Česko – Rusko 6:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Česko
6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Rusko
Sobota 23.04.2011, 14:00Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel končí klasickým způsobem, povstaň jsi-li komeťák, v dnešním případě povstaň jsi-li šampión. (16:17:14)
     
    S konstatováním, že Česko po perfektním výkonu poráží Rusko se dnes loučím a komentátorskou štafefu předávám Tomáši Čekalovi, který vás provede duelem Finsko - Švédsko. Hezký večer.
     
    Nejlepším hráčem utkání je Jaromír Jágr a Vladimír Tarasenko.
     
    I hráči Ruska jsou překvapeni, za skvělou atmosféru děkuji brněnským divákům. Ti je po svém vypískali.
     
    Koncert je u konce, skvělé a nádherné představení, které bude spoustu lidem ukořeněno v paměti. Devět gólů a nádherný hokej obou celků. Jak Rusko, tak i Česko si zaslouží díky za neopakovatelný hokej. A samozřejmě fanoušci v Brně předvádí své umění.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Už je to uděláno, už je to hotovo! Brno děkuje hráčům za koncert na ledě.
     
    59:00
    Po Vampolově přihrávce zpoza brány střílel těsně vedle Růžička. Další gól nepřidal.
     
    58:00
    Zápas pomalu končí, ale hráči a diváci by snad chtěli i čtvrtou třetinu. Fantastické, co se zde děje.
     
    57:45
    Vysoký jalovec zní halou Rondo, která stále bouří a i mexická vlna pokračuje dobrým patnáctým kolečkem.
     
    56:25
    Morozov ani Nikulin netrefují bránu. Přeci jen hosté ještě vytrkují drápky, ovšem marně.
     
    55:40
    Utkání se za úchvatné atmosféry dohrává. Rusové již rezignovali na nějaký nápor a navíc Česko dobře brání.
     
    54:49
    Sice ještě nebylo oznámeno kolik je zde diváků, ale zřejmě vyprodanou halou Rondo obíhá mexická vlna. A nic v tom nebrání ani tutovka Paršina, který se ocitl sám před naší bránou, avšak nedává!
     
    53:31
    Česko právě vstřelilo branku!

    Fantastický výkon korunuje JAROMÍR JÁGR brankou. Hvězda světového kalibru vybojovala na modré čáře kotouč a poté si s ním chvíli pohrála a krásným švihem do protipohybu překonal Košečkina. Asistence: Roman Červenka.
     
    53:22
    Místní hlasatel Michal Chylík oznámil fanouškům, že zítra půjde do prodeje zhruba 1000 lístků, předprodej začíná na hlavní pokladně haly Rondo od 11 hodin.
     
    52:24
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Bohužel jsem to malinko přivolal. DENIS GREBEŠKOV se prosadil individuálně, dostal se až před Pavelce, který nejprve fantasticky zasáhl pravým betonem, na dorážku a agresivní dotlačení ruského hráče byl ale krátký. Bez asistence.
     
    51:51
    Jan Marek vyloučen za nedovolené bránění. Rusko má asi poslední šanci udělat z utkání drama.
     
    51:44
    Jan Marek obkroužil celou ruskou bránu a snažil se napasovat kotouč do Košečkina, ale ten ucpal bránu a další gólový příděl nepřipustil.
     
    50:23
    Česko právě vstřelilo branku!

    Přežili jsme oslabení a v samotném závěru, kdy se Nakládal chystal vstoupit na led, ujela celé ruské formaci dvojice JIŘÍ NOVOTNÝ a Jakub Voráček, prvně jmenovaný dostal od svého spoluhráče přihrávku před bránu a poté napasoval kotouč za nic netušícího Košečkina. Ten kapituluje dnes již popáté, z toho čtyřikrát v nestandardním počtu hráčů. Asistence: Jakub Voráček.
     
    49:10
    Obrovský tlak předváděla ruská sestava, která pálila v pořadí Kajgorodov, Morozov a hlavně Afinogenov, jehož svižná střela míjí jen těsně naší levou tyčku.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 20. Martínek (Červenka, Jágr), 25. Martínek (Jágr), 25. Červenka (Jágr, Průcha), 35. Voráček (Marek), 51. Novotný (Voráček), 54. Jágr (Červenka) - 23. Tarasenko (Gorovikov), 30. Morozov (Nikulin, Kajgorodov), 53. Grebeškov


    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Němec, Čáslava, Rachůnek, Škoula, Martínek, Krajíček, Nakládal, Mojžíš - Voráček, Marek, Rolinek (C) - Jágr, Červenka, Průcha - Klepiš, Vampola, Vondrka - Růžička, Novotný, Hubáček - Koukal.
    Rusko: Košečkin (Barulin) - Bělov, Nikulin, Birjukov, Aťušov, Grebeškov, Kornějev, Emelin, Ryilov - Zaripov, Kajgorodov, Morozov (C) - Arťuchin, Tereščenko, Afinogenov - Paršin, Gorovikov, Tarasenko - Dadonov, Burmistrov, Žarkov.

    Rozhodčí: Lärking, Persson - Barvíř, Blümel

    Diváci: 7200