Rusko – Slovinsko 6:4 (kon.) | Kanada – Francie 9:1 (kon.) | Slovensko – Německo 3:4 (kon.)
Švýcarsko – Bělorusko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
6:4 (1:0, 1:1, 4:3)
Slovinsko
Neděle 01.05.2011, 16:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    SERGEI ZINOVJEV dorazil z bezprostřední blízkosti nezištnou příhru Danise Zaripova a o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Asistence: Danis Zaripov.
     
    56:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER RADULOV se nejlépe zorientoval na brankovišti, kde se k němu dostal několikrát odražený puk. Hocevar byl bezmocný a Rusko opět vede necelé 4 minuty před koncem třetí třetiny o jednu branku. Asistence: Ilja Kovalčuk, Konstantin Gorovikov.
     
    51:28
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady! Slovinci se dočkali vyrovnání! ROK PAJIČ, útočník Ústí nad Labem střelou pod levou paži Nabokova vyrovnává na 4:4! Asistence: Andrej Tavzelj.
     
    47:21
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci se ještě nevzdávají! po 30ti vteřinách od gólu Afinogenova se střelou bezpostředně po buly prosazuje BOSTJAN GOLIČIČ a snižuje, na rozdíl jedné branky! Asistence: David Roman.
     
    46:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové po pár vteřinách navyšují své vedení! JEVGENIJ ARŤUCHIN doslova procpal puk za Hocevarova záda. Puk se tak tak došoural za brankovou čáru. Asistence: Maxim Afinogenov, Konstantin Kaigorodov.
     
    46:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. DMIRTIJ KULIKOV střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Konstantin Kaigorodov.
     
    42:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Puk poskakoval po brankovišti rusů tak dlouho, až do něj udeřil BOSTJAN GOLIČIČ! Nabokov se jen bezmocně podíval za svá záda. Slovinci podruhé srovnávají s rusy krok. Asistence: Mitja Šivič, Matej Hocevar.
     
    35:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Branka z čistého nebe! MAXIM AFINOGENOV si vybruslil z pravého rohu až na modrou čáru, odkud jen tak nahodil puk směrem na Hocevara. Slovinský golman neviděl vůbec nic a puk tak skončil za bezmocným brankářem Slovinska. Asistence: Konstatnin Kornějev.
     
    29:15
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    ANDREJ HEBAR dostal puk až za brankovou čáru! Sudí se jdou ale poradit, jestli bylo branky dosaženo v mezích pravidel. Slovinský útočník byl totiž hodně natlačen v brankovišti Ruska. Po krátké poradě sudí ukazuje do středového kruhu - branka platí! Asistence: Blaz Gregorc.
     
    04:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou do vedení. Jak je jednoduché vstřelit gól v přesilovce teď názorně ukázal VITALIJ AŤUŠOV, který střelou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ilja Kovalčuk, Alexandr Radulov.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Hochman

    Branky a nahrávky: 5. Aťušov (Kovalčuk, Radulov), 36. Afinogenov (Kornějev), 47. Kulikov (Kaigorodov), 47. Arťuchin (Tjutin, Kaigorogov), 57. Radulov (Kovalčuk, Gorovikov), 60. Zinovjev (Zaripov) - 30. Hebar (Gregorc), 43. Goličič (Šivič, Hocevar), 48. Goličič (Rodman D.), 52. Pajič (Tavzelj)


    Rusko: Nabokov (Barulin) - Nikulin, Belov, Aťušov, Tjutin, Kalinin, Kornějev, Kulikov, Jemelin - Zaripov, Zinovjev, Morozov - Těreščenko, Radulov, Kovalčuk - Arťuchin, Kajgorodov, Afinogenov - Gorovikov, Kuljomin, Tarasenko.

    Hlavní trenér: Vjačeslav Bykov

    Slovinsko: Hocevar A. (Kristan) - Kužnik, Kranjc, Gregorc, Robar, Tavželj, Pretnar, Dervarič, Kovačevič - Razingar, Rodman D., Rodman M. - Jeglič, Tičar, Sabolič - Šivic, Pance, Pajič - Hocevar M., Goličič, Hebar.

    Hlavní trenér: Matija Pantarič.

    Rozhodčí: (SUI), Persson /SWE) - Tillekvist-Jonsson (SWE), Valach (SVK).