Německo – Finsko 4:5 (po s.n.) | Kanada – USA 4:3 (po s.n.) | Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Slovensko
Pátek 06.05.2011, 20:15 • Orange aréna, Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je dnes od nás z Bratislavy vše. Z Orange arény se s vámi loučí a za pozornost děkuje Adam Sušovský. (22:35:21)
     
    Střely na branku 37:22 ve prospěch vítězů.
     
    Bratislava dnes bude hodně smutná. Slováci ani dnes nevyhráli a po třetí prohře na turnaji ztratili postupový klíč ze svých rukou. Pokud chtějí po čtyřech letech postoupit do vyřazovacích bojů, musejí vyhrát za plný počet bodů s Finskem i Dánskem a navíc spoléhat na to, že Finové prohrají s Ruskem.

    Česká republika je v jiné situaci. Hadamczikův výběr si dnešním vítězstvím zajistil postup do čtvrtfinále a společně se svými fanoušky si v hale s chutí poslechne českou státní hymnu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Rozhodčí sice posunuli Slovákům čas o dvě vteřiny zpět. Eliáš ale v leže vypíchl po vhazování puk pro spoluhráče. Slováci dnes zůstanou znovu bez bodu.
     
    59:50
    Slovensko vyhrálo buly. Puk po několika tečích doputoval na hůl Stümpela, který z úhlu Pavelce neprostřelil. Hra je znovu přerušena. Kotouč zapadl za mantinel. Vhazování po pravici českého brankáře.
     
    59:38
    Višňovský přejel modrou a okamžitě s nápřahem až za hlavou pálil na Pavelce. Český brankář si povyjel a vystavil ráně státní znak na hrudi. Timeout si bere i česká strana.
     
    59:30
    Eliáš o mantinel vyhodil puk slabě do středního pásma.
     
    59:20
    Před Pavelcem není ani decimetr prostoru. Slováci se tlačí do brány, rány od modré se ovšem odrážejí na hole červených hráčů.
     
    58:52
    Halák zůstal na střídačce. Slováci sice prohráli buly, ale drží pásmo.
     
    58:50
    Slovensko po nahození obránců získalo útočné pásmo. Kouč Hanlon si vybírá oddechový čas.
     
    58:39
    Halák míří ven z brány. Slováci bojují o body v šesti!
     
    58:10
    Slováci cítí šanci. Demitra byl ale v rohu hřiště tvrdě odzbrojen.
     
    57:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko vykřesalo jiskru naděje! Martin Cibák za bránou vybojoval puk v souboji se Škoulou a v pádu ho nastřelil do brankoviště, kde se nejdůrazněji orientoval TOMÁŠ SUROVÝ! Asistence: Branko Radivojevič, Martin Cibák.
     
    56:23
    Slováci si nemohou vytvořit větší tlak. Češi závěr utkání zvládají zatím s přehledem. Znovu se bude vhazovat před Halákem. Tentokráte po sražené střele Frolíka.
     
    55:47
    Bartečko operoval před Pavelcem, který si s jeho tečí poradil. Krajíček pak ve spolupráci s Červenkou dostal puk daleko od brány.
     
    55:32
    Stejný prohřešek i na druhé straně. Hra je teď trochu rozháraná.
     
    54:59
    Slovensko zahrálo zakázané uvolnění.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 18. Židlický (Eliáš, Marek), 42. Havlát (Eliáš), 45. Eliáš (Havlát) - 23. Nagy (Višňovský, Stümpel), 58. Surový (Radivojevič, Cibák)


    Česko: Pavelec - Michálek, Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Červenka, Plekanec, Jágr - Eliáš, Michálek, Havlát - Rolinek, Marek, Voráček - Hubáček, Novotný, Frolík - Průcha.
    Slovensko: Halák - Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Majeský, Višňovský, Graňák, Cibák - Gáborík, Zedník, Demitra - Stümpel, Šatan, Nagy - Bartečko, Handzuš, Hossa Marian - Surový, Hossa Marcel, Radivojevič.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Kurmann (SUI) - Arm (SUI), Dedioulia (BLR)

    Diváci: 9313