Sparta – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Pátek 22.04.2011, 20:15 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Sparta v předehrávce 25. kola Gambrinus ligy poráží na Letné Sigmu Olomouc o dvě branky, tu vítěznou vstřelil v 60. minutě Leonard Kweuke, v závěru poté pojistil vítězství domácích z pokutového kopu Kamil Vacek. Hosté předvedli velmi sympatický výkon zejména v prvním poločase, ovšem nedokázali proměnit ani jednu ze tří brankových příležitosti a po přestávce se již hrálo v režii letenských fotbalistů, kteří si tak připisují do tabulky tři body a právě na tříbodový rozdíl se přibližují vedoucí Plzni. Z pražské Letné přeji příjemný zbytek dnešního večera i následný sváteční víkend. (22:08:14)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní arbitr dnešního utkání, Jaroslav Bílek, nastavuje tři minuty.
     
    90
    Sparta právě vstřelila branku!
    KAMIL VACEK ve své pozici nezaváhal a poslal míč k tyči Drobiszovy branky.
     
    90
    A na druhé straně se bude zahrávat pokutový kop! Pekhart se propasíroval za olomouckou obranu, načež jej Škerle srazil k zemi a sudí Bílek bez váhání ukázal na penaltový puntík. Škerle zároveň vidí žlutou kartu.
     
    89
    Hosté se snaží ohrozit sparťanskou branku, ovšem zcela bezvýsledně, Janotkův centr srazili domácí k brankáři Blažkovi.
     
    88
    Přikrylovi u rohového praporku zastoupili cestu Kušnír s Kladrubským a odvrátili míč daleko od své branky.
     
    86
    Závěrečný pokus olomouckého trenéra Psotky o oživení jedenáctky svých svěřenců na hřišti, do hry vběhl devatenáctiletý Tomeček místo Bajera.
     
    86
    Právě Ordoš poté vyslal propagační dalekonosnou střelu do Zítkových rukavic.
     
    85
    Ordoš vybídl k individuální akci na levém křídle Bajera, ten si zasekl míč před Kušnírem, ovšem následně přes pravého obránce Sparty neprošel.
     
    84
    Již potřetí během chvíle se na trávníku objevují nosítka, v posledních desítkách sekund se spíše nehraje než hraje.
     
    82
    Sparťané měli velikou příležitost k pojištění svého vedení, když si na Podaného centr naskočil Kadlec, ovšem Škerlem atakovaný hlavou netrefil odkrytou branku hostů.
     
    81
    Zatímco domácí fanoušci skandují jméno Leonarda Kweukeho, ti hostující vykřikují ze svého sektoru rasistické narážky na kamerunského útočníka.
     
    79
    Za velkého aplausu ochozů letenského stadionu je generálním sportovním manažerem Sparty Chovancem stažen ze hry střelec dosud jediné branky Leonard Kweuke, nahrazuje jej Tomáš Pekhart.
     
    79
    Kušnír si narazil s Matějovským, dostal míč do volného prostoru, přihrávka před branku však mířila Kadlecovi na paty, patička Kadlece poté byla zblokována Škerlem.
     
    77
    Po autovém vhazování Podaného si míč zpracoval Kweuke a okamžitě střílel, ovšem zhruba o metr minul olomouckou branku.
     
    75
    Olomouckého odchovance Vacka poté hostující fanoušci při odchodu do zámezí počastovali velmi nevybíravými výrazy.
     
    74
    Hanákům středem hřiště uprchl Kamil Vacek, zezadu jej poslal k zemi Hořava a i on inkasuje žlutou kartu.
     
    74
    I třetím žlutě potrestaným hráčem dnešního utkání je Sparťan, tentokrát se nedovoleného prohřešku dopustil u postranní čáry Kladrubský.
     
    73
    V olomoucké obraně se otevírá čím dál tim více větších oken, do jednoho z nich si naběhl i Kadlec, jehož přihrávku dokázal Škerle srazit k brankáři Drobiszovi.
     
    72
    Kladrubský čtyřicetimetrovým pasem uvolnil na levém křídle Podaného, jenž dostal příležitost ke své největší zbrani, centru z pozice u rohového praporku a skutečně načechral před branku nadýchaný centr hledajícího Kweukeho, jehož však dokázal strážce Škerle ubránit.
     
