Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
po s.n.
Dánsko
3:2 (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0sn)
Lotyšsko
Středa 04.05.2011, 16:15 • Orange aréna Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:53
    Voda na mlýn pro lotyšské snažení! Suilietis byl zasažen holí do obličeje, což nezůstalo bez povšimnutí u dvojice sudích. Za vysokou hůl odjíždí sedět Philip Hersby a Dány čekají perné chvíle.
     
    43:17
    Pak ale Niživijs vyrazil do rychlého brejku, dostal se až za obranu, kde ho v poslední chvíli zahákoval Kasper Jensen. Lotyšsko bude hrát přesilovku.
     
    36:47
    Armands Berzinš se natahoval po puku tak nemotorně, že zasáhl holí do obličeje Bodkera a poměr hráčů na ledě se srovná. Někdější hráč Vsetina dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    35:25
    Lotyši navíc mají k dispozici další přesilovku. Stefan Lassen totiž vyhodil puk ven ze třetiny a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:25
    Ta ale rychle končí. Ankipans nastartoval své rychlé nohy a i ve dvojnásobné početní nevýhodě se dostal za obranu. Těsně za modrou čárou musel zatáhnout za záchrannou brzdu Daniel Nielsen. Dvě minuty, sekání. Dánové pokračují ve hře 4 na 3.
     
    33:02
    A Dánové mají ideální možnost jít do trháku. Herberts Vasilijevs osekával soupeře a dává Dánům možnost 1:35 dlouhé přesilovky 5 na 3.
     
    32:37
    Lotyši nevystřídali správně. Na střídačku dojíždějící Niživijs totiž nedokázal uskočit letícímu puku a jako šestý hráč na ledě tak musí odejít na trestnou lavici. Pikantností je, že si toho znovu, již potřetí na turnaji, musel všimnout hlavní rozhodčí.
     
    27:30
    Dánové se oklepali, získali útočné pásmo a také dvojnásobnou početní výhodu. Za další faul, tentokráte sekání Niživijse, budou hrát 16 vteřin 5 na 3.
     
    25:45
    A také oni si nyní zkusí přesilovku. Za nedovolené bránění v útočném pásmu sedí za katrem Sergejs Pecura.
     
    23:13
    Tlak Lotyšů navíc může směle pokračovat. Nielsen totiž pod tlakem vyhodil puk z vlastního pásma za mantinel a za zdržování hry si odsedí menší trest.
     
    20:42
    Následně byl Green podražen Cipulisem. Dánsko bude hrát další přesilovku.
     
    8:14
    Armands Berzinš to přehnal s důrazem a hloupým faulem v útočném pásmu posílá svůj tým do čtyř. Dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    5:50
    Zvýšená aktivita Lotyšů ale nese ovoce alespoň v podobě přesilové hry. Za podražení jde pykat Stefan Lassen.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 2. Christensen (Jakobsen, Bedker), 29. Christensen (Nielsen, Hardt), 66. Christensen - 24. Cipulis (Cibulskis), 36. Redlihs J.


    Dánsko: Andersen - Nielsen, Lassen, Jensen K., Jensen J. B., Bodker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Dresler, Madsen, Jensen J. - Jakobsen, Christensen, Bodker - Degn, Staal, Poulsen.
    Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujasc, Redlihs K., Cibulskis, Sotnieks, Redlihs J. - Vasiljevs, Niživijs, Cipulis - Darzinš, Džerinš, Redlihs M. - Kenins, Saudlietis, Ankipans - Bukarts, Berzinš, Pecura - Meija.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Burchell (CAN) - Arm (SUI), Hollensteint (AUT)

    Diváci: 8770