Německo – Finsko 4:5 (po s.n.) | Kanada – USA 4:3 (po s.n.) | Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Slovensko
Pátek 06.05.2011, 20:15 • Orange aréna, Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko vykřesalo jiskru naděje! Martin Cibák za bránou vybojoval puk v souboji se Škoulou a v pádu ho nastřelil do brankoviště, kde se nejdůrazněji orientoval TOMÁŠ SUROVÝ! Asistence: Branko Radivojevič, Martin Cibák.
     
    44:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Slovensko je v těžké situaci. Češi totiž brzy přidávají i třetí branku! Havlátovu ránu od modré Halák v náručí neudržel a důrazný PATRIK ELIÁŠ doslova dotlačil puk mezi botony brankáře do sítě! Asistence: Martin Havlát.
     
    41:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vyhráli buly a z nepřehledné situace dostali puk do sítě! Hrdinou okamžiku byl MARTIN HAVLÁT, který se jako poslední dotkl puku. Za záda Haláka ho poslal z hodně velkého úhlu! Asistence: Patrik Eliáš.
     
    22:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A začínáme od nuly! Slovensku se po vyhraném vhazování bleskovou akcí podařilo vyrovnat! Ránu Višňovského sice zachytili obětaví obránci, puk se ale odrazil pouze na hůl LADISLAVA NAGYHO, který přesně mířeným pokusem poslal puk za Pavelce! Asistence: Ľubomír Višňovský, Jozef Stümpel.
     
    17:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovský nápor České republiky logicky vyústil i ve vedoucí branku. Češi si vyměnili pozice, od modré pálil Eliáš, který si vyměnil pozici s MARKEM ŽIDLICKÝM. Právě tento obránce před bránou ztečoval puk za bezmocného Haláka! Asistence: Patrik Eliáš, Jan Marek.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 18. Židlický (Eliáš, Marek), 42. Havlát (Eliáš), 45. Eliáš (Havlát) - 23. Nagy (Višňovský, Stümpel), 58. Surový (Radivojevič, Cibák)


    Česko: Pavelec - Michálek, Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Červenka, Plekanec, Jágr - Eliáš, Michálek, Havlát - Rolinek, Marek, Voráček - Hubáček, Novotný, Frolík - Průcha.
    Slovensko: Halák - Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Višňovský, Graňák, Cibák - Gáborík, Zedník, Demitra - Stümpel, Šatan, Nagy - Bartečko, Handzuš, Hossa Marian - Surový, Hossa Marcel, Radivojevič.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Kurmann (SUI) - Arm (SUI), Dedioulia (BLR)

    Diváci: 9313