    71
    Druhé střídání připravil olomoucký kouč Psotka, vysílá do boje Přikryla, po šichtě má Navrátil.
     
    70
    Matějovský svým načechraným obloučkem sice nalezl Kweukeho za olomouckou obranou, ale především v ofsajdové pozici, což neuniklo pomeznímu Tacinovi.
     
    69
    Hosté vybojovali rohový kop, po Janotkově centru hlavičkoval Hořava přímo do připraveného Zítky.
     
    69
    Navrátil se odpoutal od dua Podaný - Pamič, poté však nevyzrál na Řepku.
     
    68
    Matějovský na útočné polovině fauloval Hořavu a od sudího Bílka vidí žlutou kartu, je tak po Kušnírovi druhým žlutě napomínaným sparťanským fotbalistou.
     
    67
    Dnešní velikonoční předehrávce pětadvacátého kola Gambrinus ligy přihlíží na Letné 9 481 fotbalových fanoušků.
     
    66
    Sparťané předvedli po pravé straně zatím svoji nejfotbalovější akci v dosavadním průběhu utkání, kdy Kladrubský přesnou kolmicí našel nabíhajícího Kušníra, jenž před brankou hledal Kadlece a ve skluzu střílejícího mladého reprezentanta vychytal brankář Drobisz.
     
    63
    Hanáci neskórovali na hřišti soupeře již třikrát v řadě a pokud dnes chtějí pomýšlet na bodový zisk z Letné, budou muset tuto nelichotivou sérii přerušit.
     
    62
    Kweuke si v souboji s Kučerou pomohl nedovoleným způsobem, následovala drobná rozmíška mezi oběma hráči, které musel uklidňovat až sudí Bílek.
     
    61
    Hosté poprvé střídají, Petra nahrazuje Šultes.
     
    60
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pískot na letenském stadionu střídá oslava úvodní branky! Sparťanům poprvé vyšla standardní situace, Matějovského centr hosté odvrátili místo do dálky pouze do výšky, na malém brankovém území se poté nejlépe zorientoval LEONARD KWEUKE a krátce před uplynutím úvodní hodiny hry hlavou přeloboval brankáře Drobisze.
     
    58
    U rohového praporku se proti dvojici protihráčů neprosadili ani Kweuke s Podaným a Janotka následně vybojoval autové vhazování ve prospěch hostů.
     
    56
    Hosté při svých útočných akcích začínají zdatně sekundovat Sparťanům, Janotka si při narážečce zcela neporozuměl s Navrátilem a míč doputoval za sparťanskou branku.
     
    55
    Vackovi se na pravém křídle otevřelo dostatečné množství prostoru pro Kušníra, ovšem sparťanský středopolař předvedl natolik strašidelnou přihrávku, až vyslal soupeře do rychlého protiútoku, Hanáci se však na útočné polovině neprosadili.
     
    53
    Z levé strany jej rozehrával Vepřek, ovšem bez úspěchu.
     
    53
    Ordoš opět dostal pod tlak Brabce, jenž před olomouckým útočníkem odehrál míč pouze na rohový kop.
     
    52
    Druhý Janotkův centr již do bezpečí ze sparťanského pohledu odhlavičkoval kapitán Řepka.
     
    51
    Leví obránci hoří na obou stranách, na té druhé Navrátil obral o míč Pamiče, nevyšla mu však souhra s Ordošem a hosté se poté neprosadili ani z rohového kopu. Budou však mít šanci si standardní situaci od rohového praporku zopakovat.
     
    50
    Na druhé straně si na pořádné problémy zadělal Vepřek, jenž v souboji s Kweukem u vlastního rohového praporku přišel o míč, sudí Bílek poté ve spolupráci s pomezním Tacinou odpískal poněkud sporný faul kamerunského šutéra v dresu Sparty.
     
    48
    Sparťané rozehrávali pět metrů před středovou čarou, když Brabce dostal pod tlak napadající Ordoš a sparťanský stoper měl plné ruce práce, aby dokázal míč před sokem odkopnout.
     
    46
    ... a nečekané je především střídaní mezi tyčemi, kdy brankářskou jedničku a sparťanského hrdinu prvního poločasu mění na hřišti Daniel Zítka.
     
