Česko – USA 4:0 (kon.) | Švédsko – Německo 5:2 (kon.)
konec
Česko
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
USA
Středa 11.05.2011, 16:15 • Orange arena, Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:28
    Menší trest za sekání do Červenky dostává Craig Smith.
     
    50:56
    Další výhoda pro český celek. Dvě minuty za sekání dostává Stuart.
     
    23:20
    I Češi si zahraí proti třem. Vyloučen je za hrubost James van Riemsdyk.
     
    23:01
    Síly na ledě se tak na chvíli vyrovnají a posléze bude mít Česká republika výhodu přesilovky. Za sekání je vyloučen útočník Wheeler.
     
    21:48
    Američané možná trochu netakticky drželi puk a ubírali si vteřinky dvojnásobné početní výhody. Čechům se povedlo pod velkým tlakem zastavit hru až 12 vteřin před návratem Čáslavy na led, kterému bude po tuto dobu dělat společnost sekající Karel Rachůnek.
     
    20:00
    Branku už se sice Američanům vstřelit nepovedlo, do další třetiny ale půjdou s dvouminutovou početní výhodou, Vyloučen je za vysokou hůl Petr Čáslava.
     
    10:12
    Krajíček v souboji pětadvacítek přetlačil u brány Palmieriho. Rozhodčímu se ale nelíbilo, že v souboji nebyl puk. Lukáš Krajíček proto dostává dvě minuty za nedovolené bránění. USA bude hrát první přesilovku.
     
    5:58
    První přesilovka pro Českou republiku. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici útočník Gaustad.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 19. Jágr (Červenka), 25. Jágr (Rachůnek, Plekanec), 51. Plekanec (Frolík, Židlický), 57. Jágr (Plekanec)


    Česko: Pavelec - Michálek Z., Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Červenka, Jágr, Plekanec - Michálek M., Frolík, Eliáš - Marek, Rolinek, Voráček - Novotný, Vampola, Průcha, Hubáček.
    USA: Conklin - Johnson, Komisarek, Stuart, Fowler, McDonagh, Shattenkirk, Wilson - van Riemsdyk, Palmieri, Shannon - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Stastny, Stapleton - Brown, Skille, Porter, Gaustad.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Reiber (SUI) – Carlson (CAN), Murchison (CAN)

    Diváci: 9311