Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
po s.n.
Dánsko
3:2 (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0sn)
Lotyšsko
Středa 04.05.2011, 16:15 • Orange aréna Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:01
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A rozhodl! MADS CHRISTENSEN se stává hrdinou Dánska! Dánský útočník se rozjel, nic nevymýšlel a rychlou ránou završil svůj hattrick, jimž poslal Dánsko do osmifinálové skupiny!
     
    35:14
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšům vypršely oba tresty a s kratičkou přesilovkou si poradili výborně! Velký tlak vyústil až k ráně JECABSE REDLIHSE, který z levého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě!
     
    28:27
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe jdou Dánové do vedení. Utrápená přesilovka nakonec končí efektivně. Po pravé straně se protáhl MADS CHRISTENSEN, krásnou kličkou do středu se zbavil obránce a napálil puk přesně k levé tyči. Svou druhou brankou v zápase tak znovu dostává svůj tým do vedení! Asistence: Daniel Nielsen, Nichlas Hardt.
     
    23:03
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Sotva byli Lotyši na ledě v plném počtu, okamžitě se usadili v útočném pásmu a díky agresivnímu tlaku do brány slaví první branku v zápase. Nahození Cibulskise tečoval za záda Andersena důrazný MARTINS CIPULIS! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    1:43
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Úvodní aktivita se Dánům vyplatila! MADS CHRISTENSEN zůstal úplně volný na vrcholku levého kruhu a to se stalo Lotyšsku osudným. Dánský útočník plácl do puku a vymetl pravý růžek brány! Asistence: Julian Jakobsen, Mads Bodker.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 2. Christensen (Jakobsen, Bedker), 29. Christensen (Nielsen, Hardt), 66. Christensen - 24. Cipulis (Cibulskis), 36. Redlihs J.


    Dánsko: Andersen - Nielsen, Lassen, Jensen K., Jensen J. B., Bodker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Dresler, Madsen, Jensen J. - Jakobsen, Christensen, Bodker - Degn, Staal, Poulsen.
    Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujasc, Redlihs K., Cibulskis, Sotnieks, Redlihs J. - Vasiljevs, Niživijs, Cipulis - Darzinš, Džerinš, Redlihs M. - Kenins, Saudlietis, Ankipans - Bukarts, Berzinš, Pecura - Meija.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Burchell (CAN) - Arm (SUI), Hollensteint (AUT)

    Diváci: 8770