    46
    Sparťané dvakrát o přestávce vystřídali, Keriče nahrazuje Kladrubský ...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po úvodním dějství předehrávky pětadvacátého kola Gambrinus ligy hraje Sparta na Letné se Sigmou Olomoucí bez branek, ovšem nutno podotknout, že výrazně blíže k vedoucí trefě měli hosté, ovšem sparťanský brankář Blažek si poradil jak s hlavičkou Ordoše, tak i s Rossiho a když už nestačil na střelu Hořavy, pomohla mu tyč. Druhý poločas začne přibližně v 21:16.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Jaroslav Bílek přidává k prvním pětačtyřiceti jednu nastavenou minutu.
     
    45
    Následoval další olomoucký rohový kop, pro nějž Janotka přeběhl pouze celou šíři hřiště, domácí odhlavičkovali míč do zámezí a Janotku před vhazováním čeká další běh napříč celou šíří hřiště a opět se na tribunách píská.
     
    44
    Olomoucký roh poté sparťanská jedenadvacítka Brabec odvrátil pouze k té olomoucké, Vepřekovi, jenž opět vracel míč před branku, ovšem zblokoval jej Kušnír.
     
    43
    Na Vepřekův centr jen těsně nedoskočil Ordoš, Řepka po svém zpracování odkopával míč již za sparťanskou brankou.
     
    43
    Brabcův nákop doplachtil opět až k Drobiszovi a pískotu v letenských ochozech přibývá.
     
    42
    Právě Kadlec se posléze snažil uvolnit za olomouckou obranu Kweukeho, poslal mu však příliš dlouhý pas, s nímž si Drobisz snadno poradil.
     
    41
    Tísněný Kadlec hlavičkoval mimo olomouckou branku a následně se opakovala podobná scéna při Drobiszově výkopu jako před několika sekundami.
     
    40
    Domácí fanoušci ukázali najevo svoji nevoli při odkopu olomouckého brankáře Drobisze, jenž si dával pořádně na čas.
     
    39
    Míč poslal "do ohně" netradičně Vacek místo Matějovského, i tentokrát se hostující zadáci s přehledem ubránili.
     
    38
    Kadlec si vynutil na levé straně faul Janotky, pro Spartu se nabízí možnost zajímavé standardní situace.
     
    35
    Na druhé straně získali Rudí svůj čtvrtý rohový kop, ani z něj však nijak olomouckou branku neohrozili.
     
    33
    Hosté vystřihli na útočné polovině krásnou fotbalovou akci, kdy v pokutovém území Navrátil našel za sebou nabíhajícího Petra, jenž ještě vylepšil pozici pro Hořavu a olomoucký středopolař svoji pumelicí orazítkoval tyč Blažkovy branky!
     
    32
    Hanáci se opět usadili na útočné polovině, po souhře s Hořavou však nepřesně centroval Rossi.
     
    30
    Sparťané se vydali do rychlého protiútoku, Kweuke sice neprošel přes Kučeru, vybojoval však rohový kop, po němž hosté odvrátil míč jen k Pamičovi pětadvacet metrů od své branky, chorvatský obránce tečovanou ránou mířil výrazně mimo olomouckou branku.
     
    29
    Po zmiňované akci následoval rohový kop Hanáků a jejich druhá vyložená branková pozice a opět ze vzduchu, na Janotkův centr si na přední tyči naskočil Rossi a opět vynikl výborným zákrokem Blažek.
     
    28
    Zajímavá akce hostů u levé postranní čáry, kdy Navrátil nasadil "jesle" Řepkovi, úspěšně si narazil míč s Petrem, poté však nenašel svým centrem Ordoše.
     
    27
    Míč po Matějovského centru hosté bez potíží ohlídali na jeho cestě za Drobiszovu branku.
     
    25
    Sparťané předvedli snad poprvé rychlejší útočnou akci, ovšem Podaného centr si ze vzduchu stáhl do svých rukavic brankář Drobisz.
     
    25
    Hosté jsou výrazně nebezpečnější, tentokrát ze střední vzdálenosti pálil Petr, ovšem namířil míč pouze do Blažkovy hrudi.
     
    24
    Janotka následně svým centrem našel pouze Kweukeho, jenž míč snadno odhlavičkoval daleko od sparťanského pokutového území.
     
    23
    Kušnír tvrdě fauloval Petra a vidí z ruky sudího Bílka zcela oprávněně žlutou kartu.
     
    22
    Matějovského pas na Keriče mířil pouze do autu a z hlediště letenského stadionu se ozývá nesmělý pískot.
     
    22
    Krátce poté se dalekonosným projektilem prezentoval brazilský středopolař Rossi, mířil však nad sparťanskou branku.
     
