naštěstí pro něj však jeho spoluhráči dokázali odvrátit míč do bezpečí.
     
    24
    Na hranici pokutového území se uvolnil Koreš, ve velké příležitosti však jen minul sparťanskou branku.
     
    23
    Následnou standardní situaci rozehrával Trubila a přízemní centr do pokutového území proletěl skrz všechny hráče až k tyči Blažkovy branky, sparťanský brankář měl poté lehké potíže se zkrocením divokého míče, před dobíhajícími protihráči se mu to nakonec povedlo.
     
    22
    Prvním žlutým hříšníkem zápasu je Tomáš Zápotočný, jenž vidí žlutou kartu za faul na Kisela.
     
    20
    Před Kiselem se otevřelo místo, slovenský fotbalista si však předkopl míč příliš daleko a domácím se nabídla možnost k rychlému protiútoku, Vacek ovšem přihrál Kadlecovi příliš daleko a mladý křídelník již nestihl zkrotit míč na hrací ploše.
     
    19
    Matějovského pokus v pozici ležícího střelce končí mimo Vaniakovu branku, sudí Královec ukazuje že vykopávat od své branky následně bude hostující brankář, což vyvolali bouři nevole v ochozech.
     
    18
    Kisel se u rohového praporku neprosadil proti Pamičovi a byl posledním hráčem, který se dotkl míče než kulatý nesmysl opustil hrací plochu. Odkopávat od své branky bude sparťanský kapitán Blažek.
     
    17
    Kadlec mířil do rychlého protiútoku, ale Kaufman jej dokázal čistým zákrokem zastavit.
     
    16
    Kaufmanův centr řed sparťanskou branku odvrátil před nabíhajícím Korešem Brabec.
     
    14
    Sparťanský kanonýr Kweuke je při střelecké chuti, před pár okamžiky byl snad k nejrychlejšímu hattricku v historii derby, ovšem Martin Vaniak jeho dobře mířenou střelu dokázal vytáhnout nad svoji branku.
     
    12
    Sparta právě vstřelila branku!
    V momentě, kdy sparťanští fanoušci drželi nad rukami zmiňované choreo v klubových barvách vzplála jejich gólová radost podruhé! Na hranici pokutového území se prodral k zakončení opět LEONARD KWEUKE a přízemní střelou k tyči překonal brankář brankáře Vaniaka podruhé!
     
    10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Právě druhý rohový kop se stal tím gólovým a Sparta se ve slavném pražském derby ujímá vedení! Po Matějovského centru a odraženém míči na zadní tyči se k míči dostal LEONARD KWEUKE a z pěti metrů překonal Martina Vaniaka!
     
    9
    Jen centimetry chyběly Kweukemu, aby dosáhl na Matějovského centr od rohového praporku, míč nakonec proletěl celým pokutovým územím až k protější postranní čáře, Sparťané nakonec získali rohový kop i z druhé strany.
     
    8
    Matějovský s Kušnírem na pravém křídle vybojovali rohový kop pro Spartu.
     
    7
    Vysunutý Pamič hledal kolmicí Kweukeho, ten se proti slávistické obraně neprosadil.
     
    6
    Mimochodem Martin Vaniak již podruhé vyhlásil, že se chystá na poslední derby kariéry, nicméně po tom loňském přeci jen zase rukavice oblékl, uvidíme, jakou cestou se vydá po této sezóně.
     
    5
    Na přetažený Matějovského centr si naskočil Kweuke a na zadní tyči hlavou jen těsně netrefil Vaniakovu branku!
     
    5
    Kweuke si vynutil faul v blízkosti pokutového území, možnost Letenských na ohrožení soupeřovy branky.
     
    4
    Kadlecova souhra s Matějovským u levé postranní čáry končí bez úspěchu.
     
    2
    Po minutě hry poprvé hořelo ve sparťanské obraně, Janda si narazil na hranici pokutového území narazil míč s Horou a vydal se vstříc Blažkovi, lehkým obloučkem pak přehodil sparťanského brankáře, ale zároveň minul jeho svatyni.
     
    1
    Hlavním rozhodčím byl pro dnešní zápas delegován Pavel Královec, jenž před pár sekundami zápas zahájil. Na čarách mu budou pomáhat Patrik Filípek a Antoník Kordula, čtvrtým rozhodčím je Miroslav Zelinka. Oba týmy hrají v tradičních dresech, Sparta v rudých, její soupeř v červeno-bílé barevné kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Po pauze se do sparťanské sestavy vrací záložník Abena, na hrotu pak Pekharta nahradí Kerič. Zajímavou postavou v sestavě Slavie pak je Martin Dostál, fotbalista, jenž ještě na podzim oblékal dres Čelákovic.
     
    Jak většina fotbalových fanoušků ví, Sparta se dnes musí obejít bez tradičního kapitána Tomáše Řepky, jemuž byla disciplinární komisí ČMFS dočasně zastavena činnost za nevhodná gesta při utkání v Jablonci, v sestavě jej tak nahrazuje Tomáš Zápotočný. Kapitánem pro dnešní duel je Jaromír Blažek. Hovořilo se, zda-li dnes neuvidíme velmi pikantní souboj hráčů s kapitánskými páskami, pokud by tu sparťanskou oblékl Erich Brabec, jak tomu bylo i v Jablonci po Řepkově vystřídání. Tedy fotbalista, jenž právě s kapitánskou páskou dovedl odvěkého rivala ze Slavie k dvěma nedávným titulům. A kapitánem fotbalistů v sešívaném bude pro změnu nedávný Sparťan, Karol Kisel.
     
    Sparťanští fanoušci chystají papírové choreo po celé protilehlé a severní tribuně, mělo by být "spuštěno" v desáté minutě utkání.
     
    Na Letné právě dozněla sparťanská hymna a v ochozech je již nyní velmi ostrá atmosféra, budeme svědky skutečně vynikajícího duelu minimálně po fanouškovské stránce.
     
    Dnešním zápasem se dohrává 23. kolo Gambrinus ligy, přičemž aktuálním lídrem jsou fotbalisté Viktorie Plzeň s devítibodovým náskokem před domácí Spartou, dnešní hosté z Vršovic aktuálně obydlují jedenáctou příčku, nicméně druhá polovina tabulky je o poznání vyrovnanější, než ta horní.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Brabec, Zápotočný, Pamič - Abena, Matějovský, Vacek - Kerič, Kadlec - Kweuke

    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Dostál, Hubáček, Trubila - Černý, Koreš, Kisel, Jarolím, Janda - Hora

    Rozhodčí: Královec - Filípek, Kordula.
     
    Příjemný pondělní večer z pražské Generali Areny, kde se střetnou odvěcí pražští rivalové Sparta a Slavia.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 10. Kweuke, 12. Kweuke

    Karty:   22. Zápotočný (SPA), 40. Pamič (SPA), 75. Kušnír (SPA), 90. Podaný (SPA) - 33. Hubáček (SLA), 45+2. Kisel (SLA)


    AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Brabec, Zápotočný, Pamič - Abena, Matějovský (33. Kladrubský), Vacek - Kerič (89. Sionko), Kadlec (66. Podaný) - Kweuke
    SK Slavia Praha: Vaniak - Kaufman, Dostál, Hubáček, Trubila (89. Vlček) - Černý (79. Pospěch), Koreš, Kisel, Jarolím, Janda (75. Milutinovič) - Hora.

    Rozhodčí: Královec - Filípek, Kordula

    Diváci: 18 873
    bahis siteleri