Česko – Rusko 3:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – Bělorusko 1:7 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 4:1 (kon.)
konec
Slovinsko
1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
Bělorusko
Neděle 08.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi dnes z Bratislavy loučím. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek večera a úspěšný start do nového pracovního týdne. (22:20:41)
     
    Střely na branku (celkově): 24:39.
     
    Poslední třetina byla alespoň podle střel na bránu (10:10) vyrovnaná. Nutno však říct, že už téměř o nic nešlo. Bělorusko do ní totiž vstupovalo za rozhodnutého stavu 1:5 a nikam se nehnalo. I přesto ale dokázalo své vedení navyšit dalšími dvěma nádhernými góly. Hattrick dokonal Andrej Michajlov. Slovinci i přesto, že na turnaji předvedli hodně sympatický výkon, sestupují do nižší divize. Slovenské publikum je ale odměňuje potleskem stejně jako Bělorusy, kterř se dnešním soustředěným výkonem zaslouženě zachraňují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Také se tak stane. Slovinci ovšem zřejmě nevystřelí. Bělorusové k nim hodně rychle přistupují.
     
    59:01
    Vyloučen je za hrubost Grabovskij. Slovinci mohou strávit zbytek turnaje v útočném pásmu.
     
    58:45
    Kosticyn prošel přes dva obránce jen jednou kličkou. Dostal se před Hočevara, který tentokráte v souboji jeden na jednoho vyhrál!
     
    58:30
    Slovinci to sympaticky nezabalili a chtějí dohrát turnaj se ctí. Bělorusko je ale v obranné třetině ke střelám nepouští.
     
    57:40
    Z pravého kruhu střílel nebezpečně Rok Pajič. Mezin vymrštil svůj beton v pravou chvíli.
     
    57:13
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Další skvostný moment ANDREJE MICHAJLOVA. Běloruský útočník proměnil svůj další nájezd a završil nádherným způsobem svůj hattrick. Nevadil mu totiž ani faul obránce. Michajlov s přehledem vymíchal brankáře i v pádu! Asistence: Michail Grabovskij, Dmitrij Korobov.
     
    56:53
    Bělorusové si dnes také zahrají ještě jednu přesilovku. Za sekání je vyloučen Hebar.
     
    55:07
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    V oslabení neskutečným způsobem přesprintoval dva bránící hráče ANDREJ MICHAJLOV, blafákem vykoupal brankáře a navýšil běloruské vedení. Nevadila mu ani hozená hokejka obránce! Asistence: Dmitrij Korobov.
     
    54:59
    David Rodman našel Razingara, jehož ránu z mezikruží v poslední chvíli srazil padající obránce.
     
    54:45
    Bělorusko dostalo puk znovu ven z pásma.
     
    53:59
    Pajiče zablokoval Ugarov, který pak sám pokazil šanci na rychlý kontr Běloruska.
     
    53:19
    Kovyršin je ale vyloučen. Dostává dvě minuty za sekání.
     
    53:19
    Kužnik od modré nahazoval. Mezin nic neviděl a tak jen vyrazil před sebe, kde stál volný Jeglič. Slovinský mladík mířil mezi rychle zaklapnuté betony.
     
    52:45
    Kosticyn našel před úplně prázdnou bránou přihrávkou kolem ležícího Hočevara Děmagina. Ten ale puk letící na paty nezpracoval.
     
    52:00
    Bělorusové už hrají s velkou chutí a na krásu. Jejich nápadíté akce v útočném pásmu ale kazí malé nepřesnosti.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 32. Sabolič (Pajič, Jeglič) - 7. Děmagin (Graboskij, Meleško), 8. Kosticyn (Kovyršin, Kulakov), 29. Stepanov (Kitarov, Kosticyn), 36. Michajlov (Ugarov, Denisov), 38. Kosticyn (Stepanov, Michajlov), 56. Michajlov (Korobov), 58. Michajlov (Grabovskij, Korobov)


    Slovinsko: Kristan (41. Hočevar) - Kužnik, Krajnc, Gregorc, Robar, Tavzelj, Devarič, Pavlin, Kovačevič - Razingar, Rodman D., Rodman M. - Jeglič, Sabolič, Pajič - Ankerst, Goličič, Hebar - Sivič, Hočevar, Pance.

    Bělorusko: Mezin - Kostjučenok, Korobov, Goroško, Kolosov, Stasenko, Denisov, Gotovec - Meleško, Děmagin, Grabovskij - Michalev, Ugarov, Stas - Děmkov, Stepanov, Kovyršin - Drozd, Kostitcyn, Kitarov.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Persson (SWE) - Tillerkvist-Jonsson (SWE), Valach (SVK)