    21
    O poznání nebezpečnější byl na druhé straně Vepřekův centr, jenž Řepka ve skluzu srazil pouze před sebe, naštěstí pro Letenské byl u volného míče dříve Pamič než dobíhající Janotka.
     
    20
    Kerič na pravém křídle vybojoval první rohový kop ve prospěch Sparty, přetažený centr Matějovského však úspěch neslavil a hostující zadáci se snadno ubránili.
     
    18
    Pamič hledal kolmicí rozběhnutého Podaného, Janotka stihl přihrávku zblokovat pouze ke Kadlecovi, jenž se nerozpakoval a okamžitě z dvaceti metrů poslal míč nad olomouckou svatyni.
     
    17
    Úvodní minuty v Generali Areně nenabízí zrovna fotbalově vzrušeující podívanou, oba týmy spíše vyčkávají a čekají na obranné chyby soupeře.
     
    14
    Kweukeho nepřesnou přihrávku vystihl Petr, nevyšla mu však narážečka s Ordočem a ještě se dopustil faulu v souboji s Brabcem.
     
    12
    Sparťanští fanoušci ve svém sektoru poprvé zapálili světlice a na chvíli tak o něco více rozsvítili pražskou Letnou.
     
    10
    Do první brankové příležitosti se nečekaně prodrali hosté. Vepřek poslal přesný centr přímo od levé postranní čáry na Ordoše, jenž hlavičkou ve vyložené pozici nechal vyniknout sparťanského brankáře Blažka.
     
    9
    Při rozehrávce hostujícího celku v hloubi vlastní poloviny se z hlediště Generali Areny ozývá pískot.
     
    8
    Opět v akci Navrátil, tentokrát zamíchal s míčem před domácí "šestnáctkou", poté poslal pouze načechraný lob přímo do Blažkových rukavic.
     
    6
    Navrátil si nedokázal u pravé postranní čáry obhodit Pamiče, jenž uhlídal míč v držení domácích.
     
    5
    Vacek kroužil s míčem před pokutovým územím Hanáků, nakonec jej pouze odevzdal Škerlemu.
     
    3
    Petrův centr domácí zblokovali do zámezí hned v samém počátku.
     
    2
    Kweuke prošel středem pole, předložil míč na levé křídlo Podanému, ten svým přetaženým centrem nalezl pouze hostujícího zadáka Vepřeka.
     
    1
    Sudí Bílek zahájil dnešní utkání, kterému přihlíží velmi prořídlé letenské ochozy. Oba celky nastupují ve svých tradičních barevných kombinacích, Sparta v rudé, hosté celí v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Do sestavy Sparty se po dvouzápasovém trestu vrací kapitán Tomáš Řepka, jenž nahrazuje Zápotočného, na hrotu by se pak mělo objevovat duo Kweuke - Kadlec výrazně doplňované Keričem i středopolaři Vackem, Matějovským a Podaným.
     
    Sparťané vstupují do utkání z druhé příčky prvoligové tabulky se ztrátou šesti bodů na lídra z Plzně, hosté se šest kol před závěrečným hvizdem drží na čtvrté příčce.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Matějovský, Vacek, Podaný - Kerič, Kweuke, Kadlec

    SK Sigma Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Navrátil, Ordoš, Petr

    Rozhodčí: Bílek - Handlíř, Tacina.
     
    Příjemný večer z pražské Letné, kde velikonoční fotbalový víkend zahájí ve šlágru fotbalové Gambrinus ligy pražská Sparta se Sigmou Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 20:15.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 60. Kweuke, 90. Vacek

    Karty:   23. Kušnír (SPA), 68. Matějovský (SPA), 74. Kladrubský (SPA) - 74. Hořava (OLO), 90. Škerle (OLO)


    AC Sparta Praha: Blažek (46. Zítka) - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Matějovský, Vacek, Podaný - Kerič (46. Kladrubský), Kweuke (79. Pekhart), Kadlec
    SK Sigma Olomouc: Drobisz - Janotka, Škerle, Kučera, Vepřek - Rossi, Hořava, Bajer (86. Tomeček) - Navrátil (71. Přikryl), Ordoš, Petr (60. Šultes)

    Rozhodčí: Bílek - Handlíř, Tacina

    Diváci: 9 481
    bahis siteleri