Rusko – Slovinsko 6:4 (kon.) | Kanada – Francie 9:1 (kon.) | Slovensko – Německo 3:4 (kon.)
Švýcarsko – Bělorusko 4:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Bělorusko
Neděle 01.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    30:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové hráli přesilovku mizerně, nedostali se ani ke střelbě a dokonce sami inkasovali. Ambühl vypíchl v obranné třetině puk, hezkou žabičkou poslal do samostatného úniku IVA RÜTHEMANNA a ten se přesnou ranou nemýlil. Asistence: Andres Ambühl.
     
    27:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři poprvé v zápase unikají do dvoubrankového vedení. Nahození Gerbera od modré čáry bylo sice hodně nepřesná, od zadního mantinelu se ale odrazilo přímo na hůl RYANA GARDNERA, který dorážel do prázdné branky. Asistence: Beat Gerber a Ivo Rüthemann.
     
    24:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tato akce bude aspirovat na trofej o nejhezčí gól turnaje! GORAN BEZINA se u manintelu chopil v útočném pásmu kotouče, objel s ním dva statické protihráče, dostal se před branku a rychlým bekhendovým blafákem vrací svému týmu vedení! Asistence: Ivo Rüthemann a Ryan Gardner.
     
    21:33
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je blesk z čistého nebe. Bělorusové rozložili v útočném pásmu soupeře do poslední částečky, následně se prostor otevřel před DMITRIJEM KOROBOVEM, který tvrdým příklepem nedal Stephanovi žádnou šanci. Asistence: Viktor Kostjučenok, Andrej Stěpanov.
     
    7:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská přesilovka sice postrádala aspekty z hokejové učebnice, nakonec se ale hokejisté Helvétského kříže prosadili typickým způsobem. Nahození Diaze od modré čáry usměrnil za Mezina přesnou tečí RYAN GARDNER. Asistence: Raphael Diaz.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 8. Gardner (Diaz), 25. Bezina (Rüthemann, Gardner), 28. Gardner (Gerber, Rüthemann), 31. Rüthemann (Ambühl, Du Bois) - 22. Korobov (Kostjučenok, Stěpanov)


    Švýcarsko: Stephan (Genoni) - Diaz, Bezina - Gerber, du Bois - Seger, Sbisa - Vauclair, Furrer - Plüss, Rütheman,, Gardner - Ambühl, Monnet, Sprunger - Trachsler, Lotscher, Moser - Stancescu, Bieber, Lemm. Trenér: Sean Simpson.
    Bělorusko: Mezin (Shabanov) - Stasenko, Denisov - Kostjučenok, Korobov - Goroško, Kolosov - Rjadinskij - Ugarov, Kosticyn, Grabovskij - Děmagin, Stěpanov, Kitarov - Kulakov, Drozd, Meleško - Michajlov, Stas, Pavlovič - Kovyršin. Trenér: Eduard Zankovec.

    Rozhodčí: Ország (SVK), Piechaczek (GER) - Gebauer (CZE), Schulz (GER)